Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Меморіалі Слави відбулася церемонія покладання квітів

З нагоди 70-ї річниці визволення Харкова від фашистських загарбників відбулася церемонія покладання квітів до Меморіалу Слави в Лісопарку. У ній взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, народні депутати, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, представники дипломатичного корпусу, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, міськвиконкому, керівники установ і організацій, представники духовенства, ветерани, харків’яни та гості міста.

Події дня

Сьогодні, 23 серпня, о 8:00 на Меморіалі Слави у Лісопарку відбудеться церемонія покладання квітів з нагоди 70-ої річниці визволення Харкова від фашистських загарбників; о 10:00 у Трикутному сквері по пр.Правди відбудуться урочистості з нагоди Дня Державного Прапору України; о 10:30 у Національному університеті «Народна українська академія» (вул. Лермонтівська, 27, 2 поверх)  відбудеться відкриття фотовиставки «70-річчя Курської битви», підготовленої Федеральним агентством у справах Співдружності Незалежних Держав; о 17:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул.Сумська, 25) відбудеться відкриття виставок «Місто улюблене» та «Кольори Харкова та Слобожанщини» о 18:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул.Сумська, 25) розпочнеться концерт «Моє місто улюблене».

Завдання військово-патріотичного виховання – увічнення пам'яті героїв-захисників Вітчизни

Виступаючи під час телемарафону «Наша перемога» на ХОД ТРК, голова Ради ХОО ветеранів України Анатолій Хіневич та голова ХОО «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник привітали харків'ян зі святом 70-річчя визволення міста від фашистських загарбників і нагадали про значення Великої Перемоги для майбутніх поколінь. Анатолій Вінник нагадав, що з Луганської та Харківської областей почалося звільнення України – основного театру військових дій на території колишнього Радянського Союзу. Тут було проведено 15 військово-стратегічних операцій, в яких брало участь 33 армії, де за штатом військового часу налічувалося по 100 тисяч осіб. Багато значущих операцій Великої Вітчизняної війни відбулося на території України.

Євген Савін вручив нагороди науковим керівникам переможців третього етапу Всеукраїнського конкурсу Малої академії наук

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко зустрілися з науковими керівниками переможців III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України у 2013 році. У ході урочистої церемонії науковим керівникам було вручено почесні нагороди облдержадміністрації та облради. «Безумовним пріоритетом Харківської облдержадміністрації є не тільки забезпечення якісної освіти, а й комплексний розвиток дітей, виявлення їхніх здібностей та талантів. Це завдання є основним напрямком реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Наукові досягнення формують культурний, освітній та інтелектуальний потенціал нації. Очевидно, що сильна наука, готовність генерувати нові знання і технології – запорука самостійного, впевненого розвитку нашої держави в сучасному світі», – зазначив у своєму виступі Євген Савін.

Щорічно близько 15 тис. ветеранів війни отримують медичну допомогу в обласних закладах охорони здоров`я Харківщини

Про це розповіла у ході телемарафону «Наша перемога» на ХОД ТРК  заступник директора Департаменту охорони здоров`я ХОДА Галина Сіроштан.  За її словами, в медичних закладах Харківської області розгорнуто майже 1000 ліжок, які надають медичну допомогу ветеранам. Серед них Обласний госпіталь  для інвалідів, єдине на Україні відділення для хворих на туберкульоз, окрім цього є ліжка в Обласній психіатричній лікарні і закладах охорони здоров`я загальної лікувальної мережі. На сьогодні в реєстрі майже 101 тис. ветеранів  Великої Вітчизняної війни. Щорічно у стаціонарі близько 15 тис. ветеранів отримують медичну допомогу. Вони всі проходять медичний огляд, за результатом якого визначаються обсяги надання медичної допомоги.

Завтра відбудеться церемонія покладання квітів на Меморіалі Слави у Лісопарку та урочистості з нагоди Дня Державного Прапору України

23 серпня о 8:00 на Меморіалі Слави у Лісопарку відбудеться церемонія покладання квітів з нагоди 70-ої річниці визволення Харкова від фашистських загарбників. У заході візьмуть участь керівники Харківської облдержадміністрації, обласної ради, Харківської міської ради, представники дипломатичного корпусу, ветерани, студенти, учні, мешканці та гості Харкова.

Вклад педагогічних працівників у формування інтелектуального потенціалу молодого покоління неоціненний

У малій залі Будинку рад відбулося вшанування педагогічних працівників, які підготували переможців IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2013 році. У заході взяли участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко.

Сільські школи Харківщини розпочнуть новий навчальний рік без проблем, які довгий час залишалися невирішеними

Про це сьогодні повідомив під час відеоконференції для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Роман Шаповал. Питання, що обговорювалися під час спілкування регіонів з заступником Міністра освіти і науки України Борисом Жебровським, стосувалися стану підготовки до 2013-2014 навчального року.

