Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область зацікавлена у розвитку співробітництва з Російською Федерацією

Харківська область зацікавлена у розвитку співробітництва з Російською Федерацією

Сьогодні у Малій залі Будинку рад відбулася зустріч заступника голови Харківської ОДА Андрія Моченкова з представниками ділової місії Російської Федерації на чолі з в.о. торгового представника Російської Федерації в Україні Сергієм Соломіним. У заході також взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ОДА Сергій Авершин, директор Департаменту інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури Юрій Гуренко та президент Харківської торгово-промислової палати Віктор Звєрєв.

Андрій Моченков від імені голови ОДА Михайла Добкіна привітав гостей і сказав, що керівництвом області приділяється дуже велика увага відносинам з РФ.

«Харківський регіон досить успішно конкурує з іншими областями України і за багатьма показниками посідає провідні позиції. Крім цього, за багатьма оцінками Харків є найбільш інвестиційно привабливим і конкурентоспроможним містом. Зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Російською Федерацією за підсумками першого півріччя склав більше 480 млн. дол. США. Це свідчить про те, що наш регіон дуже тісно співпрацює з багатьма областями Російської Федерації. Ми розраховуємо на практичну користь від нашої взаємодії на всіх рівнях. Тому будь-які пропозиції з боку Російської Федерації ми повністю готові підтримати і надати необхідну допомогу», - сказав Андрій Моченков.

«Інтерес російського бізнесу до Харківської області дуже великий. Враховуючи те, що ваша область є науковим потенціалом країни, для високотехнологічних галузей економіки Росії це найбільш цінний регіон», - відповів Сергій Соломін.

Під час зустрічі були обговорені питання розвитку та активізації торговельно-економічного співробітництва підприємств регіону з Російською Федерацією. Зокрема, в галузі будівельної індустрії та транспортної інфраструктури.

Теги