Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Захист прав інтелектуальної власності має починатися з інформування населення

Координаційна рада із захисту прав інтелектуальної власності при ХОДА визнала незадовільною роботу щодо запобігання правопорушенням у сфері інтелектуальної власності та висвітлення цього питання серед населення. Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін зазначив, що необхідно популяризувати закон, розповісти людям, де вони порушують правила і що їм за це буде. «Це потрібно робити системно, люди повинні звикнути до поняття «інтелектуальна власність» і усвідомити відповідальність за використання неліцензійної продукції. Це перший і головний крок», – підкреслив він.

Без захисту прав інтелектуальної власності неможливе формування позитивного іміджу держави

Сьогодні відбулося друге засідання Координаційної ради з захисту прав інтелектуальної власності при ХОДА під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна.  «На жаль, питання формування інформаційної культури, в основі якої лежить дотримання і захист прав інтелектуальної власності, в Україні продовжує стояти особливо гостро. Міжнародний альянс інтелектуальної власності, в який входять 7 найбільших асоціацій американських виробників контенту, визнав Україну найголовнішою піратською країною в світі. Тому ми не можемо розраховувати на серйозні іноземні інвестиції, на формування позитивного іміджу держави без роботи із захисту прав інтелектуальної власності», – заявив Євген Савін.

Хід зернозбиральної кампанії

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту, станом на ранок 10 липня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 340,4 тис. га, що становить 48%, намолочено 1318 тис. тонн зерна при середній врожайності 38,7 ц/га. Озима пшениця обмолочена на 313,7 тис. га, 68% від плану, намолочено – 1261,7 тис. тонн, середня врожайність – 40,2 ц/га.

Існують всі можливості для того, щоб залишити дитину у сім’ї

Таку думку висловила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських. «Один з напрямків роботи щодо попередження соціального сирітства – це робота в пологових будинках з тією мамою, що народила дитину, але не має житлових або соціальних умов для її виховання. В області на базі пологових будинків, жіночих консультацій та будинків дитини працює 51 консультаційний пункт, де психологи працюють з жінкою, яка має намір залишити свою дитину», – повідомила вона. В першому півріччі на території області було зафіксовано 35 фактів коли жінка мала намір залишити дитину, але це здійснилося у відношенні лише 12 дітей. Таким чином 23 дитини все ж виховуються у сім’ї. 

Михайло Добкін привітав Лозівщину із намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін привітав хліборобів Лозівського району з намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. «Переконаний, що ваша висока відповідальність за доручену справу, завзяття і майстерність є запорукою сьогоднішнього успіху. Від щирого серця дякую вам за наполегливу щоденну працю, любов до рідної землі та добрий урожай, зібраний вашими золотими руками. Від щирого серця бажаю здоров’я, щастя, невичерпної енергії та нових трудових звершень!» - йдеться у вітальній телеграмі.

В області створюються умови для попередження соціального сирітства

Як зазначила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських, занепокоєння викликають такі умови виховання дитини в сім’ї, які можуть провокувати соціальне сирітство. Сім’ям, де батьки втрачають роботу, хворіють, ведуть недостатньо добрий спосіб життя або коли дитина народилася з певними особливими потребами, потрібна допомога з першого кроку, ще до народження дитини.

За підсумками першого півріччя в області усиновлено 68 дітей

Основним напрямком діяльності органів опіки і піклування повинно бути усиновлення дітей. Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських. «В області достатньо велику кількість років зберігається тенденція щодо українського усиновлення. За підсумками першого півріччя на території області усиновлено 68 дітей, із них лише 10 – громадянами інших держав. Це менше у порівнянні з минулим роком. Що до усиновлення дітей громадянами України, тенденція стала і зберігається на рівні минулого і позаминулого років. Потрібно зберігати такий рівень сталості і відповідальності тих органів, що вирішують долю дитини», – зазначила вона.

Загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в області зменшилася цього року на 61 особу

На 1 липня 2013 року на обліку Служби у справах дітей перебуває 4695 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом цього року загальна кількість цих дітей зменшилася на 61 особу. Повідомила сьогодні у програмі «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо начальник Служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських. За її словами, в області також зменшується і загальна кількість дітей - соціальних сиріт, які стали такими в наслідок позбавлення батьків батьківських прав. На сьогодні 3030 дітей або 64,5% перебувають під опікою та піклуванням родичів дитини. 1014 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, трохи більше 21%, виховуються у 317 прийомних сім’ях і 73 дитячих будинках сімейного типу.

