Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківському протезно-ортопедичному підприємстві розроблені дві моделі нових інвалідних візків

Як повідомив в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Ігор Шурма, протягом року під контролем і супроводом громадських організацій інвалідів на базі Харківського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства розробляли візки для квартирного та вуличного пересування. Інвалідні візки випускатимуться за державними програмами. За оцінками державного підприємства "Укрпортез", харківський візок визнано найкращим. 

На Харківщині ветеранам війни профінансовано пільги на суму 223,8 млн. грн.

Сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА Ігор Шурма зазначив, що у регіоні продовжується робота, спрямована на виконання завдання Президента України щодо продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів ВВВ і пам'яті про Велику Перемогу. Ігор Шурма зазначив, що відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» ветерани війни користуються пільгами - перш за все, це пільги з оплати житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу (інваліди війни - 100% пільга, тобто в межах норм споживання, передбачених чинним законодавством, вони звільняються від оплати за житлово-комунальні послуги повністю; учасники бойових дій - 75% пільга, учасники війни та члени сімей загиблих - 50%.)

В області на 42% скоротилася кількість дітей, які скоїли кримінальні правопорушення

Про це розповів Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. Він підкреслив, що в цілому в Україні в результаті активізації профілактичних і інших дій, спрямованих на зменшення дитячої злочинності, за останні 7 місяців 2013 року її рівень скоротився майже на 36%. У Харківській області кількість дітей, які скоїли кримінальні правопорушення, за 7 місяців цього року скоротилася майже на 42%.

Головним результатом Року дитячої творчості має стати збільшення кількості дітей в позашкільних закладах

Про це сьогодні повідомив під час брифінгу в рамках робочої поїздки до Харківської області Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. Він підкреслив, що в області проведено моніторинг і аудит всієї позашкільної освіти щодо реалізації завдань в рамках Року дитячої творчості.

В Харківській області майже 88% дітей-сиріт вже виховується в українських родинах

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко, Харківська область багато років поспіль проводить послідовну і ефективну політику щодо реалізації права дитини-сироти на виховання в сім`ї. «На сьогоднішній день із 4,5 тисяч дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, які є в Харківській області, вже майже 4100 дітей або 88% виховується в українських родинах», - сказав Юрій Павленко.

В області виконуються завдання Президента України

В ході прес-конференції заступник голови ХОДА Ігор Шурма розповів про реалізацію завдань Президента України щодо шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу, 70-річчя визволення м. Харкова від німецько-фашистських загарбників. Сьогодні це питання знаходиться на персональному контролі голови Харківської ОДА Михайла Добкіна. Відповідно до цього в області розроблено цілий ряд заходів щодо реалізації завдань Президента України.

На Харківщині розглянуті питання, які стосуються забезпечення прав дитини

Сьогодні в рамках робочого візиту до Харківської області Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко провів нараду з керівниками структурних підрозділів Харківської ОДА, під час якої перевірив стан виконання Указів і доручень Президента України, які стосуються захисту прав дитини, вивчив і визначив ті проблем, які не дають в повній мірі виконати ті завдання, які поставлені Президентом. Зокрема, і виконання нових соцільних ініціатив, направлених на захист, забезпечення і розвиток дітей в Україні. У заході також взяли участь заступники голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та Євген Савін.

Школярі Харківщини посіли перше місце в Україні за результатами участі у Всеукраїнських учнівських олімпіадах у 2012/2013 навчальному році

Про це повідомляє офіційний сайт Департаменту науки і освіти ХОДА. У IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад взяла участь найбільша кількість учнів ЗНЗ Харківської області – 130 осіб. Вони продемонстрували високий інтелектуальний рівень і вибороли 98 призових місць. Це дало можливість нашій області за рейтингом 2013-2014 р.р. посісти перше місце в Україні (ІІ місце - м. Київ, ІІІ місце - Донецька область).

В інформаційно-виставковому центрі "Бузок" відбудеться презентація книги «Харків. Kharkov»

15 серпня о 12.00 в Інформаційно-виставковому центрі "Бузок" відбудеться презентація книги «Харків. Kharkov» із серії фотоальбомів «Харків у роки війни» і «Харків. Місто, яке пережило війну». Захід відбудеться в рамках фотовиставки «Харків - місто воїнської слави».

Розпочались всеукраїнські конкурси, присвячені Всесвітньому Дню туризму та Дню туризму в Україні

За сприяння Державного агентства України з туризму та курортів Громадська рада при Держтуризмкурорті проводить всеукраїнські конкурси, присвячені Всесвітньому Дню туризму та Дню туризму в Україні: на кращу туристичну фотографію; на краще висвітлення тематики в’їзного та внутрішнього туризму у засобах масової інформації України; на кращий туристичний інформаційний центр.

