Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В Обласній художній галереї відбудеться лекція про венеціанське мистецтво

20 серпня, о 17:00 в обласній художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться лекція з історії мистецтва художника-графіка і мистецтвознавця Вікентія Пухарева на тему: «Ведута в живописі венеціанського сеттеченто». Лекція відбудеться в рамках виставки живопису В'ячеслава Панова «Харківський міський пейзаж». Під час лекції аспірант Харківської академії дизайну і мистецтва Вікентій Пухарев розповість відвідувачам про провідний жанр живопису епохи сеттеченто (італійське мистецтво 18-го століття) у Венеції - ведути (міському пейзажі).

На перший курс до вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації зараховано 15194 особи

Станом на 15.08.2013 року на перший курс до вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації державної і комунальної форм власності на денну форму навчання зараховано 15194 особи. У тому числі: на місця державного замовлення – 13956 (державне замовлення виконано на 100%); на місця за рахунок фізичних та юридичних осіб – 1238.

Події дня

Сьогодні, 19 серпня, о 14.00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція директора Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Віталія Панова на тему: «Підбиття підсумків збиральної кампанії ранніх зернових і зернобобових культур в Харківській області».

До 1 вересня всі школи та дитсадки Харківської області будуть готові до прийому дітей

Підготовка шкіл та дитсадків області до нового навчального року іде за планом, і до 1 вересня всі заклади будуть готові до прийому дітей. Про це на Обласній селекторній нараді повідомив заступник голови Харківської ОДА Євген Савін. Під час наради учасники обговорили типові зауваження органів контролю, що виникають під час перевірки готовності закладів освіти до нового навчального року й опалювального сезону, а також окреслили можливі шляхи їх вирішення.

Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області - одне з кращих в Україні

Про це розповів сьогодні Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул під час наради з питань виконання заходів державної програми ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території 61-го арсеналу Збройних сил України та стану цивільного захисту Харківської області.

Зміївський та Краснокутський райони прийняли Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України»

На виконання завдання Президента України щодо продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу триває на Харківщині Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України». Сьогодні під час урочистостей з нагоди 70-річчя визволення м.Змієва від фашистських загарбників Зміївський та Краснокутський райони прийняли естафету пам'яті від ветеранської організації Чугуївського району.

На Харківщині відкрився консультативний пункт Державної служби з надзвичайних ситуацій

Сьогодні в ході робочої поїздки в Харківську область Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул відвідав Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Харківській області. Віце-прем’єр-міністр ознайомився з роботою консультативного пункту Державної служби з надзвичайних ситуацій України для населення. Консультаційний центр функціонує з 12 серпня 2013 року.

Віктор Янукович обговорив з Володимиром Путіним питання перетину українсько-російського кордону

Відбулася телефонна розмова Президентів України та Російської Федерації, під час якої Віктор Янукович висловив стурбованість щодо процесів, які відбуваються під час митного оформлення вантажів при перетині українсько-російського кордону. Віктор Янукович та Володимир Путін також обговорили питання двостороннього порядку денного, в тому числі питання проведення Українсько-Російської міждержавної комісії під головуванням Президентів.

Олександр Вілкул вручив ключі від квартир 20 сім’ям офіцерів та рядових Харківського гарнізону ДСНС

Сьогодні співробітники Держаної служби надзвичайних ситуацій вперше за 8 років отримали житло - Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул передав ключі від власних квартир 20 сім’ям офіцерів та рядових Харківського гарнізону ДСНС. Урочистий захід відбувся у ході наради з питань виконання заходів державної програми ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території 61-го арсеналу Збройних сил України та стану цивільного захисту Харківської області.

Мешканці Харківщини відтепер можуть викликати екстрену медичну допомогу за номером «112»

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул сьогодні в Харкові взяв участь у презентації системи взаємодії Служби порятунку (112) та Центру екстреної медичної допомоги (103). Олександр Вілкул здійснив перший дзвінок на номер «112», який через спеціальну службу комутації був переданий до Регіональної диспетчерської служби екстреної медичної допомоги. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Харківська область першою в Україні реалізувала пілотний проект щодо взаємодії служб «103» та «112» із негайною передачею з будь-якої точки регіону виклику з мобільного телефону за номером «112» через спеціальну систему комутації до регіональної диспетчерської служби «103».  

Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Тоічі Саката

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов  зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні і Республіці Молдова паном Тоічі Саката. У ході зустрічі сторони обговорили перспективи розвитку співробітництва між Харківською областю і Японією. Юрій Сапронов ознайомив представників японської сторони з економічним, науково-технічним та культурним потенціалом Харківського регіону. За словами віце-губернатора, Харківська область традиційно привертає увагу іноземних партнерів науковим, кадровим, ресурсним та економічним потенціалом.

Будівництво нових спортивних об'єктів Євробаскету-2015 дасть новий імпульс розвитку Харкова

У ході робочого візиту до Харкова Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул провів виїзну робочу нараду, присвячену ходу будівництва багатофункціональної спортивної арени Євробаскету-2015. У нараді також взяли участь заступники голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та Євген Савін, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко. Віце-прем'єр-міністр України висловив впевненість, що Євробаскет-2015 стане потужним імпульсом розвитку молодіжного та дитячого спорту, а також сприятиме популяризації здорового способу життя серед громадян.

До кінця року будуть утилізовані всі залишки боєприпасів на 61-му арсеналі в місті Лозова

Сьогодні в рамках робочої поїздки до Харківської області Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул провів виїзну робочу нараду щодо виконання ДСНС України Державної цільової програми ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території 61-го арсеналу Збройних сил України. У заході також взяли участь заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма, Голова ДСНС України Михайло Болотських, начальник Головного управління ДСНС України у Харківській області Павло Одарюк.

Президент України привітав Богдана Бондаренка із золотою медаллю чемпіонату світу з легкої атлетики

Президент України Віктор Янукович привітав легкоатлета Богдана Бондаренка зі здобуттям золотої медалі на чемпіонаті світу 2013 року з легкої атлетики.  «Надзвичайно приємно, що саме український спортсмен досяг найвищого результату в стрибках у висоту, продемонструвавши свій талант, високу майстерність та професіоналізм у змаганнях серед найкращих атлетів світу», - йдеться у вітанні.

На Харківщину прибув Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул

У Міжнародному аеропорту «Харків» приземлився літак, яким Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул прибув на Харківщину з робочою поїздкою. В рамках робочої поїздки Олександр Вілкул відвідає 61-й арсенал Збройних сил України у м. Лозова. Також Віце-прем’єр-міністр проведе виїзну робочу нараду щодо ходу будівництва багатофункціональної спортивної арени для проведення матчів чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року та візьме участь у презентації системи взаємодії служби порятунку та Центру екстреної медичної допомоги в Харківській області.

Харків'янин Богдан Бондаренко став чемпіоном світу з легкої атлетики

Харківський легкоатлет Богдан Бондаренко 15 серпня виграв золоту медаль у стрибках у висоту на чемпіонаті світу, який проходить в Москві. У фінальному етапі Богдан Бондаренко показав результат 2 м 41 см.

Події дня

Сьогодні о 16:00 у Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) відбудеться відкриття виставки сучасного японського дизайну  

Нормативи оптимального співвідношення культур у сівозмінах - це гарантія раціонального використання земельних ресурсів

Виступаючи на засіданні обласної міжвідомчої робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель, запобігання порушень земельного законодавства та з роз'яснювальної роботи щодо земельної реформи, директор Департаменту АПР ХОДА Віталій Панов підкреслив, що оптимальне співвідношення культур у сівозмінах - це гарантія раціонального використання земельних ресурсів, а значить, хороших врожаїв.

Нераціональне використання земель сільгосппризначення повинно жорстко каратися

Обласна міжвідомча робоча група з питань раціонального та ефективного використання земель, запобігання порушень земельного законодавства та з роз'яснювальної роботи щодо земельної реформи провела своє перше засідання новим складом. Основне питання, яке члени групи обговорювали разом із запрошеними на засідання головами районних державних адміністрацій, стосувалося оптимального співвідношення культур у сівозмінах сільгосппідприємств Харківської області.

В Харківській області проводяться заходи з відновлення гідрологічного режиму водних об’єктів

Відбулося засідання профільної робочої групи з питань екології та природних ресурсів Харківського регіонального комітету економічних реформ. Під час засідання було розглянуто хід виконання заходів з дослідження замулення малих річок Харківської області та розробки заходів відновлення їх гідрологічного режиму, які фінансуються з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища та виконуються Українським науково-дослідним інститутом екологічних проблем УкрНДІЕП.

