Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Підготовка до опалювального сезону в Харківській області йде за графіком

Сьогодні відбулось «кущове» засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Валентина Дулуба. Було розглянуто питання підготовки в Богодухівському, Дергачівському, Зміївському, Золочівському, Коломацькому, Краснокутському, Харківському районах та м. Люботин.

Президент вимагає ефективних механізмів захисту дітей від неякісної продукції - Юрій Павленко

Президент України вимагає запровадження ефективних механізмів захисту дітей від продукції, яка несе загрозу їх здоров'ю. Про це заявив Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко під час прес-конференції. «Віктор Янукович наголошує на забезпеченні ефективної експертизи, європейських стандартів якості, незалежного контролю за виробниками, продавцями та імпортерами дитячих товарів та продуктів харчування», - підкреслив Юрій Павленко.

Успішна робота з розвідки нетрадиційного газу зможе змінити Україну

Про це повідомив в ході пленарного засідання «Харківщина - лідер інвестиційної привабливості та рейтингу конкурентоспроможності регіонів України» в рамках V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» віце-президент компанії «Шелл» із зв'язків з державними органами влади у світі Шон Руні. За його словами, в жовтні 2012 року на території Харківської області було розпочато буріння першої свердловини з метою розвідки газу ущільнених піщаників. Незабаром планується почати буріння другої свердловини.

Канадські бізнесмени зацікавлені газовою промисловістю та аерокосмічною галуззю України

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Трой Лулашник підкреслив, що для нього велика честь представляти уряд Канади на V Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Він зазначив, що Канада вже 120 років розвиває хороші відносини з Україною. Так, сьогодні в Канаді проживають 1,2 млн. канадських українців, що підтверджує хороші взаємини між країнами.

Харківська область здатна працювати на результат. Михайло Добкін

Про це повідомив в ході V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» голова Харківської ОДА Михайло Добкін. Як зазначив губернатор, за останні кілька років Харківська область зуміла потрапити до ТОП-3 регіонів за оцінками різних експертів. Це тільки перший проміжний крок перед великою роботою регіону щодо створення умов для залучення інвестицій.

Ключ до будь-якої економічної реформи - у реалізації ідей, які відбираються під час міжнародних економічних форумів

Сьогодні на V Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» мер Цинциннаті (США) Марк Меллорі розповів, що дуже радий брати участь у Форумі, і відзначив, що це його другий візит до Харкова і йому дуже подобається приїжджати в наше місто. «Мені дуже приємно бути частиною цього Форуму, адже це можливість для плідного обміну інформацією, яка, у свою чергу, призведе до зростання інновацій та економічному росту. Я вважаю, що це хороша можливість для нас розвивати подальші відносини. З нетерпінням чекаю можливості обмінятися інформацією. Повинен сказати, що ключ до будь-якої економічної реформи полягає в реалізації ідей, які були зібрані під час таких зустрічей», - сказав Марк Меллорі.

Харківській області варто повчитися успіху у Польщі

Таку думку висловив в ході V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Польща сьогодні визнається багатьма провідними економістами та експертами країною, найкраще підготовленою до нинішніх економічних катаклізмів. Напевно, цей успіх закладався не сьогодні, не вчора, а тоді, коли вибудовувалися всі реформи, які Польща пережила, я думаю, не без проблем, як і будь-яке інша реформована держава. Тому історію успіху наших сусідів, наших друзів нам буде корисно та цікаво почути сьогодні на форумі», - зазначив Михайло Добкін.

Форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» ще більше розкриє інвестиційний потенціал Харківщини. Сергій Чернов

Таке переконання висловив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, вітаючи учасників V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!».

Міжнародний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» - це можливість відкритої дискусії та налагодження нових ділових контактів

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін від імені жителів регіону привітав усіх учасників V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» і побажав усім плідної роботи. «Я переконаний, що живе спілкування, відкритий діалог, пошук свого правильного місця розташування по бізнес-координатам на території Харківської області та України - все це реально тільки лише тоді, коли є можливість відкритої дискусії серед людей, які звикли ухвалювати рішення самостійно», - зазначив Михайло Добкін.