На обліку у територіальних центрах Харківської області перебуває близько 72 тис. осіб

В ефірі програми Харківського обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту соціального захисту населення ХОГА Олена Захуцька зазначила, що на Харківщині виконуються завдання Президента України щодо продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів ВВВ і пам'яті про Велику Перемогу, 70-річчя визволення м. Харкова від німецько-фашистських загарбників.

Ветерани та учасники війни обирають для оздоровлення санаторії Харківської області

Пільги на оздоровлення у санаторно-курортних закладах ветеранам війни гарантовані Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22 жовтня 1993 р. № 3551-XII. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Олена Захуцька. Вона зазначила, що в регіоні ведеться активна робота на виконання завданнь Президента України щодо продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу, 70-річчя визволення м. Харкова від німецько-фашистських загарбників.

Послугу соціального таксі впроваджено у чотирьох районах Харківської області

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповіла директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Олена Захуцька. За її словами, в цьому році за ініціативи обласної державної адміністрації та за сприянням обласного відділення фонду інвалідів України відкрито послугу соціального таксі в Ізюмському, Валківському, Чугуївському та Красноградському районах. Скористатися послугою соціального таксі можуть громадяни похилого віку, які за станом здоров`я мають складнощі в пересуванні, та особи з обмеженими фізичними можливостями. Також до їх числа потрапляють інваліди I–II групи, які потребують гемодіалізу.

У 2013 році на фінансову підтримку 15 ветеранських громадських організацій Харківщини передбачено 460 тис. грн.

Про це у програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповіла директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька. Вона підкреслила, що на виконання завдань та доручень Президента України щодо продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу, 70-річчя визволення м. Харкова від німецько-фашистських загарбників, Департамент проводить роботу, спрямовану на взаємодію з громадськими ветеранськими організаціями у частині соціального захисту. Робота включає у себе проведення спільних круглих столів, семінарів, консультацій, на яких обговорюються найбільш соціально значущі проблеми.

В області до літнього купального сезону було відкрито 72 пляжі

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту цивільного захисту ОДА Володимир Фадєєв. За його словами, підготовка до літнього купального сезону в регіоні була розпочата ще в березні. У масштабі Харківської області планували відкрити 92 пляжі, з них 20 пляжів не відповідали нормам.

В Харківській області третій рік поспіль виділяються кошти з обласного бюджету для зубопротезування ветеранів війни

Заступник голови ХОДА Ігор Шурма у ході прес-туру до Харківського обласного госпіталю для інвалідів війни зазначив, що на виконання завдань Президента України щодо продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни в області налагоджена система надання послуг зубопротезування ветеранам, інвалідам та учасникам війни.

На Харківщині реалізуються заходи з недопущення в'їзду в ліси на час пожежонебезпечного періоду

Сьогодні на прес-конференції директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Фадєєв розповів, що в області реалізуються спеціальні заходи, спрямовані на заборону в'їзду в хвойні ліси на час пожежонебезпечного періоду. Володимир Фадєєв нагадав, що подібні заходи проводяться щорічно.

На території Харківської області не допущено жодної верхової лісової пожежі

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту цивільного захисту ОДА Володимир Фадєєв. За його словами, на сьогодні через високу температуру повітря в Україні оголошено пожежонебезпечний період. Проте, стверджує директор Департаменту, на території Харківської області виникає в 4 рази менше пожеж, ніж в інших регіонах України.

У 2014 році Обласний госпіталь для інвалідів війни стане найкращим медичним закладом області

Як повідомив сьогодні в ході прес-туру заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, з 2010 року в покращення матеріально технічної бази Обласного госпіталю для інвалідів війни вкладено близько 14 млн.грн. з обласного та державного бюджетів, з яких на ремонті роботи використано близько 10 млн.грн., на придбання обладнання - 4 млн.грн. «Президент України Віктор Янукович з перших днів свого перебування на цій посаді приділяв дуже велику увагу умовам лікування ветеранів, учасників та інвалідів війни. У 2010 році Президент поставив завдання взяти шефство над такими медичними установами у всій країні і зробити їх найкращими у регіонах. У 2014 році, після завершення фасадних робіт, ремонту деяких внутрішніх приміщень, Обласний госпіталь для інвалідів війни стане найкращим медичним закладом області за умовами перебування пацієнтів та умовами, в яких працює персонал», - підкреслив Ігор Шурма.

