Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ринок молока в Україні має великі перспективи для зростання

Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Він повідомив, що в Україні виробляється близько 2% від загальносвітового обсягу молока. «Так, минулого року було вироблено 11,4 млн. т молока, з них у Харківській області – 514,2 тис. т. У 2012 році вперше за чотири роки в країні зросло виробництво молочної продукції. Крім того, минулого року вперше молочні ферми здали на переробку молока більше, ніж господарства населення – 52%. Це означає зростання якості виробленого Україною молока», – сказав Юрій Сапронов.

Харківський та Чугуївський райони є лідерами з отримання прямих іноземних інвестицій

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, за отриманням прямих іноземних інвестицій з початку інвестування серед районів області є лідерами Харківський та Чугуївський – в них було вкладено 200,1 млн.дол. і 197,5 млн.дол. відповідно. «На 1 січня поточного року обсяг внесених з початку інвестування в економіку області прямих іноземних інвестицій склав близько 2,2 млрд. дол США. Інвестиції надійшли з 66 країн світу, в тому числі зі країн ЄС було внесено близько 1,8 млрд.дол., зі країн СНД – 44,1 млн.дол., з інших країн світу – 287,6 млн.дол.», – зазначив Юрій Сапронов.

Чисельність поголів'я крупної рогатої худоби в області збільшилась на 3,8%

На 1 травня поточного року в області утримувалося 229,7 тисяч голів великої рогатої худоби. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «У порівнянні з 1 травня 2012 року чисельність поголів'я ВРХ в області збільшилась на 8,4 тис. голів (на 3,8%). Із загальної кількості худоби в усіх категоріях господарств області утримувалось 99,1 тис. корів. Також у регіоні налічувалося 281,2 тис. голів свиней, 101,2 тис. голів овець та кіз, 10 млн. голів птиці», – поінформував він.

30 травня відкриється виставка авторської ляльки «Її величність лялька»

30 травня 2013 року о 16.00 в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62, виставковий зал 2-го поверху) відбудеться урочисте відкриття виставки авторської ляльки «Її величність лялька».

У I кварталі Харківщина експортувала продукцію в 97 країн світу

Згідно статистичної інформації, в I кварталі 2013 року підприємства та організації Харківської області експортували свою продукцію в 97 країн світу, імпортували товари з 96 країн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «За цей період експортні поставки склали 444,3 млн. дол (на 4% менше, ніж у січні-березні 2012 року), імпортні – 487,1 млн. дол (на 21,8% менше)», – зазначив заступник губернатора.

На Харківщині відбулася Спартакіада серед держслужбовців

25 травня на стадіоні та у легкоатлетичному манежі комунального закладу «КДЮСШ ХТЗ» Харківської обласної ради відбулися змагання серед державних службовців департаментів, управлінь, відділів та апарату облдержадміністрації. Як повідомляє офіційний сайт Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА, цього року змагання відбулися вже вдесяте. Держслужбовці змагались у п’яти видах спорту: міні-футбол, волейбол, настільний теніс, шахи і шашки окремо серед чоловіків та жінок. В кожному з видів було визначено переможця та призерів, а також трійку найкращих у загальнокомандному підсумку. За результатуми змагань перше місце посіла команда Департаменту у справах молоді та спорту, другими стали представники апарату Харківської облдержадміністрації, третє місце посіли держслужбовці Департаменту соціального захисту.

На Харківщині відкрили «Європейське містечко»

Сьогодні у Центральному парку культури та відпочинку імені М.Горького з нагоди святкування Дня Європи на Харківщині відбулося урочисте відкриття «Європейського містечка». У заході взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов, Генеральний консул Республіки Польща в м. Харкові Ян Гранат.

В художньому музеї відкрилась виставка львівського художника Івана Труша «Малярські елегії українського неоромантика» (доповнено)

Сьогодні в Харківському художньому музеї в рамках угоди про співпрацю між Харківською та Львівською областями розпочалася акція «Музей-гість». До уваги мешканців Харківщини представлена виставка творів львівського художника Івана Труша «Малярські елегії українського неоромантика». У відкритті виставки взяв участь заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. Як зазначив Ігор Шурма, ця акція передбачає обмін культурно-мистецькими цінностями, щоб з ними ознайомилися люди, які проживають в Харківській та Львівській областях. «Іван Труш у Харкові та Сергій Васильківський у Львові, мені видається, це те, що повинно відкрити душу людей, серед яких жили ці художники. Минуло фактично століття, люди мають свою ментальність, традиції, і ніхто так тонко не відкриє душу людей як митець», - підкреслив Ігор Шурма.

