Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Товариство Червоного Хреста навчає харків’ян навичкам першої долікарняної допомоги

Товариство Червоного Хреста навчає харків’ян навичкам першої долікарняної допомоги

Харківська обласна організація Товариства Червоного Хреста України у співпраці з Харківським університетом будівництва і архітектури провела на вул. Сумській інформаційну акцію з метою навчання студентів та пересічних громадян навичкам першої долікарняної допомоги. Акція була приурочена до Всесвітнього Дня Першої допомоги, який відзначається 14 вересня. За словами організатора акції Наталії Василюк, 11 волонтерів продемонстрували різні прийоми надання першої допомоги, розповсюдили близько 400 інформаційних листівок як робити серцево-легеневу реанімацію. Також усі бажаючі мали можливість потренуватися робити серцево-легеневу реанімацію та інші прийоми першої допомоги на навчальному манекені.

Як зазначила організатор, згідно статистичних даних, кожний п’ятий постраждалий міг би залишитися живим, якби йому вчасно була надана перша допомога. На жаль, серед українців вкрай мала кількість людей, які володіють такими знаннями. Проте кожна людина може оволодіти навичками першої допомоги.

Для школярів при Харківській обласній організації Товариства Червоного Хреста України працює «Школа першої допомоги», для дорослих волонтери проводять майстер-класи у Саржиному Яру, та задля більш ґрунтовної підготовки необхідно пройти 12-годинну базову програму першої долікарської допомоги.