Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Підписано Меморандум про співробітництво щодо створення Наукового парку «Міжнародний центр ефективного землеробства»

Сьогодні в рамках V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» підписано Меморандум про співпрацю щодо створення Наукового парку «Міжнародний центр ефективного землеробства». Меморандум підписали директор Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр'єва Національної академії аграрних наук України Сергій Попов та директор міжнародної інвестиційної компанії «SigmaBleyzer» Вадим Бодаєв.

У Харкові відкрито філію Kiev Fashion Institute

У рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S.» в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулася церемонія відкриття харківської філії Kiev Fashion Institute. «Не випадково наше відкриття відбувається у галереї «Бузок», тому що ми дружимо з кінофестивалем «Харьковская сирень». Ми їм вдячні за ту нелегку і дуже важливу тему, яку піднімає фестиваль – популяризацію моди кіно. Студенти харківської філії Kiev Fashion Institute готуватимуть дуже цікаві майстер-класи. Ця програма розроблена для того, щоб ознайомити городян з темою моди в кіно. Протягом року на харків'ян очікують безкоштовні майстер-класи, виставки та покази – досить обширна програма», – повідомила виконавчий директор харківської філії Kiev Fashion Institute Юлія Швецова.

Інформація про індекс інфляції по Україні у серпні 2013 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні у серпні 2013 р. становив 99,3%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Зривів автоперевезень у Харківській області допущено не буде

Стан організації районними державними адміністраціями пасажирських перевезень на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території районів, розглядався сьогодні на обласній селекторній нараді. За інформацією заступника голови Харківської ОДА Андрія Моченкова, зміни в організації автоперевезень пов'язані з набранням чинності 4 січня 2013 року нової редакції Закону України «Про автомобільний транспорт». Відповідно до закону, функції організатора перевезень приміських маршрутів, що не виходять за межі території району, покладені на районні державні адміністрації.

Децентралізація влади – складова успіху реформ. Лєшек Бальцерович

Сьогодні в ході пресс-туру для журналістів на V Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» ідеолог реформ у Польщі Лєшек Бальцерович зазначив, що однією з важливих умов успішної реалізації реформ на теренах країн постсоціалістичного простору є децентралізація влади.

У Харківській області ведеться активна робота з популяризації вітчизняної продукції

Як зазначив сьогодні в ході V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» заступник голови Харківської ОДА Андрій Моченков, у зв'язку з світовою кризою, українська і, зокрема, харківська промисловість прагне переорієнтуватися на внутрішнє споживання і реалізацію програм імпортозаміщення. «Історично так склалося, що Харківська область має унікальну за своєю різнобічністю промисловість. У нас виробляється практично все – від танків, літаків, тракторів, турбін до товарів народного споживання, високоякісної, екологічно чистої продукції харчової промисловості», – сказав він.

Інвестори вже розуміють, що Харків – територія успіху

Приїзд представників великих компаній і впливових експертів на V Міжнародний економічний форум міський голова Геннадій Кернес назвав доказом визнання потенціалу Харкова. «Наше місто міцно посіло нішу головного національного експортера товарів з високою доданою вартістю. Нас знають як центр промисловості, науки і освіти, синтез цих галузей у сучасних умовах фактично зумовлює подальший розвиток Харкова», –  зазначив Геннадій Кернес.

Провідним компаніям світу комфортно працювати в Харківській області

У ході брифінгу в рамках V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» голова Харківської ОДА Михайло Добкін, говорячи про те, що необхідно зробити для успішності реформ , зазначив, що першою запорукою успіху є об'єднання еліт : політичної , творчої та бізнес -еліти. «Харків і область є прикладом об'єднання зусиль усіх гілок влади. Історично так склалося, що в Харкові це протистояння було особливо гострим, і можливість монолітної роботи з'явилася тільки в 2010 році. Чого завдяки цьому вдалося досягти, можуть побачити всі харків'яни і гості міста, вони відзначають успішність Харкова та області» , - сказав Михайло Добкін.

Роботи переможців Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи» мають втілюватися в життя. Михайло Добкін

Таке переконання в ході брифінгу в рамках V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» висловив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Мені дуже хочеться, щоб роботи, які займуть призові місця або стануть лауреатами конкурсу, мали змогу втілюватися в життя, як і багато наукових розробок, які сьогодні фінансуються, але не стають частиною інноваційних технологій на вітчизняних підприємствах. Ми сьогодні відзначимо кращих, але будемо бажати, щоб будь-яка така перемога переходила в практичну площину», - сказав Михайло Добкін.

