Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кордон - не розділяючий фактор, а додатковий позитивний елемент співпраці. Михайло Добкін

Кордон - не розділяючий фактор, а додатковий позитивний елемент співпраці. Михайло Добкін

«Нещодавно в Харкові відбулося перше засідання ради Єврорегіону «Слобожанщина» на рівні перших осіб. У ході засідання ми ухвалили Регламент ради та дирекції, затвердили емблему і виробили ряд серйозних пропозицій, - зазначив у ході програми «Зворотній зв'язок» в ефірі Харківського обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. - Я вдячний губернатору Бєлгородської області і всій бєлгородській делегації, що вони приїхали з цікавими пропозиціями, які носять економічний характер. Ми зараз спробуємо знайти можливості в рамках існуючого законодавства, щоб створити таку інвестиційно привабливу зону на кордоні наших областей, де створимо певний бізнес-клімат для залучення інвестицій. Ми будемо для цього залучати засоби масової інформації, науку, а також провідних вітчизняних та зарубіжних бізнесменів».  

За словами голови області, кордон - не розділяючий фактор, а додатковий позитивний елемент співпраці. «У нас дуже багато подібного, тому нам дуже легко знаходити спільну мову один з одним. Я вважаю, що ця зустріч була однією з найбільш серйозних і насичених», - підкреслив Михайло Добкін. 

Також він зазначив, що напередодні були підписані установчі документи про створення технопарку «Слобожанщина» на базі підприємства «ФЕД» за участю російського і українського капіталів. «Цьому підприємству планується виділити спеціальні виробничі площі, де зможуть отримати серйозні майданчики цікаві інвестиційні проекти», - підсумував він.