Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Курська битва визначила поворот в історії Великої Вітчизняної війни

У ході урочистих заходів, присвячених 70-річчю Перемоги у Курській битві, Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв підкреслив, що дуже радий вітати ветеранів Великої Вітчизняної війни, учасників Курської битви і подякувати їм за Перемогу. Дмитро Медведєв зазначив, що подібної битви в історії ніколи не було і не буде. Ніколи не було такої концентрації військ, техніки, але найголовніше - концентрації людської волі, яка дозволила зламати хребет гітлерівській машині і, по суті, повернути в інший бік хід Великої Вітчизняної війни.

У Харкові відбулося урочисте покладання квітів з нагоди Дня Незалежності України

Сьогодні в Харкові з нагоди Дня Незалежності України відбулося урочисте покладання квітів до монументу на честь Незалежності України на пл. Конституції. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін, заступники Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан та Михайло Фатєєв, Генеральний консул Республіки Польща в м. Харкові Ян Гранат, Генеральний консул РФ в Харкові Сергій Семенов, депутати обласної та міської рад, керівники правоохоронних органів, а також представники духовенства, громадських організацій, військові, працівники організацій та установ міста, школярі, ветерани.

Ветерани Харківщини привітали курян з 70-річчям Перемоги у Курській битві

У Курську 23 серпня відбувся урочистий мітинг, присвячений 70-річчю Перемоги у Курській битві і військовий парад з проходженням урочистим маршем військ Курського територіального гарнізону за участю військовослужбовців роти почесної варти 154-го окремого Преображенського комендантського полку та військового оркестру. Губернатор Курської області Олександр Михайлов, звернувшись до присутніх, підкреслив, що день 70-річчя Перемоги на Курській дузі - це свято для всього радянського народу.

Звернення Президента до Українського народу з нагоди Дня Незалежності

Шановні співвітчизники! Вітаю вас із Днем незалежності України! Двадцять два роки тому Україна виборола політичний суверенітет. Сьогодні наша держава робить усе, аби досягти економічної стабільності та добробуту. Пройдений нашою країною шлях переконливо свідчить, що ми здатні самостійно та відповідально розвивати власну, незалежну державу.

Сьогодні кожен харків'янин відчуває, що він живе в найкрасивішому і найсучаснішому місті. Михайло Добкін

23 серпня під час святкового концерту на площі Свободи голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав усіх харків'ян і гостей міста з Днем Харкова і 70-річчям визволення міста від фашистських загарбників. «Сьогодні незвичайний день – сьогодні день народження Харкова і 70-та річниця визволення нашого міста. Сьогодні той день, коли кожен харків'янин відчуває, що він живе в найкращому, найкрасивішому і найсучаснішому місті, – зазначив голова Харківської облдержадміністрації. – Я думаю, що жити в Харкові дуже цікаво, дуже непросто, але дуже класно. І таким наше місто роблять саме харків'яни. Я хочу висловити впевненість у тому, що таким чудовим, яким сьогодні є наше місто, його давно ніхто не бачив, а найголовніше, що з кожним роком воно ставатиме ще облаштованішим і красивішим».

Михайлу Добкіну вручено нагрудний знак Почесного громадянина міста Харкова

Під час святкового концерту на площі Свободи до Дня міста Харкова Харківський міський голова Геннадій Кернес і голова Харківської облради Сергій Чернов привітали голову Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та інших видатних харків'ян із присвоєнням звання "Почесний громадянин міста Харкова". "Хочу від імені тих, хто отримав найвище в місті звання – звання Почесного громадянина Харкова – подякувати харків'янам, трудовим колективам, громадським організаціям, депутатському корпусу Харківської міської ради та особисто Геннадію Кернесу за цей вибір", - зазначив губернатор.

