Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

31 травня 16 959 випускників отримають свідоцтва про загальну середню освіту

Сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал підбив деякі підсумки 2012/2013 навчального року. «Закінчують навчальний рік всі 882 загальноосвітні учбові заклади. На сьогодні триває державна підсумкова атестація у випускників, яка завершиться 30 травня, а 31 травня відбудеться вручення свідоцтв про загальну середню освіту. Свідоцтва отримають 16 959 учнів, що закінчують 11 клас у державній і приватній мережі закладів. 1 червня відбудуться урочистості «День випускника» на майдані Свободи», – зазначив він.

Харківська область до оздоровчої кампанії готова

Про це сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Міністра соціальної політики України Наталії Королевської заявив заступник голови Харківської ОДА Євген Савін. «У Харківській області планується відкрити 867 таборів, з них 790 пришкільних, 36 стаціонарних, 17 таборів праці та відпочинку і 24 наметові містечка. 709 пришкільних таборів вже почали свою роботу. Всього планується охопити оздоровленням та відпочинком 200 тис. 314 дітей, що складає 95,5% дітей у віці від 7 до 16 років», - сказав Євген Савін.

Харківщина посіла перші місця у загальнонаціональному рейтингу за результатами учнівських олімпіад і захисту робіт МАН

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал. «Досягнення учнів нашого регіону на всеукраїнському рівні ще раз підтвердили високий рівень освіти на Харківщині. Вони посідають перші місця у загальнонаціональному рейтингу за результатами виступів учнів на олімпіадах з навчальних дисциплін і перше місце за підсумками захисту робіт Малої академії наук», – підкреслив він.  

Харківська екстрена медична допомога – одна з найкращих в України

Наприкінці травня в м. Києві відбувся V Український чемпіонат бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги. За підсумками змагань друге місце посіла команда КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Переможцем стала команда Київської станції екстреної медичної допомоги. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, результати цих змагань ще раз підтвердили, що Харківська екстрена медична допомога – одна з найкращих в Україні.

Зовнішнє незалежне оцінювання проводитиметься в 40 пунктах оцінювання в Харкові і містах обласного значення

Про це повідомив сьогодні в ході робочої наради, присвяченій підготовці до проведення ЗНО, директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. За його словами, якщо в попередні роки для цього виділялися приміщення загальноосвітніх шкіл, то в нинішньому році 99,9% тестувань відбудеться в стінах вузів. Адреси всіх пунктів оцінювання – на сайті Харківського регіонального центру ЗНО. «У 2012 році вперше за 5 років проведення зовнішнього незалежного оцінювання абітурієнти показали такі результати, які дали можливість підвищити рівень рейтингу Харківської області з усіх предметів. Безумовно, це велика заслуга педагогічних колективів, а також результат грамотного і солідного менеджменту з боку Харківської облдержадміністрації. Наше завдання в 2013 році – продовжити цей розвиток», – заявив Олександр Сидоренко.

Харківська область готується до проведення зовнішнього незалежного оцінювання

Зовнішнє незалежне оцінювання в Харківській області відбуватиметься з 3 по 27 червня 2013 року. За цей час майбутні абітурієнти зможуть пройти тестування з 11 предметів. Сьогодні в ході робочої наради, присвяченій підготовці до проведення ЗНО, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін зазначив, що всі минулі роки Харківська область чітко і організовано проводила зовнішнє незалежне оцінювання, і кампанія 2013 року також відбудеться на найвищому організаційному рівні. «Якість організації ЗНО – запорука того, що всі абітурієнти отримають абсолютно рівні можливості. За рахунок чіткої організації оцінювання у Харківській області ми отримуємо реальний результат якості знань», – підкреслив він.

Широкій публіці планують повертати незаслужено забуті імена харківських художників

Як повідомив сьогодні після відвідування Харківського художнього музею голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, з цього року в області розпочнуть роботу з повернення незаслужено забутих імен харківських художників широкій публіці.

Сьогодні в кінотеатрі "Боммер" стартують Дні польського кіно

Сьогодні в кінотеатрі «Боммер» відбудеться урочисте відкриття VIII Фестивалю польського кіно. Українському глядачеві будуть представлені сім кращих польських фільмів, створених за останні два роки. Фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами. Дні польського кіно представляє Польський Інститут у Києві за підтримки інституту Адама Міцкевича, Польського Інституту Кінематографії.

