Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

За I півріччя 2013 року Харківська область перевиконала план власних надходжень до Пенсійного фонду

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов, план власних надходжень до Пенсійного фонду Харківської області становив 4 млрд. 505,1 млн. грн. Фактично надійшло 4 млрд. 549,2 млн. грн., що на 270,9 млн. грн. більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Хід зернозбиральної кампанії

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 8 липня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 252 тис. га, що становить 36%, намолочено 950,7 тис. тонн зерна при середній врожайності 37,7 ц/га. Озима пшениця обмолочена на 236,6 тис. га, 51% від плану, намолочено – 920,5 тис. тонн, середня врожайність – 38,9 ц/га.

Майже 400 харківських студентів перемогли у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт

Як повідомляє офіційний сайт Департаменту науки і освіти ХОДА, наказом Міністерства освіти і науки України від 26.06.2013 №847 "Про підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук у 2012/2013 навчальному році" затверджено список студентів-переможців Конкурсу. Серед них 362 студента із 26 вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Харківського регіону за різними науковими напрямками: "Природничі науки" – 35; "Технічні науки" – 209; "Гуманітарні науки" – 118.

До ВНЗ Харківщини подано 41435 заяв

З 1 липня 2013 року розпочався прийом заяв та документів до вищих навчальних закладів від вступників на навчання на основі базової або повної загальної середньої освіти на денну форму навчання. Як повідомляє офіційний сайт Департаменту науки і освіти ХОДА, станом на 05.07.2013 до вищих навчальних закладів усіх типів і форм власності Харківщини подано 41435 заяв, у тому числі 3603 – до ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації державної і комунальної форм власності; 5139 – до ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації державної і комунальної форм власності; 265 – до ВНЗ приватної форми власності.

Харків відвідає всесвітньо відомий каскадер і парашутист Бі Джей Ворт

11 липня об 11:00 в галереї «Бузок» відбудеться унікальна для всіх кінолюбителів і шанувальників каскадерського мистецтва зустріч. Всесвітньо відомий каскадер, талановитий спортсмен, парашутист Бі Джей Ворт (BJ Worth) приїде до Харкова для проведення навчально-тренувального збору з групової акробатики в класі великі формації «Sky Hopak» 30-way з перестроюванням на DZ Майське. «Незважаючи на те, що основні заходи МФКК «Харьковская сирень» відбулися ще в травні, ми виконуємо свою обіцянку проводити щомісячно у нашому місті цікаві зустрічі і захоплюючі майстер-класи з відомими режисерами, акторами і талановитими представниками інших творчих професій, - зазначила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, заступник голови оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. - Професія каскадера абсолютно нова для нашого кінофестивалю, тому ми будемо відкривати її разом з харків'янами. Бі Джей Ворт приїде до нас у місто, щоб розробити і поставити стрибок 30-way в стилі українського гопака, і, звичайно ж, зустрінеться з харків'янами в рамках нашого проекту «Харьковская сирень PS».

Живопис Харківського району представлять на виставці роботи Будянських художників

10 липня о 16.00 в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться відкриття виставки художників Харківського району «Шлях до краси», яка проводиться в рамках заснованого центром циклу виставок-презентацій живопису районів області. Цього разу на виставці представлені роботи художників-мешканців селища Буди.

Індекс інфляції по Україні за червень 2013 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні за червень 2013 р. становив 100%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Харків’янин став переможцем відкритого чемпіонату України з гольфу серед аматорів

5-7 липня в Харкові відбувся відкритий аматорський чемпіонат України з гольфу, у якому взяли участь близько 50 гольфістів-аматорів з України, Росії, Словенії, Туреччини та Греції. Як повідомляє офіційний сайт Департаменту молоді та спорту ХОДА, за підсумками національного змагання кращий результат показав харків’янин Федір Каргополов, який і став чемпіоном України. Також Федір посів третє місце у відкритому турнірі, де враховувалися результати спортсменів з інших країн. Крім цього срібло чемпіонату України харківській команді приніс Віталій Терещенко.

Події дня

Сьогодні, 8 липня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктора Ачкасова на тему «Зміни у пенсійному законодавстві, які відбулися з 1 липня 2013 року».

У м.Курськ підписано угоду про сприяння розвитку малого та середнього бізнесу Курської та Харківської областей

У ході XIІІ Міжрегіональному універсальному оптово-роздрібного ярмарку «Курський Коренський ярмарок - 2013» директор Обласного центру підтримки малого та середнього підприємництва Курської області Денис Водоп'янов і виконавчий директор Союзу підприємців Харківської області Олена Аністарова підписали угоду про сприяння розвитку та підтримку малого і середнього підприємництва Курської та Харківської областей.

