Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Команда працівників закладів охорони здоров’я Харківського регіону посіла 7 місце серед 22 команд-учасниць з інших регіонів України

В Алушті відбулася Всеукраїнська Спартакіада працівників охорони здоров'я України за 6 видами спорту: легка атлетика, настільний теніс, шахи, шашки, гирьовий спорт та армспорт. Команда працівників закладів охорони здоров’я та медичних ВНЗ Харківського регіону посіла 7 місце серед 22 команд-учасниць з інших регіонів України.

У Первомайському районі відкрито пам'ятник учасникам бойових дій на території інших держав

Сьогодні в селі Маслівка Первомайського району відбулося урочисте відкриття пам'ятного знаку учасникам бойових дій на території інших держав. У церемонії взяли участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, голова Первомайської РДА Віктор Намчук, воїни-інтернаціоналісти і жителі району.

«Вовчанський агрегатний завод» розпочне новий інвестиційний проект

ПАТ «Вовчанський агрегатний завод» планує розпочати новий інвестиційний проект «Створення нових виробничих потужностей машинобудівної продукції з впровадженням енергозберігаючих технологій». Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков, цей проект було розглянуто під його головуванням на засіданні підгрупи «Підвищення конкурентоспроможності промисловості, транспорту і зв’язку» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ. ПАТ «Вовчанський агрегатний завод» є одним із найбільш успішних машинобудівних підприємств Харківського регіону. Завдяки випуску високотехнологічної продукції – агрегатів для авіаційної техніки, підприємство з року в рік забезпечує отримання прибутку, значна частка якого спрямовується на оновлення виробничих фондів.

Завдяки впровадженню сучасних технологій в галузі тваринництва спостерігаються суттєві позитивні зміни

Про це сьогодні, виступаючи перед учасниками ветеринарного конгресу, присвяченого 90-річчю заснування Національного наукового центру «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини», заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Істотні позитивні зміни маємо і в галузях тваринництва. За підсумками роботи за 8 місяців поточного року область знаходиться на другому місці в Україні за темпом зростання виробництва молока, на третьому місці по зростанню виробництва м'яса, на 6 місці за зростанням виробництва яєць. Але, як і в рослинництві, для нас важливо, що в основі цього зростання знову ж лежить підвищення продуктивності худоби і птиці. Все це – результат впровадження сучасних технологій утримання тварин і активного впровадження наукових розробок. Це також результат великої роботи щодо збереження та збільшення чисельності худоби та птиці в сільськогосподарських підприємствах і на сільських подвір'ях. Зрештою всі ці досягнення - це результат тієї великої роботи, яка проводиться в області щодо зміцнення зв'язків аграрної науки і сільськогосподарського виробництва», - сказав він.

Інноваційні розробки сільськогосподарських ВНЗ Харківщини все ширше розповсюджуються на полях і в господарствах області. Михайло Добкін

Сьогодні в Харківському національному технічному університеті ім. Петра Василенка проходить ветеринарний конгрес, присвячений 90-річчю заснування Національного наукового центру «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини». В урочистому відкритті конгресу взяв участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Слобожанщина багата науковими та освітніми установами. Далеко за межами України відомі своїми досягненнями та напрацюваннями наші наукові школи. Серед них помітне місце посідають наукові центри й інститути Національної академії аграрних наук України. Ключову роль синтезу науки і практики ми бачимо, перш за все, по тому результату, якого змогли досягти аграрії Харківщини цього року, а також по тим інноваційним розробкам, які все ширше і ширше розповсюджуються на полях і в господарствах Харківщини», – зазначив він у своєму вітальному слові.

Товариство Червоного Хреста навчає харків’ян навичкам першої долікарняної допомоги

Харківська обласна організація Товариства Червоного Хреста України у співпраці з Харківським університетом будівництва і архітектури провела на вул. Сумській інформаційну акцію з метою навчання студентів та пересічних громадян навичкам першої долікарняної допомоги. Акція була приурочена до Всесвітнього Дня Першої допомоги, який відзначається 14 вересня. За словами організатора акції Наталії Василюк, 11 волонтерів продемонстрували різні прийоми надання першої допомоги, розповсюдили близько 400 інформаційних листівок як робити серцево-легеневу реанімацію. Також усі бажаючі мали можливість потренуватися робити серцево-легеневу реанімацію та інші прийоми першої допомоги на навчальному манекені.

Події дня

Сьогодні, 17 вересня, о 10:00 у Харківському національному технічному університеті ім. Петра Василенка (вул. Артема, 44) відбудеться ветеринарний конгрес, присвячений 90-річчю заснування Національного наукового центру «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини»; о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться нагородження фіналістів Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи».

