Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Проведення спортивних змагань європейського рівня сприяє популяризації України. Михайло Добкін

Про це після церемонії нагородження переможця турніру Kharkov Superior Cup 2013 заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Євро 2012, European Challenge Tour, змагання, які проводитимуться по Євробаскету в 2015 році, обов'язкова участь Металіста в Лізі чемпіонів, починаючи з наступного сезону - все це сприяє популяризації нашої країни і, зокрема, міста Харкова. Але не можна дивувати лише спортивними досягненнями. Ми давно для себе вирішили, що Європу ми будуємо у себе самі. Багато спортсменів були в парку Горького і в інших точках нашого міста, які справили на них незабутні враження. Не географічна, а ментальна близькість і рівень якості життя повинні дозволяти нам і тим, хто до нас приїжджає, відчувати, що ми знаходимося в європейському співтоваристві», - сказав голова ХОДА.

Михайло Добкін привітав переможця турніру Kharkov Superior Cup 2013

В Superior Golf & Spa Resort відбулася церемонія нагородження переможця турніру Kharkov Superior Cup 2013. Ним став голландець Daan Huizing. На останніх лунках він обійшов лідера двох днів змагання Sihwan Kim на два удари і закінчив гру з результатом - 15. Привітали гольфіста з перемогою голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови Харківської ОДА, президент Superior Golf Club Юрій Сапронов.

У Харкові відбулась літургія в пам'ять митрополита Никодима

У річницю смерті Високопреосвященнішого Митрополита Харківського і Богодухівського Никодима у Нижньому храмі Свято-Благовіщенського кафедрального собору відбулася Божественна літургія, яку очолив Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій. Квіти до могили Митрополита Никодима поклав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. «Він був унікальною людиною, доброю, талановитою, цілеспрямованою. Він трудився заради людей, заради землі, на якій жив, – сказав голова обласної ради, звертаючись до священнослужителів та прихожан. – Митрополит Никодим завжди з нами, він назавжди залишиться нашим наставником і вчителем. Всі ми у серці несемо його мудрість, його ідеї, його любов», – зазначив голова облради.

Михайло Добкін нагородив переможців конкурсів, що відбулись на фестивалі «Печенізьке поле»

На головній сцені етнофестивалю «Печенізьке поле» відбулось нагородження переможців конкурсів народної творчості. Дипломи та квіти переможцям вручили голова Харківської ОДА Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Дипломом книги Рекордів України, книги Рекордів Гіннеса нагороджується ТОВ «Терра» у зв’язку із становленням рекорду України і світу в номінації «Найбільша у світі каша із вівсяних пластівців». Приз отримав комерційний директор компанії «Терра» Олександр Язинський.

«Печенізьке поле» - фестиваль, який виявляє нові таланти

Про це повідомив в ході етнофестивалю «Печенізьке поле» голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. «Шановні учасники фестивалю, шановні наші гості, хочу Вас всіх привітати в цьому мальовничому куточку Слобожанщини, в цьому місті, де ми збираємося вже 11 років поспіль. Тут проявляють свої таланти професіонали і аматори, майстри сцени і майстри народної творчості. А найголовніше, тут багато глядачів: малих, молодих, здорових і старших людей віком. Тут гарний настрій завжди, тут з покоління в покоління передаються традиції, і це найголовніше, що є у нас, що ми цінуємо і передаємо своїм дітям. Я вітаю Вас з сьогоднішнім святом, бажаю вам гарного настрою і до наступного фестивалю «Печенізьке поле». Зі святом!» - сказав він.  

«Печенізьке поле» - це можливість познайомитися з тими традиціями, які століттями дбайливо передаються з покоління в покоління. Михайло Добкін

Про це з головної сцени етнофестивалю «Печенізьке поле» повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, кожен народ повинен мати те, що помітно і якісно відрізняє його від будь-яких інших друзів, сусідів і представників націй і народностей. Українські традиції та українська культура настільки багатогранні і цікаві, що як би не складалося життя України, вона завжди мала можливість зберегти те, що відрізняє її жителів. «Печенізьке поле» - це не просто можливість добре провести час і зустрітися з друзями, це можливість познайомитися з тими традиціями, які століттями дбайливо передаються з покоління в покоління для того, щоб ми сьогодні отримували максимум задоволення. Я думаю, що сьогоднішній XII етнофестиваль вже увійшов в нашу історію. Не величезним казаном каші в книгу рекордів Гіннеса, не виступом наших друзів з Російської Федерації, які за допомогою свого таланту показували нам, що таке флайборд, а тільки лише тому, що стільки людей тут ще ніколи не збиралося. Завдяки вам всім XII етнофестиваль «Печенізьке поле» по праву вважається найпотужнішим, найцікавішим і найкласнішим. На цій сцені виступатиме дуже багато талановитих і хороших виконавців. Я впевнений, що подальші фестивалі «Печенізькое поле» будуть йти по наростаючій з кожним роком, дарувати нам більше емоцій, більше вражень та гарного настрою. Зі святом всіх нас і прекрасного продовження вечора», - сказав Михайло Добкін.

