Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Будинку вчених представлять фотоальбом «Харківські витоки»

25 вересня о 14:00 в Будинку вчених (вул. Раднаркомівська, 10) відбудеться презентація фотоальбому «Харківські витоки». Це друге видання подібного формату. Перший альбом «Харків» був презентований у вересні 2009 року. Автором ідеї та ініціатором створення альбому виступив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. Альбом створено за підтримки Благодійного фонду Юрія Сапронова.

Події дня

Сьогодні, 24 вересня о 8.50 у спорткомплексі «Зірка» (вул. Динамівська, 3 А) відбудеться урочисте відкриття Всеукраїнської спартакіади серед допризовної молоді; о 13.00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція на тему: «Підсумки проведення заходів з нагоди 70-річчя визволення Харківщини від фашистських загарбників. Підготовка до святкування 70-річчя визволення України». Учасники: заступник директора Департаменту масових комунікацій - начальник управління внутрішньої політики ХОДА Ольга Дутова, голова Ради Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич, голова Харківського обласного комітету Міжнародного українського союзу учасників війни Петро Конюшенко, голова харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник, голова Харківського обласного союзу ветеранів Афганістану Володимир Рижков; о 14.00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція директора Департаменту науки і освіти обласної державної адміністрації Романа Шаповала на тему: «Перші результати забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України з розширення мережі дошкільних навчальних закладів»; о 16.00 у Держпромі, 2, під'їзд, 2 поверх, зала засідань (вхід через 1 або 3 під'їзд) розпочнеться презентація для підприємців унікальних ділових поїздок до Республіки Польща, Королівства Нідерландів та Республіки Білорусь.

В області продовжується реалізація програм «Доступне житло» та здешевлення вартості іпотечних кредитів

Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. В рамках реалізації програми «Доступне житло» (30/70) укладено 52 договори на будівництво 54 квартир та нараховано державної підтримки громадянам 4,9 млн.грн. В рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів на будівництво доступного житла укладено 66 договорів на часткову компенсацію процентів та видано кредитів на загальну суму 14,7 млн. грн.

На Харківщині відбудеться Всеукраїнська спартакіада серед допризовної молоді

З 24 по 27 вересня у Харківській області триватимуть фінальні змагання Всеукраїнської спартакіади серед допризовної молоді. Протягом трьох днів учасники спортивного заходу продемонструють свою витривалість, силу і влучність у бігу на 100 і 3000 метрів, подоланні смуги перешкод, підтягуванні на перекладині, метанні гранати на дальність та стрільбі. Участь у змаганнях візьмуть близько 250 осіб.  Метою Спартакіади є визначення фізичної підготовленості допризовної молоді до служби у Збройних Силах України. Основними завданнями проведення Спартакіади є формування та пропаганда здорового способу життя, збільшення рухової активності, підвищення престижу військової служби, залучення молоді до систематичних занять фізичною культурою і спортом, а також запобігання антисоціальних проявів серед молоді.

Харківську область відвідала делегація учасників акції «Наша загальна перемога. Дороги війни - дороги безсмертя» з Російської Федерації

21 вересня 2013 року проїздом за маршрутом бойового шляху 44-ї Гвардійської Бердичівської танкової бригади, яка брала участь у визволенні Богодухівського району, Харків відвідала делегація учасників акції «Наша загальна перемога. Дороги війни - дороги безсмертя» з міста Чехова Московської області Російської Федерації. Очолив делегацію генеральний директор ТОВ «Видавничий дім «НВ-Медіа» Олександр Новіков. У складі делегації ветерани, студентська та учнівська молодь. Всього 36 осіб.

На Харківщині збільшився обсяг виконання будівельно-монтажних робіт

В порівнянні з відповідним періодом 2012 року, в якому планувалося виконання будівельно-монтажних робіт у загальному обсязі 105,37 млн. грн., станом на 20 вересня 2013 року даний показник становить близько 234,22 млн. грн., тобто будівельно-монтажні роботи. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Виставка «Нескорені і непереможні» відкрита у Державному архіві Харківської області

Виставка присвячена Дню партизанської слави, який відзначається 22 вересня. Такі виставки проводяться у Державному архіві вже декілька років поспіль. На них представляються документи, які зберігаються в архівних фондах Харківського обкому Комуністичної партії України, у фонді «Колекція документів про формування партизанських загонів» та в особистому фонді секретаря підпільного обкому партії Івана Бакуліна. На виставці цього року представлено близько 20 документів. За словами головного спеціаліста відділу інформації та використання документів Державного архіву Харківської області Валентини Плисак, особливістю даної виставки є те, що в ній вперше представлені документи, які були виявлені у фонді партійного архіву Харківського обкому Комуністичної партії України, а саме у п’ятому описі, де зберігаються спогади учасників Великої Вітчизняної війни та, зокрема, спогади учасників партизанського руху.

