Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця поточного року в області буде відкрито 5 нових операційних блоків, нова лікарня в Липцях та реанімаційне відділення в Обласній лікарні. Ігор Шурма

До кінця поточного року в області буде відкрито 5 нових операційних блоків, нова лікарня в Липцях та реанімаційне відділення в Обласній лікарні. Ігор Шурма

В Харківській області до кінця поточного року буде відкрито 5 нових операційних блоків. Про це 19 вересня в ході прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «У форматі створення єдиного медичного простору ми передбачали наближення до третього рівня медичної допомоги людям, які проживають у сільській місцевості, - зазначив Ігор Шурма. - Третій рівень медичної допомоги може надаватися лікарями обласних установ за наявності певних матеріально-технічних умов. Для того, щоб ця допомога була більш наближена до людей у районах, у 2010 році ми організували 10 міжрайонних центрів та відкрили операційний блок в Краснограді. Цього року ми відкриємо ще 5 таких операційних блоків у Вовчанську, Чугуєві, Мерефі, Валках та Куп’янську».  

За словами заступника губернатора, умови, які будуть створені в цих оперблоках для роботи фахівців , спроможних надати третій рівень спеціалізованої медичної допомоги, будуть такі як в операційному блоці Обласної клінічної лікарні та міжрайонного центру в Краснограді.

Ігор Шурма також повідомив, що 15-20 жовтня буде відкрита нова лікарня у с.Липці Харківського району. Також найближчим часом буде введено в експлуатацію відремонтоване реанімаційне відділення в Обласній клінічній лікарні.