У галереї «Бузок» відкрилися виставки «Моє улюблене місто» і «Кольори Харкова та Слобожанщини» з нагоди Дня визволення Харкова

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулося урочисте відкриття двох виставок творів харківських художників. У великій залі була відкрита виставка 17 харківських художників «Моє улюблене місто». В експозиції представлено 47 робіт, в яких художники оспівують красу Харкова. Серед представлених робіт картини початківців, студентів, заслужених метрів, а також сім'ї архітекторів. Всі роботи об'єднані єдиною музикою - любові до рідного міста, на них зображені знайомі місця для харків'ян. У малій залі центру відкрилася виставка художника Миколи Білоусова «Кольори Харкова та Слобожанщини». Він працює в різних напрямах, велика кількість його робіт присвячено подіям Великої Вітчизняної війни. У його роботах достовірність химерним чином поєднується з якоюсь абстрактністю. Насиченість барв, сміливість лінії дозволяють закарбувати рух і передати обсяг, створити не застиглу картинку, а якусь історію.

Із Днем Незалежності України, шановні земляки!

Впродовж століть українці мріяли про власну державу, продовжуючи традиції Київської Русі. Нам випало стати свідками та учасниками утворення і розбудови України.  Кілька років тому почався новий етап державного будівництва, зумовлений внутрішніми і зовнішніми чинниками, - ініційована Президентом України Віктором Януковичем модернізація країни. Результатом наших спільних зусиль стане сучасна демократична держава з високими стандартами життя. Із днем народження Української держави, шановні друзі! Шануймо, любімо свою Батьківщину. Примножуймо її славу своїми щоденними справами і вчинками. Голова обласної державної адміністрації      Михайло Добкін

Події дня

Сьогодні, 24 серпня, о 10:00 на пл. Конституції біля Монумента на честь Незалежності України відбудеться урочисте покладання квітів з нагоди Дня Незалежності України; О 10:00 в актовій залі Університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба (в'їзд Тринклера, 3-А) розпочнеться Всеукраїнська конференція, присвячена 70-річчю "Бєлгородсько-Харківської" операції, звільненню Харкова та Лівобережжя України; О 16:00 у Харківському художньому музеї (вул. Університетська, 11) відбудеться відкриття виставки «Художник Є.Г. Волошинов» у виставковому циклі «Незабуті імена земляків»; О 16:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) розпочнеться концерт «Місто натхнення і творчості».

На Висоті маршала Конєва відкрита виставка, присвячена Сергію Остащенку

Сьогодні на виконання завдань Президента України про продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу в рамках святкування 70-ї річниці визволення міста Харкова від фашистських загарбників в музеї Національного меморіального комплексу «Висота маршала Конєва» відбулося відкриття виставки «У граніті , в бронзі і в серцях ... », присвяченої Героєві Радянського Союзу, Почесному громадянину м. Харкова, першому голові Харківського обласного комітету Міжнародної української спілки учасників війни Сергію Остащенку.

Леонід Новохатько відзначив позитивний досвід роботи харківських музеїв

В ході робочої поїздки до Харківської області Міністр культури України Леонід Новохатько у супроводі заступника голови ХОДА Євгена Савіна взяв участь у святкових заходах, присвячених 70-й річниці визволення Харкова від фашистських загарбників та Дню міста, та оглянув декілька закладів культури Харківщини. Зокрема, Міністр відвідав Харківський художній музей, де ознайомився з підготовкою до відкриття виставки творів харківського художника і фотографа Євдокима Волошинова. Леонід Новохатько відзначив, що проект Харківського художнього музею «Незабуті імена земляків», в рамках якого і відбудеться відкриття виставки Євдокима Волошинова, необхідно започаткувати на Всеукраїнському рівні. Цей виставковий проект реалізований з ініціативи та за дієвої підтримки голови Харківської ОДА Михайла Добкіна і приурочений до 190-річчя з дня народження художника.

У Харкові планують відкрити Російський центр науки і культури

Сьогодні під час зустрічі голови Харківської ОДА Михайла Добкіна із спеціальним представником Президента Російської Федерації по країнах СНД, керівником Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників, що проживають за кордоном і міжнародному гуманітарному співробітництву Костянтином Косачовим було обговорено питання відкриття в місті Харкові Російського центру науки і культури.

Дружба між українським і російським народами не вимірюється економічними взаєминами. Михайло Добкін

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна із спеціальним представником Президента Російської Федерації по країнах СНД, керівником Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників, що проживають за кордоном і міжнародному гуманітарному співробітництву Костянтином Косачовим. У заході також взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов.

