Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін зустрівся з представниками харківських ЗМІ

Під час традиційної зустрічі «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін обговорив з представниками харківських ЗМІ найбільш актуальні для регіону теми. Були порушені питання розрахунків Харківської області за спожитий газ, формування цін на пальне, стану харківських промислових підприємств та перспектив розвитку енергетики нашої країни у світлі проблем, що виникли на атомних електростанціях Японії після руйнівного землетрусу та цунамі.  

Робота з призначення субсидій ведеться планомірно і спокійно. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, з 1 січня 2011 року до управлінь праці та соціального захисту населення області за призначенням субсидій звернулося 20 тис. 387 сімей. Субсидії призначені 18 тис. 533 сім’ям. 1 тис. 396 родин отримали відмову у призначені субсидій, у тому числі 81 родина через наявність заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги станом 1 грудня 2006 року. Всього в Харківській області субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг отримують 107 тис. 552 родини. Ще 186 сімей отримують субсидію для відшкодування витрат на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного палива.

До кінця 2011 року буде завершено підготовку 90% об'єктів, які необхідні до Євро-2012. Юрій Сапронов

«2011-й рік буде визначальним у підготовці регіону до Євро-2012. До кінця 2011 року буде завершено підготовку 90% об'єктів, які необхідні до проведення чемпіонату. Всі роботи на об'єктах Євро-2012 йдуть згідно з графіками», - зазначив 14 березня на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Турецька компанія готова інвестувати кошти у створення в Харківській області системи крапельного поливу та овочесховища

Турецька компанія готова інвестувати кошти в розвиток сільського господарства Харківської області. Зокрема, турецькі бізнесмени планують реалізувати 2 проекти: будівництво овочесховища в Харківському районі на 3-4 тис.т та створення системи крапельного поливу в Дергачівському або Золочівському районі. Про це на прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.  

Нам сьогодні дуже потрібна розумна опозиція. Юрій Сапронов

Як зазначив 14 березня заступник голови облгосадмінітраціі Юрій Сапронов, в Харкові відчувається брак реальної опозиційної сили. «Нам сьогодні дуже потрібна системна, гостра, розумна, конструктивна опозиція. На жаль, на сьогодні її немає, є лише група людей, згуртованих тимчасовими приватними інтересами, які лише перекручують факти. Мені здається, що до кінця цього року така опозиція вимре або вимерзне, як озимі, які загинули в силу погодних умов навесні 2010 року. Авторам же опозиційних ідей, які дуже часто озвучуються, хочу адресувати слова Олександра Македонського: «Не судіть про свою велич за величиною власної тіні при заході сонця», - сказав Юрій Сапронов.  

За минулі роки інвестиції не тільки залучалися в економіку Харківщини, але і виводилися

У ході прес-конференції 14 березня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов відповів на пустопорожні звинувачення з приводу нібито «рекордного» виведення інвестицій з регіону за підсумками другого кварталу 2010 року. «Ні для кого не секрет, що і в 2006, і в 2007, і в 2008, і в 2009 іноземний інвестор як вводив, так і виводив інвестиції з економіки області. Зокрема, рекордний рік з виведення був 2006, коли було виведено понад 87 млн. доларів, а аж ніяк не 2010. У минулому році приріст інвестицій склав більше 622 млн. дол, в основному - у фінансовий сектор», - сказав віце-губернатор.  

Липецький психоневрологічний диспансер отримав нового директора. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на посаду директора Липецького психоневрологічного диспансеру (Харківський район) з 10 березня призначена Тамара Семененко. Відповідне розпорядження підписав голова ХОДА Михайло Добкін.

Реальний інвестор прийде на вільний ринок землі. Юрій Сапронов

Досвід розвинених країн показує, що максимально ефективно працюють сільгосппідприємства, які мають від 1 тис. до 5 тис. гектарів землі. Про це в ході прес-конференції 14 березня повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. «У нас же в результаті розпаювання з'явилися «латифундісти», які мають по 150-200 тис. гектарів землі. На мій погляд, це неефективні власники», - зазначив заступник голови ХОДА.

Близько 130 млн. грн. планується освоїти на газифікацію Харківської області в 2011 році

У 2011 році за договором з НАК «Нафтогаз Україна» на газифікацію Харківської області й будівництво соціальних об'єктів планується освоїти близько 130 - 150 млн. грн. Про це сказав в ефірі програми обласного радіо «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

У Харківську область надійшло 110 млн гривень повернення ПДВ

«Протягом перших двох місяців цього року в наш регіон надійшло понад 110 млн грн повернення ПДВ на підприємства різної форми власності, - про це в ефірі програми« Зворотний зв'язок »обласного державного радіо повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. - Ніколи ще такого не було, щоб у першому кварталі, коли є особливий дефіцит у надходженнях до доходної частини бюджету, щоб такі надходження приходили».  