Тільки громада вирішує закривати чи ні ту чи іншу школу

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Закриття того чи іншого загальноосвітнього закладу – це неприємна подія. Тому відповідне рішення ухвалює виключно та громада, на території якої розташовується школа. До того ж, це дуже складне рішення, тому що більшість людей, які вирішують, самі закінчили цю школу, з нею пов'язана частина їхнього життя, для них закриття школи – це дещо більше, ніж просто закриття навчального закладу. Це щось більш особисте. Ми, зі свого боку, можемо показати людям тільки плюси проведення модернізації освітніх установ», - сказав Михайло Добкін.

Необхідні непорушні авторитети минулого і сьогодення, які формують суспільні норми моралі

Сьогодні дуже важлива зацікавленість молодого покоління у вивченні історії країни. Таку думку висловив в ефірі передачі обласного радіо «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін, кажучи про закінчення етапу Всеукраїнської естафети пам'яті «Слава визволителям України» на Харківщині. Він підкреслив, що молодь сьогодні відкидає будь-які спроби нав'язати їй будь-яку думку.

«Печенізьке поле – 2013» – один з найбільш яскравих і цікавих етнофестивалів за свою дванадцятирічну історію

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Сьогодні немає підстав казати, що погодні умови можуть вплинути на хід посівної кампанії. Михайло Добкін

На ранок 16 вересня на Харківщині було засіяно озимими 18% запланованих площ. Хоча погода і вносить свої корективи, роботи йдуть за графіком. Про це сказав у програмі «Від влади до громади» обласного державного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Сьогодні немає підстав казати, що погодні умови можуть вплинути на хід посівної кампанії. Я впевнений, аграрії Харківщини завершать посівну кампанію в науково обґрунтовані терміни і з мінімальними втратами через погодні умови, і на 100%, а може навіть на 105% засіють озимими культурами ті площі, які були спеціально для цього підготовлені», – висловив упевненість глава області.

З 1 жовтня працівникам екстреної медичної служби буде підвищена заробітна плата

Про це в ефірі передачі Харківського обласного радіо «Від влади до громади» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. Після вступу в силу закону про екстрену медичну допомогу в регіоні відбулась серйозна реорганізація роботи «швидкої допомоги». За словами губернатора, в Харківській області впоралися з поставленим завданням. На сьогоднішній день час доїзду «швидкої допомоги» відповідає затвердженим для бригад екстреної медичної допомоги нормативам, покращилося матеріально-технічне забезпечення самих бригад.

Податкове навантаження на український бізнес не є оптимальним, тому необхідно переглянути ставки податкових зборів

Про це сьогодні в ефірі передачі Харківського обласного радіо «Від влади до громади» розповів голова ХОДА Михайло Добкін. Говорячи про візит президента Асоціації платників податків України Валентини Арбузової до Харкова, голова ХОДА підкреслив, що основною метою поїздки була роз'яснювальна робота з керівниками підприємств. Він зазначив, що сьогодні податкове навантаження на український бізнес в умовах кризи більше, ніж має бути – звідси і ініціативи з боку Уряду про перегляд тих чи інших податкових ставок.

Європейський і світовий досвід доводить, що використання платних доріг – це можливість будівництва нових автомагістралей

Для того, щоб зрозуміти, які плюси і які мінуси може принести рішення про передачу в концесію українських автомагістралей, необхідно подивитися затверджений типовий договір, який буде запропонований концесіонерам. Таку думку висловив в ефірі передачі Харківського обласного радіо «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін. Зокрема, в договорі має бути зазначено, які обов'язки бере на себе концесіонер. «Обов'язкова умова створення платної дороги – наявність поруч безкоштовної. Враховуючи, що у нас є дві дороги в напрямку Дніпропетровська, які йдуть паралельно одна одній, ми можемо говорити, що за цими стандартами траса Харків – Перещепине повністю підходить під умови концесії, – зазначив губернатор. – Європейський і світовий досвід показує, що використання платних доріг – це завжди можливість будівництва нових доріг, а також можливість підтримки у хорошому стані тих, що були передані в концесію».