Офіційна делегація Харківської області взяла участь у XIІІ «Курському Коренському ярмарку - 2013»

Офіційна делегація Харківської області на чолі із заступником директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації – начальником управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денисом Ткачовим 6 липня взяла участь у XIІІ Міжрегіональному універсальному оптово-роздрібному ярмарку «Курський Коренський ярмарок - 2013». До складу делегації ввійшли керівники профільних Департаментів облдержадміністрації, делегації Богодухівського і Дергачівського районів, Спілки підприємців Харківської області.

Харківщина відзначила традиційне народне свято – день Івана Купали

На території Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди  в рамках реалізації ініціатив Президента України Віктора Януковича про підтримку культурної спадщини відбувся щорічний регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору Слобожанщини «Сьогодні Купала, а завтра Івана». Це свято стало традиційним для Харківської області – воно проходить у с. Сковородинівка Золочівського району вже 10-й раз. «Найголовніша родзинка цього фестивалю – те, що він автентичний. Тут чудова атмосфера. Всі ті рази, коли я потрапляла сюди і брала участь у проведенні цього фестивалю, я отримувала колосальне задоволення від атмосфери справжнього, рідного, споконвічно слобожанського свята. Приємно бачити захоплених людей, які приїжджають показати творчість, котра зберігалася століттями, передають традиції і свої знання підростаючому поколінню», – зазначила заступник директора Департаменту культури і туризму, начальник управління туризму Тетяна Іщенко. На її думку, в цьому році значно багатшим стало оформлення ландшафту – додано підводи, снопи сіна, зруби колодязів та полениці.

Українське суспільство має очиститися від перевертнів у погонах, які тримають у страху громади українських сіл, селищ і міст. Михайло Добкін

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з харків'янами, які зібралися ввечері на площі Свободи, протестуючи проти свавілля правоохоронців на Миколаївщині. «Я повністю підтримую ваше ставлення до нелюдів, які, прикриваючись чинами і погонами, кривдили, знущалися і гвалтували. Винні мають бути покарані, той, хто вчинив злочин, має відповідати за всі свої вчинки за буквою Закону. Українське суспільство має очиститися від перевертнів у погонах, які тримають у страху громади українських сіл, селищ і міст», - сказав голова області.

У Харкові відбувся допрем'єрний показ українсько-польського спектаклю «Прощай, Юдо...»

Сьогодні у Харкові в рамках спільного проекту Харківського державного академічного драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка та Генерального Консульства Республіки Польща відбувся допрем'єрний показ вистави «Прощай, Юдо...» за п'єсою польського драматурга другої половини ХХст. Іренеуша Іредінського. Виставу поставив польський режисер Анджей Щитко, зіграли в ній актори Харківського театру ім. Т.Г. Шевченка. Допрем'єрний показ спектаклю подивилися голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступники голови області Ігор Шурма, Євген Савін та Юрій Сапронов, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат. «Хороша постановка, хороша гра наших акторів, і молодих, і досвідчених. Я думаю, що цей спектакль буде жити. Він дуже поступово розкручується, але вже на середині першого акту дуже цікаво і хочеться дізнатися, чим же все це закінчиться. Нестандартний підхід автора. Я, на жаль, не знайомий був з цією роботою раніше, але тепер із задоволенням її ще й прочитаю», - сказав після перегляду Михайло Добкін.

Кошти, виділені районам області на реалізацію пілотного проекту із запровадження референтних цін на ліки від гіпертонії, можуть бути перерозподілені

Як зазначив в ході обласної селекторної наради заступник голови ХОДА Ігор Шурма, в Харківській області офіційно зареєстровано майже 700 тис. людей, які потерпають від гіпертонічної хвороби, і величезна кількість цих людей займаються самолікуванням. Вони не хочуть йти до лікарів, вони не хочуть знайти причину виникнення цієї хвороби і лікують тільки наслідки. «Основна мета реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою полягає у тому, аби повернути усіх пацієнтів до лікарів, аби професійно оглянувши кожного хворого визначити той чи інший препарат або схему лікування. Дуже багато людей не можуть собі дозволити купувати ліки, які коштують сотні гривень. Для цього держава запропонувала провести в України пілотний проект, який би забезпечив реалізацію препаратів по референтних цінах, а держава буде компенсувати аптечним закладам цю різницю», - підкреслив Ігор Шурма.