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулася презентація книги «Харків. Kharkov»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулася презентація книги «Харків. Kharkov» із серії фотоальбомів «Харків у роки війни» і «Харків. Місто, яке пережило війну». Дане видання випущено на виконання завдань Президента України про збереження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни, пам'яті про Велику Перемогу і 70-річчя визволення Харкова від фашистських загарбників.

У Харківській області соціальними послугами забезпечено близько 6000 сімей

Про це сьогодні на відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Реалізація соціальної політики» розповіла начальник управління організації соціальних послуг Департаменту соціального захисту населення ХОДА Ганна Левкина. Вона зазначила, що в Харківській області триває робота, спрямована на виконання завдань і доручень Президента України. На сьогодні в області працюють 658 соціальних працівників.

На Харківщині щорічно з обласного бюджету виділяється близько 3 млн.грн. на проведення зубопротезування, лікування катаракти та забезпечення слуховими апаратами ветеранів війни

Харківська область єдина в України, де щорічно з обласного бюджету виділяються кошти на проведення безоплатних операцій з приводу катаракти, зубопротезування та забезпечення слуховими апаратами інвалідів, учасників Великої Вітчизняної війни. Щорічно на ці цілі виділяється приблизно 3 млн.грн. Ця робота є одним з етапів виконання завдань Президента України щодо продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів ВВВ. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма під час наради на тему «Наближення медико-соціальних послуг до ветеранів війни».

До уваги акредитованих ЗМІ!

16 серпня Харківську область з робочим візитом відвідає Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул: О 10:15 - від Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості (вул. Сумська, 37) від'їзд представників ЗМІ, акредитованих для висвітлення виїзної робочої наради щодо ходу будівництва багатофункціональної спортивної арени та презентації системи взаємодії служби порятунку (101) та Центру медичної допомоги (103) в Харківській області.

Соціальній підтримці ветеранів приділяється особлива увага

Як зазначив в ході наради на тему «Наближення медико-соціальних послуг до ветеранів війни» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в області розроблена і діє комплексна Програма соціального захисту населення Харківської області на 2011 – 2015 роки, в якій передбачені кроки, спрямовані на реалізацію завдань Президента України щодо продовження традицій шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Новий харківський літак дозволить області оперативно вирішувати дуже багато питань

Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма після першого публічного польоту легкомоторного літака типу ХАЗ-30, який розробили та зібрали у Харківській області.

На Харківщині вперше в історії незалежної України розробили та зібрали легкомоторний літак

Сьогодні у Харківському аероклубі імені В.С. Гризодубової ТСО України відбувся перший публічний політ на легкомоторному літаку типу ХАЗ-30, який розробили та зібрали у Харківській області. Демонстрували можливості даного літального апарату курсанти 2 курсу льотного факультету Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. У заході взяли участь заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, Генеральний директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Анатолій М’ялиця, голова Центрального комітету Товариства сприяння обороні України Віктор Тимченко.

На погашення заборгованості з різниці в тарифах для Харківської області профінансовано 18,5 млн. грн.

Міністерством фінансів України для Харківської області 14 серпня профінансовано договір на погашення заборгованості з різниці в тарифах на суму 7,24 млн.грн. в рахунок погашення заборгованості з податку на прибуток. Всього по області у 2013 році профінансовано 18 договорів на суму 18,5 млн. грн. з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Про це повідомив Департамент житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА.

Події дня

Сьогодні, 15 серпня о 12:00 в інформаційно-виставковому центрі "Бузок" (вул.Сумська, 25) відбудеться презентація книги «Харків. Kharkov» із серії фотоальбомів «Харків у роки війни» і «Харків. Місто, яке пережило війну»; о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр.Московський,75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Реалізація соціальної політики»; о 16:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул.Пушкінська,62) відбудеться урочисте відкриття виставки сучасної традиційної вишивки «Цвітуть небеса» Любові Бугар.

В Обласному госпіталі для інвалідів війни створені сучасні умови для повноцінного обстеження та лікування пацієнтів

Як повідомив на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, починаючи з 2010 року в Харківській області згідно з завданнями Президента України реалізуються заходи щодо створення умов для проходження обстеження та лікування на базі Обласного госпіталю для інвалідів війни. «В цю установу з державного та обласного бюджетів протягом трьох років вкладено майже 14 млн.грн. на проведення капітального ремонту та придбання обладнання. Зараз там створені всі умови для повноцінного обстеження та лікування пацієнтів», - підкреслив Ігор Шурма.

Архів документів