Готуватися до нового опалювального сезону необхідно вже зараз. Валентин Дулуб

«Вже закінчується травень, а до 1 жовтня вся система повинна бути готова до початку нового опалювального сезону. З цими речами жартувати не можна. Давайте вже зараз готуватися до майбутнього опалювального сезону і почнемо з того, що ліквідуємо всі хвости минулого сезону. Новий опалювальний сезон має розпочатися так само організовано, як сезон 2012/2013 років. Не повинно виникнути проблем ні виділенням лімітів на газ, ні з запуском опалювальних систем», – зазначив у ході селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. 

Віталій Панов привітав учнів Вовчанського ліцею №2 зі святом «Останнього дзвоника»

Сьогодні директор Департаменту АПР ХОДА Віталій Панов привітав учнів та випускників Вовчанського ліцею №2 зі святом «Останнього дзвоника». Також на святі були присутні міський голова Ольга Топоркова, вчителі та батьки. Віталій Панов привітав 15 випускників ліцею зі вступом в доросле життя та побажав успіхів у подальшому навчанні. «Сьогодні ви робите перший крок у доросле життя, і саме від нього залежатиме ваше майбутнє. Хочу, щоб цей крок був у вас вдалим та правильним, а протягом всього вашого життєвого шляху вас супроводжувала удача, - звернувся до випускників Віталій Панов. – А всім школярам і вчителям хочу побажати хорошого літнього відпочинку, щоб у вересні з новими силами приступити до занять».

Підбито підсумки щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» в Харківській області

21 березня в Харківській області розпочалася щорічна всеукраїнська акція «За чисте довкілля», а сьогодні в ході селекторної наради ХОДА були підбито її підсумки. За час акції на території Харківської області ліквідовано 1664 стихійних звалища (130% від плану), впорядковано території 1561 кладовища (100%), 893 братських могил і почесних поховань, території 522 парків і скверів (100%). «Виконана велика, серйозна робота. Її результати очевидні, і це цінують люди – як жителі області, так і ті, хто часто буває у нас. Кожен, хто в'їжджає на Харківщину, відзначає, що чистіше нашого регіону немає. Це дійсно так. Звичайно, вони оцінюють нашу область за її головними дорогами і дорогами загальнодержавного значення. Я хочу відзначити, що у нас повинні бути в повному порядку не тільки головні магістралі, а й місцеві дороги у всіх населених пунктах. Ця чистота і краса – запорука гарного настрою і якісної роботи», – підкреслив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Споживачі Харківщини на 114% розрахувалися за газ, спожитий у 2013 році

Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Микола Муригін. За його словами, найвищий показник розрахунків у населення області. «Населення розрахувалося на 114,5%, установи, що фінансуються з державного бюджету, - на 103%, місцеві бюджети - на 101%, установи обласного бюджету - на 95%. У числі основних боржників організації, що фінансуються з обласного бюджету, - Зеленогайський будинок дитини Харківського району (161,2 тис. грн.) і Національний меморіальний музей ім. Г.С. Сковороди в Золочівському районі (майже 13 тис. грн.)», - повідомив він.

На Харківщині рівень розрахунків споживачів за електричну енергію становить 98,2%

На сьогодні рівень розрахунків споживачів за електричну енергію, спожиту в поточному році, становить 98,2%. Заборгованість - 260 млн. грн. Середній показник розрахунків за електроенергію по районах області в середньому становить 103,4%, по м. Харкову - 105,5%. При цьому всі райони та міста забезпечили платежі на 100% і більше. Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської ОДА Микола Муригін.

У Харкові відбувся перший чемпіонат Служби безпеки України з міні-футболу

З 20 по 24 травня в рамках Спартакіади СБ України в Харкові відбувся перший чемпіонат Служби безпеки України з міні-футболу. У змаганнях взяли участь 29 команд загальною чисельністю понад 300 осіб з усіх регіональних органів Служби безпеки України, Центрального апарату, Національної академії СБ України та Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ.

