Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Низький рівень роботи реєстраційної служби підриває авторитет регіону. Михайло Добкін

«Через бездіяльність конкретних посадових осіб система реєстраційних органів, яка почала працювати з 1 січня 2013 року, замість спрощення процедури реєстрації майнових прав тільки ускладнила цей процес в окремих районах і містах Харківської області. Інформація, яку ми заслухали сьогодні, свідчить про грубі порушення чинного законодавства і неналежну організацію роботи державних реєстраторів», – зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході засідання колегії облдержадміністрації.

У Харківській області планується будівництво 6 нових дитячих садків

Про це сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула повідомив заступник голови Харківської ОДА Євген Савін. За його словами, за 3 роки на території Харківщини було відкрито 91 дошкільний навчальний заклад. З них 61 ДНЗ в навчально-виховних комплексах.

Основне завдання голів райдержадміністрацій - створення центрів надання адміністративних послуг та їх належне функціонування

Про це в ході розширеного засідання колегії облдержадміністрації розповів заступник голови ХОДА Олег Анпілогов. Він підкреслив, що в рамках реалізації програми економічних реформ на 2010-2014 рр. «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» Президентом України поставлено завдання комплексного реформування системи адміністративних послуг, в тому числі, системи надання послуг у сфері державної реєстрації.

Борг підприємств Харківщини по страхових внесках до Пенсійного фонду в червні знизиться на 5,1 млн. грн.

В Харківській області на 1 червня 2013 року загальна сума боргів по внесках до Пенсійного фонду з урахуванням фінансових санкцій та пені складає 297,4 млн. грн, з неї недоїмка – 244,9 млн. грн., в тому числі: борг по страхових внесках 182,3 млн. грн.; борг по єдиному внеску – 115,2 млн. грн. Про це повідомив під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Майже 200 школярів Харківщини розпочали підготовку до Всеукраїнських учнівських олімпіад

17 червня розпочалися заняття літньої школи з підготовки школярів до Всеукраїнських учнівських олімпіад з фізики, астрономії, інформатики, інформаційних технологій, хімії, біології, екології, географії, економіки, історії, правознавства, педагогіки і психології, трудового навчання, фізичної культури і спорту. Повідомляє офіційний сайт Департаменту науки і освіти ХОДА. У школі навчаються 190 учнів та 118 учителів районів (міст) Харківської області та м. Харкова.

Харківська область за підсумками 5 місяців перевиконала план надходжень до Пенсійного фонду

За 5 місяців 2013 року в бюджет Пенсійного фонду Харківської області надійшло 3,7 млрд. грн. власних коштів, що складає 101,2% до плану. Планові показники перевиконано на 43,4 млн. грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 224,2 млн. грн. або на 6,5 %. Про це під час засідання колегії облдержадміністрації повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

У роботі реєстраційної служби в Харківській області виявлено масові порушення

В даний час однією з головних проблем державного управління у сфері надання адміністративних послуг залишається його надмірна централізація і забюрократизованість. Будь-які, навіть елементарні рішення, ухвалюються місяцями, а іноді – роками. Про це повідомив в ході позачергового засідання колегії ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. На його думку, основні надії в цій сфері пов'язані з організацією роботи системи спеціальних реєстраційних органів. Державна реєстраційна служба України була створена в грудні 2010 року. Реалізація відповідних повноважень на території області здійснюється через реєстраційну службу Головного управління юстиції.

Харків’яни отримали державні нагороди та почесні звання

Сьогодні під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації голова ХОДА Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов вручили державні нагороди ряду харків’ян, що були відзначені за значний особистий внесок у соціально-економічний, культурно-освітній розвиток держави, активну громадську діяльність, вагомі трудові здобутки та багаторічну сумлінну працю. Так, Указами Президента України Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено ветерана Великої Вітчизняної війни Олексія Петухова та члена піклувальної ради Вірменського культурно-освітнього центру імені Г.О.Алтуняна Тарона Туняна;

Оркестр "Слобожанський" виступить разом із відомим диригентом та піаністом із США Елдредом Маршаллом

20 червня о 13:00 в фойє концертного залу Театрально-концертного центру (Сумська, 25, малий зал ХНАТОБу) відбудеться прес-конференція та репетиція концерту Віртуозів Слобожанщини «Молодіжний академічний симфонічний оркестр "Слобожанський"» за участю відомого диригента та піаніста із США. Головними темами для обговорення стануть: завершення ювілейного концертного сезону молодіжного оркестру, якому восени 2012 року виповнилося 20 років, творчі плани і перспективи участі оркестру в міжнародних проектах і майбутній концерт за участю відомого диригента та піаніста із США Елдреда Маршалла, який відбудеться 21 червня.

