Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Відсутність меланжу на території Харківської області позитивно відобразиться на екологічній ситуації. Михайло Добкін

В ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської ОДА Михайло Добкін заявив, що вивезення з території Харківської області останньої партії компоненту ракетного палива меланж - велике досягнення для всієї територіальної громади, яке позитивно відобразиться на екологічній ситуації, зокрема, Шевченківського району та прилеглих до нього територій. «Обсяг меланжу, який зберігався на території Харківської області, був найбільшим в країні. І нам довелося докласти величезну кількість зусиль, щоб разом з Міністерством оборони організувати цю роботу в дуже стислі терміни. 19 жовтня 2010 року ми провели навчання з оцінки взаємодії між різними структурами у випадку протікання на грунт цієї високотоксичної речовини, що несло б загрозу великій кількості людей, які проживають поряд. У той же час, після цих навчань була виконана велика робота, яка призвела до того, що останні 700 з невеликим тонн цієї небезпечної високотоксичної речовини залишили територію Харківської області. Слава Богу, що за час зберігання цієї речовини на території регіону не відбулося жодної аварії, яка суттєво погіршила б екологічну ситуацію в Шевченківському районі та прилеглих до нього територіях» , - сказав Михайло Добкін.

Ступінь готовності Харківщини до опалювального сезону вище, ніж у середньому по Україні

Про це у програмі обласного державного телебачення «Час влади» сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «У всіх населених пунктах Харківської області повним ходом йде підготовча робота до нового опалювального сезону. Ступінь готовності нашого регіону вище, ніж у середньому по Україні. Ми йдемо з деяким випередженням, але справа навіть не в цьому. У нас є чітко розпланований раніше графік, згідно з яким ми будемо, якою б не була осінь, ранньої або пізньої, готові у всеозброєнні до нового опалювального сезону», - запевнив Михайло Добкін.

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкрилася виставка картин з кольорового піску

У великій залі інформаційно-виставкового центрі «Бузок» відкрилася фотоекспозиція робіт учнів театру-студії пісочної анімації «Art-you» «Пісочний калейдоскоп». Вперше у Харкові театр-студія пісочної анімації «Art-you» представила усім присутнім фотознімки картин і візерунків, намальованих кольоровим піском, а також здивувала усіх присутніх таємничим та неординарним пісочним шоу. Після шоу відбулися майстер-класи з пісочної анімації, де викладачі студії навчили усіх охочих техніці пісочної графіки.

В Харкові відкрилася фотовиставка «Ушедшие мгновения»

Харків’яни та гості міста отримали нагоду познайомитися з творчістю харківського фотографа Олексія Довбні. У малій залі інформаційно-виставкового центру «Бузок» відбулося урочисте відкриття фотовиставки «Ушедшие мгновения». Олексій Довбня, звернувшись до присутніх, зазначив, що він дуже радий бачити на своїй виставці таку кількість людей і дуже схвильований тим, як будуть сприйняті його роботи. Він розповів, що займатися фотографією почав у вісім років, після того, як батько подарував йому перший фотоапарат. Сьогодні він займається фотополюванням, макрозйомкою, а також фотографує в пейзажному жанрі. Девіз фотохудожника «радувати глядача».

Питання Європейської інтеграції є основним пріоритетом державної політики України

Про це сказав під час відеоконференції на тему «Стан виконання домовленостей між Україною та ЄС в контексті підготовки до підписання Угоди про асоціацію. Безвізовий діалог з ЄС» заступник Міністра закордонних справ України Андрій Олефіров. За його словами, після підписання Угоди обома сторонами та після її ратифікації Верховною Радою України та Європейським парламентом впродовж півроку можна вийти на тимчасове застосування Угоди про асоціацію у частині, що стосується зони вільної торгівлі (ЗВТ).

