Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині напрацьовується модель соціального супроводу людей з інвалідністю після працевлаштування

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма в ході круглого столу, присвяченого питанням роботи Державної служби занятості, в Харківській області реалізується пілотний проект щодо організації соціального супроводу осіб з інвалідністю після працевлаштування. «Реалізуючи соціальні ініціативи Президента України щодо створення умов для повноцінного життя громадян з інвалідністю, Міністр соціальної політики Наталія Королевська започаткувала у Харківській області пілотний проект щодо організації соціального супроводу осіб з інвалідністю після працевлаштування», - зазначив Ігор Шурма.

До уваги ЗМІ! Акредитація!

Представникам ЗМІ, які планують висвітлювати урочистості з нагоди 70-річчя визволення міста Харкова від фашистських загарбників на Меморіалі Слави та на площі Свободи за участю Президента України Віктора Януковича, необхідно акредитуватися до 15:00 22 серпня за телефонами 700-17-49, 700-03-31.

Наука відіграє велику роль у забезпеченні продовольчої безпеки України

Як зазначив сьогодні в ході прес-туру в Державне підприємство «Дослідне господарство «Елітне» ІР НААН» директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Віталій Панов, в рамках реалізації завдань і доручень Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення продовольчої безпеки країни сільгосппідприємства Харківщини активно співпрацюють з наукою.

Завдяки гарному врожаю в цьому році аграрії Харківщини можуть експортувати більше 1 млн. т продовольчої пшениці

Про це сьогодні в ході прес-туру в Державне підприємство «Дослідне господарство «Елітне» ІР НААН» повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Віталій Панов. «Цього року аграрії Харківщини отримали урожай пшениці 2,062 млн. тонн. З них продовольчої - 73%. Тобто близько 1,4 млн. тонн продовольчої пшениці ми маємо в Харківській області. Враховуючи річну потребу, ми можемо спокійно 1 млн. тонн продовольчої пшениці продавати, експортувати. Я вважаю, що ця цифра з кожним роком має зростати. Відповідно, це дасть можливість нашим сільгосппідприємствам отримувати ті додаткові кошти, які їм необхідні для переоснащення виробництва, для купівлі нової техніки, для використання передових і продуктивних технологій, а це в будь-якому випадку розвиток. Відповідно, можна з упевненістю говорити, що в нашому регіоні виконуються доручення і завдання Президента України щодо забезпечення продовольчої незалежності держави», - сказав Віталій Панов.

До уваги представників ЗМІ!

23 серпня відбудеться церемонія закладки капсули на місці будівництва багатофункціональної спортивної арени «Харків Арена» для Євробаскету-2015 за участю Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула. Представникам ЗМІ, які планують висвітлювати цю подію, необхідно акредитуватися до 15:00 22 серпня за телефонами 700-17-49, 700-03-31.

У Харківській області реалізуються експериментальні варіанти нових енергозберігаючих проектів

Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Микола Муригін, в регіоні ведеться активна робота з реалізації завдань та доручень Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення енергетичної незалежності країни. Для цього в області поки що в експериментальних варіантах реалізуються нові енергозберігаючі проекти. Прикладами таких проектів, за його словами, є використання на вулицях міст області світлодіодної техніки, геотермальне джерело в Боровій, вітрові та сонячні електростанції.

Промислові підприємства Харківщини активно застосовують енергозберігаючі технології

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Микола Муригін. За його словами, в регіоні ведеться активна робота з реалізації завдань та доручень Президента України щодо забезпечення енергетичної незалежності країни. Тому все більше підприємств застосовують енергозберігаючі технології.

У 2013 році в області планується перевести на альтернативні види палива понад 30 котелень

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» повідомив начальник Управління паливно-енергетичного комплексу Харківської ОДА Микола Муригін. Програма охоплює весь спектр економіки, промисловий сектор, житлово-комунальне і сільське господарство, а також соціальну сферу. Заходи, передбачені програмою, спрямовані на реалізацію завдань і доручень Президента України щодо забезпечення енергетичної незалежності держави.