У П'ятихатках освятили храм Святої цариці Тамари

Сьогодні на перехресті Бєлгородського шосе та пр. Курчатова відкрився храм Святої цариці Тамари. У церемонії відкриття взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій, Патріарх Єрусалимський і всієї Палестини Феофіл III, меценат Павло Фукс, за чиї кошти було збудовано храм, а також парафіяни.

Закладено капсулу на місці будівництва багатофункціонального спорткомплексу «Харків Арена» для Євробаскету-2015 (доповнено)

Сьогодні на місці будівництва багатофункціональної спортивної арени «Харків Арена» для Євробаскету-2015 відбулася церемонія закладки капсули з посланням для майбутніх поколінь. У ній взяли участь Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова наглядової ради компанії «ВЕТЕК» Сергій Курченко.

Урочисті заходи до Дня Незалежності України відбудуться на Харківщині

Завтра, 24 серпня відбудуться урочисті заходи до Дня Незалежності України. Зокрема, о 10:00 відбудеться урочисте покладання квітів до Монумента Незалежності України на площі Конституції.

Святкування 70-річчя визволення України має об'єднати український народ

Святкування 70-річчя визволення України та Великої Перемоги має об'єднати український народ навколо спільних цінностей і досягнень, загальної пам'яті про мільйони жертв Великої Вітчизняної війни. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, виступаючи на урочистих заходах з нагоди 70-річчя визволення міста Харкова від фашистських загарбників.

Ми повинні проводити відповідальну політику національної пам'яті. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович, виступаючи на урочистостях з нагоди 70-річчя визволення Харкова від фашистських загарбників, відзначив необхідність шанобливого ставлення до подвигу загиблих в роки Великої Вітчизняної війни і формування відповідальної політики національної пам'яті. «Поряд з посиленням соціального захисту ветеранів ми повинні проводити відповідальну політику національної пам'яті», - сказав Глава держави.

Школи та дитсадки Харкова і області отримають нові російськомовні книги

У Національному університеті «Народна українська академія» відбулася презентація та передача книг школам і дитячим садкам м. Харкова та Харківської області. Передача книг відбулася за підтримки Федерального агентства з справах Незалежних Держав. Про це повідомив керівник представництва агентства в Україні Костянтин Воробйов. «Це збірки російських класиків, книги «Казки російських письменників», «Від Афін до Сочі», а також фотоальбом «Війна 1914-1917 рр.». Ми дуже хочемо, щоб тут в місті який гранично близько розташований до території Російської Федерації, який протягом століть пов'язаний з Росією узами дружби, не забували російську мову», - зазначив Костянтин Воробйов.

За останні роки зроблено рішучі кроки в напрямі істотного покращення рівня життя ветеранів війни

За останні роки влада зробила рішучі кроки в напрямі істотного покращення рівня життя ветеранів Великої Вітчизняної війни. Про це сказав Президент України Віктор Янукович, виступаючи на урочистостях з нагоди 70-річчя визволення Харкова від фашистських загарбників. За його словами, останнім часом більш ніж на 700 грн. збільшена пенсія членам сімей померлих інвалідів війни, на 49% підвищено середній розмір пенсії учасникам ВВВ, майже в 4,5 рази зросла грошова допомога ветеранам війни, розмір пенсій інвалідів війни за останні два роки зріс на 41%.

Фотовиставка «70-річчя Курської битви» відкрилася в Національному Університеті «Народна українська академія»

У Національному університеті «Народна українська академія» відбулося відкриття фотовиставки «70-річчя Курської битви», однієї з найбільш кровопролитних і переломних битв у Великій Вітчизняній війні. Підготувало експозицію Федеральне агентство у справах Співдружності Незалежних Держав. За словами керівника представництва в Україні Федерального агентства у справах Співдружності Незалежних Держав Костянтина Воробйова, на виставці представлені архівні фотографії 1941-1945 років.