Харківська область зацікавлена у розвитку співробітництва з Російською Федерацією

Сьогодні у Малій залі Будинку рад відбулася зустріч заступника голови Харківської ОДА Андрія Моченкова з представниками ділової місії Російської Федерації на чолі з в.о. торгового представника Російської Федерації в Україні Сергієм Соломіним. У заході також взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ОДА Сергій Авершин, директор Департаменту інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури Юрій Гуренко та президент Харківської торгово-промислової палати Віктор Звєрєв.

Україна очікує від співпраці з ЄС більш широкого виходу вітчизняної продукції на європейські ринки та збільшення обсягу інвестицій

Про це розповів під час відкритої лекції для студентів 1 та 2 курсів на тему «Чи потрібна Україні євроінтеграція?» заступник директора ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України, професор кафедри державного управління Володимир Нікітін. Він зазначив, що у зовнішній політиці Україна прагматична. І Євросоюз, і Російська Федерація - лідер Митного союзу, є стратегічними партнерами України, що зафіксовано у відповідних документах. За його словами, не варто протиставляти східний та західний вектори й намагатись посварити Україну з Росією.

Співпраця з Євросоюзом необхідна Україні як стимул впровадження нових технологій та стандартів

Співпраця з Євросоюзом нам необхідна в першу чергу як стимул для внутрішньої модернізації, впровадження нових технологій та стандартів. Таку думку висловив заступник директора ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України, професор кафедри державного управління Володимир Нікітін під час відкритої лекції для студентів 1 і 2 курсів на тему «Чи потрібна Україні євроінтеграція?».

Харківські підприємці відзначають професійне свято

Сьогодні у малій залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Н.В. Лисенко відбулись урочисті заходи з нагоди Дня підприємця. Зі святом представників бізнесу Харківської області привітали директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, перший заступник голови Держслужби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Олександр Потімков, президент союзу орендарів та підприємців України Віктор Хмільовський та інші. Сергій Авершин привітав підприємців від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та вручив почесні нагороди ХОДА та Департаменту.

Харківські бізнесмени зустрілися з представниками ділової делегації Російської Федерації

У заході взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, президент Харківської торгово-промислової палати Віктор Звєрєв, в.о. торгового представника Російської Федерації в Україні Сергій Соломін, який очолює ділову місію Російської Федерації, а також бізнесмени Харківської області. Під час зустрічі відбулися переговори членів ділової делегації Російської Федерації з представниками бізнес-кіл Харківщини, а також були презентовані провідні російські компаніі, що займаються виробництвом сільськогосподарської техніки, матеріалів для будівельної промисловості: ТОВ «Торгова компанія «КАМАЗ», ВАТ «Російські навігаційні технології», ТОВ «Газпромнафта - мастильні матеріали», ТОВ «Інжиніринговий центр «Нафтогазконструкція» та інші.

Головна мета проведення форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» – презентація інвестиційних можливостей регіону

6 вересня в Харкові на виконання доручення Президента України щодо забезпечення реалізації інвестиційно-інноваційної політики відбудеться V Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Сьогодні під головуванням заступника голови ХОДА Юрія Сапронова відбулася нарада, на якій обговорювалися питання підготовки та проведення форуму. Як зазначив заступник голови облдержадміністрації, головна мета проведення форуму – презентація інвестиційних можливостей Харківської області. Зокрема, у конкурсній програмі презентують проекти щодо покращення туристичної привабливості регіону.

Нафтогазовий комплекс області має суттєвий вплив на економічні показники області

Сьогодні відбувся урочистий прийом з нагоди Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості. Привітали присутніх в малій залі Будинку рад перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб і перший заступник голови облради Олена Олешко. «Нафтогазова галузь тісно пов'язана з усіма галузями народного господарства і має величезне значення для економіки. Завдяки Вам наша держава має сьогодні одну з найбільших і розвинених газотранспортних систем світу; власний видобуток нафти, газу і супутніх ресурсів; переробний комплекс, здатний забезпечувати економіку всіма видами паливних ресурсів, розвинену хімічну та нафтохімічну промисловість. Газовики і нафтовики, вчені, геологи і буровики, розробники і будівельники, транспортники, технологи - справжні професіонали та майстри своєї справи. Життя людей в Україні багато в чому залежить від працівників Ваших почесних професій. Як і в попередні роки, ми зустрічаємо наше свято, маючи за плечима переконливі позитивні результати. Нафтогазовий комплекс області - сучасна, інноваційна структура, яка динамічно розвивається, яка не просто відповідає всім вимогам сьогоднішнього дня, а й робить істотний вплив на економічні показники області», - сказав Валентин Дулуб.