В 2013 році в Харківській області до інтернату була направлена лише одна дитина

Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських. Зменшення кількості дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, в інтернатних закладах – завдання, поставлене перед органами опіки і піклування Президентом України Віктором Януковичем. За словами Тетяни Печерських, якщо в позаминулому році на території області кожна 5-6 дитина влаштовувалася до системи інтернатів, в минулому році – кожна 8-9, то в цьому році до інтернатного закладу була направлена лише одна дитина. «Це говорить про рівень відповідальності місцевих органів влади за долю дітей-сиріт. Крім того, змінилась сама система влаштування дітей до державних закладів: якщо раніше достатньо було путівки органу освіти, то зараз потрібно ще і направлення Служби у справах дітей. Але оскільки Служба у справах дітей відповідає за кінцевий результат, такі направлення отримати дуже і дуже важко», – зазначила вона.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 10 липня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція заступника начальника Головного управління держсанепідслужби в Харківській області Тетяни Тонкошкур на тему: «Епідеміологічна ситуація в області та профілактика епідускладнень в літній період»; о 16:00 у обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться відкриття виставки художників Харківського району «Шлях до краси».

Аварійність на дорогах Харківської області за півроку знизилася майже на 10%

За 6 місяців 2013 року співробітникам ДАІ вдалося стабілізувати і знизити на 9,6% стан аварійності на території Харківської області. У тому числі відзначено зниження кількості загиблих (на 26,4%) і постраждалих (8,2%) в результаті ДТП. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління ДАІ ГУ МВС України в Харківській області Олександр Єршов.

Використання вуличних відеокамер полегшило б Державтоінспекції оформлення ДТП і виявлення викрадених машин

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління ДАІ ГУ МВС України в Харківській області Олександр Єршов. «Моя принципова позиція полягає в тому, щоб при відкритті того чи іншого дорожнього сервісу встановлювалася відеокамера. На сьогодні бичем міст-мільйонників, і Харкова зокрема, є викрадення транспортних засобів. Ці машини йдуть за межі міста і переміщуються при цьому не повітрям. Якщо стоять відеокамери на АЗС, то набагато легше відслідковувати напрямок руху викрадених машин і знаходити їх», – підкреслив він.

За півроку в Харківській області виявлено більше 33 тисяч порушень правил дорожнього руху за участю пішоходів

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління ДАІ ГУ МВС України в Харківській області Олександр Єршов. За його словами, складність полягає в тому, що для оформлення порушення правил дорожнього руху пішоходом у нього має бути документ, що засвідчує особу. Його не кожен має при собі, а без цього інспектор ДАІ не може скласти протокол. Олександр Єршов зазначив, що в Харкові достатня кількість пішохідних переходів, і, як правило, люди ними користуються, але проблема пішоходів актуальна для сільських районів області.  

Більше 100 тисяч харків’ян відпочивають у дитячих таборах оздоровлення та відпочинку

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, станом на 1 липня на Харківщині відкрито 848 закладів (98%) оздоровлення та відпочинку. У них відпочивають 99 247 дітей. Більшість з них (794 од.) це табори з денним перебуванням дітей, також працюють 34 стаціонарні заклади оздоровлення та відпочинку, 16 дитячих установ праці та відпочинку з денним перебуванням, 2 з цілодобовим перебуванням, 6 наметових містечок. Завантаження перших змін у стаціонарних установах у середньому становить 82%. Крім того, 8 закладів розпочали ІІ зміну, 1 заклад — ІІІ зміну.

Працівники харківського ДАІ ведуть профілактичну роботу з водіями, що прямують до Криму

Водії автомобілів, які прямують до Криму, часто стають учасниками дорожньо-транспортних пригод. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління ДАІ ГУ МВС України в Харківській області Олександр Єршов. За його словами, особливо це стосується громадян Російської Федерації. «Основна причина ДТП – перевищення швидкості і втома через тривале перебування за кермом. Люди їдуть з далеких областей Росії, часом навіть з-за Уралу, проходять митницю і вже на території України розслабляються і засинають за кермом. На сьогодні на всіх стаціонарних постах ДАІ – у Харківській області їх 5 – з ними проводиться профілактична робота щодо дотримання заходів безпеки. Аж до того, що втомленому водію пропонують відпочити, перш ніж продовжити шлях», – підкреслив він.