Традиції Слобожанскої землі передаються з покоління в покоління. Сергій Чернов

Таку думку висловив в ході етнофестивалю «Печенізьке поле» голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. «Найголовніше – настрій, який тут панує, найголовніше тут – спілкування серед людей. Дуже важливо, що тут величезна кількість як людей старшого віку, так і молоді. Значить, наші традиції живуть, вони передаються з покоління в покоління і створюють той ореол, ту особливу атмосферу Харківської землі, Слобожанскої землі. Вітаю усіх зі святом, гарного настрою і до наступного фестивалю», - сказав Сергій Чернов.  

Ми не можемо проводити фестиваль для себе, ми проводимо його для людей. Михайло Добкін

В ході брифінгу голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін заявив, що на XII фестивалі «Печенізьке поле» його найбільше порадувала величезна кількість гостей - харків'ян і жителів області. «Якщо тут, незважаючи на не дуже сприятливу погоду, збирається все більше і більше шанувальників «Печенізького поля», це значає, що можна говорити про те, що цей етнофестиваль став всенародно улюбленим, і люди сприймають його як частинку Слобожанщини. Яскраву, красиву, яка проводиться тільки раз на рік, але невідривно пов'язану з нашим краєм. Я вдячний кожному, хто сюди приїхав, за те, що він поділяє сьогодні з територіальною громадою наше класне, креативне свято. Така кількість людей - це найбільша радість, найбажаніше, що може бути», - сказав Михайло Добкін.

Михайло Добкін ознайомився з роботою фестивальних майданчиків «Печенізького поля»

 Голова Харківської обласної державної адміністрацї Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови облради Олена Олешко прибули на етнофестиваль «Печенізьке поле». Почесні гості оглянули майданчики «Місто майстрів», «Ігрова галявина», «Народні усмішки», «Козацька сила», «Диво схил», павільйони, представлені різними районами області. На «Березі смачної каші» Михайло Добкін скуштував вівсяну кашу, зваривши величезний казан котрої, кухарі фірми «Терра» встановили новий світовий рекорд.

Харківським тренерам присвоєно почесні звання

Згідно з Указом Президента України № 508/2013 двом харківським тренерам присвоєно почесні звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України». Високого звання удостоєні: Бондаренко Віктор Васильович - тренер-викладач комунального закладу «Школа вищої спортивної майстерності з легкої атлетики» Харківської обласної ради та Назаренко Юрій Вікторович - тренер-викладач відділення комунального закладу «Школа вищої спортивної майстерності».

Спорткомплекс «ХТЗ» відсвяткував 80-річчя

Сьогодні на стадіоні «ХТЗ» відбулися урочистості з нагоди 80-річчя спортивного комплексу «ХТЗ» та Дня фізичної культури і спорту. У заході взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. Він від імені голови ХОДА Михайла Добкіна привітав присутніх зі святом і вручив почесні нагороди облдержадміністрації.

Харків’яни відзначені державними нагородами

Президент України Віктор Янукович підписав Указ № 510/2013 «Про відзначення державними нагородами України». За значний особистий внесок у розвиток лісогосподарського виробництва, захист і збереження державного лісового фонду та з нагоди Дня працівника лісу орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено Ксьондзова Сергія Васильовича - майстра лісу державного підприємства «Жовтневе лісове господарство» Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України. Медаллю «За працю і звитягу» нагороджено Мітронічева Юрія Анатолійовича - лісничого державного підприємства «Ізюмське лісове господарство» Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України.

Віталій Захарченко та Михайло Добкін вручили подарунки курсантам-сиротам Харківського національного університету внутрішніх справ

Міністр внутрішніх справ України, генерал внутрішньої служби Віталій Захарченко та голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні зустрілися дітьми-сиротами, які вступили на перший курс Харківського національного університету внутрішніх справ. Вони вручили дітям подарунки: командирські годинники, електронні книжки та книгу «Міністерство внутрішніх справ України: події, керівники, документи».

На фестивалі «Печенізьке поле» встановлено рекорд України та світу з приготування вівсяної каші

Сьогодні на фестивалі «Печенізьке поле» один з найбільших виробників круп в Україні - фірма «Терра» - побила світовий рекорд з приготування великої кількості вівсяної каші. Це досягнення буде внесено до Книги рекордів України в категорії «Кулінарія, розміри». Приготування було розпочато близько 10 ранку і після 14.00 50 волонтерів почали пригощати вівсянкою з фруктами всіх охочих. Каша була зварена в чавунному казані об'ємом 3,7 куб. м, об'єм готової каші - 2,2 тис. літрів - всього 12 000 порцій.