Розглядається питання про надання матеріальної допомоги мешканцям будинку по вулиці Метробудівників, який постраждав від вибуху

Згідно з інформацією Департаменту житлового господарства Харківської міської ради, в ході надання допомоги людям, постраждалим наслідку вибуху в житловому будинку № 32 по вул. Метробудівників, на місці події був організований прийом заяв на виплату одноразової грошової виплати для постраждалих.

Соціальна підтримка молоді - один із пріоритетів державної політики. Віктор Янукович

Одним із завдань держави у сфері молодіжної політики є соціальна підтримка молоді. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, виступаючи на Всеукраїнському форумі молоді. Глава держави доручив Уряду прискорити реалізацію Державної програми «Доступне житло», розвивати індивідуальне житлове будівництво для молодих сімей у сільській місцевості.

Україна вибудовує прагматичні ділові відносини як з ЄС, так і з Митним союзом. Михайло Добкін

Про це повідомив у програмі «Час влади», яка вийде в ефір обласного телебачення сьогодні о 19:30, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Говорячи про євроінтеграцію, він зазначив, що Україна відстоює національні інтереси. Тому сьогодні держава вибудовує прагматичні ділові відносини як з Європейським Союзом, так і з Митним союзом. «Не буває такого, щоб країна, відкриваючи для себе нові відносини, втрачала інші. Я думаю, що і Російська Федерація не втрачає український ринок, коли відкриває для себе ринок Китаю або інші європейські світові ринки. У нас з кожною державою є свій договір про співпрацю, про партнерство. Виходячи з цього договору, Україна ніколи не зробить ніяких дій, які б йшли на шкоду тим країнам, з якими у нас склалися давно вже братські, дружні, а також економічні відносини», – повідомив Михайло Добкін.

Україна прагне до європейських стандартів

Щоб вийти на ринки Європи, необхідно відповідати тим стандартам, які ставить Євросоюз, а вони дуже високі. Для того, щоб їм відповідати, необхідно модернізувати виробництво і отримати сертифікати, за якими можна вивозити продукцію за межі України на територію Європейського Союзу. Про це повідомив у програмі «Час влади», яка вийде в ефір обласного телебачення сьогодні о 19:30, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він також зазначив, що присутність української продукції на європейських ринках буде підтвердженням того, що Україна намагається зайняти свою нішу серед тих держав, які торгують на ринку ЄС.

Сьогодні люди творчих професій вільно почуваються на європейських майданчиках. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив, що він повністю підтримує позицію Президента в питанні євроінтеграції України. Про це він повідомив у програмі «Час влади», яка вийде в ефір обласного телебачення сьогодні о 19:30. Говорячи про співпрацю з європейськими державами, голова ХОДА зазначив, що такі поняття, як культура і творчість, не мають кордонів. Він підкреслив, що сьогодні сучасні письменники, поети, художники і будь-які інші люди творчої професії вільно почуваються на європейських майданчиках, здійснюють гастрольну діяльність, отримують премії, завойовують авторитет і зміцнюють авторитет нашої держави.