Шановні водії автотранспортних засобів!

За інформацією Управління ДАІ в Харківській області, у зв'язку з проведенням 23 серпня 2013 року масових заходів на честь 70-ї річниці визволення м. Харкова від фашистських загарбників рух автотранспорту центральними вулицями міста буде обмежено. 

Вітання Президента України з Днем визволення Харкова

 Шановні харків'яни! Дорогі ветерани війни! Щиро вітаю вас із 70-ю річницею визволення міста Харкова від німецько-фашистських загарбників. Завдяки масовому героїзму воїнів різних національностей було здобуто важливу перемогу над гітлерівськими військами. Це особлива подія, яка започаткувала відзначення Дня міста. Світла пам'ять про всіх полеглих у кровопролитних боях, про загиблих від холоду і голоду, тортур і переслідувань, від куль нацистів у Дробицькому яру завжди житиме в наших серцях. Низько вклоняюся та висловлюю щиру вдячність ветеранам війни і праці за величний бойовий і трудовий подвиг. Звільнивши місто від ворога, ви вдихнули в нього нове життя, відродили і примножили могутність індустріального та інтелектуального центру України, знаного далеко за її межами. Честь вам і слава. Щиро бажаю всім здоров'я на довгі й щасливі роки, благополуччя та нових звершень. Президент України                                                                            Віктор Янукович

Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України» зміцнить зв'язок ветеранів з молодим поколінням

У ході телемарафону «Наша перемога» на ХОД ТРК голова ради Організації ветеранів України Петро Цибенко зазначив, що Організація виступила з ініціативою проведення Всеукраїнської естафети пам'яті «Слава визволителям України». За сприяння обласних, міських і районних ветеранських організацій, за підтримки облдержадміністрацій, ветерани передають копії Прапорів Перемоги і штандартів Українських фронтів, які звільняли нашу країну. Заходи відбуваються в обласних та районних центрах у річниці їхнього звільнення, у міру просування Радянської Армії територією України.

До уваги ЗМІ!

Збір журналістів, які акредитовані для висвітлення церемонії закладки капсули на місці будівництва багатофункціональної спортивної арени «Харків Арена» для Євробаскету-2015 за участю Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула, яка відбудеться 23 серпня, о 14:10 біля входу на будівельний майданчик.  

До уваги акредитованих ЗМІ! (час змінено)

Збір журналістів, акредитованих для висвітлення 23 серпня церемонії покладання квітів на Меморіалі Слави в Лісопарку за участю Президента України Віктора Януковича, об 11:00 біля входу на меморіальний комплекс. При собі мати паспорт та редакційне посвідчення. Збір журналістів, акредитованих для висвітлення урочистих заходів на площі Свободи за участю Президента України Віктора Януковича, о 11:45 біля центрального входу до будівлі облдержадміністрації. При собі мати паспорт та редакційне посвідчення. До уваги відеооператорів! Для роботи на площі Свободи необхідно мати при собі шнури для підключення до сплітера.

Створення сучасного енергетичного комплексу – одне з першочергових завдань державної політики. Віктор Янукович

Створення сучасного енергетичного комплексу прискорить розвиток реального сектору економіки та основних галузей промисловості, переконаний Президент України Віктор Янукович. Як повідомляє офіційне Інтернет-представництво Президента України, виступаючи на зборах до Дня шахтаря в Донецьку, Глава держави наголосив на необхідності модернізації вугільної галузі. «Остаточна мета цього процесу – створити галузь нової економічної якості за рахунок впровадження передових технологій виробництва та управління, сучасних стандартів безпеки праці», – сказав Віктор Янукович.

На Харківщині спостерігається тенденція зменшення рівня трудового каліцтва

В Харківській області діє комплексна програма соціального захисту населення, і одним із розділів цієї програми є заходи щодо безпеки життєдіяльності на виробництві з метою попередження професійних захворювань і трудового каліцтва. Про це повідомила під час відкриття Обласного етапу Всеукраїнської  спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу» директор Департаменту соціального захисту населення Олена Захуцька.

Модернізація всіх галузей економіки є запорукою гідного майбутнього України. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості модернізації всіх галузей економіки України для забезпечення прискореного розвитку нашої держави. Про це повідомляє офіційне Інтернет-представництво Президента України. «Можна сказати, що довгі роки ми намагалися обійтися умовним, поточним ремонтом, як кажуть: підбілити, підфарбувати, підмазати. Але від цього наш будинок не ставав міцніше і краще. Навпаки, від продовжував старіти. Рано чи пізно нам треба було починати капітальний ремонт. Саме це ми і зробили – почали модернізувати нашу країну», – сказав Глава держави.