Наш синівський обов’язок – дбати про ветеранів та передавати пам'ять про їх подвиг нашим дітям. Віктор Янукович

Сьогодні під час урочистих заходів на площі Свободи Президент України Віктор Янукович привітав харків’ян та гостей міста з Днем визволення Харкова. «Шановні харків’яни, дорогі ветерани. Щиро вітаю вас із 70-ю річницею визволення міста Харкова від німецько-фашистських загарбників. Сьогодні ми схиляємо голову перед подвигом Героїв, які ціною свого життя визволили нас з рабства окупації. Зараз, дивлячись на квітучий, мирний Харків, важко повірити, що 70 років тому на цих вулицях точилися бої. Харків’яни відродили своє місто, і Харків постав як одне з найкрасивіших міст України. Сьогодні Харків є гордістю країни. Чимало вихідців з Харкова збагатили українську науку, освіту, культуру, дали поштовх для розвитку нових галузей, знань та новітніх технологій. Фундамент для розвитку Харкова був закладений нашими ветеранами, людьми, що присвятили свої молоді роки відбудові міста. Наш синівський обов’язок – дбати про них і передавати цю пам'ять нашим дітям», - зазначив Віктор Янукович у своєму виступі.

Віктор Янукович оглянув нову стелу «Харків - місто воїнської слави»

Сьогодні на Меморіалі Слави після церемонії покладання квітів Президент України Віктор Янукович оглянув нову стелу «Харків – місто воїнської слави», встановлену на честь увіковічення історичного подвигу народу в обороні і визволенні міста Харкова.

Рідні загиблого у Польщі під час ВВВ Івана Кузнєцова подякували Віктору Януковичу за надану можливість відвідати могилу свого родича

Сьогодні на Меморіалі Слави Президент України Віктор Янукович поспілкувався з рідними загиблого у Польщі радянського бійця Івана Кузнєцова, який вважався зниклим безвісти з 1944 року.. Його син – Олександр Кузнєцов подякував Главі держави за сприяння у відвіданні у Польщі могили батька.

Віктор Янукович поклав квіти до Меморіалу Слави

Сьогодні з нагоди 70-ї річниці визволення м. Харкова від фашистських загарбників Президент України Віктор Янукович, який приїхав до Харкова, щоб взяти участь в урочистих заходах, поклав квіти до Меморіалу Слави у Лісопарку. У церемонії покладання квітів також взяли участь Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, представники Кабінету міністрів, народні депутати, ветерани, харків’яни.

На Харківщину прибув Президент України Віктор Янукович

У міжнародному аеропорту «Харків» приземлився літак Президента України Віктора Януковича. Главу держави зустріли голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, а також керівники правоохоронних органів області.

До Дня Незалежності в Харкові відкрилася виставка народного костюма «Етноеволюція»

В Обласному центрі культури і мистецтва 22 серпня відкрилася виставка народного костюма «Етноеволюція», на якій можна прослідкувати спадкоємність народних традицій у формуванні образу сучасних українців. Участь у церемонії відкриття взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Ця виставка - приголомшлива. Мені вдалося за кілька днів до її офіційного відкриття приїхати сюди під час підготовки, детально розглянути деякі костюми, поговорити з фахівцями. Для сучасної людини це зовсім інший світ, це такий пласт культури Слобожанщини, який з величезним інтересом і повагою треба вивчати», - зазначив Євген Савін.

Звернення Президента до Українського народу з нагоди Дня Державного Прапора

Дорогі співвітчизники! Сьогодні ми відзначаємо День Державного Прапора України - великої державної святині, яка уособлює фундаментальні цінності Українського народу. Це свято єднання усіх громадян і патріотів незалежно від регіону проживання, віросповідання чи політичних уподобань. Синьо-жовтий стяг втілює споконвічне прагнення українців до мирної праці під чистим небом на своїй землі, забезпечення власного добробуту, побудови прогресивного, інтегрованого у сучасний світ суспільства.

У Харкові відбулися урочистості, присвячені Дню Державного Прапора України

Сьогодні у трикутному сквері по пр. Правди відбулася урочистості, присвячені Дню Державного Прапора України. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, а також керівники силових структур, представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості та молоді.

Дорогі друзі!

Прийміть мої вітання з Днем міста та 70-ою річницею визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників. Харків – місто нашого дитинства і нашого майбутнього, місто реалізованих можливостей і здійснених бажань, місто надії і щастя. Нехай же нас, харків'ян, завжди об'єднує любов до рідного міста і турбота про його процвітання. Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін

Архів документів