Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін взяв участь у прямій телефонній лінії газети «Слобідський край»

Сьогодні в редакції газети «Слобідський край» відбулася пряма телефонна лінія за участю голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. У рамках Днів відкритості всі жителі області мали можливість задати губернатору питання, що найбільше цікавлять їх. Зокрема, за час прямої лінії до Михайла Добкіна звернулися з приводу земельних паїв, питань ЖКГ, прикордонного сполучення, приватизації житла, газифікації сіл, лікування катаракти та забезпечення інвалідів війни допоміжними засобами.

Відбувся семінар для представників інтернет-видань

Сьогодні в рамках Днів відкритості Харківської області відбувся семінар для представників інтернет-видань Харківщини на тему: «Новітні мас-медіа. Захист прав журналістів». Заняття провела медіа-експерт Діана Проценко. Майстер-клас пройшов у форматі інтерактивної презентації, в процесі якої всі присутні журналісти могли поставити будь-які питання. Були розглянуті теми, важливі для конвергентної журналістики, такі як цензура в Інтернет-виданнях, відповідальність журналістів і провайдерів, чинне законодавство України, що регулює питання роботи медіа, орієнтири, необхідні для того, щоб діяльність медіа відповідала міжнародним стандартам і багато іншого.

У Мереф’янському міжрайонному медичному центрі відкрили рентген-кабінет

Сьогодні у Мереф’янському міжрайонному медичному центрі відбулося урочисте відкриття рентген-кабінету. У заході взяв участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. В 2012 році за рахунок субвенції з державного бюджету район отримав рентгенологічний комплекс на 3 робочих місця вартістю 2 198,8 тис. грн. Для підготовки приміщення для установки обладнання з районного бюджету було виділено близько 32 тис. грн. За ці кошти був проведений ремонт полу, замінені 3 вікна на енергозберігаючі тощо.

У січні – квітні 2013 року підприємства роздрібної торгівлі збільшили оборот на 12,7%

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, оборот підприємств роздрібної торгівлі за січень – квітень поточного року склав близько 18,8 млрд. грн., що на 12,7% більше обсягу 2012 року в порівняльних цінах. «За даними Головного управління статистики в Харківській області, оборот підприємств оптової торгівлі за цей період склав близько 12,7 млрд. грн., оборот ресторанного господарства – 419,4 млн. грн., збільшившись на 5,6% по відношенню до січня – квітня 2012 року», – сказав Юрій Сапронов. 

У Мереф’янському міжрайонному медичному центрі відкрили фізіотерапевтичний кабінет

Сьогодні у Мереф’янському міжрайонному медичному центрі відбулося відкриття фізіотерапевтичного кабінету. У заході взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Мереф’янська центральна районна лікарня визначена одним з 10 міжрайонних центрів області (майбутніх госпітальних округів) для надання медичної допомоги жителям Харківського, частини Нововодолазького та Зміївського районів. Протягом останніх років приділялась велика увага покращенню матеріально - технічної бази закладу та оснащенню його сучасним медичним обладнанням.

У I кварталі 2013 року споживачам було надано послуг на 2,7 млрд. грн.

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. Згідно з даними Головного управління статистики в Харківській області, в середньому одне підприємство регіону реалізувало послуг на суму 652 тис. грн. «Найбільшою популярністю користувалися послуги з надання в оренду або експлуатацію власного чи орендованого майна (16,4% всіх реалізованих послуг), телекомунікаційні послуги (15,3%), послуги у сфері архітектури та інжинірингу, надання послуг технічного консультування (8,4%)», – повідомив заступник губернатора.