Вирівнювання тарифів у цілому по Україні не стане ударом для Харкова. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Президент України Віктор Янукович вже давно поставив завдання вирівняти тарифи на житлово-комунальні послуги в цілому по Україні. «Спочатку багато керівників різних підприємств, які працюють у сфері надання послуг населенню, не розуміли, як це зробити, оскільки собівартість послуги в кожному регіоні своя. Але філософія, яка лежала в основі рішення Президента, перемогла. Справа в тому, що в цілому по Україні люди отримують приблизно однакові зарплати і пенсії, і абсолютно неправильно, якщо в різних куточках нашої країни люди з однаковим доходом будуть оплачувати послуги за тарифами, які в рази відрізняються один від одного», - підкреслив Михайло Добкін.

Конкурентний продукт неможливо створити без застосування сучасних технологій. Юрій Сапронов

Як заявив в ході прес-конференції заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, розвиток економіки України не повинен обмежуватися сировинними галузями, а має переміститися в сферу високотехнологічних. «Для Харківської області ця проблема стоїть особливо гостро, тому що рівень інновацій у промисловому секторі регіону складає всього трохи більше 1%, в той час, як у розвинених державах - понад 50%. Це стосується і агропромислового комплексу регіону. А як показує досвід провідних підприємств, створення конкурентного продукту без впровадження сучасних технологій неможливо», - підкреслив Юрій Сапронов.  

Юрій Сапронов окреслив пріоритетні напрямки роботи економічного блоку облдержадміністрації

«Відповідно до Стратегії сталого розвитку області, Програми соціально-економічного розвитку було визначено наступні вісім пріоритетних напрямків роботи економічного блоку облдержадміністрації: - стримування зростання цін на основні продукти харчування; - збереження позитивної динаміки залучення іноземних інвестицій; - стимулювання внутрішніх інвестицій і впровадження інновацій; - підтримка регіонального експортера; - підтримка провідних підприємств регіону шляхом формування стабільного пакету замовлень; - впровадження інновацій в агропромисловому секторі та залучення інвестицій в рослинництво і тваринництво; - завершення підготовки до проведення матчів фінального турніру Євро-2012; - реалізація проектів зі створення нових точок зростання в регіоні», - повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов в ході прес-конференції 14 березня.

П'ять районів області зацікавлені у реалізації проекту «Село майбутнього»

Як повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, Ізюмський, Первомайський, Зміївський, Чугуївський та Красноградський райони області зацікавлені у реалізації проекту «Село майбутнього». «У цих районах керівники РДА вишукали резерв землі, який необхідний для реалізації таких проектів, - близько 1,5 тис.га. На цій території планується будувати по 15-20 котеджів з відповідною кількістю ферм», - зазначив Юрій Сапронов.

Білборди зі списком підприємств, які виплачують заробітну плату в конвертах, з'являться у Харкові до кінця березня

Про це на прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, терміни установки білбордів були трохи змінені у зв'язку з тим, що у компанії, якій належать білборди, виникло юридичне питання про відповідальність за поширену інформацію.  

Бізнес та інвестиції стимулюють на державному та регіональному рівнях

Заходи, які покликані стимулювати бізнес і інвестиції, проводяться на державному та регіональному рівнях. Про це під час прес-конференції розповів заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «До заходів державного масштабу відносяться спрощення дозвільних процедур, зниження адміністративного тиску на бізнес для стимулювання інвестицій, як внутрішніх, так і зовнішніх. Вже сьогодні кількість документів дозвільного характеру значно скорочено.

Підвищення ціни на газ для підприємств теплокомуненерго практично не позначиться на споживачах. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, після завершення поточного опалювального сезону ціни на газ для підприємств теплокомуненерго виростуть на 26%. «У нас буде півроку для того, щоб навести порядок на підприємствах теплокомуненерго, а також для того, щоб спеціальний орган, який буде створений найближчим часом (зараз його функції виконує НКРЕ), розібрався з величиною тарифу і тими компенсаторами, які держава повинна буде надати регіонам у разі, якщо вартість наданої послуги буде вище, ніж реальна плата населення за неї. Я впевнений, що підвищення вартості газу для підприємств теплокомуненерго практично не позначиться на споживачах», - підкреслив Михайло Добкін.

Я твердо переконаний в успіху всіх започаткованих в державі реформ. Михайло Добкін

«Неможливо за один календарний рік виправити все те, що накопичувалося і не вирішувалося в нашій країні роками. Найголовніше, що сьогодні влада не боїться братися за будь-які проблеми», - заявив в ефірі програми обласного державного радіо «Зворотний зв'язок» голова ХОДА Михайло Добкін. Для нормальної ефективної роботи державної влади з проведення реформ сьогодні не заважають ніякі чинники: «Сьогодні немає речей, коли говориться і робиться не те, що буде корисно економіці, а те, що потрібно сказати і зробити перед виборами.

Михайло Добкін оцінив рік роботи Уряду на тверду четвірку за п'ятибальною шкалою

«За п'ятибальною шкалою за ту роботу, яку наш Уряд виконав в минулому році, я б поставив тверду четвірку», - заявив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Про кожну галузь можна довго говорити, - зазначив голова ХОДА. - Від ідеалу ще дуже далеко, дуже багато невирішених проблем, дуже багато серйозних завдань, які ставить перед владою центральною та регіональною населення нашої країни. Крок за кроком будемо їх вирішувати».  

