Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У грудні 2014 року в оновленій Харківській філармонії буде дано перший концерт

У ході зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Детлеф Вольтер розповів про співпрацю з Харківською обласною філармонією і відзначив, що завдяки спільним німецько-українським зусиллям у листопаді в Харкові відбудеться концерт пам'яті відомого німецького диригента Курта Зандерлінга.

Підвищення рівня життя людей є головним пріоритетом державної політики. Віктор Янукович

Завданням державної політики є стимулювання зростання зарплат, пенсій, соціальних виплат, наголошує Президент України Віктор Янукович. «Покращення життя людей глибоко пов’язане з матеріальним станом кожної людини, сім’ї», - сказав Віктор Янукович.

Михайло Добкін зустрівся з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Детлефом Вольтером

Сьогодні голова Харківської ОДА Михайло Добкін зустрівся з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Детлефом Вольтером. Також на зустрічі були присутні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. У ході зустрічі обговорювалися питання економічного, гуманітарного та культурного співробітництва між Харківською областю та Федеративною Республікою Німеччини. За словами Михайла Добкіна, налагоджуючи економічні зв'язки, неможливо не говорити про гуманітарну сферу. Для Харківської області важливим є обмін творчими колективами. Це дає можливість реалізувати себе або більш глибоко розкритися творчим людям за межами України.

Курсанти 1-го курсу Національного університету цивільного захисту України склали Присягу служби цивільного захисту

Сьогодні на Меморіалі Слави в Лісопарку відбулася церемонія складання Присяги служби цивільного захисту курсантами 1-го курсу Національного університету цивільного захисту України. У заході взяли участь голова Держслужби з надзвичайних ситуацій України Михайло Болотських, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін, ректор Національного університету цивільного захисту України Володимир Садковий, народний депутат України Дмитро Шенцев, а також делегація гостей з Казахстану.

Для підприємства перемога в рейтингу «Сумлінні платники податків» краще будь-якої реклами

З ініціативи Асоціації платників податків України щорічно проводиться всеукраїнський рейтинг «Сумлінні платники податків». Як повідомила сьогодні під час брифінгу за підсумками зустрічі з керівництвом Харківської області президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» Валентина Арбузова, мета рейтингу в тому, щоб підприємства побачили результати своєї роботи, а країна дізналася про своїх переможців. За її словами, рейтинг спочатку проводиться на регіональному рівні, нагороджуються регіональні переможці, а потім – на всеукраїнському. У ньому беруть участь представники всіх областей, створюється комісія, яка підбиває підсумки, а потім проводиться урочиста церемонія нагородження.

На Харківщині налагоджено тісний контакт між владою і бізнесом. Михайло Добкін

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та голови Харківської обласної ради Сергія Чернова з президентом Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» Валентиною Арбузовою. «Зараз дуже складний час не тільки для нашої країни, непроста економічна ситуація склалася в усьому світі. Тому надання допомоги платникам податків, які наповнюють бюджети всіх рівнів, - один з головних напрямків, якими ми сьогодні займаємося. Іноді доводиться працювати в ручному режимі, іноді вдається за допомогою Кабінету Міністрів і територіальних підрозділів центральних органів влади у Харківській області вибудувати діючу систему. На Харківщині тісний контакт між владою і бізнесом. І ми готові до співпраці з тією представницькою організацією, яку ви очолюєте» , - підкреслив у своєму вітальному слові Михайло Добкін.

Райони області розпочали збирання кукурудзи на зерно

У Харківській області триває збирання пізніх зернових культур. Після завершення збирання ранніх зернових райони області приступили до збирання гречки та проса, а також кукурудзи на зерно. За інформацією Департамента агропроомислового розвитку, станом на 12 вересня всього по області намолочено 2 млн. 683,7 тис. тонн зерна. Кукурудзи на зерно обмолочено на площі 4,788 тис. га, це 2% від запланованого. Намолочено 20,728 тис. тонн, врожайність – 43,3 ц/га.

В області розпочався посів озимих культур

У Харківській області розпочався посів озимих під урожай 2014 року. До посіву озимих культур приступили всі райони, крім Зміївського та Ізюмського. За інформацією Департаменту АПР ХОДА, станом на 12 вересня районами області посіяні озимі на площі 40,937 тис. га, що становить 8,5% від запланованого.

У Харкові відбудеться півфінальний етап Всеукраїнського конкурсу талантів «Урок казки»

У Харкові з 15 жовтня по 15 листопада Всеукраїнським соціальним проектом «Свято дитячих мрій» та творчим проектом «Projecr-stars» буде проведено півфінальний етап Всеукраїнського конкурсу талантів «Урок казки».

15 жовтня 2013 року у Харкові відбудеться туристична виставка Workshop «України і туризм»

15 жовтня 2013 року о 12:30 у Харкові (готель «Мир») відбудеться офіційне відкриття унікальної туристичної виставки Workshop «України і туризм». Захід проводить видавничий центр «Медовий город - 2001» спільно з Міжнародним туристичним виданням «Все включено» з метою популяризації туристичного відпочинку в Україні та, зокрема, у Харківській області.

