Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські бізнесмени зустрілися з представниками ділової делегації Російської Федерації

Харківські бізнесмени зустрілися з представниками ділової делегації Російської Федерації

У заході взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, президент Харківської торгово-промислової палати Віктор Звєрєв, в.о. торгового представника Російської Федерації в Україні Сергій Соломін, який очолює ділову місію Російської Федерації, а також бізнесмени Харківської області. Під час зустрічі відбулися переговори членів ділової делегації Російської Федерації з представниками бізнес-кіл Харківщини, а також були презентовані провідні російські компаніі, що займаються виробництвом сільськогосподарської техніки, матеріалів для будівельної промисловості: ТОВ «Торгова компанія «КАМАЗ», ВАТ «Російські навігаційні технології», ТОВ «Газпромнафта - мастильні матеріали», ТОВ «Інжиніринговий центр «Нафтогазконструкція» та інші.

За словами Сергія Соломіна, російський бізнес в Україні віддає перевагу високотехнологічним галузям економіки, і російська сторона приділяє велике значення міжрегіональним контактам.

«Ми дану бізнес-місію здійснюємо спільно з торговою палатою Харківської області. Вона була опрацьована дуже ретельно, для кожної нашої компанії були підібрані зацікавлені контрагенти. Ми сподіваємося, що контакти, які ми сьогодні налагодимо, будуть максимально ефективні. Ми вважаємо, що коопераційні зв'язки, які між нашими компаніями можуть виникнути або зміцнитися, є тією базою, на якій може розвиватися торгово-економічні відносини між нашими країнами. І сьогоднішній захід є однією з ланок багаторічної плідної роботи, яка здійснюється в цьому напрямку», - повідомив Сергій Соломін.

У свою чергу Сергій Авершин зазначив, що на території Харківської області створено сприятливі умови для роботи з російськими підприємствами, і з року в рік показники співробітництва України і Російської Федерації зростають.

«Це традиційний наш партнер, більше 50% товарообігу Харківської області належить саме Російській Федерації. Тому, природно це для нас стратегічний партнер, це партнер який пов'язаний і роботою, і діловими відносинами з багатьма підприємствами. Ми дуже зацікавлені в роботі з РФ, і впевнені, що і Російська Федерація не менш зацікавлена ​​в роботі з нами», - повідомив він.

Теги