У січні-березні 2013 року Харківщина надала на експорт послуг на 57,8 млн. дол

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він зазначив, що в I кварталі 2013 року підприємства та організації Харківської області надавали послуги партнерам з 136 країн світу. «41,1% експорту послуг припадало на країни СНД, 58,9% – на інші країни світу. У кількісному вираженні країнам СНД було надано послуг на 23,8 млн. дол., іншим країнам світу – на 34,1 млн. дол. Основними нашими партнерами були Російська Федерація – 30,3% усіх послуг, Туркменістан – 6,5%, США – 13,9%, Індія – 7%, Ізраїль – 4,4%, Великобританія – 3,1%», – зазначив Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 7 червня, об 11:30 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться семінар для представників Інтернет-видань м. Харків на тему: "Новітні масс-медіа. Захист прав журналістів"; О 12:00 у Палаці праці (пл. Конституції, 1, 3 під’їзд, 2 поверх, Актова зала) розпочнуться урочисті заходи з нагоди Дня працівників легкої промисловості; О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх)відбудеться майстер-клас із операторської майстерності; О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться Обласна селекторна нарада обласної державної адміністрації з порядком денним: 1. Про стан підготовки матеріально-технічної бази зернозаготівельних підприємств до приймання зерна нового урожаю. 2. Стан охорони праці та пожежної безпеки в агропромисловому комплексі О 17:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнеться прес-конференція директора Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова та художнього керівника Міжнародного конкурсу юних піаністів В. Крайнєва Олександра Романовського на тему: «Підготовка до проведення XII Міжнародного конкурсу юних піаністів В. Крайнєва»

У Коломацькому районі близько 10% посівів становить еліта і супереліта

Коломацький район – аграрний, і основний сегмент тут посідають підприємства, які займаються виробництвом сільгосппродукції. Всі, хто серйозно займається агровиробництвом, активно впроваджують нові технології і намагаються працювати на більш високому рівні. Про це у ході скайп-конференції, що проходила у рамках проекту «Дні відкритості Харківської області», повідомив перший заступник голови Коломацької райдержадміністрації Михайло Снурніков. «На сьогодні великий обсяг у посівах займає еліта, використовується великий комплекс мінеральних добрив, гербіциди, нульова обробка грунту, широкозахватні агрегати, передпосівні роботи, високопродуктивні сорти та засоби захисту рослин. Цього року з 5 тис. га озимої пшениці 425 га становить еліта і супереліта. Це досить високий відсоток», – підкреслив він.

Ізюмщина планує встановити світовий рекорд

8 червня в Ізюмі відбудеться традиційний фестиваль полуниці, де очікуються гості зі всієї країни. Про це у ході скайп-конференції, що відбулась у рамках Днів відкритості Харківської області, розповів голова Ізюмської райдержадміністрації Валерій Білокудря. «Це свято дуже важливе для району, адже на Ізюмщині завжди пишалися тим, що наші працівники своєю невтомною працею радували мешканців не тільки Харківщини, але і всієї країни. Цього року заплановано проведення широкомасштабного фестивалю із залученням комісії з реєстрації рекордів Гіннеса. Планується встановити світовий рекорд з приготування полуничного варення. Одночасно на головній площі міста буде приготовлено близько тонни варення з полуниці», – зазначив голова Ізюмської РДА.

За останні 5 місяців об’єми виробництва Івашківського спиртового заводу склали майже 45 млн. грн.

З серпня 2012 року спільними зусиллями місцевої і обласної влади було поновлено роботу Івашківського спиртового заводу, який не працював майже 4 роки – з 2008 року. Про це повідомив під час skype-конференції, що відбулася у рамках Днів відкритості Харківської області, голова Золочівської райдержадміністрації Ігор Горішній. За його словами, на сьогодні завод працює стабільно, і виготовляє компонент моторного палива «Альтернативний». Тільки за останні 5 місяців об’єми виробництва склали 44 млн. 640 тис. грн., або 5485 тонн продукції.

Зачепилівщина готується святкувати 70-річчя визволення району

Про це сьогодні у ході скайп-конференції у рамках Днів відкритості Харківської області розповіла голова Зачепилівської райдержадміністрації Лідія Кобильська. Вона зазначила, що 19 вересня район буде святкувати дві знаменні дати: 70-річчя з дня визволення району від німецько-фашистських загарбників і день селища. До 70-річчя з дня визволення Зачепилівщина взяла участь у Всеукраїнській естафеті пам’яті «Слава визволителям України», а також проводить місцеву естафету пам’яті серед сільських рад. Крім того, усіх жителів та гостей району чекає насичена святкова програма.