Віктор Янукович побажав учасникам Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» плідної роботи

На відкритті V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» було зачитано вітання Президента України Віктора Януковича. «Щиро вітаю організаторів і учасників V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Діалог влади і бізнесу є сьогодні надзвичайно актуальним, адже подальший економічний розвиток нашої держави неможливий без налагодження нових ділових контактів, залучення інвестицій та обговорення оптимальних шляхів для взаємовигідного міжрегіонального співробітництва.

Розпочався V Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»

У Харкові розпочався V Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Форум націлений на розгляд практичних кроків міжнародної економічної інтеграції, демонстрацію існуючих можливостей і перспектив розвитку провідних промислових кластерів Харкова та області – регіону, всесвітньо відомого потужним машинобудівним комплексом і транспортною логістикою, високоефективною енергетикою та ІТ-технологіями, величезним потенціалом у сфері науки та сільськогосподарського виробництва.

Бюджет на 2014 рік має бути кращим. Президент Украины

Сьогодні Україна переживає непростий період з точки зору економіки, але це не повинно позначитися на житті людей. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з кандидатами на посаду голів районних державних адміністрацій. «В Україні, як і у світі, вирує економічна криза. Наше головне завдання у цій ситуації - зробити все, щоб життя у людей як мінімум не погіршувалось», - наголосив Віктор Янукович. «Бюджет 2014 року повинен бути не гіршим, ніж бюджет 2013 року, а кращим», - сказав Президент.

Наш обов’язок - щоб люди жили краще і держава ставала сильнішою. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності підвищення ефективності державного управління та персональній відповідальності керівників органів влади. «Мої вимоги завжди будуть спрямовані на покращення життя людей», - сказав Віктор Янукович під час зустрічі з кандидатами на посаду голів районних державних адміністрацій.

Події дня

Сьогодні о 10:00 у готелі «Superior Hotel» (пр. Ак. Курчатова, 1-А) відбудеться урочисте відкриття V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» та пленарне засідання «Харківщина – лідер інвестиційної привабливості та рейтингу конкурентоспроможності регіонів України» (програма форуму); о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про стан організації районними державними адміністраціями пасажирських перевезень на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території районів»; о 17:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться прес-конференція в рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S.», присвячена відкриттю харківської філії Kiev Fashion Institute та відкриття харківської філії Kiev Fashion Institute.

Проведення Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» дасть позитивний ефект для бізнесу

Таку думку в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК висловив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» - це майданчик, який в різні періоди відвідують представники найбільшого європейського та світового бізнесу. Живе спілкування, контакти, можливість налагодити контакт з новими бізнес-партнерами - це все те, що не сьогодні-завтра дасть позитивний економічний ефект», - сказав Михайло Добкін.

Відсутність меланжу на території Харківської області позитивно відобразиться на екологічній ситуації. Михайло Добкін

В ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської ОДА Михайло Добкін заявив, що вивезення з території Харківської області останньої партії компоненту ракетного палива меланж - велике досягнення для всієї територіальної громади, яке позитивно відобразиться на екологічній ситуації, зокрема, Шевченківського району та прилеглих до нього територій. «Обсяг меланжу, який зберігався на території Харківської області, був найбільшим в країні. І нам довелося докласти величезну кількість зусиль, щоб разом з Міністерством оборони організувати цю роботу в дуже стислі терміни. 19 жовтня 2010 року ми провели навчання з оцінки взаємодії між різними структурами у випадку протікання на грунт цієї високотоксичної речовини, що несло б загрозу великій кількості людей, які проживають поряд. У той же час, після цих навчань була виконана велика робота, яка призвела до того, що останні 700 з невеликим тонн цієї небезпечної високотоксичної речовини залишили територію Харківської області. Слава Богу, що за час зберігання цієї речовини на території регіону не відбулося жодної аварії, яка суттєво погіршила б екологічну ситуацію в Шевченківському районі та прилеглих до нього територіях» , - сказав Михайло Добкін.

Ступінь готовності Харківщини до опалювального сезону вище, ніж у середньому по Україні

Про це у програмі обласного державного телебачення «Час влади» сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «У всіх населених пунктах Харківської області повним ходом йде підготовча робота до нового опалювального сезону. Ступінь готовності нашого регіону вище, ніж у середньому по Україні. Ми йдемо з деяким випередженням, але справа навіть не в цьому. У нас є чітко розпланований раніше графік, згідно з яким ми будемо, якою б не була осінь, ранньої або пізньої, готові у всеозброєнні до нового опалювального сезону», - запевнив Михайло Добкін.

