Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Майже 100 тисяч харків’ян відпочивають у дитячих таборах оздоровлення та відпочинку

За інформацією Департаменту молоді та спорту ХОДА, на Харківщині відкрито 848 закладів (98%) оздоровлення та відпочинку. З початку червня у них відпочивають 97 435 дітей. Більшість з них (794 од.) це табори з денним перебуванням дітей, також працюють 34 стаціонарні заклади оздоровлення та відпочинку, 16 дитячих установ праці та відпочинку з денним перебуванням, 2 з цілодобовим перебуванням, 2 наметових містечка. Завантаження перших змін у стаціонарних установах у середньому становить 82%.

На «Турбоатомі» діє система наступності кадрів

Про це сьогодні в ході прес-туру представників ЗМІ у ВАТ «Турбоатом» на тему: «Наставництво як форма забезпечення першим робочим місцем» повідомив генеральний директор підприємства Віктор Суботін. «З метою реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо забезпечення молоді першим робочим місцем на підприємстві введена система наступності кадрів: до досвідчених фахівців прикріплюють кілька випускників вузів чи технікумів, щоб останні переймали у майстрів досвід роботи. Протягом двох років молодий спеціаліст отримує до 30% доплати за своє навчання, а наставнику додають до 20% окладу за час, витрачений на підготовку наступника. Таким чином, обидві сторони зацікавлені у подібному співробітництві», - сказав Віктор Суботін.

У січні-травні поточного року в області було вироблено близько 204 тис. т молока

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, у січні-травні 2013 року на Харківщині було вироблено близько 52 тис. т м'яса і 204 тис. т молока. «Порівняно з аналогічним періодом минулого року виробництво м'яса збільшилося на 17%, молока - на 3,4%. Також в регіоні на 5,6% зросло виробництво яєць - до 542 млн. шт. Сільськогосподарські підприємства збільшили обсяги виробництва м'яса на 66,7%, молока - на 5,7%, яєць - на 6,2%, господарства населення - на 1,2%, 1,7%, 3,9% відповідно», - поінформував Юрій Сапронов.

Новий спортивний майданчик з синтетичним покриттям відкрито у селі Мартове

У ході робочої поїздки до Печенізького району заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін взяв участь в урочистому відкритті спортивного майданчика з синтетичним покриттям у селі Мартове. Вартість будівництва склала 450 тисяч грн. і фінансувалась за рахунок коштів державного бюджету. Як зазначив Євген Савін, це один з чергових кроків реалізації в області завдань Президента України щодо популяризації здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом.

Події дня

Сьогодні о 19:00 в кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський Шлях, 6) в рамках Європейського тижня стійкої енергетики відбудеться показ документального фільму «Локальное решение глобального беспорядка».

На початок літа поголів'я ВРХ в області зросло на 10,5 тис. голів

На 1 червня 2013 року в області в усіх категоріях господарств налічувалося 233,2 тис. голів великої рогатої худоби, в тому числі 99,4 тис. голів корів. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністраціі Юрій Сапронов. «Порівняно з 1 червня 2012 року чисельність ВРХ на Харківщині зросла на 10,5 тис. голів. Населення містить 53,9% обласного стада, в тому числі 60,3% корів, на сільськогосподарських підприємствах утримується 107,4 тис. голів великої рогатої худоби», - поінформував Юрій Сапронов.

Ветерани Великої Вітчизняної війни поклали квіти до братських могил воїнів 53-ї армії

22 червня - день, коли в Україні відзначається День скорботи і пам'яті жертв війни, члени Харківського обласного комітету Міжнародної Української Спілки учасників війни проїхали колишніми дорогами війни - напрямком, яким просувалися частини Степного фронту під командуванням генерал-полковника І.С. Конєва в ході Бєлгород-Харківської наступальної операції 1943 року. У селищах Подворки, Солоніцевка, Гаврилівка, Пересічне, Польове вони поклали квіти до братських могил бійців стрілкових та танкових дивізій 53-ї армії, полеглих при визволенні Харківщини. 