Україна стоїть як ніколи близько до підписання найважливішого для себе документа у взаєминах з Європейським Союзом. Михайло Добкін

Таку думку голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловив у програмі «Час влади», яка вийде в ефір обласного телебачення сьогодні о 19:30. «Завдяки волі Президента, завдяки тому, що Верховна Рада знаходить у собі сили об'єднатися для вирішення важливих питань, завдяки тому, що сьогодні Уряд в умовах жорстокої економії не знизив жодного з соціальних стандартів і повністю виконує всі соціальні ініціативи Президента, ми підійшли як ніколи близько до підписання найважливішого документа – асоціацію між Україною та ЄС», – підкреслив він.

Сьгодні студентам прочитають лекцію на тему «Чи потрібна Україні євроінтеграція?»

Сьогодні, 5 вересня, у Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відкрита лекція на тему «Чи потрібна Україні євроінтеграція» для студентів першого курсу. Початок о 13:10 в аудиторії №1 (1-й поверх).

Угода про асоціацію з ЄС сприятиме економічному зростанню України

Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат запевнив, Республіка Польща сподівається, що під час листопадового саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі Угода України про асоціацію з Європейським Союзом буде підписана. «Польща вже давно підтримує прагнення України до асоціації з ЄС, приділяючи цьому особливу увагу. Вона є стратегічним партнером для Польщі, тому наша країна допомагала, буде допомагати і підтримувати свого сусіда на шляху до європейської інтеграції», – підкреслив Генконсул РП у Харкові.

Події дня

Сьогодні, 5 вересня, об 11:00 у Харківській торгово-промисловій палаті (пр. Московський, 122-Б) відбудеться зустріч підприємців Харківщини з представниками ділової місії Російської Федерації; о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Стан виконання домовленостей між Україною та ЄС в контексті підготовки до підписання Угоди про асоціацію. Безвізовий діалог з ЄС»; о 12:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться урочистий прийом з нагоди Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості; о 13:00 у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка, мала зала (вул.Сумська, 25) розпочнуться  урочисті заходи з нагоди Дня підприємця; о 13:10 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75, 1-й поверх, ауд. №1) відбудеться відкрита лекція на тему «Чи потрібна Україні євроінтеграція?» для студентів першого курсу; о 17:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул.Сумська, 25) відбудеться відкриття фото-експозиції робіт учнів театру-студії пісочної анімації «Art-you» «Пісочний калейдоскоп» та фотовиставки «Ушедшие мгновения».

До уваги акредитованих ЗМІ!

Від’їзд представників ЗМІ, акредитованих для висвітлення роботи V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», о 9:00 6 вересня від Обласного палацу дитячої та юнацької творчості (вул. Сумська, 37).

Входження України в зону вільної торгівлі найкращим чином позначиться на умовах та перспективах ведення бізнесу в країні

«Європейська Бізнес Асоціація спільно з бізнес-спільнотою України, представленою в рамках Асоціації, а на сьогодні це 919 українських та міжнародних компаній, повністю підтримує підписання Угоди про поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі (DCFTA) і вважає євроінтеграцію України одним з першочергових пріоритетів і напрямів своєї діяльності», - заявила регіональний менеджер Харківського офісу Європейської Бізнес Асоціації Ірина Коновалова.

Цього року в Обласній дитячий лікарні №1 буде відкрито новий операційний блок

Про це повідомив сьогодні після відкриття відремонтованого Центру дитячої імунології на базі Обласної дитячої клінічної лікарні №1 заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Цього року з обласного бюджету було виділено 3 млн.грн. для проведення ремонтних робіт в операційному блоці та приведення його до європейських стандартів. Його планується відкрити до кінця року. Він буде повністю відремонтований та оснащений на європейському рівні», - підкреслив Ігор Шурма.

Підготовка до опалювального сезону у Харківській області йде згідно з графіком

Сьогодні відбулось перше «кущове» засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Валентина Дулуба. Було розглянуто питання підготовки у Красноградському, Кегичівському, Зачепилівському, Сахновщинському, Первомайському, Нововодолазькому, Валківському районах та м. Первомайський. Рівень підготовки вищезазначених районів складає: теплове господарство – 84%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, житлове господарство – 98%, заклади соціальної сфери – 99%, в тому числі: школи, дитячі садки – 100%; лікарні – 99%.

