Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Валківський район прийняв Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України»

Валківський район прийняв Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України»

На виконання завдання Президента України про збереження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу на Харківщині триває Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України». 15 вересня на Валківщині відбувся мітинг пам'яті загиблих у Великій Вітчизняній війні та з нагоди 70-ої річниці визволення Валківщини і міста Валки від фашистських загарбників.

На мітингу представники ветеранської організації Валківського району прийняли від своїх колег з Коломацького району прапор Перемоги і гільзу із землею з братських могил загиблих воїнів - визволителів Харківщини. У заході взяли участь голова Валківської районної державної адміністрації Олександр Холодний, Валківський міський голова Валерій Скрипниченко, заступник голови Ради Харківської обласної організації ветеранів України Юрій Бабайлов та інші почесні гості.

Олександр Холодний привітав усіх присутніх з Днем визволення Валківщини і передав вітання від голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна.

«Я вітаю всіх, хто сьогодні прийшов в це святе для жителів Валківщини місце, щиро і сердечно вітаю вас з цією прекрасною датою – 70-річчям звільнення нашої землі від фашистських загарбників. Я закликаю всіх пам'ятати нашу велику історію, пишатися і поважати пам'ять наших дідів і батьків. Спасибі вам, ветерани, за ваш великий подвиг, спасибі за те, що ви сьогодні серед нас!» - зазначив голова Валківської РДА.

Довідка. Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України» почалася в грудні 2012 року - через 70 років після того, як були звільнені перші населені пункти в Луганській області. Офіційний старт їй був даний 14 лютого о Луганську, у день визволення міста. Вона завершиться 28 жовтня 2013 року на західному кордоні України, на території Закарпаття. Там символи Перемоги передадуть в суміжні держави.
На Харківщині Всеукраїнська естафета стартувала 1 лютого 2013 року в Борівському районі і триватиме до 19 вересня - дня остаточного визволення Харківської області. У проведенні естафети беруть участь члени 43 міських і районних ветеранських організацій, 1456 первинних ветеранських організацій Харківської області.