Протипожежна безпека військової частини А1352 у Балаклії не викликає побоювань

Сьогодні на території військової частини А1352, яка розташована в м. Балаклія Харківської області, були проведені навчання з протипожежної безпеки. На них були присутні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, начальник ГУ ГСНС України в Харківській області Павло Одарюк і глава Балаклійської РДА Іван Столбовий. Згідно з легендою навчань, внаслідок удару блискавки загорілося дерево, вогонь перекинувся на траву і з'явилася загроза загоряння будівель. Підбиваючи підсумки, Валентин Дулуб зазначив, що робота всіх команд, які займалися пожежогасінням, була чіткою, злагодженою, швидкою та оперативною. Кількість пожежної техніки на території військової частини достатня, а підрозділи повністю укомплектовані особовим складом. «У тому, що стосується протипожежної безпеки, тут немає ніяких питань і побоювань», – підкреслив він.

Двом жителям Харківщини присвоєно звання «Заслужений журналіст України»

Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про відзначення державними нагородами», в якому за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної журналістики, багаторічну сумлінну працю та з нагоди Дня журналіста двом мешканцям Харківської області присвоєно почесне звання «Заслужений журналіст України». Зокрема, почесного звання були удостоєні головний редактор редакції Золочівської районної газети «Зоря» Василь Мірошник та редактор Валківської районної газети «Сільські новини» Валентина Романенко.

Одне з найважливіших питань у сфері медичного реформування - підготовка кадрів

Таку думку висловив в ході відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Про планування модернізації первинної медичної допомоги» начальник управління реформ медичної допомоги Міністерства охорони здоров'я України Костянтин Надутий. Він також висловив вдячність Харківській облдержадміністрації за пропозиції з питання підготовки висококваліфікованих кадрів.

Протягом останніх років фінансування закладів культури Барвінківського району здійснюється на 100%

Про це повідомив сьогодні під час скайп-марафону в рамках Днів відкритості Харківської області голова Барвінківської райдержадміністрації Іван Бовдуй. За його словами, протягом останніх трьох років фінансування закладів культури здійснюється на всі 100%. «В районі повністю збережена мережа культурних закладів. За останні три роки в усіх культурних закладах району проведені відповідні ремонтні роботи. У нас працюють усі заклади дитячої творчості, дві музичні школи та дитяча спортивна школа. Дуже висока кількість дітей у нашому районі займається у культурній сфері», - зазначив Іван Бовдуй.

У 2012 році у Дворічанський район було залучено 24,5 млн. грн. інвестицій

Про це сьогодні під час скайп-марафону в рамках Днів відкритості Харківської області повідомив голова Дворічанської РДА Сергій Радьков. «В минулому році загальна сума інвестицій у Дворічанський район склала 24,5 млн. грн. Це були різні інвестиції. Враховуючи, що район сільськогосподарський – основна роль відводиться саме сільському господарству. Майже 4 млн. грн. було витрачено на придбання нової сільськогосподарської техніки. Крім цього в районі будується свинокомплекс», - сказав він.

Територію військової частини А0829 у Лозовій буде очищено від боєприпасів до кінця 2013 року

Про це повідомив сьогодні в ході відвідування військової частини А0829 у місті Лозова Харківської області перший заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, роботи на арсеналі ведуться згідно з графіком, і його територія буде очищена від вибухонебезпечних предметів до кінця 2013 року. Також перший заступник губернатора зазначив, що на арсеналі повністю забезпечена протипожежна безпека, є вся необхідна техніка і повністю укомплектований особовий склад пожежних бригад.