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбувся літературно-музичний вечір, присвячений Дню скорботи

Сьогодні, в 72-у річницю з дня початку Великої Вітчизняної війни, в інформаційно-виставковому центрі "Бузок", в рамках заходів, приурочених до Дня скорботи і пам'яті жертв Великої Вітчизняної війни, з ініціативи Департаменту масових комунікацій ХОДА відбулася літературно-музична композиція "Ці дні ми не забудемо ніколи". Перед глядачами виступили харківські поети і барди, «діти війни», свідки воєнних років. Вони співали пісні, читали вірші, а також поділилися спогадами про воєнні роки.

У кінотеатрі «Боммер» стартував показ кінофільмів на військову тематику

У кінотеатрі «Боммер» стартувала акція «Ми пам'ятаємо», в рамках якої відбудуться ретроспективні покази кращих радянських фільмів на військову тематику «В бій ідуть одні старики», «Військово-польовий роман» і «Ати-бати, йшли солдати». «Всі ці фільми ми бачили, але із задоволенням подивимося ще раз. Зараз таких вже не знімають. Мені подобається в них той патріотизм, з яким люди йшли в бій за свою батьківщину і свою сім'ю, і віддавали за них своє життя», – підкреслив перед початком кіносеансів Володимир Перцев, «дитина війни».

До уваги журналістів!

Сьогодні, 22 червня,  в кінотеатрі «Боммер» (вул.Полтавський Шлях, 6) відбудуться ретроспективні покази найкращих фільмів на військову тематику в рамках акції «Ми пам'ятаємо»: - о 10:00 -художній фільм «В бій ідуть одні старики» ; - о 12:00 – художній фільм «Військово-польовий роман»; - о 14:00  – художній  фільм «Ати-бати, йшли солдати». о 16:00  в Інформаційно-виставковому центрі "Бузок" (вул. Сумська, 25) розпочнеться літературно-музична композиція "Ці дні ми не забудемо ніколи" .

У галері «Бузок» студенти виконали пісні воєнних років

Сьогодні, в переддень 72-ої річниці з початку Великої Вітчизняної війни, в рамках заходів, що проводяться з нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні, за ініціативою Департаменту масових комунікацій ХОДА в галереї «Бузок» відбулося караоке військових пісень. Найбільший інтерес до заходу виявила молодь - студенти харківських В НЗу галерею прийшли задовго до призначеного часу, з цікавістю вибирали пісні, обговорювали художні та документальні фільми, а також прочитані книги на військову тематику. Першою піснею виконали «Катюшу», сказали, що саме вона найулюбленіша.

Відбувся товариський матч з футболу між командами журналістів та депутатів Харківщини

Сьогодні, напередодні Міжнародного Олімпійського дня, з метою реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо популяризації здорового способу життя відбувся товариський матч між командами журналістів Харківщини та депутатів рад різного рівня. Захід відбувся за ініціативи Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації. Матч завершився з рахунком 5:5 - перемогла дружба.

Харківська область буде переймати позитивний досвід Луганщини в організації роботи перинатального центру

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками візиту в Луганську область повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Подивившись у свій час цілий ряд різних перинатальних центрів, я вважав, що краще, ніж у Харківській області, зробити не можна. Побувавши в Луганську і побачивши, яких успіхів досягли наші сусіди, можу сказати, що межі досконалості немає, а нам є до чого прагнути. Ми дуже хочемо вивчити досвід луганчан, тому що їх перинатальний центр буде одним з найбільших у країні. Цей досвід знадобиться нам, коли ми будемо вводити в експлуатацію наступний перинатальний центр у Харкові. Подібно луганському, він буде на 120-150 ліжок. Для нас це буде новим кроком, а для луганчан - пройденим етапом. У них ми зможемо дізнатися, з якими труднощами довелося зіткнутися, яке додаткове фінансування знадобилося, як впоралися з проблемою підбору персоналу, від чого можна відмовитися, а що слід замовити додатково», - сказав Михайло Добкін.

Угода про співробітництво з Харківщиною виводить луганську промислову кооперацію на регіональний рівень

У рамках робочої поїздки делегації Харківської області на Луганщину 21 червня 2013 року підписано План заходів щодо реалізації Угоди про співробітництво між Луганською облдержадміністрацією та облрадою і Харківськими облдержадміністрацією та облрадою у торговельно-економічній, науково-технічній і культурній сферах. Відповідаючи на запитання журналістів, голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк зазначив, що підписання сьогоднішнього документа залучає Харківщину в промислову кооперацію, виводячи внутрішньообласну кооперацію Луганщини на міжрегіональний рівень.