Губернатор Курської області привітав харківських ветеранів з Днем визволення Харкова

Губернатор Курської області Олександр Михайлов на урочистому зібранні, присвяченому 70-річчю перемоги в Курській битві, тепло привітав харківських ветеранів. Він подякував їм за мужність і героїзм, проявлені в ході боїв, і привітав з Днем визволення Харкова. «Дорогі друзі, прийміть наші найщиріші вітання з цим святом, адже саме ця дата стала основною при святкуванні перемоги на Курській дузі», – підкреслив він. Олександр Михайлов також підкреслив, що життя ветеранів – приклад для молодого покоління, приклад високої духовної мужності і неабиякої сили духу.

У Вільшанах урочисто відкриється меморіальний комплекс військової слави, присвячений 70-річчю визволення Дергачівського району

24 серпня у Вільшанах (Дергачівський район) відбудеться церемонія урочистого відкриття меморіального комплексу військової слави, присвяченого 70-річчю визволення району від німецько-фашистських загарбників. Гості свята та мешканці селища побачать після капітального ремонту 4 пам’ятники: Стелу Загиблим Воїнам, Стелу «Родина-Мать», пам’ятник Визволителям та пам’ятник Червоноармійцям, загиблим у роки громадянської війни. У святі планує взяти участь 20 ветеранів із Санкт-Петербурга.

Відбіркові змагання Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу» відбулися на Харківщині

На виконання соціальних ініціатив Президента України щодо підвищення рівня життя людей з інвалідністю в м. Харкові на базі Комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «ХТЗ» відбулися відбіркові змагання Харківської області в рамках Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу». Організатори змагань - Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Харківська обласна державна адміністрації. Участь у відкритті спартакіади взяли директор Департаменту праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, начальник Харківського управління фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України Валерій Предко.

Постачання електроенергії помешкання самотнього пенсіонера мешканця м.Харкова відновлено

На виконання Огляду №159 критичних зауважень на адресу Уряду та органів виконавчої влади щодо відключення помешкання самотнього пенсіонера- мешканця  м.Харкова від електроенергії   АК «Харківобленерго» повідомило, що за адресою заявника відкрито особовий рахунок з оформленням 100 % пільгової знижки згідно ст. 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». У сільських і міських населених пунктах (крім будинків, які обладнано електричними плитами і електро-опалювальними установками пільгова норма для споживача складає 75 кВт.год щомісячно на 1 особу. Кількість кВт.год, яка перевищує вказану норму, сплачується за загальним тарифом.

Кращим діячам культури і мистецтва вручені іменні стипендії і Гранд-премії Харківської облдержадміністрації та Харківської облради

Сьогодні відбулася церемонія вручення іменних стипендій та щорічних Гранд-премій Харківської облдержадміністрації та Харківської обласної ради в галузі культури і мистецтва, в ході якої високі нагороди вручили заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін і перший заступник голови облради Олена Олешко. «Приємно відзначити, що цього року вручення нагород за творчі досягнення проводяться напередодні значущих свят – Дня Незалежності України, Дня Державного прапора та 70-ої річниці визволення Харкова. Ця передсвяткова атмосфера робить нашу подію ще більш урочистою, – заявив Євген Савін. – На сьогоднішній день склалося так, що багато людей вище цінують продукти зарубіжної культури – ми частіше дивимося закордонні фільми, їздимо на екскурсії в чужі країни, і часом більше знаємо про традиції та історію інших народів, а не власного. Я сподіваюся, що нагородження кращих представників культури і мистецтва нашого рідного регіону сприятиме формуванню іншої тенденції – звернення до національної культури і місцевих традицій».

24 серпня відкриється виставка «Художник Є. Г. Волошинов»

24 серпня 2013 року о 16:00 у Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) відкриється виставка «Художник Є.Г. Волошинов» у виставковому циклі «Незабуті імена земляків». Виставковий проект, присвячений життю і творчості харківського художника, фотографа і педагога Євдокима Гнатовича Волошинова (1823/24 - 1913), в циклі «Незабуті імена земляків» реалізований з ініціативи та за дієвої підтримки голови Харківської ОДА Михайла Добкіна і приурочений до 190-річчя з дня народження художника.

На ХОД ТРК розпочався телемарафон «Наша перемога»

О 12:00 на ХОД ТРК розпочався шестигодинний телемарафон «Наша перемога». Він реалізований за ініціативи ради обласної організації ветеранів України спільно з обласною державною телерадіокомпанією при підтримці Харківської обласної державної адміністрації. Телемарафон складатиметься з величезної кількості зустрічей у студії, виступів творчих колективів. Зокрема, до студії обласного телебачення завітають Почесний громадянин міста Харкова, почесний голова комітету ветеранів війни ХОСВУ Дмитро Крячко, член призидіуму ХОСВУ Анатолій Христофоров, голова харківської обласної організації партизан-підпільників Вячеслав Масловський, директор Департаменту культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, заступник директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Галина Сіроштан.