Харківщина посідає перше місце серед регіонів України за кількістю дітей, які займаються спортом

До регулярних занять спортом на Харківщині залучено близько 49 тисяч дітей і підлітків у віці від 6 до 18 років, що становить 16,7%. Це найвищий показник серед регіонів України. Про це сказав сьогодні в ході наради директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. Також він відзначив, що в останні роки в області за підтримки обласної державної адміністрації проведена позитивна робота із зміцнення матеріально-спортивної бази в районах області, в тому числі ДЮСШ. Для підготовки спортивного резерву в області функціонує 91 дитячо-юнацька спортивна школа. У спортивних школах культивується 40 олімпійських видів спорту і 21 неолімпійський, 7 видів спорту для людей з обмеженими можливостями.

Розвиток дитячо-юнацького спорту є одним із пріоритетних напрямків реалізації соціальних ініціатив Президента України в рамках року «Дитячої творчості»

Про це сьогодні у ході наради з питання «Стан та перспективи розвитку дитячо-юнацького, резервного спорту в Харківській області» розповів заступник голови ХОДА Євген Савін «Одним із завдань обласної державної адміністрації є популяризація дитячо-юнацького спорту, створення необхідних умов для комплексного розвитку дітей, забезпечення належного матеріально-технічного стану спортивних об'єктів області», - підкреслив Євген Савін.

В цьому році буде відремонтовано декілька медичних установ Харківщини

Про це сьогодні в ході брифінгу після відкриття відремонтованого Центру дитячої імунології на базі Обласної дитячої клінічної лікарні №1 повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «В цьому році заплановано проведення цілого ряду ремонтних робіт у медичних закладах Харківської області. Зокрема, 5 млн. грн. виділено на Обласний госпіталь інвалідів війни. Ми повністю закінчимо там всі ремонтні роботи. 4,8 млн. грн. виділено на Обласний диспансер радіаційного захисту. Там ми плануємо повністю відремонтувати перший поверх, приймальне та діагностичне відділення. Крім цього, у поліклінічному відділенні закладу вже замінені всі вікна. 3,7 млн. грн. виділено на ремонтні роботи, які будуть проводитися в Обласній клінічній лікарні – Центрі екстреної медичної допомоги. Там ми створюємо нове фізіотерапевтичне відділення, яке буде знаходитися у поліклініці. Також, відповідно до вимог Закону України «Про екстрену медичну допомогу» буде створене відділення екстреної медичної допомоги і повністю відремонтовано восьмий поверх цієї установи. Одночасно, виділені кошти на ремонтні роботи у фтизіатричній службі. Там вже відремонтована лабораторія. Зараз буде проводитися ремонт покрівлі в одному з диспансерів Харкова», - сказав Ігор Шурма.

Найвигідніший курс для України це той, де наша країна зможе отримати максимальну економічну вигоду. Віктор Звєрєв

Унікальність положення України в новітній історії полягає в тому, що вона має блискучі можливості і всі передумови для розвитку ринків як у східному, так і в західному напрямку. Про це заявив президент Харківської торгово-промислової палати Віктор Звєрєв.

Відкрито відремонтований Центр дитячої імунології на базі Обласної дитячої клінічної лікарні №1

Сьогодні відбулася церемонія відкриття відремонтованого Центру дитячої імунології на базі Обласної дитячої клінічної лікарні №1. Участь у заході взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Для покращення умов перебування пацієнтів у відділенні, удосконалення надання спеціалізованої медичної допомоги протягом 2013 р. проведено ремонтних робіт на загальній площі 304 кв. м. на приблизну загальну суму 350 тис. грн. Проведена заміна сантехнічного обладнання, заміна вікон, дверей, ремонт стін, підлоги, стелі та інше в палатах та медичних кабінетах, в т.ч. придбано медичні меблі, холодильники, кондиціонери тощо.

Архів документів