Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні ведеться боротьба з корупцією

В Україні ведеться боротьба з корупцією

«Я неодноразово говорив, що всі контролюючі органи в нашій країні з якогось часу перестали працювати на попередження порушення, і працювали винятково як караючий меч. Більше того, я впевнений, що багато хто, бачачи, що відбувається порушення, чекали, коли воно здійсниться, для того, щоб мати можливість диктувати свої умови комерційній структурі», – заявив сьогодні в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, на сьогоднішній момент в країні йде серйозна робота з дерегуляції, скасування величезної кількості актів, які були ухвалені радами всіляких рівнів. Кожен такий акт змушував структуру, що займається бізнесом, платити гроші за консультації, довідки та ін.

Михайло Добкін підкреслив, що в Харківській області була проведена інвентаризація ухвалених актів, і 51% з них були визнані невідповідними чинному законодавству. «Нам залишилося скасувати 8 актів Харківською міською радою, 5 – обласною і деяку кількість районними радами», – зазначив він.

Також губернатор повідомив, що з 1 січня 2012 року набирає чинності норма закону, згідно з якою жоден дозвільний орган не має права видавати дозволи безпосередньо комерційній структурі або підприємцю. Усі звернення підприємці зможуть подавати тільки в спеціальні дозвільні центри, де державний адміністратор прийме заяву і не буде мати жодного відношення до відповіді. Раз він не зможе вплинути на результат, значить, не буде ніяким чином бути зацікавлений.

«Ми зараз на переломі. Ми змінюємо менталітет, ми змінюємо зв'язки і засади, що склалися роками, – зазначив Михайло Добкін. – Це складно дається. І система пручається, і суспільство в переломні моменти не завжди готове спокійно реагувати на зміни, тому що, щось змінюючи, порушуєш сформовану систему, і поки ти збудуєш нову, необхідно, щоб ті люди, які потрапляють в ці жорна, не постраждали».

Теги