У художньому музеї відкрилася виставка, присвячена 70-річчю визволення Харкова

У Харківському художньому музеї відкрилася виставка «Пензлем про життя та про війну», присвячена 70-річчю визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників. Вона презентує творчість тих п’яти харківських художників – ветеранів війни, які вже пішли з життя, але для яких 2013 рік став ювілейним. Це А.М. Константинопольський (1923-1993), В.І. Лапін (1923-1984), Л.В. Фітільов (1913-1975), І.Я. Ефроїмсон (1913-1992), С.І. Письменний (1923-2010). Експозиція складається з п’яти персональних виставок. До неї увійшли твори з фондів музею та зі збірок нащадків художників. Живописні та графічні роботи присвячені як суворим дням війни, так і мирним будням. В них художники змогли віддзеркалити дух часу в його великих і малих подіях, багатстві людських характерів та красі природи.

Ветерани Харківщини візьмуть участь у пам'ятно-меморіальних заходах, присвячених 70-річчю Перемоги у Курській битві

Делегація Харківської області на запрошення губернатора Курської області прибула до Курська, щоб взяти участь у пам'ятно-меморіальних та святкових заходах на Північному фасі Курської дуги, присвячених 70-річчю Перемоги у Курській битві. До складу делегації входять ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники Курської битви Микола Іванович Мосолов і Опанас Калинович Текучев. Делегацію зустріли на кордоні Курської області і вручили ветеранам подарунки від губернатора та медалі «70 років визволення Курська».

Сьогодні в редакції газети «Слобідський край» відбудеться «пряма лінія» з Сергієм Авершиним

22 серпня 2013 року з 15:30 до 16:30 в редакції газети «Слобідський край» (площа Свободи, Держпром, 6 під'їзд, 7 поверх) відбудеться пряма телефонна лінія за участю директора Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Сергія Авершина. Телефон редакції газети: 720-04-72.

Події дня

Сьогодні, 22 серпня, о 10:00 у КДЮСШ «ХТЗ» (пр. Московський, 244/1) розпочнеться обласний етап Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу»; о 12:00 в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Стан підготовки до 2013-2014 навчального року»; о 12:00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться церемонія вручення щорічних премій та іменних стипендій Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради в галузі культури і мистецтва; о 15:00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться вшанування педагогічних працівників, які підготували переможців IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2013 році; о 16:00 в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відкриється виставка «Національний український костюм», присвячена Дню незалежності України; о 16:30 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться вшанування наукових керівників переможців III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2013 році.

У вересні Краснопавлівське водосховище поповниться водою з Дніпра

Сьогодні в Лозівському районі відбулося засідання робочої групи Міжвідомчої комісії з погодження режиму роботи Краснопавлівського водосховища – другого після Печенізького водосховища джерела живлення водою Харкова та області. У ньому взяли участь представники Харківської, Донецької та Луганської областей. Краснопавлівське водосховище є частиною магістрального каналу Дніпро – Донбас, який був побудований за радянських часів для компенсації дефіциту води в басейні Сіверського Дінця. Для цього щорічно у водосховище каналом має надходити 130 млн. куб. м з Дніпра. Для забезпечення роботи 12 насосних станцій необхідно 40 млн. грн., які будуть виділені за рахунок коштів держбюджету.

23 серпня в НУА відкриється фотовиставка «70-річчя Курської битви»

23 серпня 2013 року о 10:30 в Національному університеті «Народна українська академія» (вул. Лермонтівська, 27, 2 поверх) відбудеться відкриття фотовиставки «70-річчя Курської битви», підготовленої Федеральним агентством у справах Співдружності Незалежних Держав. Також відбудеться презентація та передача в дар школам і дитячим садкам м. Харкова та Харківської області книг «Казки російських письменників», виданих спільно з Фондом «Російський світ». По закінченню заходів відбудеться брифінг Спеціального представника Президента РФ зі зв'язків з державами СНД, керівника Федерального агентства у справах Співдружності Незалежних Держав (Росспівробітництво) Костянтина Косачова.

Дергачівський район прийняв Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України»

На виконання завдання Президента України про продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу триває на Харківщині Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України». Сьогодні під час урочистостей з нагоди 70-річчя визволення від фашистських загарбників м.Дергачі Краснокутський район передав Прапор Перемоги і капсулу зі священною землею з братських могил Дергачівському району. У заході взяли участь голова Дергачівської РДА Андрій Руденко, голова Дергачівської райради Михайло Бушев, народний депутат України Володимир Кацуба, депутат Харківської обласної ради Олександр Бандурка, голова Ради Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич, ветерани.

Архів документів