Харківській та Луганській областям є чому навчитися одна в одної

Таку думку висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, підбиваючи підсумки візиту харківської делегації на Луганщину. «Досвід луганчан абсолютно спокійно можна застосувати в житті столиці Слобожанщини - Харкова. Також я сподіваюся, що все, що ми зробили якісно і добре, буде корисно нашим друзям. Напевно, в цьому сила тих, хто називає себе єдиною командою - коли є можливість спокійно приїхати в Луганськ, Львів, Донецьк, Дніпропетровськ, Крим, спокійно розмовляти і обмінятися найкращим, чого вдалося досягти. Ми однозначно будемо переймати успішний досвід наших друзів з Луганської області. Те, що вона розвивається - це факт», - відзначив він.

Підписано План заходів щодо реалізації Угоди про співробітництво між Харківським та Луганським регіонами на 2013-2018 роки

Сьогодні відбулося підписання плану заходів з реалізації Угоди про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською обласною радою та Луганською обласною державною адміністрацією, Луганською обласною радою. У церемонії підписанні плану заходів взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк, голова Луганської обласної ради Валерій Голенко.

У Харківському університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відбувся випуск молодих офіцерів

21 червня на майдані Свободи відбувся випуск молодих офіцерів Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХУПС). В урочистому заході взяли участь заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Юрій Думанський, т.в.о командувача Повітряних Сил ЗС України генерал-майор Сергій Дроздов, представники ветеранських та громадських організацій.

Пам’ять про визволителів України завжди буде підтримкою на шляху утвердження сильної держави

Пам'ять про героїв, які віддали життя за визволення України від нацистських загарбників, завжди буде моральною підтримкою на шляху утвердження сильної держави, наголошує Президент України Віктор Янукович. «Вірю, що наша незгасна пам’ять завжди буде моральною підтримкою на шляху утвердження єдиної сильної держави, надійним духовним фундаментом для майбутнього», - сказав Глава держави.

Для нас є справою честі встановлення імен всіх полеглих в боях за Україну. Віктор Янукович

Пошуковий рух щодо встановлення імен загиблих в боях за Україну отримав підтримку на державному рівні та міжнародне визнання, наголошує Президент України Віктор Янукович. За його словами, розвиткові та реалізації громадських пошукових ініціатив, спрямованих на відновлення історичної справедливості і надалі приділятиметься належна увага.

Харківщина планує отримати від Міністерства освіти і науки понад 20 автобусів

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК розповів заступник голови ХОДА Євген Савін. «Харківська область планує отримати від Міністерства освіти і науки більше 20 автобусів. Крім того, ми вже провели тендер, зараз ми купуємо 5 автобусів, це дуже актуально, адже відбувається оптимізація шкіл і необхідний транспорт», - сказав Євген Савін.

Харківську область до кінця року очистять від меланжу і боєприпасів

Про це сьогодні на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив начальник управління з питань взаємодії з митними органами, прикордонною службою, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської облдержадміністрації Анатолій Шевцов. За його словами, завершити розмінування арсеналу боєприпасів у Лозовій та вивезення меланжу з території складу ракетного палива в Шевченківському районі Харківської області планується до кінця 2013 року.

В усіх школах Харківської області та міста Харкова ведеться підготовка до нового навчального року та опалювального сезону

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК повідомив заступник голови Харківської ОДА Євген Савін. За його словами, до 1 вересня 2013 року всі школи Харківщини будуть підготовлені до нового навчального року та опалювального сезону. «У всіх школах Харківської області та міста Харкова ведеться підготовка до нового навчального року і, природно, до нового опалювального сезону. Одне з головних завдань - підготовка систем опалення, сьогодні виконана на 30%. Ведуться як профілактичні роботи, так і заміна застарілих котлів на нові, менш витратні. Вартість гігакалорії, виробленого в них тепла, в рази менше, ніж у котельних, що працюють на газі», - сказав Євген Савін.