Події дня

Сьогодні, 21 серпня, о 16.00 у Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) відбудеться відкриття виставки, присвяченої 70-річчю визволення Харкова від фашистських загарбників; о 18.00 в Харківському художньому музеї відбудеться творча зустріч з фотохудожником Володимиром Оглобліним «Історія харківської фотографії».

У рамках VI Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде презентовано туристичний маршрут «Харків кінематографічний»

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Під час проведення V кінофестивалю «Харьковская сирень» у оргкомітета кінофестивалю виникла ідея створення туристичного маршруту, який називатиметься «Харків кінематографічний». Тому що Харків є першою кінематографічної столицею України, і нам є, що показати гостям міста і його мешканцям. На сьогодні відпрацьовуються всі точки, які ще не відкриті для гостей і учасників кінофестивалю, але про які знають харків'яни. Нами абсолютно ще не відпрацьована вулиця Пушкінська. Саме на ній є кілька надзвичайно цікавих будівель, які пов'язані з іменами видатних діячів українського кіно. Починатися туристичний маршрут буде від будівлі Харківської обласної філармонії. Саме в ній в грудні 1896 року відбувся перший публічний кіносеанс. Тривалість маршруту - близько години», - сказала Вікторія Маренич.

У день святкування 70-річчя визволення Харкова від фашистських загарбників відбудеться низка заходів

Про це сьогодні в ході прес-конференції розповіла директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторія Маренич. За її словами, на виконання завдання Президента України щодо продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу цього року в Харківській області відбудуться масштабні заходи, присвячені 70-річчю визволення Харкова від фашистських загарбників. «23 серпня о 8:00 на Меморіалі Слави відбудеться покладання квітів - це данина пам'яті людям, які, незважаючи ні на що, вистояли, перемогли, і завдяки яким ми цей день вшановуємо, як день визволення нашого міста», - зазначила Вікторія Маренич.

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» до 70-річчя визволення Харкова відбудуться виставки та концерти

Сьогодні на прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторія Маренич повідомила, що до 70-річчя визволення Харкова від фашистських загарбників в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» будуть відкриті дві виставки. У великому залі інформаційного-виставкового центру буде відкрита виставка «Місто улюблене». В її експозиції будуть представлені роботи харківських художників різних поколінь, що оспівують красу Харкова. Харків'яни та гості міста зможуть побачити роботи як студентів, так і заслужених майстрів.

Протягом 2013-2014 років в бюджетній сфері Харківщини заплановано впровадження 287 енергозберігаючих заходів

20 серпня 2013 року під головуванням начальника управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Миколи Муригіна відбулася нарада з питання «Про хід впровадження енергозберігаючих технологій в бюджетній сфері Харківської області». У заході взяли участь представники профільних департаментів обласної державної адміністрації та фахівці у сфері енергозбереження.

22 серпня на ХОД ТРК відбудеться телемарафон «Наша перемога»

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила директор Департаменту масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації Вікторія Маренич. «До 70-річчя визволення Харкова від фашистських загарбників за ініціативи ради обласної організації ветеранів України спільно з обласною державною телерадіокомпанією буде реалізовано проект - телемарафон «Наша перемога». Він розпочнеться 22 серпня о 12:00 і триватиме до шостої вечора. Телемарафон складатиметься з величезної кількості зустрічей у студії, виступів творчих колективів, хорів», - сказала Вікторія Маренич.

До 70-річчя визволення Харкова в кінотеатрі «Боммер» відбудеться показ фільмів про Велику Вітчизняну війну

Як повідомила сьогодні на прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторія Маренич, в рамках проекту «Харьковская сирень. P.S.» до 70-річчя визволення Харкова від фашистських загарбників з 20 по 26 серпня 2013 року в кінотеатрі «Боммер» відбудеться показ фільмів про Велику Вітчизняну війну. «Ми вирішили в рамках святкування запропонувати програму з кінофільмів старих років. Це вже не перший наш досвід звертання до кінострічок 40-60-х років, і можу сказати, що на такі сеанси, як правило, приходять сім'ями, адже це чудова можливість подивитися хороше кіно, обговорити і поспілкуватися», - сказала Вікторія Маренич.

