Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині продовжується впровадження інновацій в освітній галузі

У 2013/2014 навчальному році нововведеннями стало запровадження нових Державних стандартів в основній школі, національної системи рейтингового оцінювання навчальних закладів, проведення моніторингових досліджень якості загальної середньої освіти. Крім того, продовжується впровадження Державного стандарту початкової освіти. Про ці та інші питання йшла мова на нараді керівників навчальних закладів Лозівського району, яка відбулася 10 вересня.

Спортивна підготовка дітей є одним з пріоритетів у діяльності обласної державної адміністрації

Одним з пріоритетних напрямків реалізації соціальних ініціатив Президента України є розвиток дитячо-юнацького спорту, популяризація здорового способу життя і всебічний розвиток кожної дитини. Як зазначив у ході наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, одним із пріоритетних завдань у діяльності обласної державної адміністрації є популяризація дитячо-юнацького спорту в області. В даний час Харківщина є лідером серед областей України за кількістю дітей, які займаються спортом. До регулярних занять залучено близько 50 тисяч дітей і підлітків у віці від 6 до 18 років, що становить 16,7% від загальної кількість дітей даної вікової підгрупи в області.

Одним з пріоритетів Харківської області є будівництво спортивних майданчиків і культивування здорового способу життя

Одним з пріоритетних напрямків реалізації соціальних ініціатив Президента України є розвиток дитячо-юнацького спорту, популяризація здорового способу життя і всебічний розвиток кожної дитини. За час роботи поточного керівництва ХОДА був зроблений дуже серйозний ривок у питанні будівництва в районах області майданчиків з синтетичним покриттям, які дають можливість займатися і футболом, і гандболом, і волейболом, і баскетболом. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

У Харківській області займається фізкультурою і спортом близько 50 тисяч дітей

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Я думаю, що, виконуючи ініціативи Президента України щодо популяризації здорового способу життя, залучення дітей до занять спортом та всебічного розвитку кожної дитини, ми повинні створити можливісті для всіх, хто здатен за станом здоров'я і хоче займатися додатково фізичною культурою і спортом», – підкреслив він. Заступник губернатора зазначив, що в даний час в Харківське обласне вище училище фізичної культури і спорту вступає в рази менше дітей із сільських районів області, ніж дітей з Харкова. Також залишає бажати кращого кількість майстрів спорту і розрядників, підготовлених сільськими школами Харківщини.

Комплексний підхід до занять фізкультурою і спортом дасть можливість оздоровити націю

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. На його думку, популяризація здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом з метою всебічного розвитку кожної дитини на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти - майбутнє України» дасть можливість оздоровити націю.

За останні роки матеріально-технічна база спортивних установ Харківської області суттєво покращилась

Одним з пріоритетних напрямків реалізації соціальних ініціатив Президента України є розвиток дитячо-юнацького спорту, популяризація здорового способу життя і всебічний розвиток кожної дитини. Це зазначив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Доводиться констатувати, що не найкращим чином ми, а до нас – наші попередники звертали увагу на цю сферу. У ній задіяна досить велика кількість дітей, і ініціативи Президента якраз направлені на вирішення цих питань», – підкреслив він.

Щороку на Харківщині проводиться близько 1500 спортивно-масових заходів

Задля залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» на Харківщині щороку проводиться близько 1500 спортивно-масових заходів. Це Малі Олімпійські ігри серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів; спортивні змагання «Тато, мама, я - спортивна сім'я»; фестиваль «Олімпійське літо» серед оздоровчих таборів; Олімпійський день бігу; естафета «Спорт для всіх єднає Україну»; спартакіада серед допризовної молоді та багато ін. Про це сьогодні повідомив в ході прес-конференції директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Перепелиця.

В м.Люботин буде побудовано Комплекс з управління побутовими відходами

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, питання щодо створення комплексу по управлінню побутовими відходами в м. Люботин Харківської області було розглянуто на засіданні профільної робочої групи з питань екології та природних ресурсів Харківського регіонального комітету економічних реформ. Проектна потужність полігону твердих побутових відходів буде становити 152 куб. м/добу або 39 тис. куб. м відходів на рік. Розрахунковий термін експлуатації полігону – 20 років.

У 2013 році харківські спортсмени завоювали 265 медалей

У 2012 році було завойовано на змаганнях міжнародного рівня 365 медалей, за I півріччя 2013 року харківські спортсмени завоювали 265 медалей різного ґатунку на чемпіонатах, Кубках світу та Європи з олімпійських, неолімпійських видів спорту та змаганнях серед спортсменів з фізичними вадами. Про це повідомив в ході прес-конференції директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської ОДА Дмитро Перепелиця. Він нагадав, що минулого року відбулися Олімпійські ігри, призерами яких стали двоє харків'ян: боксер Олександр Гвоздик здобув бронзову медаль, важкоатлет Олексій Торохтій – золоту. Також 12 медалей було завойовано на Паралімпійських іграх.

