Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інноваційні розробки сільськогосподарських ВНЗ Харківщини все ширше розповсюджуються на полях і в господарствах області. Михайло Добкін

Інноваційні розробки сільськогосподарських ВНЗ Харківщини все ширше розповсюджуються на полях і в господарствах області. Михайло Добкін

Сьогодні в Харківському національному технічному університеті ім. Петра Василенка проходить ветеринарний конгрес, присвячений 90-річчю заснування Національного наукового центру «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини». В урочистому відкритті конгресу взяв участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Слобожанщина багата науковими та освітніми установами. Далеко за межами України відомі своїми досягненнями та напрацюваннями наші наукові школи. Серед них помітне місце посідають наукові центри й інститути Національної академії аграрних наук України. Ключову роль синтезу науки і практики ми бачимо, перш за все, по тому результату, якого змогли досягти аграрії Харківщини цього року, а також по тим інноваційним розробкам, які все ширше і ширше розповсюджуються на полях і в господарствах Харківщини», – зазначив він у своєму вітальному слові.

Зокрема, губернатор нагадав, що завдяки використанню сучасних технологій і напрацювань харківських вчених області вдалося зібрати небувалий урожай зернових.

«У рослинництві в цьому році отримано четвертий за всю історію області валовий збір ранніх зернових культур – 2 млн. 642,5 тис. тонн. Після завершення збирання круп'яних культур та кукурудзи в області буде вироблено понад 4 млн. тонн зерна. Це буде найбільший урожай за історію області», – заявив Михайло Добкін.

Також Михайло Добкін вручив ученим Почесні грамоти Харківської ОДА.

Теги