Віталій Захарченко вручив ключі від нових службових автомобілів працівникам органів внутрішніх справ Харківщини

Міністр внутрішніх справ України, генерал внутрішньої служби Віталій Захарченко сьогодні вручив ключі від 30 нових службових автомобілів «Toyota Prius» працівникам органів внутрішніх справ Харківщини.

«Печенізьке поле» вітає тисячі гостей

На мальовничому березі Печенізького водосховища розвернувся етнофестиваль «Печенізьке поле-2013». Тисячі харків'ян і жителів області зібралися тут сьогодні, щоб відвідати майстер-класи, почути виступи найкращих фольклорних колективів регіону, сфотографуватися на тлі декорацій в стилі українського села та предметів побуту, а також забрати з собою унікальні сувеніри. На лотках і в подвір'ях «Печенізького поля» можна придбати майстерно виконані з бісеру скульптури та прикраси, шкури і хутра, солом'яні капелюхи і постоли, твори з дерева і глини, предмети побуту, іграшки, вишиті сорочки і рушники, картини, ляльки -мотанки, обереги, пейзажі на бересті і навіть отримати від коваля сувенірну монету із зображенням за своїм вибором.

На території Харківського національного університету внутрішніх справ відкрито спортивний комплекс ігрових видів спорту

Для виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, популяризації здорового способу життя та залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом на території Харківського національного університету внутрішніх справ відкрито спортивний комплекс з літніх ігрових видів спорту.

В Харківському національному університеті внутрішніх справ відкрито скульптурну композицію «Випускник університету»

Міністр внутрішніх справ України, генерал внутрішньої служби Віталій Захарченко та голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін сьогодні взяли участь в церемонії відкриття скульптурної композиції «Випускник університету» на території Харківського національного університету внутрішніх справ. «Сьогодні особливий в житті ХНУВС. Курсанти першого курсу склали присягу працівника органів внутрішніх справ, а на честь випускників відкрито скульптурну композицію. Вона має не тільки культурне, але й історичне значення: вона об'єднає навколо себе курсантів різних поколінь», - зазначив Віталій Захарченко.

Пряма трансляція ХII етнофестивалю «Печенізьке поле»

На березі Печенізького водосховища розпочався ХІІ етнофестиваль «Печенізьке поле». Он-лайн трансляція подій фестивалю буде проходити на сайті ХОДА (камера 1, камера 2), сайті Департаменту масових комунікацій ХОДА (камера 1, камера 2, камера 3), Інтернет-порталі «Культурна столиця» (дивитися), або сайті Харківської філії «Уктелекому» (камера 1, камера 2). Також концерт фестивалю транслюється ефірі Харківського обласного телебачення. 

Стартував етнофестиваль «Печенізьке поле - 2013»

У Печенізькому районі Харківської області розпочався етнофестиваль «Печенізьке поле». Його основна ідея - відродження народних традицій. На фестивалі працюватиме майданчик «Ігрова галявина», де відбудуться масові гуляння, народні ігри, змагання, конкурси, а також майданчик «Народні усмішки», де відбудуться виступи самодіяльних фольклорних колективів та конкурс на кращий національний костюм. Також у рамках «Печенізького поля» відбудеться фестиваль «Шельменко вітає» за участю аматорів - авторів і виконавців народних гумористичних творів.

Віталій Захарченко та Михайло Добкін привітали курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ зі складанням присяги (доповнено)

В Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася урочиста церемонія, присвячена складанню присяги працівника органів внутрішніх справ курсантами 1-го курсу. На святковому заході були присутні: Міністр внутрішніх справ України, генерал внутрішньої служби Віталій Захарченко, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, ректор університету Сергій Гусаров, народні депутати Олександр Біловол та Анатолій Денисенко, інші почесні гості.

Президент Асоціації платників податків України Валентина Арбузова відвідала Харківський завод імені Малишева і Харківську бісквітну фабрику

Відбувся візит президента Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» Валентини Арбузової на Харківський завод транспортного машинобудування імені В. А. Малишева. Валентина Арбузова, а також віце-президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» Олександр Карелін, начальник Головного управління Міндоходов України в Харківській області Андрій Роздайбіда, голова ради територіального відділення ВГО «Асоціація платників податків України» в Харківській області Марина Вишневська зустрілися з генеральним директором Вадимом Федосовим, ознайомилися з роботою заводу, побували в цехах. Валентина Арбузова вручила директору заводу пам'ятний подарунок.