Проведення в Харкові міжнародних турнірів допоможе залучити більше інвестицій

Про це в ефірі передачі Харківського обласного радіо «Від влади до громади» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. Він зазначив, що в Superior Golf & Spa Resort на закритті турніру Kharkov Superior Cup 2013 була висловлена думка, що ці змагання проводитимуться у Харкові і в наступні роки. «Дирекція європейського Challenge Tour, яка приймала рішення провести в Харкові цей турнір, як вони думали, з великим ризиком для себе, вже зробила пропозицію проводити такий турнір у найближчі 2 роки. Мало того, в майбутньому буде зростати призовий фонд, що пригорне увагу ще більшої кількості топових гольфістів. Також з'явилася можливість в 2016 році провести один з етапів Пі-Джей Тура – це вже можна вважати вищою лігою, він може залучити сюди людей, які для багатьох гольфістів є просто живими іконами. Вже один їх приїзд – це увага до Харкова великої кількості спонсорів, які, не виключено, захочуть інвестувати в наше місто. Успішно проведене Євро-2012, міжнародний гольф-турнір цього року, Євробаскет-2015 - все це по-новому відкриває Харків як для туристів та любителів спорту, так і для потенційних інвесторів. Чим більше буде таких міжнародних подій в житті нашого регіону, тим більший прибуток зможе отримувати тут бізнес», - повідомив Михайло Добкін.

Громада має нести відповідальність за розвиток тієї території, на якій вона проживає. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, тепер у рейтингову оцінку районів області включені результати роботи із залучення міжнародної технічної допомоги.

На фестиваль «Печенізьке поле» цього року завітало понад 120 тисяч гостей

За даними Департаменту культури і туризму, цього року ХІІ етнофестиваль «Печенізьке поле», який відбувся на березі Печенізького водосховища, зібрав понад 120 тисяч гостей. У цьому році для них була організована робота різноманітних майданчиків з цікавими програмами: «Традиції Слобожанщини», «Місто майстрів», «Сувенірна лавка», «Етнокараоке», «Земля смачної каші», «Народні усмішки», «Повітряні перехрестя», Диво-схил «Веселка Слобожанських казок», «Зоогородок» тощо.

На Харківщині відбудеться Всеукраїнський фестиваль корейської культури «Кореяда-2013»

20-21 вересня 2013 року в Харкові відбудеться 18-й Всеукраїнський фестиваль корейської культури «Кореяда-2013». Він проходить за підтримки Посольства Республіки Корея, Харківської міської ради, Асоціації корейців України. Цього року у фестивалі візьме участь 14 регіонів України.  Фестиваль проводиться щороку в різних містах України місцевими корейськими громадами. У 2013 році роль організатора на себе взяло Харківське міське товариство корейської культури.

Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва продовжує конкурс серед суб’єктів малого підприємництва на отримання мікрокредиту

Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва продовжує конкурс серед суб’єктів малого підприємництва на отримання мікрокредиту в розмірі від 25 до 50 тис. грн. - строком до 1 року, від 50 до 200 тис. грн. – строком до 2 років.

Харківщина посідає перше місце серед регіонів України за кількістю дітей, що займаються спортом

Про це в ході «прямої лінії» газети «Слобідський край» повідомив заступник директора Департаменту молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Сергій Христоєв. За його словами, Харківська область є дуже «спортивною». «У 2012 році за кількістю нагород з олімпійських та неолімпійських видів спорту Харківська область посіла в Україні друге місце. На ХХХ літніх Олімпійських іграх нашими земляками було завойовано одну золоту та одну бронзову медалі, що є третім результатом серед областей України. А за даними на 2012 рік, у спортивних школах і закладах займалися 48 845 учнів віком від 6 до 18 років. За цим показником ми перші в державі. Позаду нас ідуть Суми та Дніпропетровськ. Про підсумки 2013 року ми зможемо говорити в лютому – березні, адже зараз тільки формуються спортивні групи. Та сподіваємося, що і в наступному році ми будемо серед лідерів», - розповів Сергій Христоєв.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 16 вересня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового комплексу, станом на 16 вересня всього по області посіяно озимих культур на площі 111,3 тис. га (23% від запланованої площі). Озимої пшениці посіяно 109,476 тис. га, ячменю – 65 га, жита – 1778 га.

Центри первинної медико-санітарної допомоги мають бути основним форпостом у прийомі людей

На виконання завдання Президента України щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання на державному рівні було започатковано реформу медичної допомоги. Як зазначив під час наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, сьогодні по всій Україні, в тому числі в Харківській області, створюють центри первинної медико-санітарної допомоги, які будуть основним форпостом у прийомі людей.

19 вересня відбудеться Інтернет-конференція заступника голови ХОДА Ігоря Шурми

19 вересня з 17:00 до 18:00 на сторінці Харківської облдержадміністрації в соціальній мережі Facebook відбудеться Інтернет-конференція заступника голови ХОДА Ігоря Шурми на тему: «Реалізація в регіонах завдання Президента України щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання». Запрошуємо всіх Інтернет-користувачів заздалегідь поставити свої питання заступнику губернатора на «стіні» нашої сторінки або надіслати на електронну адресу press@kharkivoda.gov.ua. Місце проведення конференції – прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх). Звертаємо вашу увагу! Необхідна реєстрація в мережі Facebook!

