Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Планується, що з 2012 року за забезпечення області вакцинами буде відповідати регіональна влада. Ігор Шурма

Планується, що з 2012 року за забезпечення області вакцинами буде відповідати регіональна влада. Ігор Шурма

Ситуація із забезпеченням жителів Харківської області вакцинами та медикаментами, які передбачені в державних програмах, може бути виправлена, якщо за рішення цієї проблеми буде відповідати регіональна влада. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, в даний час 100% забезпечення вакцинами в Харківській області нема. В цьому році Міністерством охорони здоров’я не було проведено практично жодного тендеру, і тому в область не надходять лікарські засоби за всіма програмами, в тому числі вакцини для імунопрофілактики і медикаменти для кардіології та онкології.

Ігор Шурма зазначив, що, напевне, у цьому році прориву в надходженні вакцин не буде, але, згідно з проектом бюджету на 2012 рік, Кабінет Міністрів готовий повністю передати фінансування державних програм у вигляді субвенцій на регіони.

«Системного підходу у вирішенні цього питання зараз нема, але те, як зараз планується бюджет 2012 року, говорить про те, що ми зробимо прорив у забезпеченні медикаментами, які передбачені в державних програмах. Якщо нам віддадуть вирішення цього питання на місця, визначать постачальників у вигляді не посередницьких фірм, а виробників, визначать чітку цінову політику, щоб не було жодних звинувачень у якихось корупційних діях, тоді, я думаю, дуже швидко ця проблема буде зрушена з місця», - підкреслив заступник губернатора.

Теги