Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У цьому році на фестивалі «Печенізьке поле» працював Wi-Fi

Сьогодні на прес-конференції на тему: «Підсумки XII фестивалю "Печенізьке поле"» директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов підкреслив, що з кожним роком покращується організація проведення фестивалю. Цього року на фестивалі «Печенізьке поле» працював туристично-інформаційний центр, і всі відвідувачі були забезпечені програмою свята і картою території фестивалю, на якій нанесені всі об'єкти. Також представники харківських ВНЗів проводили міні-екскурсії по території Печенізького поля.

«Печенізьке поле» дуже хороший майданчик для демонстрації творчого потенціалу Харківської області

Про це сьогодні в ході прес-конференції на тему: «Підсумки XII фестивалю «Печенізьке поле» заявив директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Печенізьке поле» - дуже серйозний майданчик для демонстрації творчого потенціалу Харківської області. Тому наше завдання - щоб у заході брало участь якомога більше творчих колективів. Припустимо, минулого року свій майданчик мав театр ляльок. На великій сцені виступав театр музичної комедії. Цього року досить цікава вистава була у театру опери і балету. Вже другий рік виступає  Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю. Крім цього, фестиваль - це реальна можливість показати досить широкому колу відвідувачів і глядачів колективи, які працюють у стилі автентичного фольклору. У цьому році на «Печенізькому полі» було більше 50 колективів, 22 з них - автентичні», - сказав Дмитро Кузнєцов.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 20 вересня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту, станом на 20 вересня всього по області посіяно озимих культур на площі 169,775 тис. га (35 % від запланованої площі). Озимої пшениці посіяно 166,888 тис. га, ячменю – 237 га, жита – 2650 га. Продовжується збирання пізніх культур. Гречки обмолочено 12,741 тис. га, або 80 % від запланованої площі. Намолочено 13,635 тис. тонн, урожайність – 10,7 ц/га.

Харківська облдержадміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація висловлює глибокі співчуття заступнику голови ХОДА Юрію Сапронову у зв'язку з глибокою втратою - смертю батька Анатолія Івановича Сапронова.

Переможці конкурсу інноваційних проектів зможуть знайти інвесторів на Міжнародному форумі «Kharkiv-IT»

В Україні відбувається конкурс на кращий проект у сфері інформаційно-комунікаційних технологій. Його фіналісти зможуть взяти участь у Міжнародному форумі «Kharkiv-IT» і презентувати свої проекти потенційним інвесторам. Конкурс проводиться Департаментом з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА спільно з Харківським регіональним центром інвестицій та розвитку, науковим парком «Радіоелектроніка та інформатика», а також Харківським національним університетом радіоелектроніки. Як підкреслив директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євген Шаповал, конкурс надає унікальну можливість для талановитих фахівців, зайнятих у сфері інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), презентувати свій проект і отримати можливості для його ефективної реалізації.

Харківські партизани поклали квіти до меморіальної дошки підпільнику Івану Бакуліну

Відбулося урочисте покладання квітів до меморіальної дошки підпільнику, секретарю обкому комуністичної партії Івану Бакуліну. В заході брали участь голова Харківської обласної організації партизанів і підпільників Великої Вітчизняної війни В’ячеслав Масловський, партизани, підпільники Харківщини, харків'яни, вчителі та учні харківських загальноосвітніх шкіл №109, №116, №132. Присутні вшанували пам'ять партизанів-підпільників, школярі прочитали вірші, хор ветеранів виконав військові пісні. В'ячеслав Масловський подякував всім присутнім за те, що не забувають ветеранів і завжди дуже тепло зустрічають. Він зазначив, що минулого року за списком у Харкові в його організації було 40 партизанів і підпільників Великої Вітчизняної війни, а на сьогоднішній день їх вже 29 осіб.

У День миру в Харкові миротворці підпишуть меморандум про співпрацю

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив координатор Міжнародних програм "Школа миру" і "Юний миротворець" (Харків) Сергій Самойлов. За його словами, 21 вересня в приміщенні музею Харківської академії внутрішніх військ меморандум підпишуть харківські та київські миротворці, а також представник "Музею миротворчих операцій" Російського союзу миротворців ООН Михайло Летягін і голова правління товариства ветеранів миротворчих місій ООН у Кракові (Польща) Едвард Потоцький.