Події дня

Сьогодні о 13.00 у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський шлях, 6) в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» відбудеться показ фільмів – переможців Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень», присвячений Дню українського кіно.

У Харківській області  створюються  електронні реєстри пацієнтів

У 2012 році у Донецькій, Дніпропетровській, Вінницькій областях та у місті Києві був реалізований пілотний проект впровадження електронного реєстру пацієнтів та комплексної системи захисту інформації в медзакладах України. Про хід його реалізації та проблемні питання сьогодні йшла мова під час відеоконференції для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ.

До 2016 року в Харківській області мають з’явитися 22 фізкультурно-оздоровчих комплекси

Про це сьогодні в ході робочої поїздки у Лозівський район повідомив заступник голови Харківської ОДА Євген Савін. Він зазначив, що у Харківській області реалізуються завдання Президента України щодо популяризації у регіонах здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом. Зокрема, Євген Савін повідомив, що в області розроблено власний проект фізкультурно-оздоровчих комплексів, які швидко будуються за своєю технологією. Такий фізкультурно-оздоровчий комплекс вже успішно функціонує у Боровій. Наступними планується відкрити такі комплекси у Первомайському, Вовчанську та Лозовій.

Первомайський район прийняв Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України»

На виконання завдання Президента України про збереження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу на Харківщині триває Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України». Сьогодні Прапор Перемоги і гільзу із землею з братських могил загиблих воїнів - визволителів Харківщини прийняли від своїх колег з Лозівського району представники ветеранської організації Первомайського району. У заході взяли участь заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Лариса Козлова, заступник голови Ради Харківської обласної організації ветеранів України Юрій Бабайлов, заступник голови Первомайської РДА Віктор Засуха, Первомайський міський голова Сергій Теплицький, голова Первомайської районної ради ветеранів Леонід Шваб, голова ветеранської організації Лозівського району Олена Столяренко, ветерани.

Валківський район та м.Чугуїв візьмуть участь в реалізації спільної програми застосування стандартів доступності

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Мета програми – сприяння застосуванню стандартів доступності та універсального дизайну, що забезпечить залучення та участь людей з обмеженими фізичними можливостями у суспільному житті. Реалізація програми дозволить подолати існуючі бар’єри, які заважають або обмежують рівний доступ до послуг та об’єктів, призначених для широкої громадськості», - підкреслив заступник голови ХОДА.

До 1 листопада в усіх районах та містах обласного значення Харківської області відкриються центри надання адміністративних послуг (доповнено)

Про це сьогодні в ході робочої поїздки до Лозівського району повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. Під час поїздки він відвідав центр надання адміністративних послуг при Лозівській районній державній адміністрації. Цей центр офіційно відкрився 16 серпня 2013 року. У ньому працює 2 адміністратори, які надають адміністративні послуги, і 1 державний адміністратор, який є посередником у питанні видачі дозвільних документів. За час роботи центру до них звернулося 38 осіб.  

У Харкові вперше відкриваються нові сторінки історії Великої Вітчизняної війни

Про це сьогодні на урочистому відкритті фотовиставки «Від забуття до визнання подвигу: 70 років шляху», присвяченої вкладу казахського народу у визволення Харкова та області в роки Великої Вітчизняної війни розповів радник Посла республіки Казахстан в Україні Аргин Оспанов. Від імені посольства республіки Казахстан він подякував усім організаторам виставки і підкреслив, що дуже радий, що в Харкові вперше відкриваються нові сторінки історії Великої Вітчизняної війни.

Відкрилася фотовиставка «Від забуття до визнання подвигу: 70 років шляху»

Сьогодні у виставковій залі Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна відбулося урочисте відкриття фотовиставки «Від забуття до визнання подвигу: 70 років шляху». Виставка присвячена вкладу казахського народу у визволення Харкова та області в роки Великої Вітчизняної війни. Заступник директора Департаменту масових комунікацій - начальник управління внутрішньої політики ХОДА Ольга Дутова подякувала організаторам виставки за серйозну роботу і вручила фотоальбом, в якому зібрані знімки всіх пам'ятників і обелісків Харківщини.

В селищі Орілька Лозівського району відкрито універсальний спортивний майданчик зі штучним покриттям

Для виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України», популяризації здорового способу життя та залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом в селищі Орілька Лозівського району відкрито універсальний спортивний майданчик зі штучним покриттям. В церемонії відкриття взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, голова Лозівської райдержадміністрації Богдан Рева, мешканці селища.