Необхідно зробити все, щоб не допустити надзвичайних ситуацій внаслідок скидання неочищених вод у водойми Харківської області. Валентин Дулуб

Про це сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб. Зокрема, він підкреслив, що виконання заходів з попередження виникнення надзвичайних ситуацій на очисних спорудах і запобіганню забруднення водойм дуже важливі.

УВАГА! Захід відмінено

Обласна селекторна нарада, запланована на сьогодні, 21 червня о 15.00, не відбудеться.  

Ветерани Великої Вітчизняної війни покладуть квіти до братських могил воїнів 53-ї армії

Завтра, 22 червня, в Україні відзначається День скорботи і пам'яті жертв війни. Він був заснований в пам'ять про початок Великої Вітчизняної війни, яка забрала десятки мільйонів людських життів. До цієї дати ряд заходів запланований на Харківщині. Одне з них проводить Харківський обласний комітет Міжнародної Української Спілки учасників війни.

Для ветеранів відбувся показ документальних фільмів

Сьогодні в рамках заходів, що проводяться з нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні, за ініціативою Департаменту масових комунікацій ХОДА в кінотеатрі «Боммер» для ветеранів Великої Вітчизняної війни відбувся показ документального фільму «Нещаслива зірка» харківських авторів Андрія Уса та Ольги Белогуб. Творці фільму отримали приз журі «За пошук історичної правди» V Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень».

Діяльність реєстраційних служб Харківської області буде вдосконалена

20 червня 2013 року в Малій залі Будинку рад під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Олега Анпілогова відбулася нарада з питання вдосконалення діяльності реєстраційних служб області для забезпечення ефективного виконання ними завдань та функцій, визначених чинним законодавством України. Під час наради Олег Анпілогов відзначив, що проблемних питань у діяльності реєстраційних служб області достатньо і для їх вирішення потрібен системний та правильно організований підхід. За його словами, керівництву реєстраційної служби області необхідно негайно вжити додаткових заходів, спрямованих на забезпечення нормальної роботи реєстраційних служб і створення комфортних умов для реалізації юридичними та фізичними особами своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України.

Державні службовці Харківщини отримали урядові та обласні нагороди

З нагоди Дня державної служби ряд керівників та спеціалістів органів державної влади Харківської області відзначено Подякою Прем'єр-міністра України, Грамотою Національного агентства України з питань державної служби, Почесними грамотами обласної державної адміністрації та Подяками голови ХОДА. Почесні нагороди їм сьогодні вручив заступник голови обласної державної адміністрації Василь Хома.

Співпраця з іншими регіонами дозволяє набиратися досвіду і отримувати нову інформацію

Як зазначив у ході зустрічі керівництва Харківської та Луганської областей голова ХОДА Михайло Добкін, не знати про досягнення своїх сусідів - значить позбавити себе можливості виправити помилки, дізнатися про нові цікаві підходи, а також поділитися досвідом. «Президент України неодноразово говорив про необхідність вибудовування міцних горизонтальних зв'язків між регіонами. Харківська область, як і Луганська, має договори про співпрацю з Дніпропетровською, Запорізькою, Львівською областями та АР Крим. Така географія дозволяє нам набиратися досвіду і отримувати нову інформацію, а надалі в чесній конкурентній боротьбі прагнути до лідерських позицій в національному рейтингу. За підсумками сьогоднішнього візиту ми обміняємося досвідом, інформацією і всім позитивним, що є у харків'ян і луганчан», - підкреслив Михайло Добкін.

До процесу популяризації спорту на Харківщині залучають відомих спортсменів

Заступник голови ХОДА Євген Савін у ході програми «Час влади» в ефірі Харківського обласного телебачення розповів про те, що для реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо залучення до занять спортом і фізичною культурою, популяризації здорового способу життя на Харківщині залучаються відомі спортсмени. Він зазначив, що у молодого покоління завжди безліч кумирів, а спортсмени це якраз ті, на яких потрібно рівнятися. «Наприклад, наш олімпійський чемпіон Олексій Торохтій. Він чудовий спортсмен і патріот, він проводить колосальну кількість зустрічей з дітьми, він розуміє, наскільки це важливо. Діти щиро захоплюються ним, а значить - вони будуть займатися спортом, може не важкою атлетикою, а якимось іншим спортом, але обов'язково будуть», - сказав Євген Савін.

Архів документів