В Україні необхідно проводити послідовні та рішучі реформи. Лєшек Бальцерович

Виступаючи на V Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» спеціальний гість форуму, відомий реформатор економічної системи Польщі Лєшек Бальцерович зазначив, що розвиток економіки держави залежить від таких факторів, як кількість приватних підприємців, їх незалежність від політики і рівень конкуренції. Він також провів порівняльний аналіз реформ у постсоціалістичних країнах, розповів про економічні наслідки соціалізму і привів шляхи виходу з економічної ситуації.

Головною умовою для розвитку бізнесу є його довіра до влади

Про це сьогодні під час брифінгу в рамках V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» заявила виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Ганна Дерев'янко. Зокрема, вона зазначила, що завдяки проведеній податковій реформі та дерегуляції підприємництва відкрити бізнес в Україні дійсно стало легше.

Компанія «Шелл» не бачить ризиків для своїх інвестицій в Харківській області

Як зазначив у ході брифінгу в рамках V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» віце-президент компанії «Шелл» із зв'язків з державними органами влади у світі Шон Руні, компанія завжди шукає для роботи стабільну ділову обстановку.

Курс національної валюти в Україні залишається стійким. Енді Кузіч

Фінансова система України стабільна, курс національної валюти залишається стійким. Про це заявив директор з розвитку бізнесу PricewaterhouseCoopers Украіна Енді Кузіч, відповідаючи на запитання журналістів під час прес-туру на V Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!».

Шлях збільшення виробництва сільгосппродукції є пріоритетним для подальшого розвитку України

Таку думку висловив сьогодні директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. «Цього року буде зібрано рекордний урожай. Якщо підтвердяться ті прогнози, які дає Міністерство агропромислового розвитку, то це близько 57-58 млн. тонн, а в залежності від врожайності кукурудзи – до 60 млн. тонн. зернових. Я сподіваюся, що наступного року ті сучасні технології, які приходять в сільське господарство, дадуть можливість збільшити цей обсяг. Будемо сподіватися, що природні і кліматичні умови будуть цьому сприяти. Як визначили експерти, для України шлях збільшення виробництва зернових і зернобобових, а також сільгосппродукції в цілому є пріоритетним. Протягом останніх 3-5 років обсяг продукції постійно збільшується», – підкреслив він.

Україна робить дуже серйозну заявку на лідерство у світовому сегменті продажу продуктів харчування. Михайло Добкін

Про це в ході в ході брифінгу в рамках V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» розповів голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, сьогодні буде підписано Меморандум про співпрацю щодо створення Наукового парку «Міжнародний центр ефективного землеробства» між Інститутом рослинництва ім. В.Я. Юр'єва Національної академії аграрних наук України та міжнародною інвестиційною компанією «SigmaBleyzer».

Підготовка до опалювального сезону в Харківській області йде за графіком

Сьогодні відбулось «кущове» засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Валентина Дулуба. Було розглянуто питання підготовки в Богодухівському, Дергачівському, Зміївському, Золочівському, Коломацькому, Краснокутському, Харківському районах та м. Люботин.

Президент вимагає ефективних механізмів захисту дітей від неякісної продукції - Юрій Павленко

Президент України вимагає запровадження ефективних механізмів захисту дітей від продукції, яка несе загрозу їх здоров'ю. Про це заявив Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко під час прес-конференції. «Віктор Янукович наголошує на забезпеченні ефективної експертизи, європейських стандартів якості, незалежного контролю за виробниками, продавцями та імпортерами дитячих товарів та продуктів харчування», - підкреслив Юрій Павленко.

Успішна робота з розвідки нетрадиційного газу зможе змінити Україну

Про це повідомив в ході пленарного засідання «Харківщина - лідер інвестиційної привабливості та рейтингу конкурентоспроможності регіонів України» в рамках V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» віце-президент компанії «Шелл» із зв'язків з державними органами влади у світі Шон Руні. За його словами, в жовтні 2012 року на території Харківської області було розпочато буріння першої свердловини з метою розвідки газу ущільнених піщаників. Незабаром планується почати буріння другої свердловини.

Канадські бізнесмени зацікавлені газовою промисловістю та аерокосмічною галуззю України

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Трой Лулашник підкреслив, що для нього велика честь представляти уряд Канади на V Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Він зазначив, що Канада вже 120 років розвиває хороші відносини з Україною. Так, сьогодні в Канаді проживають 1,2 млн. канадських українців, що підтверджує хороші взаємини між країнами.

Харківська область здатна працювати на результат. Михайло Добкін

Про це повідомив в ході V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» голова Харківської ОДА Михайло Добкін. Як зазначив губернатор, за останні кілька років Харківська область зуміла потрапити до ТОП-3 регіонів за оцінками різних експертів. Це тільки перший проміжний крок перед великою роботою регіону щодо створення умов для залучення інвестицій.