У Вовчанському районі області позашкільною освітою охоплено близько 1800 дітей

Про це сьогодні під час скайп-марафону в рамках Днів відкритості Харківської області повідомив голова Вовчанської РДА Сергій Мотузний. «На сьогодні у Вовчанському районі діє Будинок дитячої та юнацької творчості. Там працює 34 гуртки, в яких займається 703 учня. Також в районі є музична школа, де займається 160 дітей та Школа естетичного виховання, яку відвідує 100 дітей, народний колектив танцю «Радість», спортивний клуб «Прайс». Всього позашкільною освітою в районі охоплено близько 1800 дітей», - сказав Сергій Мотузний.

У 2012 році населенню Великобурлуцького району за утримання молодняку великої рогатої худоби було виплачено близько 600 тис. грн.

Про це сьогодні в ході скайп-марафону в рамках Днів відкритості Харківської області повідомив голова Великобурлуцької райдержадміністрації Володимир Криничанський. «Згідно з державною програмою розвитку тваринництва тим, хто утримує велику рогату худобу, нараховуються дотації. За минулий рік для населення таких коштів було виділено близько 600 тис. грн. Програма продовжується і в цьому році. На сьогодні вже подано документи на виплату дотацій більше 520 особам», - сказав Володимир Криничанський.

В Близнюківському районі 100% дітей 5-річного віку охоплені дошкільної освітою

Про це сьогодні в ході скайп-марафону в рамках Днів відкритості Харківської області повідомила голова Близнюківської райдержадміністрації Лідія Шулець. «На території Близнюківського району збережена мережа дошкільних навчальних закладів. Працює 20 дитячих садків, в яких виховується 632 дитини. Потреби у відкритті додаткових груп або дошкільних навчальних закладів зараз немає. Дошкільною освітою охоплені всі діти 5-річного віку», - сказала Лідія Шулець.

В Барвінківському районі проблем із водопостачанням немає

Про це сьогодні в ході скайп-марафону в рамках Днів відкритості Харківської області повідомив голова Барвінківської РДА Іван Бовдуй. За його словами, Барвінківський район розташований у південно-східній частині Харківської області у складній гідрологічній зоні. Тому проблема питної води в районі завжди стояла гостро і потребувала вирішення.

Вступне слово Президента України до щорічного послання до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України

2012 рік вчергове продемонстрував суперечливість та мінливість сучасного світу. Непевні тенденції відновлення світової економіки після жорсткої кризи 2008-2009 рр. змінилися загостренням кризових проявів у провідних країнах світу, і насамперед - на Європейському субконтиненті. Економічні негаразди зазвичай супроводжуються підвищенням рівня соціальної напруженості, а прагнення країн світу віднайти оптимальні шляхи антикризових дій формують непрості геополітичні тенденції. Усі ці процеси мають об’єктивний характер. Відсторонитися, уникнути цих змін не зможе жодна країна. Яким шляхом має рухатись Україна, щоб зайняти гідну позицію у цих глобальних трансформаціях, зберегти й наростити динаміку соціально-економічного розвитку? Відповідь одна: наша держава має продовжувати стратегію реформ, спрямованих на модернізацію всіх сфер суспільного життя.

Табір відпочинку «Орлятко» Чугуївського району готовий зустрічати перших дітей з 7 червня

«Вже з 7 червня дитячий табір «Орлятко» готовий зустрічати перших відвідувачів сезону 2013 року. Приємно також відзначити, що цього року ціна путівок у таборі «Орлятко» є однією з найнижчих в області та складає 1680 грн.», – підкреслив під час робочої поїздки до Чугуївського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. У ході підготовки закладу до початку оздоровчого сезону був виконаний капітальний ремонт, на що було витрачено більше 1 млн. грн. (200 тис. грн. з обласного бюджету, 300 тис. грн. з районного бюджету та більше 500 тис. грн. позабюджетних коштів). Зазначені кошти здебільшого було витрачено на ремонт покрівель, житлових корпусів, душових та туалетів, встановлення металопластикових вікон та інші підготовчі роботи до літнього сезону роботи.