Президент доручив вжити заходів для підвищення ефективності функціонування дорожнього господарства

Президент України Віктор Янукович вважає неприпустимим стан справ, що склався у сфері дорожнього будівництва, зокрема стосовно якості автомобільних доріг загального користування та вулиць і доріг комунальної власності. На думку Глави держави, настав час запровадити нові підходи у цій сфері та провести її кардинальне реформування.У зв'язку з цим, з метою підвищення ефективності функціонування дорожнього господарства, забезпечення вирішення невідкладних питань, пов'язаних із ремонтом автомобільних доріг, Президент дав відповідне доручення Кабінету Міністрів та місцевим органам виконавчої влади.

У роботі реєстраційної служби області буде наведений порядок

Голова ХОДА Михайло Добкін, говорячи в ході традиційної зустрічі з представниками ЗМІ у форматі «Чай з губернатором» про реалізацію завдань Президента України щодо створення сприятливих умов для малого та середнього бізнесу, зазначив, що головне завдання сьогодні - знизити будь-який неофіційний тиск на бізнес. «Наше завдання - допомогти бізнесу зберегтися. Якісь галузі продовжують отримувати гарний прибуток, але якщо взяти в цілому, то бізнесу сьогодні дуже важко, і люди намагаються працювати в нуль, щоб зберегти колективи, зберегти фірми і чекають на кращі часи», - підкреслив Михайло Добкін.

Святкування 170-річчя з дня народження Іллі Рєпіна планується провести на державному рівні

Сьогодні під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ в рамках проекту «Чай з губернатором» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін зазначив, що одне з основних завдань, яке стоїть сьогодні перед Харківською облдержадміністрацією - повернути в нашу країну пам'ять про великих українців. Так, Михайло Добкін підкреслив, що талановитого художника Іллю Рєпіна саме Україна подарувала всьому світу, а сьогодні, на жаль, він сприймається як російський художник. Така ж ситуація з Володимиром Далем, який народився в Луганську, і тільки вийшовши на пенсію, приїхав до Росії і написав там відомий словник Даля.

З метою створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу в ХОДА започаткували нову форму спілкування з підприємцями

Сьогодні з метою аналізу стану реалізації в області завдань Президента України щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу відбулася перша виїзна нарада за участю представників Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА на виробничому підприємстві ТОВ ВКГ «Лісова казка». За словами заступника директора Департаменту економіки і міжнародних відносин – начальника управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Дениса Ткачова, у 2011 році 4 підприємства малого та середнього бізнесу отримали кредитні кошти через Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва.

Харківська область - лідер у питанні оздоровлення дітей

Про це під час традиційної зустрічі з представниками регіональних ЗМІ в рамках проекту «Чай з губернатором» розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Виконуючи соціальні ініціативи Президента, кожен регіон намагається забезпечити максимальне охоплення дітей оздоровленням влітку. Харківська область традиційно є лідером в цьому напрямку, але хочу сказати, що цього року завдяки Фонду соціального страхування ми отримали додаткову можливість купувати путівки на 50 млн.грн. в різні табори, в тому числі в Криму, на Азовському морі і на Західній Україні. І велика кількість дітей отримують повноцінний і цікавий відпочинок та оздоровлення», - зазначив Михайло Добкін.

Облдержадміністрації готові брати на себе відповідальність, а разом із нею створити систему, яка дозволить не допускати випадків самочинства міліції та інших органів

Як зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ у форматі «Чай з губернатором» трагічні події у с.Врадіївка Миколаївської області, обласні державні адміністрації готові брати на себе відповідальність, а разом із нею створити систему, яка дозволить не допускати випадків самочинства міліції та інших органів. «Місцева державна влада, губернатор, голови обласних рад, голови райдержадміністрацій, мери міст — вони несуть відповідальність за те, що відбувається на їх території. Тож, якщо з нас питають, то нам необхідно дати потрібні важелі впливу», - підкреслив Михайло Добкін.

Конкурентоспроможність - це барометр стану здоров'я економіки регіону

Делегація Харківської області 5 липня в м.Києві взяла участь у конференції «Міжнародні індекси: красива картинка чи інструменти для прийняття рішень?» за ініціативи Фонду «Ефективне управління». До складу делегації Харківської області ввійшли представник новоствореного Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євген Шаповал, а також директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Олександр Дудка. Основними спікерами конференції були колишній голова парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе, старший директор з глобальної конкурентоспроможності Корпорації продуктивності Малайзії Со Хун Лі, член Римського клубу Богдан Гаврилишин.