З 3 по 5 жовтня відбудеться III Міжнародний молодіжний фестиваль соціальної реклами «Інший погляд»

З 3 по 5 жовтня в Одесі відбудеться III Міжнародний молодіжний фестиваль соціальної реклами «Інший погляд». Мета проекту - розповісти про соціальні проблеми молоді з позицій самої молоді, а також відшукати нестандартні, оригінальні ідеї для їх вирішення, залучити молодь до відкрите обговорення і привернути увагу широкої громадськості до найбільш актуальних соціально значущих тем.

Фонд соціального страхування виділив 6,5 млн.грн. на підтримку дитячо-юнацьких спортивних шкіл

Для виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України», популяризації здорового способу життя та залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності виділив 6 млн. 525 тис.грн. на фінансову підтримку дитячо-юнацьких спортивних шкіл фізкультурно-спортивних товариств області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації, голова правління обласного відділення Фонду Ігор Шурма.

Сьогодні в редакції газети «Слобідський край» відбудеться «пряма лінія» з Сергієм Христоєвим

Сьогодні з 11:00 до 12:00 в редакції газети «Слобідський край» (площа Свободи, 5, Держпром, 6 під'їзд, 7 поверх) відбудеться пряма телефонна лінія за участю заступника директора Департаменту у справах молоді та спорту - начальника управління у справах фізичної культури та спорту ХОДА Сергія Христоєва. Телефон редакції газети: 720-04-72.

Події дня

Сьогодні, 12 вересня, об 11.00 у Центральній науковій бібліотеці ХНУ ім. В.Н. Каразіна (майдан Свободи, 4, 8 поверх) відбудеться відкриття фотовиставки «Від забуття до визнання подвигу: 70 років шляху», присвяченої внеску казахів у визволення Харкова та області в роки Великої Вітчизняної війни; о 12.00 в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Стан впровадження електронного реєстру пацієнтів та комплексної системи захисту інформації в медзакладах України».

Харків має все, щоб стати кінематографічною столицею України. Вікторія Маренич

13 вересня о 13:00 в кінотеатрі «Боммер» у рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» відбудеться кінопоказ, присвячений Дню українського кіно. Глядачі зможуть побачити найкращі фільми-лауреати Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» за його п'ятирічну історію і поспілкуватися з режисерами цих фільмів.

У повнокомплектних школах діти мають можливість отримати більш якісну освіту

Сьогодні під час прес-туру представники ЗМІ відвідали дві школи Нововодолазького району області: Власівську ЗОШ I-II ступенів та Старовірівську ЗОШ I-III ступенів. В останній навчається 174 дитини. 74 з них за бажанням батьків підвозять з сусідніх населених пунктів. Директор закладу Олена Соловйова повідомила, що за останній рік у школі стало на 23 учні більше.

На Харківщині є потреба в модернізації учбових закладів

Як зазначив сьогодні в ході прес-туру представників ЗМІ до Нововодолазького району області заступник голови РДА Олег Кузьоменський, в районі дуже гостро стоїть питання отримання освіти дітьми. За його словами, мережа загальноосвітніх закладів району складається з 23 навчальних закладів. Але, на жаль, далеко не всі школи повнокомплектні. «В нашому районі питання модернізації освітньої мережі є актуальним. Є школи, в яких багато дітей і досвідчені педагоги. І ті, і інші мають досягнення. Поряд з тим є малокомплектні школи, які у такій же кількості отримують бюджетні кошти. Але, на жаль, таких досягнень не демонструють. Тому на даний момент ми не бачимо перспективи розвитку таких закладів», - сказав він.

Про внесок казахського народу у визволення Харківської області розповість фотовиставка «Від забуття до визнання подвигу: 70 років шляху»

12 вересня о 11:00 у виставковій залі Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 4, 8 поверх) відбудеться відкриття фотовиставки «Від забуття до визнання подвигу: 70 років шляху», присвяченої внеску казахського народу у визволення Харкова та області в роки Великої Вітчизняної війни.

Підготовка до опалювального сезону у Харківській області йде згідно з графіком

Сьогодні відбулось перше «кущове» засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Валентина Дулуба. Було розглянуто питання підготовки у Вовчанському, Великобурлуцькому, Дворічанському, Печенізькому, Шевченківському, Чугуївському, Куп’янському районах, а також в містах Чугуїв та Куп’янськ. Рівень підготовки вищезазначених районів складає: теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, житлове господарство – 99,7%, заклади соціальної сфери – 100%.

Фонд соціального страхування додатково виділив 5,6 млн.грн. на оздоровлення дітей Харківщини

Правління обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності ухвалило рішення про виділення 5 млн. 614 тис. грн. на додаткове оздоровлення дітей в осінньо-зимовий період. Про це повідомив голова правління, заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Близнюківський район прийняв Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України»

На виконання завдання Президента України про збереження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу на Харківщині триває Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України». Сьогодні Прапор Перемоги і гільзу із землею з братських могил загиблих воїнів-визволителів Харківщини прийняли від своїх колег з Барвінківського району представники ветеранської організації Близнюківського району.

Архів документів