Україна досягла критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію. Віктор Янукович

Україна рухається шляхом євроінтеграції вже багато років і за цей час досягла критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію, заявляє Президент України Віктор Янукович. «Останнім часом ми разом з нашими партнерами з Європейського Союзу дійшли висновків, що Україна досягла тих критеріїв, які відповідають тій Угоді про асоціацію, яка готується до підписання в листопаді цього року у Вільнюсі», - сказав Віктор Янукович.

Кінофестиваль «Харьковская сирень» займає свою нішу серед світових кінофестивалів

«Я був на багатьох кінофестивалях і звернув увагу, що кінофестиваль «Харьковская сирень» зайняв свою оригінальну нішу, яка не притаманна іншим, навіть найбільшим кінофестивалям, - підкреслив кінокритик, член селекційної комісії Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» Володимир Миславський в ході сьогоднішнього відкриття ретроспективного показу фільмів-лауреатів до Дня українського кіно. - Ви можете собі уявити, що Канський кінофестиваль запрошує переможців минулих років, щоб зробити ретроспективний показ їх фільмів і дати їм можливість поспілкуватися на своєму майданчику з глядачами? Такого ще не було ніколи. Кінофестиваль «Харьковская сирень» не тільки надає свої майданчики цікавим проектам, але й активно підтримує молоде покоління режисерів, що дає їм можливість вільно увійти в світ кіноіндустрії. Я впевнений , що це ноу-хау кінофестивалю «Харьковская сирень» перетворилося на його візитну картку».

Кінотеатр «Боммер» набув нового, повного фарб життя

Як зазначила у ході сьогоднішнього відкриття ретроспективного показу фільмів-лауреатів Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» до Дня українського кіно директор кінотеатру «Боммер» Тетяна Пурдіч, цей рік ознаменувався для кінотеатру низкою ключових подій і зародженням перспективних проектів.

На Харківщині завершується підготовка господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до зими

Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Станом на 13 вересня рівень підготовки житлово-комунального господарства області складає 98,4%, зокрема теплове господарство – 97,7%, водопровідно-каналізаційне господарство – 98,8%, житлове господарство – 97,2%, заклади соціальної сфери – 100%. Підготовка агропромислового комплексу складає 99,5%.

Валентина Арбузова зустрілася з керівниками підприємств Харківщини

Сьогодні президент ВГО «Асоціація платників податків України» Валентина Арбузова та заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов провели робочу зустріч з керівниками підприємств Харківської області, які приносять левову частку доходів до бюджету області - до 40% всіх надходжень. У ній також взяли участь керівники Головного управління Міністерства доходів і зборів України в Харківській області, Головного управління МВС України в Харківській області, Головного управління МНС України в Харківській області, прокуратури Харківської області.

Харківщина святкує День українського кіно

Сьогодні на честь Дня українського кіно в рамках проекту «Харьковская сирень. P.S.» у кінотеатрі «Боммер» відбувся показ фільмів-лауреатів Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» за його п'ятирічну історію. У кінопоказі взяли участь і поспілкувалися з глядачами режисери двох представлених фільмів – Руслан Нікулін і Михайло Озеров. «Нарешті в цьому році у «Харьковской сирени» з'явився свій маленький будинок – цей будинок має свої традиції та історію, а у нас є все, щоб ці традиції розвивалися. Сьогодні, напередодні свята на честь Дня українського кіно, ми вирішили влаштувати ретроспективний показ фільмів – лауреатів п'яти фестивалів «Харьковская сирень». Для нас це дуже цікаво, тому що є можливість побачити і оцінити, чому саме ці фільми стали переможцями», – зазначила у своєму вступному слові директор Департаменту масових комунікацій, співголова оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Відповідальність, високий професіоналізм, порядність і мужність – це основи успіху для майбутнього офіцера служби цивільного захисту

Як зазначив сьогодні під час церемонії складання Присяги служби цивільного захисту курсантами 1-го курсу Національного університету цивільного захисту України голова Держслужби з надзвичайних ситуацій України Михайло Болотських, для першокурсників ця мить стане вирішальною у їх професійному становленні. Відтепер вони стали частиною великої 70-тисячної команди українських рятувальників.

Підготовка до опалювального сезону у Харківській області йде згідно з графіком

Сьогодні відбулось перше «кущове» засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Валентина Дулуба. Було розглянуто питання підготовки у Ізюмському, Борівському, Лозівському, Балаклійському, Близнюківському, Барвінківському районах, а також містах Ізюм та Лозова. Рівень підготовки вищезазначених районів складає: теплове господарство – 99,4%, водопровідно-каналізаційне господарство – 99,4%, житлове господарство – 97,7%, заклади соціальної сфери – 100%.

Архів документів