Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 2 серпня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 689,3 тис. га, що становить 98 %, намолочено 2583,4 тис. тонн зерна при середній врожайності 37,5 ц/га.

Лояльні умови кредитування роблять програму молодіжного пільгового кредитування однією з найпопулярніших серед мешканців області

Сьогодні на Харківщині на виконання завдань Президента України щодо розвитку у регіоні будівельної галузі діють три державні програми, мета яких – допомогти громадянам у вирішенні їх житлового питання. Про це повідомила у ході прямої телефонної лінії в редакції газети «Слобідський край» директор Харківського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Наталія Алферова.

На Харківщині підбито підсумки здійснення державної реєстрації прав на нерухоме майно та державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

На обласній селекторній нараді під головуванням заступника голови ХОДА Олега Анпілогова були підведені підсумки виконання на території Харківської області чинного законодавства України щодо здійснення державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обмежень, а також державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а саме - всіх вжитих  і проведених заходів.

Дефлімпійці Харківщини знову завоювали золоті та срібні медалі

2 серпня на Дефлімпіаді-2013 харків’яни у складі естафетних команд зі спортивного орієнтування принесли Україні золото в змаганнях серед жінок та срібло в змаганнях серед чоловічих команд.

В Дергачівському районі планується збудувати дім для 4 сімей з прийомними дітьми

Сьогодні під час візиту до дитячого містечка «Отрадне» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма повідомив, що у 2014-2015 році у Дергачівському районі планується започаткувати проект на зразок «Отрадного» лише з тією відмінністю, що там 4 сім’ї будуть жити в одному будинку, а не в окремих. «У Харківській області понад 1000 дітей живуть без біологічних батьків. Зміцненням матеріальної бази дитячих будинків сімейного типу або окремих сімей ми проблему не вирішимо – це лише ліквідація наслідків. Мова має іти про сімейні духовні цінності. «Отрадне» – це особлива форма, де на обмеженій території живуть 3 сім’ї, і тут дітям намагаються прививати сімейні цінності. Це інша форма співіснування тих сімей, які виховують дітей. У 2014-2015 році у Дергачівському районі планується зробити аналогічний проект», – зазначив заступник губернатора.

Завершено прийом заяв та документів до вищих навчальних закладів від вступників на денну форму навчання

Згідно інформації від Департаменту науки і освіти ХОДА 31 липня 2013 року завершено прийом заяв та документів до вищих навчальних закладів від вступників на навчання на основі базової або повної загальної середньої освіти на денну форму навчання. З 1 по 31 липня 2013 року до вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації та форм власності Харківського регіону подано 168038 заяв.

Сьогодні держава надає реальну підтримку будівельній галузі

Про це сьогодні в ході брифінгу заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. За його словами, на сьогоднішній момент будівництво не є тією галуззю, яка тягне за собою економіку. До кризи 2008 року будівельна галузь відігравала велику роль в економічному розвитку регіону і країни в цілому, але в даний час вона потребує підтримки. Саме тому Президент України Віктор Янукович поставив завдання перед регіонами надавати будь-яку допомогу і підтримку цієй галузі, щоб вона розвивалася.

На сьогоднішній момент форма виховання дітей в будинках сімейного типу найправильніша і найкорисніша. Михайло Добкін

Про це сьогодні в ході робочого візиту в приватне дитяче містечко «Отрадне» заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що в державі йде зміна філософії виховання дітей, які в силу різних обставин опинилися без біологічних батьків.

Михайло Добкін передав мешканцям дитячого містечка «Отрадне» три мікроавтобуси «Газель»

Сьогодні у ході робочого візиту до приватного дитячого містечка «Отрадне» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив вихователям ключі від трех мікроавтобусів «Газель». Під час попереднього візиту губернатора, який відбувся 29 травня напередодні Дня захисту дітей, батьки-вихователі звернулися із проханням розглянути можливість забезпечити дітей автотранспортом для спільного проїзду до культурно-спортивних закладів, виставок та місць відпочинку. Мікроавтобуси були закуплені за рахунок благодійних коштів та передані на баланс благодійного фонду «Соціальна служба допомоги». Також два роки тому фондом був придбаний для дітей «Відрадного» шкільний автобус «Богдан».