Збірна Харківської області візьме участь у Всеукраїнській спартакіаді серед держслужбовців

Про це розповів у ході прес-конференції директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської ОДА Дмитро Перепелиця. За його словами, 13-14 вересня збірна державних службовців області їде на всеукраїнські змагання в Алушту.

Двом харківським спортсменам вручать ключі від квартир

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Дмитро Перепелиця. За його словами, в цьому році нову квартиру вже отримала чемпіонка світу з шахів Ганна Ушеніна, яка зараз у Китаї захищає свій титул. «20 вересня в Києві будуть вручені ключі від квартир харківським біатлоністам: чемпіонці Європи Наталії Бурдизі і капітану чоловічої збірної України Сергію Седнєву», - сказав Дмитро Перепелиця.

В області планують будувати фізкультурно-оздоровчі комплекси з басейнами

Для виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України», популяризації здорового способу життя та залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом продовжується розвиток спортивної інфраструктури Харківської області. Як повідомив в ході прес-конференції директор Департаменту у справах молоді та спорту облдержадміністрації Дмитро Перепелиця, новий фізкультурно-оздоровчий комплекс відкрито в смт Борова, повністю готові робочі проекти аналогічних ФОКів і ведеться робота у Вовчанську, Первомайському, Лозовій та планується найближчим часом почати роботу в Дергачах. Їх будівництво залежить від фінансування.

Харківські спортсмени претендують на участь у змаганнях з 5 видів спорту на зимових Олімпійських іграх у Сочі

Про це повідомив в ході прес-конференції директор Департаменту у справах молоді та спорту облдержадміністрації Дмитро Перепелиця. За його словами, на поїздку на Олімпіаду можуть претендувати представники таких видів спорту, як біатлон, шорт-трек, фігурне катання, лижні гонки і сноуборд.

Харківщина має найвищий серед регіонів України показник за кількістю дітей, які займаються спортом

Про це сьогодні повідомив в ході прес-конференції директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. За його словами, у дитячо-юнацьких спортивних школах області до регулярних занять залучено близько 50 тисяч дітей і підлітків, що становить 16,7% до загальної кількості дітей від 6 до 18 років. Це найвищий показник серед регіонів України.

На Харківщині триває реконструкція закладів фізкультури і спорту

За 2011-2012 роки в сільських районах області встановлені 52 тренажерні майданчики, а також 32 майданчики із синтетичним покриттям. У той же час, в Харкові тільки за минулий рік встановлено понад 100 вуличних тренажерних комплексів. Про це повідомив в ході прес-конференції директор Департаменту у справах молоді та спорту облдержадміністрації Дмитро Перепелиця. Він зазначив, що для виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України», популяризації здорового способу життя та залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом за останні півроку був побудована сучасна залабоксу у Печенізькому районі, проведено реконструкцію зали боксу спортивної школи Куп'янська та спортивної зали ДЮСШ Близнюківського району. Виконано капітальний ремонт, в тому числі побудована зала боротьби та боксу в Нововодолазькій спортивній школі, хороші умови для проведення навчально-тренувальних занять створені у спортивній школі «Донець» Ізюмської міської ради, «Юність» Лозівської міської ради, спортивній школі Красноградського району, спортивній школі водних видів спорту Яни Клочкової та школі «Схід» м. Харкова.

Область має можливість зібрати не менше 1,5 млн. тонн зерна кукурудзи

При збиранні пізніх зернових головне - не допустити втрати вирощеного врожаю. На цьому під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації акцентував увагу голова ОДА Михайло Добкін. «Під час збирання врожаю пізніх культур завдання одне - не допустити втрати вирощеного врожаю. Особливо складно це буде зробити при збиранні кукурудзи на зерно. У минулому році сільськогосподарські підприємства окремих районів закінчували цю роботу в листопаді. У поточному році збиральна площа цієї культури по сільгосппідприємствах області більше минулорічної на 3%. Тим не менш, орієнтуватися на листопад не можна в жодному разі, оскільки очікується погіршення погодних умов. Обстеження збиральних площ показує, що область має можливість отримати в поточному році урожай зерна кукурудзи не менше 1,5 млн. тонн. Цю можливість необхідно використовувати повною мірою», - сказав Михайло Добкін.

