Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Вовчанський агрегатний завод» розпочне новий інвестиційний проект

«Вовчанський агрегатний завод» розпочне новий інвестиційний проект

ПАТ «Вовчанський агрегатний завод» планує розпочати новий інвестиційний проект «Створення нових виробничих потужностей машинобудівної продукції з впровадженням енергозберігаючих технологій». Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков, цей проект було розглянуто під його головуванням на засіданні підгрупи «Підвищення конкурентоспроможності промисловості, транспорту і зв’язку» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ. ПАТ «Вовчанський агрегатний завод» є одним із найбільш успішних машинобудівних підприємств Харківського регіону. Завдяки випуску високотехнологічної продукції – агрегатів для авіаційної техніки, підприємство з року в рік забезпечує отримання прибутку, значна частка якого спрямовується на оновлення виробничих фондів.

«У 2013 – 2015 роках «Вовчанський агрегатний завод» у рамках вищезазначеного інвестпроекту має наміри інвестувати власних коштів на суму 32,4 млн. грн, в цілому ж загальна вартість проекту складає 86,4 млн. грн., що дасть можливість оновити верстатний парк підприємства новим високотехнологічним обладнанням і значно підвищити конкурентоспроможність продукції як на вітчизняному, так і на міжнародному ринках», – зазначив Андрій Моченков.

У результаті реалізації даного інвестиційного проекту передбачається освоєння серійного випуску агрегатів, що використовуються у паливних, гідравлічних системах та системах управління літаків АН-148, АН-158, АН-70, АН-124, гелікоптерів МІ-8ТВ-5-1, МІ-38, а також перспективного швидкісного гелікоптера.

За словами Андрія Моченкова, це дасть можливість збільшити обсяги реалізації продукції підприємства на 50-70% та створить підґрунтя для нарощування рівня оплати працівників заводу на 30%, а економія від зниження споживання електроенергії (в період 2013-2021рр.) складе 12 760,48 тис. грн.