За перше півріччя в Харківській області було вироблено 47,4 тис. тонн хліба та хлібобулочних виробів

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, згідно з даними Головного управління статистики в Харківській області за перше півріччя 2013 року в регіоні було вироблено 112,5 тис. тонн нерафінованої соняшникової олії, 128,3 тис. тонн борошна, 47,4 тис. тонн хліба і хлібобулочних виробів, 15,9 тис. тонн обробленого рідкого молока, 8,3 тис. тонн ковбасних виробів, 1,8 тис. тонн вершкового масла.

Розроблені детальні плани розвитку будівельної сфери Харківщини

Розвиток галузі містобудування є однією з ініціатив Президента України Віктора Януковича. Про це нагадав в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович. За його словами, у 2010 році було кардинально змінено законодавство в області містобудівної сфери. З'явився закон про містобудівну діяльність, завдяки якому на порядок спростилися процедури і в сфері проектування, і в сфері будівництва. Новий закон ліквідував велику кількість перешкод і дозволив серйозно збільшити темпи та обсяги будівництва.

У січні - травні 2013 року середньомісячна заробітна плата в Харківській області склала 2 857 грн.

У січні - травні 2013 року середньомісячна заробітна плата в регіоні склала 2 857 грн., що в 2,5 рази перевищило соціальні стандарти - мінімальну зарплату і прожитковий мінімум. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Порівняно з відповідним періодом минулого року зарплата на Харківщині зросла на 9,9%. Серед регіонів України за її розміром область посіла 10 місце », - повідомив він.   

Харківська філармонія стане музичним комплексом європейського класу

Про це розповів в ефірі програми Харківського обласного телебачення «Час влади» директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович. Він нагадав, що в липні Кабінет міністрів України затвердив проект реконструкції Харківської обласної філармонії. За словами директора Департаменту, перших глядачів філармонія зможе прийняти в кінці 2014 року.

Виконання завдань Президента України з розвитку будівельної галузі є одним з пріоритетів Харківської області

На сьогоднішній день пріоритетом Уряду і Харківської облдержадміністрації є ті основні положення Програми економічних реформ Президента України, які спрямовані на підняття будівельної галузі і нарощування темпів і обсягів житлового будівництва. Про це в ході програми обласного телебачення «Час влади» повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович. 

Архітектура харківської арени для Євробаскет-2015 буде унікальною

В ефірі програми Харківського обласного телебачення «Час влади» директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович розповів про будівництво спортивної арени для проведення в Харкові чемпіонату Європи з баскетболу 2015. Він підкреслив, що арена для Євробаскету буде унікальною спорудою не тільки для Харкова, але й для всієї України. Будівля зводиться з нуля, і при її будівництві будуть застосовані сучасні та оригінальні технології.

У таборі відпочинку «Барвінок» розпочалась тематична зміна «Національні візерунки»

1 серпня 2013 року відбувся заїзд дітей національно-культурних товариств області у табір оздоровлення та відпочинку «Барвінок» Барвінківського району на тематичну зміну «Національні візерунки». Третій рік поспіль за ініціативи голови облдержадміністрації в регіоні діє проект, коли маленькі мешканці Харкова та області різних національно-культурних об’єднань мають змогу не лише відпочити з користю для здоров’я, а й дізнатися багато нового і цікавого про національні традиції і культуру один одного.

У молоці і вершковому маслі з супермаркетів виявили рослинні жири і кишкову паличку

Результати перевірки молока і вершкового масла, придбаного в супермаркетах Харкова, свідчать, що фізико-хімічні та мікробіологічні показники окремих зразків не відповідають нормі. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. Він повідомив, що дослідження було проведено в липні цього року Центром Експертиз ТЕСТ, співробітники якого закупили у супермаркетах міста 15 зразків молока і 16 зразків вершкового масла. «Молоко і молочні продукти – одна з найбільш затребуваних категорій продуктів харчування, тому їх якість і особливо справжність цікавлять всіх споживачів. Для перевірки було закуплено молоко торгових марок «Ромол», «Простоквашино», «Молочна слобода», «Заріччя», «Хуторок», «Балмолоко», «Слов'яночка», «Щебпак», «Любимчик», «Віта», «Волошкове поле», «Веселий молочник», «Lactel», «Агуша», «Селянське» і масло марок «Ромол», «Простоквашино», «Любомілк», «Заріччя», «Маріванна», «Балаклійське», «Слов'яночка», «ТМСЗ», «РУМО ГОСТ», «Білоцерківське», «Milker», «Селянське», «Апрель», «Westgold», «President», «Valio FIN»», – зазначив заступник голови ХОДА.