Аграрії Харківщини найкращі з прийняття та розміщення зерна нового врожаю

За інформацією Державного агентства резерву з початку маркетингового року на підприємства системи Держрезерву України прийнято більше 300 тисяч тонн зерна нового врожаю. Найкращі показники з прийняття та розміщення зерна мають Новопокровський КХП (Харківська область) – 59 тисяч тонн, Дунаєвський КХП (Хмельницька область)– 38,5 тисяч тонн та Хлібна база № 85 (Харківська область) – 36 тисяч тонн.

Українська самобутність та різноманітні техніки художнього вишивання будуть представлені на виставці «Цвітуть небеса»

15 серпня о 16.00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться урочисте відкриття виставки сучасної традиційної вишивки «Цвітуть небеса» Любові Бугар. Майстриня володіє різними техніками художнього вишивання: гладь, хрестик, мережка, зерновий вивід, штапівка, стебловий шов, лічильна гладь, набирування, виколювання, ретязь. У її творчому надбанні – вишиті рушники, сорочки, картини, ікони. Використовуючи традиційні елементи вишивки, узори вона вигадує сама.

16 серпня в Обласному центрі культури і мистецтва відбудеться вступне заняття до авторського курсу печворку

У п`ятницю, 16 серпня, о 16:00 в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться вступне заняття до авторського курсу печворку (клаптикового шиття). Курс проводитиме Ірина Фоміна – відомий майстер художнього текстилю, фіналіст та призер міжнародних конкурсів, член Спілки дизайнерів України, член Російської Асоціації печворку.

Харків'янка Олена Вороніна стала чемпіонкою світу з фехтування

Україна завершила чемпіонат світу в Будапешті командним золотом дівчат-шаблісток. У фіналі збірна команда України з фехтування на шаблях у складі Ольги Харлан, Галини Пундик, Олени Вороніної та Аліни Комащук з рахунком 45:44 перемогли збірну Росії.

Героїко-патріотичне виховання молодого покоління є одним з головних завдань для України

Про це 12 серпня в ефірі програми «Харків. online» на ХОД ТРК заявив голова Харківського обласного комітету Міжнародного українського союзу учасників війни Петро Конюшенко. За його словами, питанню патріотичного виховання в країні приділяється дуже велика увага. В Указі Президента України зазначено, що при проведенні всіх заходів, пов'язаних з Великою Перемогою, необхідно максимально залучати молодь та школярів.

Події дня

Сьогодні, 13 серпня о 14.00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція директора Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимира Фадєєва на тему "Дотримання заходів пожежної безпеки в лісах та місцях масового відпочинку. Безпека на воді".

До уваги ЗМІ! Акредитація!

У п'ятницю, 16 серпня, на Харківщину з робочим візитом прибуде Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. Представникам ЗМІ, які бажають висвітлювати візит, необхідно акредитуватися до 16:00 14 серпня за телефонами: 700-03-31, 700-17-49.

Харків’янин став срібним призером чемпіонату світу з фехтування

Збірна команди України з чоловічої шпаги, у складі якої виступав харків'янин Дмитро Карюченко, вперше в історії стала другою на чемпіонаті світу. На шляху до фіналу на змаганнях в Будапешті Дмитро Карюченко разом з іншими українцями Богданом Нікішиним, Анатолієм Гереєм та Віталієм Медведєвим перемогли суперників з Ірану, Росії, Чехії, Франції, а також лідерів світового рейтингу - швейцарців.

У 2013 році приймальні комісії у вищих навчальних закладах Харківщини працювали без перерви

Сьогодні на прес-конференції директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал зазначив, що однією з основних відмінностей вступної кампанії 2013 року є той факт, що приймальні комісії працювали без перерви. Таким чином, співробітники мали можливість приділити увагу кожному абітурієнту, оперативно вирішити питання здачі документів в той чи інший ВНЗ. «Хочу також відзначити, що ніколи раніше Міністерство освіти не друкувало правила вступу до ВНЗ практично за 8 місяців до початку вступної кампанії. Така оперативність дала можливість і ВНЗ відпрацювати всі важливі питання, і абітурієнтам добре підготуватится», - зазначив Роман Шаповал.

У ВНЗ Харківської області за окремими напрямами підготовки було збільшено обсяг державного замовлення

Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал. За його словами, незважаючи на зменшення обсягу державного замовлення в цілому по ВНЗ області на 243 особи, на окремі напрями підготовки його було збільшено.

У 2013 році переможцями Міжнародних учнівських олімпіад стали п'ять харківських школярів

Про це в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал. За його словами, за весь час незалежності кращий показник участі у міжнародних учнівських олімпіадах - 7 переможців. У порівнянні з минулим роком в 2013 році результат покращився. Якщо говорити про перспективу покращити результат Харківської області, враховуючи те, що з 5 переможців 2 на сьогодні залишаються школярами - безумовно, вона є.

Архів документів