Михайло Добкін ознайомився с виставкою картин Івана Труша «Малярські елегії українського неоромантика»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні відвідав Харківський художній музей, де ознайомився с виставкою картин львівського художника Івана Труша «Малярські елегії українського неоромантика». Виставка відбувається в рамках акції «Музей-гість», яка є однією зі складових реалізації угоди про співпрацю між Харківською та Львівською областями.

Події дня

Сьогодні, 28 травня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція директора Департаменту науки і освіти обласної державної адміністрації Романа Шаповала на тему: «Закінчення 2012-2013 навчального року у Харківській області»; о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання Наглядової ради за діяльністю інтернатних установ системи органів праці та соціального захисту населення; о 19:00 у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський Шлях, 6) відбудеться відкриття Днів польського кіно.

Цього року відкриється дитячий табір «Турист», який не функціонував 8 років

Про це сьогодні повідомила заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА - начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова. «Після восьмирічної перерви в Чугуївському районі починає працювати табір «Турист». Це колишній табір заводу «Електроважмаш», зараз він переданий на баланс Чугуївської райдержадміністрації. Цього року він буде працювати як наметовий табір з тематичною зміною патріотичного виховання. Вже наступного року табір буде відкритий як стаціонарний», - сказала Лариса Козлова.

З 27 травня в Харківській області почали працювати пришкільні табори

Про це сьогодні повідомила заступник директора Департаментуу справах молоді та спорту ХОДА - начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова. «З сьогоднішнього числа починають працювати 790 пришкільних таборів області. Вони працюватимуть 2 тижні. За цей період планується охопити майже 80 тисяч дітей шкільного віку», - сказала Лариса Козлова.

НУА презентує збірку спогадів учасників та очевидців визволення міста Харкова

29 травня Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія» відзначає 22-й день народження. У цей день о 18:00 університет презентує збірку спогадів учасників та очевидців визволення міста Харкова «Один Великий День з історії міста: 23 серпня 1943 року». Святковий вечір проходитиме під девізом «НУА вітає улюблене місто напередодні 70-річчя його визволення від фашистів!» Учасники свята зможуть познайомитися з уривками з книги «Один Великий День з історії міста: 23 серпня 1943 року». До видання, підготовлене 26 авторами і 120 укладачами, увійшло багато матеріалів, які раніше ніде не публікувалися.

Ринок молока в Україні має великі перспективи для зростання

Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Він повідомив, що в Україні виробляється близько 2% від загальносвітового обсягу молока. «Так, минулого року було вироблено 11,4 млн. т молока, з них у Харківській області – 514,2 тис. т. У 2012 році вперше за чотири роки в країні зросло виробництво молочної продукції. Крім того, минулого року вперше молочні ферми здали на переробку молока більше, ніж господарства населення – 52%. Це означає зростання якості виробленого Україною молока», – сказав Юрій Сапронов.

Харківський та Чугуївський райони є лідерами з отримання прямих іноземних інвестицій

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, за отриманням прямих іноземних інвестицій з початку інвестування серед районів області є лідерами Харківський та Чугуївський – в них було вкладено 200,1 млн.дол. і 197,5 млн.дол. відповідно. «На 1 січня поточного року обсяг внесених з початку інвестування в економіку області прямих іноземних інвестицій склав близько 2,2 млрд. дол США. Інвестиції надійшли з 66 країн світу, в тому числі зі країн ЄС було внесено близько 1,8 млрд.дол., зі країн СНД – 44,1 млн.дол., з інших країн світу – 287,6 млн.дол.», – зазначив Юрій Сапронов.

Чисельність поголів'я крупної рогатої худоби в області збільшилась на 3,8%

На 1 травня поточного року в області утримувалося 229,7 тисяч голів великої рогатої худоби. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «У порівнянні з 1 травня 2012 року чисельність поголів'я ВРХ в області збільшилась на 8,4 тис. голів (на 3,8%). Із загальної кількості худоби в усіх категоріях господарств області утримувалось 99,1 тис. корів. Також у регіоні налічувалося 281,2 тис. голів свиней, 101,2 тис. голів овець та кіз, 10 млн. голів птиці», – поінформував він.