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкрилася виставка картин з кольорового піску

У великій залі інформаційно-виставкового центрі «Бузок» відкрилася фотоекспозиція робіт учнів театру-студії пісочної анімації «Art-you» «Пісочний калейдоскоп». Вперше у Харкові театр-студія пісочної анімації «Art-you» представила усім присутнім фотознімки картин і візерунків, намальованих кольоровим піском, а також здивувала усіх присутніх таємничим та неординарним пісочним шоу. Після шоу відбулися майстер-класи з пісочної анімації, де викладачі студії навчили усіх охочих техніці пісочної графіки.

В Харкові відкрилася фотовиставка «Ушедшие мгновения»

Харків’яни та гості міста отримали нагоду познайомитися з творчістю харківського фотографа Олексія Довбні. У малій залі інформаційно-виставкового центру «Бузок» відбулося урочисте відкриття фотовиставки «Ушедшие мгновения». Олексій Довбня, звернувшись до присутніх, зазначив, що він дуже радий бачити на своїй виставці таку кількість людей і дуже схвильований тим, як будуть сприйняті його роботи. Він розповів, що займатися фотографією почав у вісім років, після того, як батько подарував йому перший фотоапарат. Сьогодні він займається фотополюванням, макрозйомкою, а також фотографує в пейзажному жанрі. Девіз фотохудожника «радувати глядача».

Питання Європейської інтеграції є основним пріоритетом державної політики України

Про це сказав під час відеоконференції на тему «Стан виконання домовленостей між Україною та ЄС в контексті підготовки до підписання Угоди про асоціацію. Безвізовий діалог з ЄС» заступник Міністра закордонних справ України Андрій Олефіров. За його словами, після підписання Угоди обома сторонами та після її ратифікації Верховною Радою України та Європейським парламентом впродовж півроку можна вийти на тимчасове застосування Угоди про асоціацію у частині, що стосується зони вільної торгівлі (ЗВТ).

Харківська область зацікавлена у розвитку співробітництва з Російською Федерацією

Сьогодні у Малій залі Будинку рад відбулася зустріч заступника голови Харківської ОДА Андрія Моченкова з представниками ділової місії Російської Федерації на чолі з в.о. торгового представника Російської Федерації в Україні Сергієм Соломіним. У заході також взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ОДА Сергій Авершин, директор Департаменту інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури Юрій Гуренко та президент Харківської торгово-промислової палати Віктор Звєрєв.

Україна очікує від співпраці з ЄС більш широкого виходу вітчизняної продукції на європейські ринки та збільшення обсягу інвестицій

Про це розповів під час відкритої лекції для студентів 1 та 2 курсів на тему «Чи потрібна Україні євроінтеграція?» заступник директора ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України, професор кафедри державного управління Володимир Нікітін. Він зазначив, що у зовнішній політиці Україна прагматична. І Євросоюз, і Російська Федерація - лідер Митного союзу, є стратегічними партнерами України, що зафіксовано у відповідних документах. За його словами, не варто протиставляти східний та західний вектори й намагатись посварити Україну з Росією.

Співпраця з Євросоюзом необхідна Україні як стимул впровадження нових технологій та стандартів

Співпраця з Євросоюзом нам необхідна в першу чергу як стимул для внутрішньої модернізації, впровадження нових технологій та стандартів. Таку думку висловив заступник директора ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України, професор кафедри державного управління Володимир Нікітін під час відкритої лекції для студентів 1 і 2 курсів на тему «Чи потрібна Україні євроінтеграція?».

Харківські підприємці відзначають професійне свято

Сьогодні у малій залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Н.В. Лисенко відбулись урочисті заходи з нагоди Дня підприємця. Зі святом представників бізнесу Харківської області привітали директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, перший заступник голови Держслужби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Олександр Потімков, президент союзу орендарів та підприємців України Віктор Хмільовський та інші. Сергій Авершин привітав підприємців від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та вручив почесні нагороди ХОДА та Департаменту.