До 70-річчя визволення Харківщини відбулася презентація нової книги «Харьков. Огненные годы 1941-1943»

Сьогодні у ході зустрічі-круглого столу ветеранів війни-членів Харківського обласного комітету Міжнародної Української Спілки учасників війни та молоді Харківщини на тему "Курська битва. Бєлгородсько -Харківська операція. Початок переможної ходи звільнення України від фашистських окупантів", що відбулася у Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці, була презентована нова книга голови Харківського обласного комітету учасників війни, керівника Центру захисту правди історії Великої Вітчизняної війни Петра Конюшенка «Харьков. Огненные годы 1941-1943».

Звільнено інспектора ДАІ, який у нетверезому стані потрапив у ДТП на окружній Харкова

Наказом начальника ГУ МВС України в Харківській області від 9 липня 2013 року інспектор ДАІ, який 8 липня потрапив у ДТП на окружній Харкова, будучи в стані алкогольного сп'яніння, звільнений з органів внутрішніх справ. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління ДАІ ГУ МВС України в Харківській області Олександр Єршов. «Управління транспортним засобом у нетверезому стані співробітниками ДАІ не робить нам честі. Цей негативний вчинок зводить нанівець всю ту роботу щодо зниження аварійності та стабілізації ситуації на дорогах Харківської області, яку виконали за рік працівники ДАІ», – зазначив він.

Жінкам, які перебували в Обласному центрі для матері та дитини, надається постійний соціальний супровід

В рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України на Харківщині пильна увага приділяється жінкам, які перебували в Обласному центрі матері та дитини. Як зазначив в.о. директора Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олександр Полянський, доля кожної жінки з дитиною, яка виходить з цього центру, в подальшому моніториться центрами соціальних служб, які надають їм соціальний супровід.

На Харківщині тривають заходи з нагоди відзначення 70-річчя визволення області від фашистських загарбників

Сьогодні у Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулась зустріч-круглий стіл ветеранів війни-членів Харківського обласного комітету Міжнародної Української Спілки учасників війни та молоді Харківщини на тему "Курська битва. Бєлгородсько-Харківська операція. Початок переможної ходи звільнення України від фашистських окупантів". За словами директора бібліотеки Наталії Шостко, ця перша зустріч відкриває цикл заходів, започаткованих Департаментом культури та туризму ХОДА. Також з ініціативи Департаменту у липні цього року серед бібліотек області буде оголошено конкурс на кращу організацію тематичних заходів до 70-річчя визволення Харківщини.

Обласний центр матері та дитини допомагає зберегти для дитини родину

На сьогодні в Україні близько 700 дітей щорічно залишають у пологових будинках. Для забезпечення соціального супроводу жінок, які мають ризики відмовитися від дитини у пологовому відділенні, в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України планується розширити у 2013-2014 роках мережу центрів матері та дитини. На Харківщині матір з дитиною забезпечує тимчасовим житлом та соціальним супроводом Обласний центр матері та дитини.

Премія імені Богдана Ступки стане почесною нагородою для будь-якого діяча мистецтва

Рішення Президента України Віктора Януковича про заснування премії імені Богдана Ступки знаходить підтримку в середовищі діячів театральної сфери Харківщини. На думку директора Харківського театру юного глядача Андрія Гапановича, нагородження цією премією прикрасить творчу біографію будь-якого актора або режисера. «Я дуже вітаю заснування такої премії, це дуже приємно. Є багато різних нагород, але саме це ім'я для театрального мистецтва нашої країни дуже важливе. Богдан Ступка, його творчість і людські якості залишили помітний слід в історії України. Безумовно, що нагородження премією його імені буде мати дуже велике значення у творчій біографії будь-якого актора або режисера. Будь-який діяч мистецтва буде пишатися такою нагородою, тому що Богдан Ступка – це видатна людина», – зазначив Андрій Гапанович.

Триває підготовка об’єктів ЖКГ і соціальної сфери Харківської області до зими

Рівень підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років в Великобурлуцькому, Вовчанському, Печенізькому, Чугуївському районах та м. Чугуїв складає: теплове господарство – 61%, водопровідно-каналізаційне господарство – 49%, житлове господарство – 44%, заклади соціальної сфери (школи, дитячі садки, лікарні) – 64%. Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Дулуб 8 липня на виїзному засіданні обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років.