У Харкові відбудеться чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту

З 19 по 21 червня у Харкові на базі спортивного комплексу Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області відбудеться чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту. В змаганнях візьмуть участь спортсмени з двадцяти семи областей України, з чотирьох вищих навчальних закладів ДСНС України, а також з Бєлгородської області Російської Федерації. В програмі спортивного свята – змагання у п’яти видах пожежно-прикладного спорту: підйом по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху, бойове розгортання, подолання 100-метрової смуги з перешкодами, підіймання по висувній драбині, пожежна естафета 4 х100 метрів.

Події дня

Сьогодні, 18 червня, о 10:00 у Великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться позачергове розширене засідання колегії облдержадміністрації із порядком денним: 1. Про роботу реєстраційної служби Головного управління юстиції у Харківській області 2. Про стан погашення заборгованості перед Пенсійним фондом України. О 15:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнеться прес-конференція директора Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторії Маренич на тему: «Підбиття підсумків проекту «Дні відкритості Харківської області»»

Без популяризації здорового способу життя, розширення мережі спортивних арен ми не зможемо тримати таку високу планку результатів, як в останні роки. Михайло Добкін

Серед нагальних завдань обласної влади у напрямку залучення молоді до занять спортом не тільки будівництво нових споруд та підтримка професійного спорту. Велика увага приділяється на Харківщині популяризації здорового способу життя, як одному із напрямків реалізації соціальних ініціатив Президента України. Про це під час програми «Від влади до громади» в ефірі обласного державного радіо зазначив голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Безпека дітей - це головна умова, за якої оздоровчий табір отримує можливість працювати

В ефірі програми обласного державного радіо «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін розповів, що в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України в цьому році набагато більше дітей Харкова та області отримають можливість відпочити в найкращих літніх таборах на берегах Чорного та Азовського морів, а також у комфортабельних таборах на території західної України.

Харківська область – одна з кращих у підготовці до зими. Михайло Добкін

Міністерство регіонального розвитку і ЖКГ доводить до області планові завдання з підготовки житлово-комунального комплексу до зими. На сьогоднішній момент рівень готовності житлового фонду, котелень, підприємств, які займаються подачею води та водовідведенням, теплопостачальних організацій мав становити не менше 30%. Як повідомив в ефірі програми «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, на сьогодні Харківська область загалом за всіма показниками готова на 35% і випереджає графік, затверджений профільним Міністерством.

Харківщина готова до збору врожаю

Про це в ефірі програми обласного державного радіо «Від влади до громади» розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що сьогодні сільське господарство є найбільш інвестиційно привабливим напрямком економіки, основні інвестиції та кредитні кошти спрямовуються саме в аграрний сектор. У Харківській області немає проблем ні з технікою, ні з пально-мастильними матеріалами. «Прем'єр-міністр України Микола Азаров поставив завдання керівникам тих областей, де людська праця і погодні умови дають оптимізм у плані майбутнього врожаю, зібрати максимально все, щоб відпрацювати і за себе і за ті регіони, які в цьому році в силу погодних умов не можуть розраховувати на хороший урожай», – сказав Михайло Добкін.

Медичну допомогу необхідно наближати безпосередньо до людини

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, Харківська область почала реформування системи охорони здоров'я ще до ухвалення рішення Президентом України про реформу медицини в декількох пілотних областях країни. Багато чого, що починалося ще три роки тому, сьогодні вже дає свої результати. «Якщо говорити про реформування екстреної медичної допомоги, то саме харківський досвід взято за основу реформування цієї системи по всій країні. Існують різні думки щодо реформи, яку сьогодні проводить Міністерство охорони здоров'я. Але, в принципі, однозначно, наближати медичну допомогу необхідно безпосередньо до людини», – сказав Михайло Добкін.