У Харківській області посилено контроль у сфері поводження з небезпечними відходами

Як повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Дулуб, в ході засідання профільної робочої групи з питань екології та природних ресурсів Харківського регіонального комітету економічних реформ було виявлено ряд недоліків та недостатню координацію центральних та місцевих органів виконавчої влади у сфері поводження з небезпечними відходами. З метою усунення недоліків у сфері поводження з небезпечними відходами, виконання суб’єктами господарювання своїх обов’язків, координації та сприяння розвитку підприємницької діяльності у зазначеній сфері дорученням голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна від 18 вересня 2013 року «Про поводження з небезпечними відходами на території Харківської області» визначено ряд заходів, відповідальних виконавців та встановлено терміни виконання.

У Харкові відзначають День партизанської слави

Відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника партизанам і підпільникам Харківщини, який розташований на вул. Артема, на честь Дня партизанської слави. У ньому взяли участь голова Харківської міської організації ветеранів України Микола Касьяненко, голова Харківської обласної організації партизанів і підпільників Великої Вітчизняної війни В'ячеслав Масловський, партизани і підпільники Харківщини, учні загальноосвітньої школи №36, учні спеціалізованої гімназії ім. Короленка. На урочистій церемонії грав духовий оркестр Харківського національного університету цивільної оборони.

В Інституті загальної та невідкладної хірургії зроблене наукове відкриття

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, в ДУ "Інститут загальної та невідкладної хірургії ім. В.Т. Зайцева НАМН України" експериментально виявлено та теоретично обґрунтовано невідоме раніше явище п'єзосинтетичного ефекту в біологічних тканинах (п'єзобіосинтез), яке полягає в синтезі органічних речовин під впливом п'єзоелектрики та викликає в рідинно-кристалічних структурах клітин, переважно біологічних мембранах, при їх механічних деформаціях зумовлене перетворення механічних напружень в хімічну енергію органічних, в тому числі, фосфорутримуючих речовин, які приймають участь в синтезі ліпідів, білків та вуглеводів.

Обласна дитяча клінічна лікарня отримала надсучасне медичне обладнання

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, комунальному закладу охорони здоров’я Харківська обласна дитяча клінічна лікарня №1, який забезпечує хірургічну допомогу дитячому населенню Харківської області та м. Харкова, доктором, професором Вольфом Михаелем Піпером було подаровано найсучасніше обладнання для проведення лапароскопічних оперативних втручань. Даний захід став можливим завдяки підтримці Харківської облдержадміністрації, ХГО «Союз Чорнобиль» та методичного освітнього центру «Дортмунд».

Партизани і підпільники поклали квіти до Меморіалу Слави в Лісопарку

Сьогодні на Меморіалі Слави в Лісопарку відбулася урочиста церемонія покладання квітів з нагоди Дня партизанської слави. У церемонії брали участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, директор Департаменту масових коммунікацій Вікторія Маренич, голова Харківської міської організації ветеранів України Микола Касьяненко, голова Харківської обласної організації партизан і підпільників Великої Вітчизняної війни В'ячеслав Масловський.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 20 вересня, о 10:00 на  Меморіалі Слави у Лісопарку відбудеться покладання квітів ветеранами підпільно-партизанського руху Харківщини; об 11:00 у сквері по вул. Артема, 63 відбудеться покладання квітів до пам'ятника партизанам і підпільникам Харківщини; об 11:00 в  Інформаційному агентстві «SQ» (вул Артема, 46; 4 ет) почнеться конференція, присвячена Міжнародному Дню Миру; о 12:00 біля меморіальної дошки на вул. Бакуліна - пр.Леніна  (Дзержинський р-н) відбудеться покладання квітів до Меморіальної дошки підпільнику І.І. Бакуліну; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) почнеться прес-конференція директора Департаменту культури та туризму ХОДА Дмитра Кузнецова на тему: «Підсумки XII фестивалю «Печенізьке поле»; о 14:00 на заводі «Південкабель» (вул. Автогенна, 7) відбудуться урочистості з нагоди 70-річчя з дня заснування заводу «Південкабель»; о 17:00 в Інформаційно-виставковому центрі "Бузок" (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки Урфана Хусейнова "Колір граната" та виставки Анастасії Гавришевої "Малюю те, що люблю".

Ефективність і результативність проекту «соціальне таксі» буде зростати з кожним роком

Про це сьогодні розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма у ході Інтернет-конференції на тему: «Реалізація в регіонах завдання Президента України щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання». Замовити послугу соціального таксі в першу чергу зможуть люди з I и II групою інвалідизації, а також люди з обмеженими фізичними можливостями, як ті, які пересуваються в інвалідному візку, так і ті, що мають проблеми зі здоров’ям. Жителі районів області не обмежені у кількості викликів соціального таксі.