Досвід Харківщини є яскравим прикладом залучення молодих лікарів до роботи на селі

Як зазначив під час «прямої лінії» у газеті «Слобідський край» директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Олександр Галацан, проблема браку кадрів у системі охорони здоров’я як у всій Україні, так і в Харківській області зокрема, на сьогодні дуже актуальна.

У Люботині буде побудований комплекс з управління побутовими відходами

За інформацією Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації, на даний час розроблено проект «Будівництво Комплексу по управлінню комунальними відходами у місті Люботин». Проект отримав позитивний експертний звіт філії ДП «Укрдержбудекспертиза» у Харківській області. Згідно з проектом 5 га відводиться під Комплекс по управлінню комунальними відходами міста Люботин, а на залишку території буде проведена рекультивація з висадженням кущів та дерев, а сміття буде перероблено після вводу об’єкту до експлуатації.

У селищі Бабаї Харківської області відбулось культурно-мистецьке свято «Сад пісень Сковороди»

22 вересня у селищі Бабаї Харківської області відбулось культурно-мистецьке свято «Сад пісень Сковороди». В рамках свята на майдані біля Бабаївського селищного будинку культури було урочисто відкрито погруддя Г.С. Сковороди (автор погруддя – скульптор С.Ястрєбов). Як зазначив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, це один з низки яскравих заходів, присвячених пам'ятi великого філософа і поета, які проводяться на Слобожанщині за методичної підтримки Національного лiтературно-меморiального музею Г. Сковороди. Від імені Харківської облдержадміністрації він подякував громаді села Бабаї і районній владі за їх небайдуже ставлення до історичної та культурної спадщини.

Харківські автогонщики успішно виступили на фінальному етапі чемпіонату і Кубка України з гонок на прискорення дрег-рейсінг

21 вересня на військовому аеродромі в місті Чугуїв відбувся фінальний етап чемпіонату і Кубка України з гонок на прискорення дрег-рейсінг. Змагання, які відбулися за підтримки Харківської облдержадміністрації, зібрали понад 70 учасників з України, Росії, Білорусії та Молдови. Крім змагань з дрег-рейсингу в рамках фестивалю автомобільних видів спорту «AdrenalinFest» на чугуївському аеродромі відбувся чемпіонат з автозвуку та автотюнінгу, виставка ретро-мобілів, а також авіа-шоу від провідних спортивних льотчиків України. Стартували фінали змагань з урочистої церемонії відкриття, участь в якій взяв заступник директора Департаменту з питань молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Сергій Христоєв. Від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та голови Харківської обласної ради Сергія Чернова він привітав усіх з даним спортивним святом та побажав пілотам швидких стартів, а вболівальникам – отримати позитивний заряд енергії.

2 жовтня відбудеться безкоштовний семінар для підприємців «Роз'яснення нововведень у законодавстві пожежної та техногенної безпеки»

2 жовтня 2013 о 16.00 Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки та міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації запрошує підприємців відвідати безкоштовний семінар на тему: «Роз'яснення нововведень у законодавстві пожежної та техногенної безпеки». Даний захід дозволить ознайомити усіх бажаючих з нюансами які відображені в новому Кодексі цивільного захисту України, який набрав чинності з 1 липня 2013 року. В якості експертів-доповідачів виступлять представники Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в Харківській області.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 23 вересня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 23 вересня всього по області посіяно озимих культур на площі 172,164 тис. га (35% від запланованої площі). Озимої пшениці посіяно 169,277 тис. га, ячменю – 237 га, жита – 2650 га. Продовжується збирання пізніх культур. Гречки обмолочено 12,741 тис. га, або 80 % від запланованої площі. Намолочено 13,665 тис. тонн, урожайність – 10,7 ц/га.

Україна отримала від Словенії естафету Євробаскету

На головній баскетбольній арені чемпіонату Європи з баскетболу 2013 року в Словенії - Stožice (м. Любляна) відбулася урочиста церемонія передачі естафети турніру від Словенії до України. Церемонія відбулася за участі генерального секретаря ФІБА Європа Каміла Новака, Віце-прем'єр-міністра, секретаря Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з баскетболу Євробаскет-2015 Олександра Вілкула, посла турніру Євробаскет-2013 Радослава Нестеровича та президента Федерації баскетболу України Олександра Волкова.

Харків’ян відзначено державними нагородами з нагоди Дня машинобудівника

Президент України Віктор Янукович підписав Указ про відзначення державними нагородами з нагоди Дня машинобудівника . Зокрема, за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняного машинобудування, впровадження сучасних технологій у виробництво, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм орденом "За заслуги" III ступеня нагороджено токаря акціонерного товариства "Вовчанський агрегатний завод" Сергія Грибинюка, заступника генерального директора з виробництва АТ "Турбоатом" Володимира Хаітова, слюсаря-випробувача державного підприємства "Харківський машинобудівний завод "ФЕД" Федора Яблунівського; орденом княгині Ольги III ступеня нагороджено слюсаря державного підприємства "Харківський машинобудівний завод "ФЕД" Ніну Вітер, медаллю "За працю і звитягу" нагороджено слюсаря цеху акціонерного товариства "Турбоатом" Віктора Кореня.