Ефективність роботи Державної інспекції праці залежить від приведення її у відповідність до вимог Конвенції Міжнародної організації праці

В Харкові відбувся тренінг з проблемних питань діяльності Державної інспекції з питань праці та її територіальних органів. Захід організовано спільно Міжнародною організацією праці, Державною інспекцією України з питань праці та Харківською облдержадміністрацією. Участь у ньому взяли представники 10 областей України. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, ХОДА запропонувала ряд ініціатив, які кореспондуються з Конвенцією Міжнародної організації праці (МОП). Пропозиції стосуються забезпечення безперешкодного доступу до перевірки інспекторів праці; розробки та затвердження нового порядку проведення перевірок з урахуванням нових повноважень; вирішення питань кадрового та матеріально технічного забезпечення.

За минулий рік малі підприємства області реалізували товарів і послуг на суму близько 43,8 млрд. грн.

За даними Головного управління статистики в Харківській області, в 2012 році в регіоні налічувалося близько 23,7 тис. малих підприємств. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. «За минулий рік малі підприємства області реалізували товарів і послуг на суму близько 43,8 млрд. грн. Серед регіонів України за кількістю малих підприємств Харківщина посіла четверте місце після м. Києва, Донецької та Дніпропетровської областей. Серед районів області найбільшу кількість підприємств було зареєстровано у Харківському районі - більше 1 тис., найменше в Коломацькому - всього 30», - зазначив заступник губернатора. 

На «гарячу лінію» Департаменту охорони здоров'я за три місяці звернулося понад 200 мешканців області

На телефонну «гарячу лінію» з питань медико-соціального обслуговування, створену три місяці тому, звернулося 217 жителів Харківської області. Про це повідомили в Харківському обласному центрі здоров'я. За словами головного лікаря Центру Володимира Святаша, якщо в перший місяць роботи було зафіксовано всього 36 дзвінків, то в червні їхня кількість зросла практично в три рази.

Виставку народного костюму до Дня незалежності України презентують на Харківщині

22 серпня о 16:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва до Дня незалежності України презентують виставку народного костюму «Етноеволюція». Проект «Етноеволюція» спрямований показати спадкоємність  народної традиції у формуванні образу сучасного українця. Він направлений на формування естетичного сприйняття українського костюму як джерела натхнення. Народне вбрання – головна, визначальна етнічна складова українського народу. Український національний одяг є яскравим проявом самої сутності нашої культури. Він накопичує етнокультурну інформацію, яка свідчить про досвід народу, його уявлення про світ, естетичні смаки, міжетнічні контакти.

Творчому колективу «Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю» надано статус академічного

Враховуючи творчі здобутки колективу, високий професійний рівень, вагомий внесок у розвиток національного музичного та хореографічного мистецтва, Наказом Міністерства культури України від 26 липня творчому колективу КП Харківської обласної ради «Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю» (Наказ Міністерства культури України від 26.07.2013 № 691) надано статус академічного.

Події дня

Сьогодні, 20 серпня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція директора Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторії Маренич на тему: «Заходи до 70-річчя визволення Харкова від фашистських загарбників та до Дня незалежності України»; о 17:00 в Обласній художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» (пл. Свободи, 5, Держпром, 4 під'їзд) розпочнеться лекція з історії мистецтва художника-графіка і мистецтвознавця Вікентія Пухарева на тему: «Ведута в живописі венеціанського сеттеченто»

В дитячому оздоровчому таборі «Орлятко» розпочалася військово-патріотична зміна «Захисник Вітчизни»

В дитячому оздоровчому таборі «Орлятко» Чугуївського району 19 серпня розпочалася військово-патріотична зміна «Захисник Вітчизни» для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. З початком зміни дітей привітав заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. Як зазначив заступник голови ХОДА, проведення військово-патріотичної зміни «Захисник Вітчизни» присвячене 70-річчю визволення Харківської області від фашистських загарбників.