Табір «Політ» поновив свою роботу

Під час робочої поїздки до Чугуївського району заступник голови Харківської облдержадміністрації, начальник обласного штабу з питань оздоровлення Євген Савін ознайомився зі станом підготовки оздоровчих таборів району до літнього сезону. Під час відвідування оздоровчого табору «Політ» заступник голови обласної державної адміністрації звернув увагу на особливості підготовки табору до літніх змін, графік роботи закладу оздоровлення та плани роботи з дітьми. «У 2013 році поновив свою роботу табір «Політ», який не функціонував у 2012 році. Цього року табір буде працювати у три зміни. Загалом протягом літа 480 дітей матимуть можливість відпочити у таборі. Приємно відзначити, що табір «Політ» цього року виграв тендер та зараз батьки мають нагоду придбати оздоровчу путівку лише за 10% від її вартості – тобто, заплативши лише 292 грн. з загальної суми 2920 грн. Решту витрат покриває Фонд соціального страхування», – зазначив Євген Савін.

Взаєморозуміння влади, роботодавців та центрів зайнятості – запорука забезпечення легальної зайнятості молоді

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, результативність процесу працевлаштування залежить від взаємодії влади, роботодавців та центрів зайнятості. «Якщо ці три складові діють скоординовано, то є гарантія, що люди, які шукають роботу, можуть досягти своєї мети. Особливо важливо, щоб молоді фахівці та всі інші люди, які шукають роботу, могли знайти її в найкоротші терміни», – підкреслив Ігор Шурма.

10 червня відбудеться Інтернет-конференція Валентина Дулуба

10 червня о 17:00 у рамках Днів відкритості Харківської області на сторінці Харківської облдержадміністрації в соціальній мережі Facebook відбудеться Інтернет-конференція першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба. Запрошуємо всіх Інтернет-користувачів заздалегідь поставити свої запитання першому заступнику губернатора на «стіні» нашої сторінки.  Звертаємо вашу увагу! Необхідна реєстрація в мережі Facebook!

Події дня

Сегодня об 11.00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться скайп-марафон за участю голів Барвінківської, Близнюківської, Великобурлуцької, Вовчанської, Дворічанської, Зачепилівської, Золочівської, Ізюмської, Коломацької районних державних адміністрацій; о 12.00 в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75, ауд. 8) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ за темою: «Про планування модернізації первинної медичної допомоги». УВАГА! Збір представників ЗМІ об 11:40 біля центрального входу; о 16.00 у Покровському сквері (вул. Університетська, 8/10) відбудеться Святкування Дня журналіста України.

У Харківській області зміцнюється матеріально-технічна база культурних установ

У Харківській області ведеться активна робота з реалізації завдань Президента України щодо створення умов для доступу громадян України до культурних послуг. Зокрема, протягом 2011-2012 років проводилася робота з відновлення районних Будинків культури, ремонту сільських клубів районів області, закупівлі нового обладнання. Завдяки цьому Будинки культури та окремі сільські клуби вже вийшли на новий якісний рівень, до якого в області планують привести всі центри культури. Яскравим прикладом проведеної роботи є відкриття в грудні 2011 року Будинку культури в Печенізькому районі.

У галереї «Бузок» відкрилася виставка «Дитячі мрії»

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» урочисто відкрито виставку «Дитячі мрії», яка об'єднала ілюстрації до дитячих книг харківських видавництв «Ранок», «Фоліо» і «Пелікан», а також творчі роботи юних художників Харківського академічного художнього ліцею. У церемонії відкриття взяли участь начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, генеральний директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький і директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов. «Сьогодні галерея «Бузок» дарує нам справжню подорож у наше дитинство. Ми відкриваємо унікальну виставку – ми вирішили подивитися на тих, хто читає дитячі книги, їх батьків і тих людей, які створюють ці книги. Симбіоз такої творчості сьогодні вилився в величезну експозицію. У великій залі представлені роботи художників харківських видавництв, а в малій залі – дітей, учнів художнього ліцею. І якщо роботи перших допомагають нам повернутися в дитинство, то роботи дітей – їх крок у доросле життя», – підкреслила Вікторія Маренич.

Архів документів