У Харківській області будуть стежити за раціональним і ефективним використанням земель

Сьогодні в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації голова ОДА Михайло Добкін акцентував увагу на тому, що в регіоні продовжують зловживати посівами соняшнику. «Ми створили робочу групу з питань раціонального та ефективного використання земель на чолі з профільним заступником голови ОДА. Я вимагаю принципового ставлення до роботи цієї комісії. Саме на вас держава поклала завдання з виявлення, запобігання, а якщо треба, і покарання тих, хто вирішив нераціонально використовувати народне надбання - українську землю», - сказав Михайло Добкін.

Більше 100 тис. тонн ранніх зернових і зернобобових культур зібрали 11 районів Харківщини

Про це в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Зокрема, Лозівський район зібрав - 162,2 тис. тонн; Вовчанський - 158,7 тис. тонн; Барвінківський - 157,7 тис. тонн; Сахновщинський - 148,7 тис. тонн; Балаклійський - 146,5 тис. тонн; Близнюківський - 141,7 тис. тонн; Богодухівський - 135,6 тис. тонн; Первомайський - 130,1 тис. тонн; Нововодолазький - 120,5 тис. тонн; Великобурлуцький - 107,2 тис. тонн; Валківський - 102,7 тис. тонн.

Україна на другому місці за можливостями зростання в сільському господарстві

Як зазначив сьогодні в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації голова ОДА Михайло Добкін, за оцінками Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Україна посідає друге місце в світі за можливостями зростання в сільському господарстві, після Бразилії. «Зерно - це продукт світового значення. Потреба в зерні щорічно в усьому світі тільки зростає. 2 млрд. 336 тис. тонн - стільки продовольчого і фуражного зерна було спожито в світі за оцінкою ФАО в період від урожаю 2012 до врожаю 2013 року. Прогноз на сезон 2013/2014 років, оприлюднений цією організацією в липні поточного року, складає 2 млрд. 415 тис. тонн. Зростання споживання зерна у світі протягом поточного маркетингового року буде збільшено на 3,4%. Надалі це зростання буде ще більшим. За даними цієї організації, Україна використовує свої можливості тільки на 24%. Тому у нас з вами є можливість в рази збільшити виробництво зерна і м'яса», - сказав Михайло Добкін.

До недобросовісних користувачів землі будуть застосовані санкції

Незважаючи на всі економічні складності, держава надає сільгоспвиробникам пільгові умови оподаткування. Про це нагадав у ході засідання колегії голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що, враховуючи пільги, відповідальний сільгоспвиробник повинен не тільки заробляти на своїй продукції, але й шанобливо ставитися до землі і раціонально використовувати ґрунт. Зокрема, неприпустимо постійно сіяти технічні культури, вбиваючи родючість ґрунту.

Барвінківський район прийняв Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України»

На виконання завдання Президента України щодо продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу на Харківщині триває Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України». Сьогодні в області розпочався третій етап естфети. Прапор Перемоги та гільзу з землею з братських могил загиблих воїнів - визволителів Харківщини прийняли від своїх колег з Харківського району представники ветеранської організації Барвінківського району. В урочистій церемонії з нагоди 350-річчя заснування міста Барвінково та 70-річчя його визволення від фашистських загарбників взяли участь керівники району та міста, обласної державної адміністрації, учасники бойових дій, школярі та молодь міста.

Питома вага продовольчого зерна врожаю 2013 року становить 85%

Сьогодні, виступаючи на засіданні колегії Харківської ОДА, заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов акцентував увагу на якості отриманого врожаю. «У попередні роки в цьому плані неодноразово спостерігалася ситуація, коли при високому рівні врожайності переважало зерно фуражного призначення. Особливо наочним у цьому відношенні був 2008 рік, в якому врожайність озимої пшениці була отримана понад 46 центнерів з гектара. Тоді з усього обсягу пшениці, що надійшла на сертифіковані зернові склади, питома вага продовольчого зерна, тобто 1-5 класів, склала всього лише 18,6%, а 81,4% - це була пшениця 6 класу. Протягом останніх трьох років і цю ситуацію за підтримки аграрної науки вдалося змінити на краще. Згідно з даними сільськогосподарської інспекції, тільки 15% пшениці врожаю 2013 року, що надійшла на хлібоприймальні підприємства та елеватори, відноситься до 6 класу. Переважає ж пшениця 3 класу (51%) і 1-2 класів - 22%. Всього питома вага продовольчого зерна становить 85%», - сказав Юрій Сапронов.

Досягнуті в сільському господарстві області показники мають стати нормою і відправною точкою для більш високих результатів. Михайло Добкін

Збирання ранніх зернових в області успішно завершено більше місяця тому, а отриманий урожай - один з найбільших за всю історію області. Про це повідомив в ході засідання колегії ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Сьогодні перед нами стоїть завдання, щоб всі досягнуті високі показники врожайності і валового збору зерна стали для нас нормою, відправною точкою для досягнення більш високих результатів. Для цього, насамперед, потрібно глибоко проаналізувати нинішній стан справ у зерновому господарстві регіону, розкрити всі упущення і визначити, які у нас ще є додаткові резерви», - підкреслив губернатор.