В 2013 році Харківська область отримала від держави на капітальний ремонт об'єктів охорони здоров'я 19,5 млн. грн.

Про це повідомив під час Інтернет-конференції заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. За його словами, матеріально-технічна база медичних установ десятками років потребувала уваги. Лише за останні три роки з державного бюджету вдалося залучити понад 240 млн. грн. на придбання медичного обладнання. Також кожного року виділяються кошти на проведення капітальних ремонтів.

У трьох районах Харківщини планують відкрити перинатальні центри другого рівня

Про це сьогодні розповів в ході Інтернет-конференції на тему «Реалізація в регіонах завдання Президента України щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання» заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, сьогодні на базі обласної клінічної лікарні працює обласний перинатальний центр. Є міський перинатальний центр – міський пологовий будинок, якому надано статус перинатального центру, і сьогодні на Харківщині вже ведуться роботи по обладнанню перинатальних центрів другого рівня у Куп’янській, Лозівській та Балаклійській центральних районних лікарнях.  

У Харківському міському перинатальному центрі відкрито меморіальну дошку Олександру Масельському

Сьогодні, в рамках заходів, присвячених святкуванню Дня області у Харківському міському перинатальному центрі відбулося відкриття меморіальної дошки Почесному громадянину Харківської області, у минулому - голові Харківської обласної ради та Харківської обласної державної адміністрації Олександру Масельському.

На Харківщині буде розглянуте питання про заснування іменної стипендії голови ОДА для керівників дитячих садків та позашкільних установ

Під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Зачепилівського району голова Харківської ОДА Михайло Добкін розповів, що в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради було ухвалено рішення про заснування іменної стипендії голови облдержадміністрації для директорів загальноосвітніх шкіл районів Харківської області та міст обласного значення.

Одним із шляхів вирішення питань забезпечення дітей дошкільною освітою у сільській місцевості є будівництво НВК. Михайло Добкін

Виконуючи завдання Президента України щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання, керівництво Харківської області працює над створенням додаткових місць у дошкільних установах сільських районів. Як зазначив сьогодні у ході брифінгу за підсумками робочої поїздки до Зачепилівського району голова ХОДА Михайло Добкін, проблема забезпечення дітей місцями у дошкільних навчальних закладах ще не закрита. За його словами, в 90-х роках впала народжуваність, кількість дітей зменшувалася, і дитячі сади закривалися. Зараз ситуація змінюється і дітей стає все більше, тож виникла необхідність у додаткових місцях у дитячих садках.

Михайло Добкін привітав жителів Зачепилівського району з 70-річчям визволення району від німецько-фашистських загарбників та Днем селища

На виконання завдання Президента України про збереження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу на Харківщині завершила свою ходу Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України». Сьогодні у рамках робочої поїздки до Зачепилівського району області голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав мешканців з 70-річчям визволення району від фашистських загарбників і Днем селища. Він побажав міцного здоров'я ветеранам та привітав молодь з тим, що їм пощастило спостерігати за життям тих, хто для наступних поколінь буде відомий тільки за фото, фільмам і розповідям.

Один з найважливіших пріоритетів для України - питання правильного поводження з небезпечними відходами

Про це сьогодні на відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Поводження з небезпечними відходами в Україні» розповів заступник міністра екології та природних ресурсів України Олександр Сушко. Він підкреслив, що всього за офіційними даними на території нашої країни 36 млрд тонн відходів, а території смітників займають 7% території України. Директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Ігор Капусник зазначив, що протягом 2011-2012 років за рахунок Державного фонду охорони навколишнього природного середовища та обласного фонду, з території Харківської області було вивезено для знищення 100% непридатних пестицидів.

Михайло Добкін відвідав новий Центр з надання адміністративних послуг у Зачепилівському районі

Сьогодні в рамках робочої поїздки до Зачепилівського району голова Харківської ОДА Михайло Добкін відвідав Центр з надання адміністративних послуг. Також Центр відвідали голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків, міжнародних відносин та розвитку підприємництва Денис Ткачов. У Центрі надання адміністративних послуг Зачепилівської районної державної адміністрації надаються 20 адміністративних послуг. До роботи Центру залучені фахівці житлово-комунального господарства, сфери освіти, служби у справах дітей, відділу економічного розвитку і торгівлі Зачепилівської районної державної адміністрації. Надалі перелік послуг буде розширено (до 60 послуг).