Стрижнем модернізації країни є наближення до європейських стандартів. Віктор Янукович

Модернізація України передбачає впровадження європейських стандартів в усіх напрямках, зазначає Президент України Віктор Янукович. «Україна йде своїм природним шляхом, шляхом розвитку. Більше двадцяти років суспільство, політики намагаються модернізувати країну. Починаючи з 2010 року, ми поклали початок системних реформ, і національний план сьогодні виконується. Центральний стрижень цієї модернізації - наближення України до європейських стандартів в усіх напрямках», - сказав Віктор Янукович під час 10-ї Ялтинської щорічної зустрічі.

Михайло Добкін сьогодні зустрінеться з Прем'єр-міністром України Миколою Азаровим

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні перебуває у Києві, де у нього запланована зустріч з Прем'єр-міністром України Миколою Азаровим. У ході зустрічі мова буде йти про розвиток агропромислового комплексу Харківської області.

В ефірі обласного радіо відбулася музична програма, присвячена Дню партизанської слави

В ефірі Харківського обласного радіо відбулася музична програма, присвячена Дню партизанської слави. Захід відбувся за ініціативи голови Харківської обласної організації партизанів і підпільників Великої Вітчизняної війни В'ячеслава Масловського. Протягом 30 хвилин в ефірі обласного радіо лунали пісні фронтових років, фрагменти оповідань партизанів, які вижили в роки ВВВ, а також відбулося інтерв'ю з головою Харківської обласної організації партизанів і підпільників Великої Вітчизняної війни В'ячеславом Масловським.

Харківська облдержадміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація висловлює глибокі співчуття начальнику управління з питань взаємодії з митними органами, прикордонною службою, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської облдержадміністрації Шевцову Анатолію Леонідовичу з приводу непоправної втрати – смерті матері Шевцової Таісії Миколаївни.

Події дня

Сьогодні, 23 вересня, об 11:00  у Державному архіві Харківської області (пр. Московський, 7, читальний зал) відбудеться виставка архівних документів «Нескорені і непереможні» до Дня партизанської слави

Збереження історичної пам'яті є нашим святим обов'язком і містком пам'яті. Михайло Добкін

«У дні, коли Слобожанщина святкує 70-річчя визволення від фашизму, хочу запевнити, що ми і надалі будемо відстоювати історичну правду, захищаючи її від фальшування та маніпуляцій. За кілька місяців весь світ буде згадувати про перший суд над фашизмом, що відбувся в Харкові 15-18 грудня 1943 року. Цей історичний прецедент за 705 днів до початку Нюрнберзького процесу став справжнім нагадуванням про невідворотність розплати за злочини проти людства, - заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у інтерв'ю газеті «Слобідський край».

Мета фестивалю «Кореяда» - відродження та популяризація корейської культури в Україні

Відбувся 18-й Всеукраїнський фестиваль корейської культури «Кореяда - 2013». У святковому заході взяли участь Надзвичайний і Повноважний посол республіки Корея в Україні пан Кім Ін-Цжун, Президент асоціації корейців України пан Кан Ден Сік, Віце-президент асоціації корейців України, президент Харківського міського товариства корейської культури пані Людмила Кім, заступник директора Департаменту масових комунікацій - начальник управління внутрішньої політики ХОДА Ольга Дутова та інші почесні гості.

Всеукраїнська спілка письменників-мариністів відзначає п'ятиріччя

Сьогодні в Харківській державній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка відбулася IV Конференція Всеукраїнської спілки письменників-мариністів. У ній взяли участь делегати з 14 міст України, в тому числі Києва, Севастополя та Одеси, а також їх колеги з Росії – з Бєлгорода та Москви. «З того моменту, як ми збиралися в цьому залі, пройшло 5 років, і це був момент зародження Всеукраїнської спілки письменників-мариністів. За цей час ми однозначно відбулися. Приємно говорити про те, що за цей час наші твори у друкованому та електронному вигляді почали читати не тільки в Україні, Росії, Білорусі, Казахстані та інших країнах СНД, але і в країнах далекого зарубіжжя – Франції, Болгарії, Німеччині, Тунісі, Словаччині, Ізраїлі, США, Китаї, Польщі та багатьох інших. Якщо ми вистояли за п'ять років, змогли створити справжній колектив однодумців і наповнити серця нашої молоді патріотизмом, значить і далі буде свіжий вітер у вітрилах нашої творчості», – підкреслив у ході відкриття голова Всеукраїнської спілки письменників-мариністів Віктор Михайлов.