Для проведення акції «За чисте довкілля» на Харківщині було закуплено продукції підприємств пенітенціарної служби на 120 тисяч гривень

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу в Курязькій виховній колонії ім. А.С. Макаренко перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на Харківщині для потреб різних комунальних служб регулярно закуповується продукція підприємств пенітенціарної служби. За його словами, таким чином установи ДПтС отримують можливість заробити кошти, а комунальні установи - якісну і недорогу продукцію.

Розуміння центральних та обласних органів влади, місцевого самоврядування дозволяє спільно вирішувати багато завдань пенітенціарної служби

Як наголосив сьогодні голова Державної пенітенціарної служби України, генерал-лейтенант внутрішньої служби Олександр Лісіцков, зараз в країні завдяки підтримці влади всіх рівнів проблеми пенітенціарної служби вирішуються максимально швидко і ефективно. «Розуміння центральних та обласних органів влади, місцевого самоврядування дозволяє спільно вирішувати багато проблем пенітенціарної служби та місцевих громад. І сьогоднішня програма - це яскравий приклад того, що ми зробили, в короткі терміни виконавши поставлені завдання з реконструкції музею, відкриття дитячого майданчика і нового відділення в Курязькій колонії. Своїми руками ми можемо дуже багато зробити, незважаючи на певні проблеми з фінансуванням. Ми знаходимо резерви і робимо те, що необхідно», - підкреслив він.

Андрій Моченков взяв участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Відродження духовності в сучасному світі: взаємодія Церкви та освіти»

У Харкові розпочалася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Відродження духовності в сучасному світі: взаємодія Церкви та освіти», присвячена 1025-річчю Хрещення Київської Русі та 20-річчю прославлення і зарахування до ліку Святих Новомучеників Слобідського краю. У церемонії відкриття взяли участь архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій, заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков, директор Департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко і ректор Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова Володимир Бабаєв.

У селі Подвірки Дергачівського району відкрито центр-музей Антона Макаренка

Сьогодні у селі Подвірки Дергачівського району відбулося урочисте відкриття після реконструкції центру-музею Антона Макаренка. Музей був побудований в 1988 році, але в 1996 році було припинено його фінансування, і установа занепала. Восени 2012 року почалися роботи з його реконструкції, також була виконана реставрація та поповнення фонду музею.

Для держав дуже важливо об'єднуватися та співпрацювати

Про це в ході роботи III Міжнародного форуму «Україна - ЄС: новий рівень кооперації» розповів консул Генерального консульства РФ у Харкові Віталій Богданов. «Світ дуже швидко розвивається, і все більшою стає взаємозалежність між державами. І тому дуже важливі форми об'єднання держав, форми співпраці, завдяки яким ми зможемо вирішувати питання наркотрафіку, тероризму або економічні проблеми. І не тільки вирішувати, а не допускати їх виникнення в подальшому», - сказав він.

У Курязькій виховній колонії ім. А.С. Макаренко відкрито нове відділення соціально-психологічної служби

Сьогодні в Курязькій виховній колонії ім. А.С. Макаренко відбулося урочисте відкриття нового відділення соціально-психологічної служби. Відділення розраховане на 58 вихованців і, за словами начальника колонії Дмитра Холода, дозволить досягти повного виконання норм законодавства щодо житлової площі для вихованців.

Місцевим державним адміністраціям планують передати повноваження органів виконавчої влади вищого рівня

Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території». Підписанням цього документа Глава держави демонструє послідовну та системну позицію щодо вирішення питання посилення ролі місцевих органів влади з належним забезпеченням їх ресурсами та повноваженнями для здійснення покладених на них обов’язків. Президент неодноразово наголошував на тому, що значна кількість питань, які зараз сконцентровані на рівні центральних органів влади, мають вирішуватися не в Києві, а на місцях.

У школах Харківщини пролунав «Останній дзвоник»

Сьогодні у 880 загальноосвітніх навчальних закладах Харківській області для 220,5 тис. учнів відбулися урочистості з нагоди закінчення 2012/2013 навчального року та свята «Останній дзвоник». Для 16959 випускників 11-х та 21106 випускників 9-х класів пролунав Останній дзвоник. З цим важливим днем дітей привітали не тільки вчителі та батьки, а й представники Харківської облдержадміністрації.