На Харківщині проведено три міжнародних спортивних змагання з парашутних видів спорту

У Харківській області з 12 по 16 вересня на аеродромі «Коротич» Харківського аероклубу ім. Валентини Гризодубової Товариства сприяння оборони України (ТСОУ) успішно проведено три міжнародних спортивних змагання з парашутних видів спорту: Відкритий турнір на точність приземлення «Кубок дружби», 16-й Кубок імені К.О. Калинина з класичного парашутизму та 11-й Кубок пам’яті Героя України Василя Мельникова з групових стрибків на точність приземлення. Про це повідомив регіональний медіа-центр Міністерства оборони України у м. Харків.

Валківський район прийняв Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України»

На виконання завдання Президента України про збереження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу на Харківщині триває Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України». 15 вересня на Валківщині відбувся мітинг пам'яті загиблих у Великій Вітчизняній війні та з нагоди 70-ої річниці визволення Валківщини і міста Валки від фашистських загарбників.

Проведення спортивних змагань європейського рівня сприяє популяризації України. Михайло Добкін

Про це після церемонії нагородження переможця турніру Kharkov Superior Cup 2013 заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Євро 2012, European Challenge Tour, змагання, які проводитимуться по Євробаскету в 2015 році, обов'язкова участь Металіста в Лізі чемпіонів, починаючи з наступного сезону - все це сприяє популяризації нашої країни і, зокрема, міста Харкова. Але не можна дивувати лише спортивними досягненнями. Ми давно для себе вирішили, що Європу ми будуємо у себе самі. Багато спортсменів були в парку Горького і в інших точках нашого міста, які справили на них незабутні враження. Не географічна, а ментальна близькість і рівень якості життя повинні дозволяти нам і тим, хто до нас приїжджає, відчувати, що ми знаходимося в європейському співтоваристві», - сказав голова ХОДА.

Михайло Добкін привітав переможця турніру Kharkov Superior Cup 2013

В Superior Golf & Spa Resort відбулася церемонія нагородження переможця турніру Kharkov Superior Cup 2013. Ним став голландець Daan Huizing. На останніх лунках він обійшов лідера двох днів змагання Sihwan Kim на два удари і закінчив гру з результатом - 15. Привітали гольфіста з перемогою голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови Харківської ОДА, президент Superior Golf Club Юрій Сапронов.

У Харкові відбулась літургія в пам'ять митрополита Никодима

У річницю смерті Високопреосвященнішого Митрополита Харківського і Богодухівського Никодима у Нижньому храмі Свято-Благовіщенського кафедрального собору відбулася Божественна літургія, яку очолив Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій. Квіти до могили Митрополита Никодима поклав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. «Він був унікальною людиною, доброю, талановитою, цілеспрямованою. Він трудився заради людей, заради землі, на якій жив, – сказав голова обласної ради, звертаючись до священнослужителів та прихожан. – Митрополит Никодим завжди з нами, він назавжди залишиться нашим наставником і вчителем. Всі ми у серці несемо його мудрість, його ідеї, його любов», – зазначив голова облради.

Михайло Добкін нагородив переможців конкурсів, що відбулись на фестивалі «Печенізьке поле»

На головній сцені етнофестивалю «Печенізьке поле» відбулось нагородження переможців конкурсів народної творчості. Дипломи та квіти переможцям вручили голова Харківської ОДА Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Дипломом книги Рекордів України, книги Рекордів Гіннеса нагороджується ТОВ «Терра» у зв’язку із становленням рекорду України і світу в номінації «Найбільша у світі каша із вівсяних пластівців». Приз отримав комерційний директор компанії «Терра» Олександр Язинський.

«Печенізьке поле» - фестиваль, який виявляє нові таланти

Про це повідомив в ході етнофестивалю «Печенізьке поле» голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. «Шановні учасники фестивалю, шановні наші гості, хочу Вас всіх привітати в цьому мальовничому куточку Слобожанщини, в цьому місті, де ми збираємося вже 11 років поспіль. Тут проявляють свої таланти професіонали і аматори, майстри сцени і майстри народної творчості. А найголовніше, тут багато глядачів: малих, молодих, здорових і старших людей віком. Тут гарний настрій завжди, тут з покоління в покоління передаються традиції, і це найголовніше, що є у нас, що ми цінуємо і передаємо своїм дітям. Я вітаю Вас з сьогоднішнім святом, бажаю вам гарного настрою і до наступного фестивалю «Печенізьке поле». Зі святом!» - сказав він.  

Архів документів