Події дня

Сьогодні, 21 вересня о 13.00 у Харківській державній науковій бібліотеці В.Г.Короленка (пер. Короленка, 18) відбудеться IV Конференція Всеукраїнської спілки письменників-мариністів; о 16.00 у Будинку Культури Червонозаводського району (пл. Руднєва, 19а) відбудеться 18-й Всеукраїнський фестиваль корейської культури «Кореяда-2013»

Андрій Моченков привітав співробітників заводу «Південкабель» 70-річним ювілеєм підприємства

Сьогодні харківський завод «Південкабель» відзначає 70-річчя з дня заснування. В урочистих заходах з цієї нагоди взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та директор Департаменту підприємництва та споживчого ринку Харківської міськради Андрій Проскурін. Свято почалося з відкриття нового цеху з виробництва пожежобезпечних кабелів, які використовуються на об'єктах з підвищеними вимогами до пожежної безпеки: в аеропортах, готелях, залізничних вокзалах, стадіонах, кінотеатрах, музеях, метро, житлових будинках і др.

У Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулося відкриття двох оригінальних виставок

Сьогодні в малому залі Інформаційно-виставкового центру "Бузок" відбулося відкриття виставки Анастасії Гавришевої «Малюю те, що люблю». Анастасії 8 років, але вже в такому юному віці вона відрізняється надзвичайним талантом до малювання. Весь свій вільний час дівчинка присвячує творчості, і вже створила безліч робіт, здатних порадувати харків'ян і гостей нашого міста. «Натхнення – це все те, що я бачу, все, що мене оточує. Для мене дуже важливо вміти подивитися на звичайні і повсякденні речі по-новому», – сказала Анастасія.

Естафета пам'яті «Слава визволителям України» від Харківщини передана Полтавській області

Сьогодні на Меморіалі слави у м. Карлівка Полтавської області відбувся урочистий мітинг на честь 70-річчя визволення міста від фашистських загарбників. Під час нього ветерани Харківської області на продовження естафети пам'яті «Слава визволителям України» передали полтавцям капсулу із землею з поховань радянських воїнів та копію Прапора Перемоги. Естафета проходить на виконання завдання Президента України про збереження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу. В урочистостях з нагоди 70-річчя визволення Карлівки взяли участь голова Зачепилівської РДА Харківської області Лідія Кобильська і глава ради Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич, а також перший заступник голови Карлівської РДА Полтавської області Сергій Якуба, голова Карлівської райради Петро Світлик, міський голова Карлівки Володимир Слєпцов і голова ради Полтавської обласної організації ветеранів України Олексій Мельник.

На Харківщині 75 дітей з діагнозом ДЦП пройшли курс лікування за допомогою роботизованої системи «Локомат»

Роботизована система «Pediatric - Lokomat» з грудня 2012 року використовується в УкрНДІпротезування для реабілітації дітей з порушенням функції пересування. Вона була передана Харківської області за активної підтримки і за особистим зверненням голови ХОДА Михайла Добкіна в рамках програма «Заходи з реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем», яка реалізується на виконання соціальних ініціатив Президента України. Ця система дозволяє одночасно використовувати в реабілітаційній практиці вертикалізацію і розвантаження ваги пацієнта з формуванням ходьби, що дозволяє засвоїти навички стояння і ходьби, підвищує мотивацію до самостійної ходьби і значно скорочує терміни реабілітації. Про це розповіла директор УкрНДІпротезування, протезобудування та відновлення працездатності Антоніна Салєєва.

Відбудеться презентація для підприємців Харківської області в рамках регіональної програми розвитку експортного потенціалу

24 вересня Департамент економіки та міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації спільно з Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва проведе безкоштовну презентацію унікальних ділових поїздок до Республіки Польща, Королівства Нідерландів та Республіки Білорусь. Презентація підготовлена для підприємців Харківської області в рамках регіональної програми розвитку експортного потенціалу. Презентація дозволить ознайомитися з можливостями просування бізнесу за кордоном, придбання міжнародних бізнес- контактів, пошуку іноземних партнерів та отримання унікального досвіду провідних європейських підприємств.

Євген Савін вручив сертифікати на отримання квартир провідним біатлоністам Харківської області

Заступник голови обласної державної адміністрації - Президент Харківської обласної федерації біатлону Євген Савін взяв участь в урочистій церемонії, присвяченій 50-річчю Федерації біатлону України, яка відбулась сьогодні в НСК «Олімпійський» (м. Київ). Від імені голови Харківського обласного відділення Національного Олімпійського комітету України Михайла Добкіна Євген Савін урочисто вручив сертифікати на отримання квартир провідним біатлоністам Харківської області – Сергію Седнєву та Наталії Бурдизі.

Архів документів