Михайло Добкін оглянув мобільну лінію з виробництва топливних пілетів товариства «Дружбокраянське» селища Зачепилівка

Сьогодні у рамках робочої поїздки до Зачепилівського району голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін відвідав ТОВ «Дружбокраянське», де встановлено мобільну лінію з виробництва топливних пілетів. Також з роботою підприємства ознайомилися голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та заступник голови Харківської ОДА Євген Савін.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 19 вересня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 19 вересня всього по області посіяно озимих культур на площі 165,351 тис. га (34 % від запланованої площі). Озимої пшениці посіяно 162,479 тис. га, ячменю – 222 га, жита – 2650 га.

Михайло Добкін відкрив дошкільний підрозділ Сомівського НВК у Зачепилівському районі

Сьогодні у рамках робочої поїздки голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов та заступник голови ХОДА Євген Савін відвідали Сомівський навчально-виховний комплекс Зачепилівської районної ради та взяли участь у відкритті його дошкільного підрозділу. Губернатор оглянув приміщення дитячого садку, поспілкувався з вихованцями та вручив цінний подарунок – сертифікат на музичний центр. Відкриття дитячого садка - етап виконання в області завдання Президента України щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання. НВК відвідують діти з трьох сіл – Сомівки, Семенови і Займанки. Понад 15 років тому дитячий садок у селі був зачинений у зв’язку із зменшенням кількості людей. На сьогодні у мешканців сіл з’явилася потреба у дитячому саду. Сьогодні відкрито одну різновікову групу для 20 дітей від 2 до 5 років.

Михайло Добкін привітав жителів області з 70-річчям визволення Харківщини

Сьогодні в меморіальному комплексі «Висота маршала Конєва» під час церемонії завершення естафети «Слава визволителям України» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав жителів регіону з днем Харківської області та 70-річчям визволення міст, районів і населених пунктів від фашистських загарбників. «Ціна цієї перемоги відома тільки нашому народові. Її ціна заплачена кожною сім'єю, яка проживає і прожила на території Харківської області. І нікому ніколи в житті не вдасться змінити ставлення нашого суспільства до тих подій, – підкреслив губернатор. – Сьогодні ви стали свідками ще однієї унікальної події, яка назавжди увійде в історію Харківської області. 70 років тому звідси були вигнані поневолювачі, а й через 70 років ці події є не менш трагічними і страшними, а значить, ніколи не будуть менш пам'ятними для нашого народу, скільки б років не пройшло».

На «Висоті маршала Конєва» відкриті меморіальні дошки Героям Радянського Союзу

Сьогодні на Національному меморіальному комплексі «Висота маршала І.С. Конєва» відкрили дві меморіальні дошки Героям Радянського Союзу, які відзначилися в боях на території Харківської області. В урочистій церемонії взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, голови РДА, представники ветеранських організацій, діти.

Естафета пам'яті завершила свій шлях по Харківщині на легендарній «Висоті маршала Конєва»

На виконання завдання Президента України про збереження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу на Харківщині завершилася Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України». На меморіальному комплексі «Висота маршала І.С. Конєва» відбулись урочистості з нагоди 70-річчя визволення Харківської області від фашистських загарбників. В урочистому заході взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, голови РДА, представники ветеранських організацій, діти. Губернатор і голова Харківської обласної ради передали директору меморіального комплексу «Висота маршала Конєва» символи Естафети пам'яті – капсулу із землею місць поховань та копію Прапора Перемоги для вічного зберігання в музеї.

В обласний бюджет внесено зміни

У сесійній залі депутати проголосували «за» внесення змін до обласного бюджету на поточний рік, якими передбачається виділення додаткових коштів та перерозподіл асигнувань в межах затвердженого обсягу. Зокрема, виділяються додаткові кошти у сумі 350 тис.грн на створення у регіоні багатоканального зв’язку для приймання та обробки викликів зі стаціонарних та мобільних телефонів за номером «103» для функціонування та розвитку системи екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в Харківській області.

На будівництво станції метро «Перемога» виділено 400 млн. грн.

Сьогодні в ході сесії обласної ради було внесено зміни до бюджету області. За рахунок додаткових надходжень коштів від відчуження майна, що перебуває в комунальній власності, обсяг доходів спеціального фонду обласного бюджету збільшився на 562 млн. 101,6 тис. грн. З них 22 млн. грн. направляється на проведення реконструкції будівлі Харківського історичного музею – пам’ятки архітектури місцевого значення, понад 140,1 млн. грн. – на завершення реконструкції будівлі Харківської обласної філармонії. Також 400 млн. грн. було надано на будівництво третьої лінії Харківського метрополітену від станції «Наукова» до станції «Перемога».  

Архів документів