30 травня відкриється виставка авторської ляльки «Її величність лялька»

30 травня 2013 року о 16.00 в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62, виставковий зал 2-го поверху) відбудеться урочисте відкриття виставки авторської ляльки «Її величність лялька».

У I кварталі Харківщина експортувала продукцію в 97 країн світу

Згідно статистичної інформації, в I кварталі 2013 року підприємства та організації Харківської області експортували свою продукцію в 97 країн світу, імпортували товари з 96 країн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «За цей період експортні поставки склали 444,3 млн. дол (на 4% менше, ніж у січні-березні 2012 року), імпортні – 487,1 млн. дол (на 21,8% менше)», – зазначив заступник губернатора.

На Харківщині відбулася Спартакіада серед держслужбовців

25 травня на стадіоні та у легкоатлетичному манежі комунального закладу «КДЮСШ ХТЗ» Харківської обласної ради відбулися змагання серед державних службовців департаментів, управлінь, відділів та апарату облдержадміністрації. Як повідомляє офіційний сайт Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА, цього року змагання відбулися вже вдесяте. Держслужбовці змагались у п’яти видах спорту: міні-футбол, волейбол, настільний теніс, шахи і шашки окремо серед чоловіків та жінок. В кожному з видів було визначено переможця та призерів, а також трійку найкращих у загальнокомандному підсумку. За результатуми змагань перше місце посіла команда Департаменту у справах молоді та спорту, другими стали представники апарату Харківської облдержадміністрації, третє місце посіли держслужбовці Департаменту соціального захисту.

На Харківщині відкрили «Європейське містечко»

Сьогодні у Центральному парку культури та відпочинку імені М.Горького з нагоди святкування Дня Європи на Харківщині відбулося урочисте відкриття «Європейського містечка». У заході взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов, Генеральний консул Республіки Польща в м. Харкові Ян Гранат.

В художньому музеї відкрилась виставка львівського художника Івана Труша «Малярські елегії українського неоромантика» (доповнено)

Сьогодні в Харківському художньому музеї в рамках угоди про співпрацю між Харківською та Львівською областями розпочалася акція «Музей-гість». До уваги мешканців Харківщини представлена виставка творів львівського художника Івана Труша «Малярські елегії українського неоромантика». У відкритті виставки взяв участь заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. Як зазначив Ігор Шурма, ця акція передбачає обмін культурно-мистецькими цінностями, щоб з ними ознайомилися люди, які проживають в Харківській та Львівській областях. «Іван Труш у Харкові та Сергій Васильківський у Львові, мені видається, це те, що повинно відкрити душу людей, серед яких жили ці художники. Минуло фактично століття, люди мають свою ментальність, традиції, і ніхто так тонко не відкриє душу людей як митець», - підкреслив Ігор Шурма.

Готуватися до нового опалювального сезону необхідно вже зараз. Валентин Дулуб

«Вже закінчується травень, а до 1 жовтня вся система повинна бути готова до початку нового опалювального сезону. З цими речами жартувати не можна. Давайте вже зараз готуватися до майбутнього опалювального сезону і почнемо з того, що ліквідуємо всі хвости минулого сезону. Новий опалювальний сезон має розпочатися так само організовано, як сезон 2012/2013 років. Не повинно виникнути проблем ні виділенням лімітів на газ, ні з запуском опалювальних систем», – зазначив у ході селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. 

Віталій Панов привітав учнів Вовчанського ліцею №2 зі святом «Останнього дзвоника»

Сьогодні директор Департаменту АПР ХОДА Віталій Панов привітав учнів та випускників Вовчанського ліцею №2 зі святом «Останнього дзвоника». Також на святі були присутні міський голова Ольга Топоркова, вчителі та батьки. Віталій Панов привітав 15 випускників ліцею зі вступом в доросле життя та побажав успіхів у подальшому навчанні. «Сьогодні ви робите перший крок у доросле життя, і саме від нього залежатиме ваше майбутнє. Хочу, щоб цей крок був у вас вдалим та правильним, а протягом всього вашого життєвого шляху вас супроводжувала удача, - звернувся до випускників Віталій Панов. – А всім школярам і вчителям хочу побажати хорошого літнього відпочинку, щоб у вересні з новими силами приступити до занять».