Події дня

Сьогодні, 15 березня, о 14:00 в центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф обласної клінічної лікарні (пр. Правди, 13) відбудеться відкриття курсів для журналістів з надання першої медичної допомоги.  

Індекс споживчих цін в Харківській області за продуктами харчування в лютому 2011 року був дефляційним. Юрій Сапронов

Як повідомив 14 березня під час прес-конференції віце-губернатор Юрій Сапронов, індекс споживчих цін в Харківській області в лютому 2011 року до січня 2011 року склав 100,3% при аналогічному показнику по Україні 100,9%, що стало кращим показником серед регіонів України. Індекс споживчих цін по продуктах харчування по області у лютому 2011 року до січня 2011 року був дефляційним і склав 99,8%.  

Першотравнева гімназія визнана "Сучасною освітньою установою-2011"

Гімназія с. Першотравневе Зміївського району отримала диплом "За активну участь в інноваційній модернізації національної системи освіти" Другої Міжнародної виставки "Сучасні навчальні заклади - 2011", яка відбулась в Києві з 2 по 4 березня. Першотравнева гімназія також внесена в каталог сучасних навчальних закладів - 2011.  

Світові негативні чинники безпосередньо відбиваються на економіці регіону. Юрій Сапронов

Основні негативні фактори, які безпосередньо відбиваються на економіці Харківської області - рекордне підвищення цін на продукти харчування, що спостерігається в Європі та світі в цілому, різкий стрибок цін на нафтопродукти, викликаний загостренням ситуації в країнах Північної Африки, а також дефіцит інвестиційного і венчурного капіталу і відсутність дешевих кредитних ресурсів у банків. Про це сьогодні в ході прес-конференції розповів заступник голови ХОДА з економічних питань Юрій Сапронов.  

Харківський національний театр опери та балету вперше гастролюватиме на Львівщині

15-17 березня в межах акції «Харків-Львів: мистецтво об'єднує серця!», яка покликана розширити міжрегіональне співробітництво між Харківською та Львівською областями, Львів відвідає Харківський національний академічний театр опери та балету ім. Миколи Лисенка. Трупа театру представить оперу Олександра Бородіна «Князь Ігор» та балет «Тисяча і одна ніч». Театр гастролюватиме на Львівщині вперше за усю історію своєї діяльності.

Відбулося розширене засідання колегії управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації

Сьогодні в Харківській облдержадміністрації вперше за два роки відбулося розширене засідання колегії управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації, на якому обговорювалися підсумки роботи закладів культури і мистецтва у 2010 році, а також основні напрямки розвитку сфери культури на 2011 рік. У засіданні взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, заступники голів РДА та голів міст обласного значення, начальники відділів культури і туризму РДА та виконкомів міських рад,директори обласних установ культури і мистецтв.  

На Красноградщині відбулися змагання з шашок в залік районної Спартакіади серед коледжів і технікумів

10 березня 2011 року в Красноградському спортивному клубі «Олімп» відбулися змагання з шашок в залік районної Спартакіади серед ВНЗ І-ІІ рівня акредитації та профліцею. Це був перший з 9-ти видів спорту, змагання з яких відбудуться протягом 2011 року.

Сільгоспвиробництво області потребує овочесховищ. Юрій Сапронов

У Харківській області необхідно проінвентаризувати овочесховища і передати їх в безкоштовну оренду для виробників сільськогосподарської продукції. Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Бізнес не будуть "кошмарити" податками

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, у 2011 році податківці на третину скоротять кількість перевірок підприємців.  «Скорочення перевірок розпочнеться з другого кварталу. Таке рішення спрямоване на мінімізацію втручання податківців у діяльність сумлінних платників податків - представників малого бізнесу і «єдиноподатників». Бізнес - структура, що регулюється сама, головне - не заважати йому розвиватися, не "кошмарити" тих, хто - підкреслюю - працює «вбілу» і сумлінно платить всі податки. Податковий кодекс, до норм якого підприємці поки що тільки звикають, покликаний підтримати вітчизняний бізнес і стимулювати зростання економіки, а для цього вкрай важливо перевести відносини між податківцями та платниками податків у партнерське русло, як це прийнято у всьому світі»,- підкреслив Юрій Сапронов.

Кожен співробітник ЗМІ має знати, як надати першу медичну допомогу. Вікторія Маренич

У сучасних умовах дуже часто журналісти, а особливо репортери, опиняються під час виконання своїх професійних обов'язків з таких ситуаціях, які вимагають швидкого прийняття рішень. Нерідко мова йде не тільки про вирішення професійних питань, а й про надання першої медичної допомоги людям, що потрапили в екстремальні умови.

Події дня

Сьогодні, 14 березня, о 14:00 в малій залі Будинку Рад (м. Харків, вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться розширене засідання колегії управління культури і туризму ХОДА. На порядку денному питання «Про підсумки роботи закладів культури і мистецтв у 2010 році та основні напрямки по галузі культури на 2011 рік»; о 14:30 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція заступника голови обласної державної адміністрації Юрія Сапронова. Тема: «Що чекає на економіку Харківської області цього року?»  

Архів документів