Харківські бізнесмени зустрілися з представниками ділової делегації Російської Федерації

У заході взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, президент Харківської торгово-промислової палати Віктор Звєрєв, в.о. торгового представника Російської Федерації в Україні Сергій Соломін, який очолює ділову місію Російської Федерації, а також бізнесмени Харківської області. Під час зустрічі відбулися переговори членів ділової делегації Російської Федерації з представниками бізнес-кіл Харківщини, а також були презентовані провідні російські компаніі, що займаються виробництвом сільськогосподарської техніки, матеріалів для будівельної промисловості: ТОВ «Торгова компанія «КАМАЗ», ВАТ «Російські навігаційні технології», ТОВ «Газпромнафта - мастильні матеріали», ТОВ «Інжиніринговий центр «Нафтогазконструкція» та інші.

Головна мета проведення форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» – презентація інвестиційних можливостей регіону

6 вересня в Харкові на виконання доручення Президента України щодо забезпечення реалізації інвестиційно-інноваційної політики відбудеться V Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Сьогодні під головуванням заступника голови ХОДА Юрія Сапронова відбулася нарада, на якій обговорювалися питання підготовки та проведення форуму. Як зазначив заступник голови облдержадміністрації, головна мета проведення форуму – презентація інвестиційних можливостей Харківської області. Зокрема, у конкурсній програмі презентують проекти щодо покращення туристичної привабливості регіону.

Нафтогазовий комплекс області має суттєвий вплив на економічні показники області

Сьогодні відбувся урочистий прийом з нагоди Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості. Привітали присутніх в малій залі Будинку рад перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб і перший заступник голови облради Олена Олешко. «Нафтогазова галузь тісно пов'язана з усіма галузями народного господарства і має величезне значення для економіки. Завдяки Вам наша держава має сьогодні одну з найбільших і розвинених газотранспортних систем світу; власний видобуток нафти, газу і супутніх ресурсів; переробний комплекс, здатний забезпечувати економіку всіма видами паливних ресурсів, розвинену хімічну та нафтохімічну промисловість. Газовики і нафтовики, вчені, геологи і буровики, розробники і будівельники, транспортники, технологи - справжні професіонали та майстри своєї справи. Життя людей в Україні багато в чому залежить від працівників Ваших почесних професій. Як і в попередні роки, ми зустрічаємо наше свято, маючи за плечима переконливі позитивні результати. Нафтогазовий комплекс області - сучасна, інноваційна структура, яка динамічно розвивається, яка не просто відповідає всім вимогам сьогоднішнього дня, а й робить істотний вплив на економічні показники області», - сказав Валентин Дулуб.

Розглядається питання про надання матеріальної допомоги мешканцям будинку по вулиці Метробудівників, який постраждав від вибуху

Згідно з інформацією Департаменту житлового господарства Харківської міської ради, в ході надання допомоги людям, постраждалим наслідку вибуху в житловому будинку № 32 по вул. Метробудівників, на місці події був організований прийом заяв на виплату одноразової грошової виплати для постраждалих.

Соціальна підтримка молоді - один із пріоритетів державної політики. Віктор Янукович

Одним із завдань держави у сфері молодіжної політики є соціальна підтримка молоді. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, виступаючи на Всеукраїнському форумі молоді. Глава держави доручив Уряду прискорити реалізацію Державної програми «Доступне житло», розвивати індивідуальне житлове будівництво для молодих сімей у сільській місцевості.

Україна вибудовує прагматичні ділові відносини як з ЄС, так і з Митним союзом. Михайло Добкін

Про це повідомив у програмі «Час влади», яка вийде в ефір обласного телебачення сьогодні о 19:30, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Говорячи про євроінтеграцію, він зазначив, що Україна відстоює національні інтереси. Тому сьогодні держава вибудовує прагматичні ділові відносини як з Європейським Союзом, так і з Митним союзом. «Не буває такого, щоб країна, відкриваючи для себе нові відносини, втрачала інші. Я думаю, що і Російська Федерація не втрачає український ринок, коли відкриває для себе ринок Китаю або інші європейські світові ринки. У нас з кожною державою є свій договір про співпрацю, про партнерство. Виходячи з цього договору, Україна ніколи не зробить ніяких дій, які б йшли на шкоду тим країнам, з якими у нас склалися давно вже братські, дружні, а також економічні відносини», – повідомив Михайло Добкін.

Архів документів