Всі сільгосппідприємства Харківщини виконують свої зобов'язання за форвардними контрактами

Сьогодні на прес-конференції директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Віталій Панов розповів про те, що укладання форвардних контрактів з Аграрним фондом України та Державною продовольчо-зерновою корпорацією України триває. «Форвардні контракти є альтернативним джерелом кредитування. З вересня Державна продовольчо-зернова корпорація України починає форвардні закупівлі під урожай 2014 року. Це дає можливість при проведенні осінньо-польових робіт підготувати грунт, внести необхідні добрива, здійснити посів озимих культур», - сказав Віталій Панов.

У цьому році площа збирання ранніх зернових і зернобобових культур склала більше 706 тис. га

Як повідомив в ході прес-конференції директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, господарствами області було засіяно під урожай озимих зернових культур - 482,2 тис. га. У тому числі озимої пшениці - 471,1 тис. га, жита - 9,8 тис. га та ячменю - 1,3 тис. га, крім того був посіяний озимий ріпак на площі близько 14 тис. га.

Запасів цукру повністю вистачає на потреби регіону

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Віталій Панов. «Цього року посіяно 12,1 тис. гектарів цукрових буряків. Це дасть нам можливість отримати достатньо непоганий урожай - 400-450 тис. тонн, що дозволить виробити 50 тис. тонн цукру. З урахуванням перехідного залишку цукру врожаю минулих років (на 1 серпня поточного року в області зберігається всього 84,3 тис. тонн цукру) забезпеченість цукром очікується на рівні 129%», - сказав Віталій Панов.

В області продовжується робота щодо забезпечення стабільної ціни на соціальні сорти хліба

Про це сьогодні на прес-конференції розповів директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Віталій Панов. Він підкреслив, що в регіоні триває робота, спрямована на реалізацію завдань і доручень Президента України щодо забезпечення продовольчої незалежності держави. Так, в області вживаються заходи щодо забезпечення стабільної ціни на соціальні сорти хліба.

Президент України наголошує на необхідності належного вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні

Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні», яким чітко визначив завдання органам виконавчої влади щодо вшанування пам’яті жертв трагедії Українського народу. Про це повідомив Радник Президента України - керівник Головного управління з питань гуманітарного розвитку Юрій Богуцький.

Харківська область у числі лідерів із збору ранніх зернових і зернобобових культур

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Віталій Панов, 8 серпня в Харківській області завершено збирання ранніх зернових і зернобобових культур. Валовий збір зернових і зернобобових культур склав понад 2 млн. 616 тис. тонн при середній врожайності 37,4 ц/га і є другим показником в Україні . На цю дату в 2012 році було обмолочено 598 тис. га або 98% від плану, при середній врожайності 28,4 ц/га.

24,5% всіх реалізованих в 2012 році на Харківщині товарів і послуг - продукція малих підприємств

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, у 2012 році на малих підприємствах у Харківській області працювали майже 30% від загальної чисельності всіх зайнятих працівників регіону. «Малий і середній бізнес - це основа економіки будь-якої країни. 24,5% всіх реалізованих в 2012 році на Харківщині товарів і послуг - це продукція малих підприємств. Майже 30% всіх робочих місць в області створили малі підприємці, забезпечивши наших земляків стабільним доходом. Регіон посів четверте місце в Україні за обсягом реалізованої продукції малих підприємств, її частка склала 6,5% від загальноукраїнського обсягу реалізації», - поінформував Юрій Сапронов. 

У Харківській області збільшилось поголів'я свиней і великої рогатої худоби

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він зазначив, що за даними Головного управління статистики в Харківській області, на початок серпня цього року в області налічувалося 292,7 тис. голів свиней, що на 72,9 тис. голів більше, ніж на початок серпня минулого року. За його словами, 155,7 тис. голів свиней із загальної чисельності утримувалися сільськогосподарськими підприємствами. Це на 93,4% більше, ніж на 1 серпня минулого року.

Архів документів