Театральна громадськість позитивно сприйняла рішення Президента України про заснування державної премії імені Богдана Ступки

Як зазначив художній керівник Харківського академічного драматичного театру ім. О.С. Пушкіна, народний артист України Анатолій Кубанцев, рішення Президента України про заснування державної премії в галузі театрального мистецтва було сприйнято театральною громадськістю дуже позитивно. «На моїй пам'яті це перша державна премія для театральних діячів в історії незалежної України. На Харківщині вручаються муніципальні премії, обласні, а от премії державного рівня не було. Удвічі приємно, що це премія імені Богдана Ступки - видатного актора, ім'я якого говорить само за себе. Богдан Ступка - гордість України, і отримати премію його імені буде дуже почесно. Нехай ця премія буде діставатися найбільш гідним представникам театрального мистецтва», - підкреслив Анатолій Кубанцев.

Михайло Добкін привітав Балаклійщину із намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін сердечно привітав хліборобів Балаклійського району з їхнім досягненням – намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. «Незавжаючи на складні погодні умови весняно-літнього періоду, які негативно вплинули на посіви сільськогосподарських культур, на полях вашого району вирощено і зібрано перші сто тисяч тонн добірного зерна. Впевнений, що завдяки вашій звитяжній праці здобуток Харківщини в поточному році поповниться новими значними врожаями сільськогосподарських культур. Від щирого серця бажаю вам щастя, здоров’я, творчої наснаги і нових трудових успіхів», – зазначив у вітальній телеграмі керівник області.

Президент привітав хліборобів Харківщини з намолотом першого мільйона тонн зерна

Президент України Віктор Янукович привітав хліборобів Харківської області з намолотом першого мільйона тонн зерна. «Вирощений і зібраний урожай – це результат невтомної трудової звитяги, умілого господарювання та високої відповідальності хліборобів. Нехай ваша віддана праця й надалі служить на благо Харківської області і всієї України», – йдеться у привітанні Глави держави.

Михайло Добкін візьме участь у всеукраїнській нараді щодо розгляду регіональних аспектів реалізації Державної програми активізації розвитку економіки

Сьогодні у смт Лівадія (м. Ялта, АР Крим) відбудеться нарада щодо розгляду регіональних аспектів реалізації Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки під головуванням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова. В ній візьме участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін привітав хліборобів Харківщини з намолотом 1 мільйону тонн добірного зерна

Шановні хлібороби! Перший мільйон тонн зерна до загального Слобожанського короваю – результат вашої невтомної праці, високої майстерності та відповідальності на усіх етапах вирощування та збирання врожаю. Таких показників вдалося досягти завдяки умілому управлінню і посиленій увазі держави до проблем розвитку аграрного сектору, своєчасній допомозі та підтримці, які керівництво держави надає сільським трудівникам для вирішення нагальних потреб сьогодення. Впевнений, що разом ми досягнемо не менших результатів, ніж минулого року! Голова Харківської обласної державної адміністрації М. М. Добкін

Події дня

Сьогодні, 9 липня, об 11:00 у Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці (вул.Кооперативна, 13/2) відбудеться зустріч-круглий стіл ветеранів війни та молоді Харківщини "Бєлгородсько-Харківська операція - переможна хода: звільнення Харківщини і лівобережжя України"; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника управління ДАІ ГУ МВС України в Харківській області Олександра Єршова на тему «Профілактика дорожньо-транспортних пригод».

Харків’янка стала переможцем Міжнародного конкурсу-фестивалю для талановитих дітей-сиріт «Щасливі долоні»

7 липня у МДЦ «Артек» відбулося урочисте закриття Міжнародного конкурсу-фестивалю для талановитих дітей-сиріт «Щасливі долоні». В урочистій церемонії взяла участь заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Лариса Козлова. У фестивалі «Щасливі долоні» взяли участь 40 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з Харківської області. Мешканка Куп'янська Інна Мугурдінова стала переможницею фестивалю в номінації «Спорт» і отримала на підсумковому гала-концерті ноутбук від голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. Всі 40 дітей з Харківщини, що стали учасниками фінальної частини фестивалю, отримали від Харківської обласної державної адміністрації MP3-плейєри, які були вручені в ході робочої зустрічі з дітьми.

75% боргу до Пенсійного фонду області припадає на 20 підприємств

На даний момент сума заборгованості підприємств Харківської області зі сплати внесків до Пенсійного фонду України становить близько 300 млн. грн. Хоча сума здається величезною, це всього лише 10 днів фінансування Пенсійного фонду області. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов.  

Архів документів