Події дня

Сьогодні, 2 серпня, о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться селекторна нарада обласної державної адміністрації з порядком денним: 1. Стан розробки проектів землеустрою користувачів, які використовують земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею більш ніж як 100 гектарів, розроблених та затверджених в установленому порядку проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь і передбачають заходи з охорони земель. 2. Організація проведення моніторингу фактичного використання земель всіх категорій та форм власності у Харківській області. 3. Про стан обороту роздрібної торгівлі в районах та містах області. 4. Стан проведення перевірок державною інспекцією сільського господарства насіння ярих культур в господарствах області, хід декларування зерна та цукру сільгосптоваровиробниками в районах області. 5. Про стан виконання на території області чинного законодавства України щодо здійснення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обмежень, а також державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

За п'ять місяців 2013 року населенню регіону було реалізовано послуг на 1,4 млрд. грн.

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Найбільшим попитом у жителів Харківщини за цей час користувалися телекомунікаційні послуги (21,1% від усіх наданих населенню послуг), послуги пасажирського наземного транспорту (19,1%), послуги з надання майна в оренду і експлуатацію (18,5%). Питома вага наданих населенню послуг склав 30,6% від усіх послуг, реалізованих в регіоні», – зазначив він.

Обсяг виробництва валової продукції сільського господарства на Харківщині зріс майже на чверть

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, за перше півріччя поточного року обсяг виробництва в Харківській області валової продукції сільського господарства порівняно з аналогічним періодом минулого року зріс на 23,4%. «Згідно з інформацією Головного управління статистики в Харківській області, сільськогосподарські підприємства показали зростання на 41,8%, господарства населення - на 8,6%. Виробництво продукції рослинництва порівняно з першим півріччям 2012 року збільшилося на 58,9%, у тому числі сільськогосподарськими підприємствами - у 2 рази, господарствами населення - на 19,4%», - зазначив заступник губернатора.

У 2013 році на Харківщині вперше немає дефіциту в бюджеті сфери культури

Директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов розповів, що 2013 рік - перший рік в історії сфери культури Харківської області, коли вдалося вийти на бездефіцитний бюджет. «Сьогодні з'явилася можливість виділити матеріальні кошти на проектні та ремонтні роботи малої сцени театру ім. Пушкіна, це близько 900 тис. грн, на проектні роботи та початок ремонтних робіт ТЮГу - близько 600 тис. грн, близько 200 тис. грн на ремонт Будинку культури міста Первомайський», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

За I півріччя обсяг виробництва продукції тваринництва на Харківщині збільшився на 14,4%

Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов. «За шість місяців поточного року в усіх категоріях господарств області було вироблено 57,9 тис. т м'яса в живій вазі, 257,1 тис. т молока, 668,2 млн. шт. яєць. У порівнянні з січнем-червнем минулого року виробництво м'яса в області зросло на 20,9%, молока - на 3,2%, яєць - на 9,3%. При цьому 60,6% всього м'яса, 57% молока і 28,5% яєць виробили господарства населення», - поінформував Юрій Сапронов.

Роботу Міністерства культури необхідно направити на розвиток закладів культури і мистецтва в Україні

Про це сьогодні в ході відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Основні проблеми галузі культури та шляхи їх вирішення» розповів заступник міністра культури України Віктор Балюрко. Він підкреслив, що одне з основних завдань Міністерства культури України – збереження мережі закладів культури і мистецтва в нашій країні.