Харківська область серед лідерів із збору врожаю зернових культур

Про це в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації розповів заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, валовий збір ранніх зернових культур за всіма категоріями господарств склав у поточному році 2642,4 тис. тонн у бункерній вазі. Це четвертий результат за всю історію області. «Порівняно з минулим роком виробництво зерна ранніх зернових і зернобобових культур збільшилося більш ніж у півтора рази. В Україні попереду нас з валового збору ранніх зернових і зернобобових культур тільки Одеська область , де намолочено 2780 тис. тонн або на 6,2% більше. Але треба врахувати, що в цій - найбільшій за територією області України - площа збирання ранніх зернових і зернобобових була на 40% більше, ніж в нашій області. А що стосується озимої пшениці та ярого ячменю, то по валовому збору цих культур аграрії Харківщини першість не поступилися нікому», - повідомив Юрій Сапронов.

По всій групі зернових культур простежується чітка тенденція до збільшення рівня врожайності

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, показники 2011-2013 років свідчать про те, що робота, проведена в області з технічного та технологічного перетворення сільськогосподарського виробництва, щодо вдосконалення структури посівних площ, підвищенню ролі аграрної науки і впровадження інших новацій, починає давати плоди.

Харківщина очікує надходження 70 нових автомобілів екстреної медичної допомоги

«Повне оновлення санітарного транспорту служби екстреної медичної допомоги області передбачає придбання 185 санітарних автомобілів всіх класів, на що необхідно 120,5 млн. грн. Очікуємо, що вже в поточному році до області надійдуть 70 нових автомобілів по квоті Кабінету Міністрів України на загальну суму 60 млн.грн.», - повідомив під час засідання колегії облдержадміністрації заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Модернізація мережі навчальних закладів у сільській місцевості дозволить дітям отримувати якіснішу освіту

Таку думку висловив в ході засідання колегії ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Складні рішення здатні ухвалювати тільки сильні люди. Набагато легше бути популістом і намагатися сподобатися всім, і при цьому свідомо робити те, що приносить шкоду. Якщо така шкода наноситься дітям - то такі дії необхідно засуджувати і припиняти. Я кажу про оптимізацію мережі навчальних закладів у сільській місцевості. Сьогодні були наведені дані, які можуть здатися зовсім неправильними. Що означає для дитини індивідуальне заняття? Якщо цим займаються репетитори на платній основі - це одне, а якщо хімію, фізику і ще ряд гуманітарних дисциплін викладає один і той же вчитель, то чи зможемо ми підготувати дитину, конкурентоспроможну в порівнянні з тими, хто займається в комплектній школі? За рідкісним винятком - ні», - підкреслив губернатор.

Результати роботи із залучення міжнародної технічної допомоги включені в рейтингову оцінку районів області

Про це в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації повідомив заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов. «Для оцінки роботи районних державних адміністрацій нами було ухвалено рішення доповнити рейтинг районів двома додатковими показниками: кількістю проектів (програм) міжнародної технічної допомоги, що реалізуються в районі чи місті, і загальною сумою залучених коштів міжнародної технічної допомоги на 10 тисяч населення. Звертаю увагу голів адміністрацій і мерів міст: розпорядження губернатора підписано і вже набуло чинності. Від цих показників, у тому числі, буде залежати ваша річна оцінка», - зазначив Юрій Сапронов.  

Михайло Добкін виступив з ініціативою передбачити підвищення зарплати водіїв автомобілів екстреної медичної допомоги

Сьогодні в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації голова ХОДА Михайло Добкін виступив з ініціативою передбачити підвищення зарплати водіїв автомобілів екстреної медичної допомоги одночасно із збільшенням зарплати медичних працівників, яке заплановане з 1 жовтня. Губернатор дав доручення підготувати відповідні пропозиції і винести їх на розгляд депутатів обласної ради.

До кінца 2013 року в Харківській області буде повністю вирішене питання з облаштування шкіл внутрішніми туалетами

Про це сьогодні в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації повідомив заступник голови ОДА Євген Савін. Він зазначив, що в регіоні виконуються завдання Президента України щодо модернізації освіти. «На виконання рішення колегії, повідомляю, що всі дошкільні, загальноосвітні та позашкільні навчальні заклади на 100% готові до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 року. В області проведена значна робота з облаштування шкіл внутрішніми туалетами. До кінця 2013 року дане питання буде вирішене на 100%», - запевнив заступник голови ОДА.

Архів документів