Підбито підсумки щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» в Харківській області

21 березня в Харківській області розпочалася щорічна всеукраїнська акція «За чисте довкілля», а сьогодні в ході селекторної наради ХОДА були підбито її підсумки. За час акції на території Харківської області ліквідовано 1664 стихійних звалища (130% від плану), впорядковано території 1561 кладовища (100%), 893 братських могил і почесних поховань, території 522 парків і скверів (100%). «Виконана велика, серйозна робота. Її результати очевидні, і це цінують люди – як жителі області, так і ті, хто часто буває у нас. Кожен, хто в'їжджає на Харківщину, відзначає, що чистіше нашого регіону немає. Це дійсно так. Звичайно, вони оцінюють нашу область за її головними дорогами і дорогами загальнодержавного значення. Я хочу відзначити, що у нас повинні бути в повному порядку не тільки головні магістралі, а й місцеві дороги у всіх населених пунктах. Ця чистота і краса – запорука гарного настрою і якісної роботи», – підкреслив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Споживачі Харківщини на 114% розрахувалися за газ, спожитий у 2013 році

Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Микола Муригін. За його словами, найвищий показник розрахунків у населення області. «Населення розрахувалося на 114,5%, установи, що фінансуються з державного бюджету, - на 103%, місцеві бюджети - на 101%, установи обласного бюджету - на 95%. У числі основних боржників організації, що фінансуються з обласного бюджету, - Зеленогайський будинок дитини Харківського району (161,2 тис. грн.) і Національний меморіальний музей ім. Г.С. Сковороди в Золочівському районі (майже 13 тис. грн.)», - повідомив він.

На Харківщині рівень розрахунків споживачів за електричну енергію становить 98,2%

На сьогодні рівень розрахунків споживачів за електричну енергію, спожиту в поточному році, становить 98,2%. Заборгованість - 260 млн. грн. Середній показник розрахунків за електроенергію по районах області в середньому становить 103,4%, по м. Харкову - 105,5%. При цьому всі райони та міста забезпечили платежі на 100% і більше. Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської ОДА Микола Муригін.

У Харкові відбувся перший чемпіонат Служби безпеки України з міні-футболу

З 20 по 24 травня в рамках Спартакіади СБ України в Харкові відбувся перший чемпіонат Служби безпеки України з міні-футболу. У змаганнях взяли участь 29 команд загальною чисельністю понад 300 осіб з усіх регіональних органів Служби безпеки України, Центрального апарату, Національної академії СБ України та Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ.

Для проведення акції «За чисте довкілля» на Харківщині було закуплено продукції підприємств пенітенціарної служби на 120 тисяч гривень

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу в Курязькій виховній колонії ім. А.С. Макаренко перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на Харківщині для потреб різних комунальних служб регулярно закуповується продукція підприємств пенітенціарної служби. За його словами, таким чином установи ДПтС отримують можливість заробити кошти, а комунальні установи - якісну і недорогу продукцію.

Розуміння центральних та обласних органів влади, місцевого самоврядування дозволяє спільно вирішувати багато завдань пенітенціарної служби

Як наголосив сьогодні голова Державної пенітенціарної служби України, генерал-лейтенант внутрішньої служби Олександр Лісіцков, зараз в країні завдяки підтримці влади всіх рівнів проблеми пенітенціарної служби вирішуються максимально швидко і ефективно. «Розуміння центральних та обласних органів влади, місцевого самоврядування дозволяє спільно вирішувати багато проблем пенітенціарної служби та місцевих громад. І сьогоднішня програма - це яскравий приклад того, що ми зробили, в короткі терміни виконавши поставлені завдання з реконструкції музею, відкриття дитячого майданчика і нового відділення в Курязькій колонії. Своїми руками ми можемо дуже багато зробити, незважаючи на певні проблеми з фінансуванням. Ми знаходимо резерви і робимо те, що необхідно», - підкреслив він.

Андрій Моченков взяв участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Відродження духовності в сучасному світі: взаємодія Церкви та освіти»

У Харкові розпочалася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Відродження духовності в сучасному світі: взаємодія Церкви та освіти», присвячена 1025-річчю Хрещення Київської Русі та 20-річчю прославлення і зарахування до ліку Святих Новомучеників Слобідського краю. У церемонії відкриття взяли участь архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій, заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков, директор Департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко і ректор Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова Володимир Бабаєв.

Архів документів