19 червня Харків прийме етап Міжнародного ралі на ретро-автомобілях Пекін – Париж

19-20 червня в Харківській області відбудеться етап V Міжнародного ралі на ретро-автомобілях Пекін – Париж 2013 «The Greatest Motor Challenge». З 14:00 19 червня учасники ралі почнуть прибувати на площу Свободи, де відбудеться їх урочиста зустріч, а о 16:00 вони дадуть прес-конференцію біля готелю «Харків-Палас» з боку станції метро «Держпром». 20 червня починаючи з 8:00 учасники продовжать свій шлях з площі Свободи через Пісочин, Люботин і Мерчик у напрямку Полтавської області. Про це повідомив в ході прес-конференції директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця.

Для юних спортсменів провели урок мужності

Напередодні дня скорботи і вшанування пам'яті жертв Великої Вітчизняної війни, в спортивному таборі «Чайка» Вовчанського району Харківської області в рамках виконання в регіонах завдання Президента України щодо продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу відбувся урок мужності. Діти зустрілися з ветераном Великої Вітчизняної війни Іллею Тимофійовичем Саєнком. Ветеран поспілкувався з дітьми, розповів про бої у Велику Вітчизняну, відповів на всі питання, які ставили йому діти.

Харківські медпрацівники відзначені державними нагородами

Президент України Віктор Янукович підписав Указ №331/2013 про нагородження медичних працівників державними нагородами з нагоди Дня медичного працівника. За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної системи охорони здоров'я, надання висококваліфікованої медичної допомоги та багаторічну сумлінну працю медаллю «За працю і звитягу» нагороджено старшого наукового співробітника лабораторії ДП «Інститут мікробіології та імунології ім. І. І. Мечникова НАМН України» Тетяну Колотову.

До кінця 2013 року на Харківщині планується встановити 33 тренажерних майданчики

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської ОДА Дмитро Перепелиця. За його словами, в Харківській області робиться все необхідне для максимально ефективної реалізації соціальних ініціатив Президента України. «Минулого року ми змогли поставити 32 тренажерних майданчика, 17 майданчиків з синтетичним покриттям. Закінчили будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу в Боровій. Зробили повний ремонт, санацію вікон та покрівлю Школи вищої спортивної майстерності. У цьому році продовжується будівництво ФОКу в Вовчанську. У Куп'янському та Зміївському районах проектуються фізкультурно-оздоровчі комплекси з двома критими басейнами. До кінця року планується встановити 33 тренажерних майданчики. Ще в кожному районі планується встановити майданчик з синтетичним покриттям», - сказав Дмитро Перепелиця.

У Харківській області рівень готовності техніки до роботи в осінньо-зимовий період 2013/2014 років становить 80,3%

У ході об'їзду доріг Харківської області перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб перевірив стан автодоріг комунальної власності та хід підготовки до зими підприємств ДП «Харківський облавтодор». Він повідомив, що на автомобільних дорогах комунальної власності за рахунок субвенції з державного бюджету виконано робіт на суму 2331,6 тис. грн., в тому числі на об'єктах капітального ремонту – 1599,2 тис. грн. Ліквідовано 215,94 тис. кв. м ямковості з 249,2 тис. кв. м. – щодня над цим працюють до 60 бригад та 4 наявних у ДП «Харківський облавтодор» струменевих машини.

У 2013 році планується оздоровити понад 200 тисяч дітей Харківщини

Про це сьогодні в ході прес-туру представників ЗМІ до Вовчанського району області повідомив заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту Харківської ОДА Сергій Христоєв. Він зазначив, що на Харківщині триває активна робота з реалізації соціальних ініціатив Президента України. «На території Харківської області буде функціонувати 868 таборів, планується охопити оздоровленням  більше 200 тис. дітей шкільного віку. На оздоровчу кампанію 2013 року буде витрачено близько 230 млн. грн.», - сказав він.

У районах Харківської області активно розвивається спортивна інфраструктура

Сьогодні в ході прес-туру представників ЗМІ до Вовчанського району заступник директора Департаменту молоді та спорту ХОДА Сергій Христоєв наголосив, що на Харківщині продовжується активна робота з реалізації соціальних ініціатив Президента України, завдяки яким, за його словами, будуються фізкультурно-оздоровчі комплекси в Вовчанську, Первомайському, Лозовій та Дергачах. Крім цього, ведеться підготовка проектно-кошторисної документації ще 9 ФОКів.

Будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу у Вовчанському районі планується завершити до кінця 2013 року

Про це сьогодні в рамках прес-туру до Вовчанського району представникам ЗМІ розповів голова Вовчанської РДА Сергій Мотузний. Він зазначив, що балансова вартість ФОКу становить 9 млн. грн. У минулому році був закладений фундамент і вкладено понад 2 млн. грн. Більше 6 млн. грн. має бути освоєно в цьому році. «Тут одночасно зможуть займатися 80 осіб по таких напрямках як міні-футбол, волейбол, баскетбол, теніс, гімнастика, бокс. Також тут будуть розміщені тренажерні зали. Для дітей всі спортивні заняття будуть безкоштовними», - сказав Сергій Мотузний.

У смт Савинці Балаклійського району введено в експлуатацію артезіанську свердловину

У смт Савинці Балаклійського району Харківської області, відповідно до декларації про готовність об`єкта до експлуатації, зареєстрованої інспекцією ДАБК у Харківській області 10.06.2013, введено в експлуатацію артезіанську свердловину після проведеного капітального ремонту. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Житло у всіх харківських гуртожитках має бути приватизоване

У ході прямої телефонної лінії газети «Слобідський край», яка відбулась у рамках Днів відкритості Харківської області, до голови ХОДА Михайла Добкіна звернулась мешканка гуртожитку авіаційного заводу щодо приватизації свого житла. «Я поділяю ваше хвилювання. Люди, які мешкали багато років у гуртожитку і не мають іншого житла, мають право отримати кімнату у власність. Така наша позиція щодо всіх гуртожитків. Немає жодного гуртожитку в Харкові, який би ми не хотіли передати людям. Я не вважаю, що гуртожиток авіазаводу чимось відрізняється від інших. Фахівці облдержадміністрації вивчать це питання та вам зателефонують», – відповів на запитання губернатор.

Без згоди громади жодну школу не закриють. Михайло Добкін

У ході прямої телефонної лінії газети «Слобідський край», яка відбулась у рамках Днів відкритості, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відповів на низку запитань, з якими звернулися до нього жителі області. Зокрема, до губернатора звернулась жителька села Слабунівка Балаклійського району з питанням щодо сільської школи. «Без згоди громади ні вашу школу, ні будь-яку іншу, не закриють. Але хочу зазначити, що якість освіти у дітей, якщо їх у школі всього 34, буде невисокою, неконкурентоспроможною порівняно з дітьми з інших, повних шкіл. Якщо річ у тому, що вчителі бояться втратити робоче місце, то я готовий гарантувати, що всіх педагогічних працівників буде працевлаштовано. Діти і вчителі отримають автобус, який возитиме їх до іншої школи», – підкреслив Михайло Добкін.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 17 червня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитра Перепелиці та членів Автомобільної федерації України Олега Федоренкова та Дмитра Харченка на тему: "Проведення Міжнародного автомобільного ралі на ретро-автомобілях "Пекин-Париж" на території Харківської області"; о 17:00 у Харківському художньому музеї (вул.Раднаркомівська, 11) відбудеться відкриття виставки «Живопис Віктора Погорелова».

Випускниками університету цивільного захисту України можна по-справжньому пишатися. Михайло Болотських

Під час брифінгу після закінчення урочистостей з нагоди випуску фахівців Національного університету цивільного захисту України голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських зазначив, що з гордістю дивиться на сьогоднішніх випускників. «Мене переповнює почуття гордості за цих випускників, за наш правофланговий університет, за те, що керівництво області присутнє тут, і ми знаємо, що воно завжди допомагає нашому університету і нашій службі. Сьогодні ми побачили, що народ України може бути спокійний. Люди захищені, захищені цими професіоналами, які ризикують щодня своїм життям і гідно виконують свої обов'язки», - сказав він.

У Національному університеті цивільного захисту України відбулися урочистості з нагоди випуску фахівців

Сьогодні в Національному університеті цивільного захисту України відбулися урочистості з нагоди випуску фахівців. У заході взяли участь голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Архів документів