Зближення з Європейським Союзом - це бажання більшої частини населення України

Як зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході зустрічі з представниками ЗМІ у форматі «Чай з губернатором», Україна сьогодні зобов'язана знайти можливість змінитися так, щоб при зближенні з Європейським Союзом бути готовою до зовнішніх викликів, як дружніх, так і ні. «Наш вектор у бік Євросоюзу - це не особисте побажання керівництва країни, це не данина моді, це бажання більшої частини населення України, а найголовніше - серед молоді таких людей переважна кількість. Майбутнє України говорить про те, що воно хоче інтегруватися до Європейського Союзу. Це при тому, що сьогодні ЄС переживає не кращі свої часи з економічної та політичної точок зору. Тим не менш, ті основоположні людські цінності, які сьогодні є нормою в ЄС, набагато ближчі громадянам України, ніж будь-які інші. Але це не означає, що ми зруйнуємо відносини з Митним союзом, іншими державами. Всьому потрібно приділяти величезне значення, виходячи з національних інтересів», - підкреслив Михайло Добкін.

Рішення про присвоєння Харкову звання Міста військової слави належить усій територіальній громаді

Про це сьогодні в ході традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» заявив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, це рішення - відповідь на пропозицію ветеранів. «В силу об'єктивних обставин це неможливо зробити на державному рівні - це ситуація системи, яка діє в Російській Федерації, а в Україні немає нічого, що могло б нам дати право звернутися до Кабінету Міністрів, до Президента. Тому щоб ветерани, яких стає все менше, отримали відповідь на своє питання і свою пропозицію, місто Харків знайшло юридичну можливість і ухвалило відповідне рішення. Це рішення приймала не одна людина, а колегіальний орган, який представляє всю територіальну громаду. Це рішення, за яке проголосувала переважна кількість мешканців Харкова», - підкреслив він.

В ефірі – «Чай з губернатором»

Телеверсія традиційної зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з представниками ЗМІ у форматі «Чай з губернатором» вийде в ефір на ХОД ТРК 6 липня о 13:00 та 7 липня о 12:30; на «7 Каналі» - 6 липня о 10:50.

Рішення глави держави заснувати премію імені Богдана Ступки - це визнання його як безперечного лідера в театральному співтоваристві. Михайло Добкін

Заснування національної премії імені Богдана Ступки дозволить не тільки вшанувати ім'я цього видатного актора, а й створити орієнтир для всіх, хто прагне посісти гідне місце в театральному співтоваристві, - заявив сьогодні в ході традиційної зустрічі з представниками ЗМІ  «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін. «Вже під кінець свого життя, будучи видатним майстром, найвідомішим актором не тільки на території України, а й далеко за межами нашої держави, ця людина отримала найвище визнання і була удостоєна найвищої державної нагороди, ставши Героєм України. Рішення глави держави заснувати національну премію імені Богдана Ступки - це, з одного боку, і визнання його як безперечного лідера серед артистичного світу, а з іншого боку, це можливість поставити певну планку для акторської спільноти, прагнучи до якої люди ставали б більш професійними, цікавими і затребуваними. Я думаю, що цієї премії будуть удостоєні тільки неординарні особистості й улюбленці публіки», - підкреслив голова області.

ПрАТ «Харківський коксовий завод» і ЗАТ «Термолайф» не здійснюють скид виробничих стічних вод у відкриті водойми

На виконання огляду № 124 критичних зауважень з питання отруйних викидів від ПрАТ «Харківський коксовий завод» і ПрАТ «Термолайф», у Шевченківському мікрорайоні Харкова, Головне управління держсанепідслужби в Харківській області повідомило про те, що за результатами перевірок фахівців Держсанепідемслужби в Харківській області ПрАТ «Харківський коксовий завод» в 2013 році на підприємстві аварійних ситуацій не зафіксовано.

Харківський стрибун у висоту Богдан Бондаренко показав рекордний результат і став переможцем етапу легкоатлетичної «Діамантової ліги»

Харків'янин Богдан Бондаренко на етапі «Діамантової ліги» у Швейцарії показав результат 2 м 41 см, який став новим рекордом України і кращим результатом сезону в світі. Про це повідомляє офіційний сайт Федерації легкої атлетики України. Результат харківського спортсмена став п'ятим в історії легкої атлетики та найкращим за останні 19 років, з часів світового рекордсмена Хав'єра Сотомайора.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту, станом на ранок 5 липня в жнивну кампанію включилися господарства Дергачівського, Золочівського і Коломацького районів, і тепер жнива тривають у всіх 27 районах області. Із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 119,5 тис. га, що становить 17%, намолочено 439,2 тис. тонн зерна при середній врожайності 36,8 ц/га.

Харківська облдержадміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація з глибокою скорботою сповіщає про передчасну смерть Колота Ігоря Петровича, який тривалий час працював на посадах начальника та першого заступника начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку ХОДА. В цю скорботну годину ми розділяємо біль утрати з усіма, хто знав та поважав Ігоря Петровича. Світла пам’ять про нього залишиться в серцях рідних, близьких, колег.

Архів документів