Ключ до будь-якої економічної реформи - у реалізації ідей, які відбираються під час міжнародних економічних форумів

Сьогодні на V Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» мер Цинциннаті (США) Марк Меллорі розповів, що дуже радий брати участь у Форумі, і відзначив, що це його другий візит до Харкова і йому дуже подобається приїжджати в наше місто. «Мені дуже приємно бути частиною цього Форуму, адже це можливість для плідного обміну інформацією, яка, у свою чергу, призведе до зростання інновацій та економічному росту. Я вважаю, що це хороша можливість для нас розвивати подальші відносини. З нетерпінням чекаю можливості обмінятися інформацією. Повинен сказати, що ключ до будь-якої економічної реформи полягає в реалізації ідей, які були зібрані під час таких зустрічей», - сказав Марк Меллорі.

Харківській області варто повчитися успіху у Польщі

Таку думку висловив в ході V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Польща сьогодні визнається багатьма провідними економістами та експертами країною, найкраще підготовленою до нинішніх економічних катаклізмів. Напевно, цей успіх закладався не сьогодні, не вчора, а тоді, коли вибудовувалися всі реформи, які Польща пережила, я думаю, не без проблем, як і будь-яке інша реформована держава. Тому історію успіху наших сусідів, наших друзів нам буде корисно та цікаво почути сьогодні на форумі», - зазначив Михайло Добкін.

Форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» ще більше розкриє інвестиційний потенціал Харківщини. Сергій Чернов

Таке переконання висловив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, вітаючи учасників V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!».

Міжнародний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» - це можливість відкритої дискусії та налагодження нових ділових контактів

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін від імені жителів регіону привітав усіх учасників V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» і побажав усім плідної роботи. «Я переконаний, що живе спілкування, відкритий діалог, пошук свого правильного місця розташування по бізнес-координатам на території Харківської області та України - все це реально тільки лише тоді, коли є можливість відкритої дискусії серед людей, які звикли ухвалювати рішення самостійно», - зазначив Михайло Добкін.

Віктор Янукович побажав учасникам Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» плідної роботи

На відкритті V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» було зачитано вітання Президента України Віктора Януковича. «Щиро вітаю організаторів і учасників V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Діалог влади і бізнесу є сьогодні надзвичайно актуальним, адже подальший економічний розвиток нашої держави неможливий без налагодження нових ділових контактів, залучення інвестицій та обговорення оптимальних шляхів для взаємовигідного міжрегіонального співробітництва.

Розпочався V Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»

У Харкові розпочався V Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Форум націлений на розгляд практичних кроків міжнародної економічної інтеграції, демонстрацію існуючих можливостей і перспектив розвитку провідних промислових кластерів Харкова та області – регіону, всесвітньо відомого потужним машинобудівним комплексом і транспортною логістикою, високоефективною енергетикою та ІТ-технологіями, величезним потенціалом у сфері науки та сільськогосподарського виробництва.

Бюджет на 2014 рік має бути кращим. Президент Украины

Сьогодні Україна переживає непростий період з точки зору економіки, але це не повинно позначитися на житті людей. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з кандидатами на посаду голів районних державних адміністрацій. «В Україні, як і у світі, вирує економічна криза. Наше головне завдання у цій ситуації - зробити все, щоб життя у людей як мінімум не погіршувалось», - наголосив Віктор Янукович. «Бюджет 2014 року повинен бути не гіршим, ніж бюджет 2013 року, а кращим», - сказав Президент.

Наш обов’язок - щоб люди жили краще і держава ставала сильнішою. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності підвищення ефективності державного управління та персональній відповідальності керівників органів влади. «Мої вимоги завжди будуть спрямовані на покращення життя людей», - сказав Віктор Янукович під час зустрічі з кандидатами на посаду голів районних державних адміністрацій.

Події дня

Сьогодні о 10:00 у готелі «Superior Hotel» (пр. Ак. Курчатова, 1-А) відбудеться урочисте відкриття V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» та пленарне засідання «Харківщина – лідер інвестиційної привабливості та рейтингу конкурентоспроможності регіонів України» (програма форуму); о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про стан організації районними державними адміністраціями пасажирських перевезень на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території районів»; о 17:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться прес-конференція в рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S.», присвячена відкриттю харківської філії Kiev Fashion Institute та відкриття харківської філії Kiev Fashion Institute.

Проведення Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» дасть позитивний ефект для бізнесу

Таку думку в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК висловив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» - це майданчик, який в різні періоди відвідують представники найбільшого європейського та світового бізнесу. Живе спілкування, контакти, можливість налагодити контакт з новими бізнес-партнерами - це все те, що не сьогодні-завтра дасть позитивний економічний ефект», - сказав Михайло Добкін.

Архів документів