Харків’янка Тетяна Біда стала чемпіонкою ХХІІ Дефлімпійських ігор

1 серпня на Дефлімпіаді-2013, яка відбувається у Софії, представниця Харківщини Тетяна Біда здобула золото у спортивному орієнтуванні. Слідом за бронзою, завойованою у спринті, Тетяна Біда поповнила кошик дефлімпійських медалей збірної України та Харківської області ще й золотом. У восьмий день змагань харків’янці не було рівних у спортивному орієнтуванні на довгій дистанції. Золота медаль Тетяни Біди стала для Харківської області другою найвищою нагородою на цих Дефлімпійських іграх.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 1 серпня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 686,7 тис. га, що становить 97 %, намолочено 2554,1 тис. тонн зерна при середній врожайності 37,1 ц/га. Озимої пшениці обмолочено 462,3 тис. га або 100 % від плану, намолочено – 2033,5 тис. тонн, середня врожайність – 44 ц/га.  Пшениці ярої обмолочено 5,4 тис. га або 90 % від плану, намолочено 12,1 тис. тонн, середня врожайність по області – 22,2 ц/га.

У чорнобильців Харківської області є повне взаємопорозуміння з керівництвом регіону

Про це заявив голова Харківської обласної організації ВГО «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник під час круглого столу на тему: «25 років Чорнобильському громадському руху. Минуле-сьогодення-майбутнє». За його словами, харківські чорнобильці не раз зверталися до голови ХОДА Михайла Добкіна, голови обласної ради Сергія Чернова з проханням підтримати їх законні вимоги і завжди знаходили розуміння з боку влади. 

Харківський обласний диспансер радіаційного захисту населення стане одним з кращих лікувальних закладів регіону

Про це сьогодні в ході засідання круглого столу на тему: "25 років Чорнобильському громадському руху. Минуле-сьогодення-майбутнє" заявив голова Харківської обласної організації ВГО «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник. «Дуже важливим і болючим питанням є лікування чорнобильців. Керівництвом Харківської області цьому питанню приділяється велика увага, тому лікування ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції здійснюється на належному рівні. І губернатор області Михайло Добкін, і його заступник Ігор Шурма роблять все для того, щоб Харківський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення став кращим лікувальним закладом не тільки в Харківському регіоні, а й у всій Україні. Рівень харчування та забезпечення ліками в диспансері вже доведений до найвищого в області. Тобто жоден лікувальний заклад Харківщини не отримує в розрахунку на одного хворого на харчування та медикаменти стільки, скільки наш диспансер і госпіталь для ветеранів Великої Вітчизняної війни», – сказав Анатолій Винник.

План надходжень до Пенсійного фонду Харківської області виконано на 100,6%

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, виконання плану надходження до бюджету Пенсійного фонду України в Харківській області складає 100,6%. За липень поточного року до ПФ надійшло 803,1 млн. грн. За 7 місяців до бюджету Фонду поступило 5 млрд. 352,2 млн. грн., що на 29,6 млн. грн. більше запланованого та на 300,5 млн. грн. більше, ніж в аналогічному періоді 2012 року.

Підприємці Харківщини обговорюють нововведення у Кодексі цивільного захисту України

З 1 липня 2013 року вступив в дію новий Кодекс цивільного захисту України. 31 липня Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва провів кустову зустріч з підприємцями Красноградського та Зачепилівського районів області, під час якої було обговорено організацію та забезпечення пожежної та техногенної безпеки згідно з новим Кодексом цивільного захисту.

На Харківщині ведеться робота щодо визначення єдиного підходу при вирішенні правових питань з реалізації органами місцевого самоврядування делегованих повноважень

31 липня Юридичним департаментом Харківської обласної державної адміністрації проведено семінар-нараду з керівниками юридичних служб виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення на тему: «Актуальні питання підготовки проектів рішень виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення з питань здійснення органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади». Як зазначив директор Юридичного департаменту Артур Мартін, на семінарі-нараді були висвітлені питання щодо дотримання вимог нормопроектувальної техніки під час підготовки проектів рішень виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення з питань здійснення органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади, а також проаналізовані та вивчені найбільш типові та поширені помилки, що допускаються під час підготовки проектів відповідних рішень.

Архів документів