У Курязькій виховній колонії ім. А.С. Макаренко відкрилася міжнародна конференція з питань ресоціалізації правопорушників і підготовки персоналу пенітенціарних установ

Сьогодні в Харківській області на базі Куряжської виховної колонії ім. А.С. Макаренко стартувала Міжнародна науково-практична конференція «Педагогічна спадщина А.С. Макаренко, сучасні підходи в організації процесу ресоціалізації неповнолітніх правопорушників та професійної підготовки персоналу пенітенціарних установ». В урочистому відкритті конференції взяли участь голова Державної пенітенціарної служби України, генерал-лейтенант внутрішньої служби Олександр Лісіцков, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Євген Бараш, голова Дергачівської РДА Андрій Руденко.

Віктор Янукович допоміг юному вболівальнику з Харкова отримати футболку капітана донецького «Шахтаря»

Почесне місце на стіні в кімнаті 14-річного харків'янина Кирила Дорошенка зайняла футболка з номером 33, що належить Даріо Срні, капітанові команди «Шахтар», яка в середу в Харкові виграла Кубок України, перемігши одеський «Чорноморець». Футболка дісталася школяру за підтримки гостя матчу - Президента України Віктора Януковича. Про це повідомило інформаційне агентство «Укрінформ».

Співпраця з Європейськими та прикордонними державами дасть Україні можливість додаткового розвитку

У Харкові розпочався III Міжнародний форум «Україна - ЄС: новий рівень кооперації». У роботі форуму беруть участь заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов, голова комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності Харківської обласної ради Микола Тітов, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, консул Генерального консульства РФ у Харкові Віталій Богданов, почесний консул Федеративної Республіки Німеччина в Харкові Тетяна Гавриш і багато інших.

Юрій Сапронов привітав учнів Хорошевської школи із закінченням навчального року

Сьогодні у Хорошевській загальноосвітній школі I-III ступенів Харківського району відбулося свято «Останній дзвоник». Привітати дітей з закінченням навчального року приїхали заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов та голова Харківської районної державної адміністрації Віталій Збукарь.

На малій сцені театру опери та балету буде виступати безліч творчих колективів Харківщини

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК повідомив директор Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Кузнєцов. «На Харківщині є колективи, які не мають свого базового приміщення. Це і Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський», Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю. Після того, як мала сцена театру опери та балету залишилася в обласній формі власності, ми вже розглядаємо це питання в комплексному вигляді. Ми плануємо, що на малій сцені буде представляти своє мистецтво в значно більшому обсязі театр музичної комедії. Також хочемо, щоб і Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю, та Молодіжний симфонічний оркестр «Слобожанський» теж мали там свої години для виступу і для концертів. Тому, я думаю, що це питання буде вирішено позитивно», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

На Харківщині вшанували пам’ять Святих Новомучеників Слобідського краю

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков взяв участь у святковому богослужінні, присвяченому 20-річчю прославлення та долучення до ліку Святих Новомучеників Слобідського краю. Воно відбулося у храмі Святого Священномученика Олександра – архієпископа Харківського Харківської єпархії Української Православної Церкви. Керуючий Харківською єпархією Української Православної Церкви архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій відправив молебень біля пам’ятника Святому Священномученику Олександру. По завершенні церемонії Андрій Моченков поклав до пам’ятника священномученику квіти.

Питання розміщення театру музкомедії на малій сцені Харківського театру опери та балету вже не розглядається

Як заявив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, питання розміщення Харківського академічного театру музичної комедії на малій сцені Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка було актуальним в той час, коли бюджет сфери культури відчував великий дефіцит.

Реконструкція Історичного музею буде завершена до святкування Дня міста

Про це розповів Директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні. «До Дня Харкова вже буде реконструйована площа Конституції, і ми отримаємо абсолютно нове архітектурне спорудження в комплексі з Історичним музеєм. У цьому відношенні у нас подвійний плюс: розширяться експозиційні площі і площі самого історичного музею. А завдяки реконструкції ми можемо дозволити собі значно покращити утримання музейного фонду», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

Архів документів