Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Я б хотіла повернутися до Харкова якомога швидше. Мішель Мерсьє

Сьогодні в ході творчої зустрічі з харків'янами в рамках Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» знаменита актриса Мішель Мерсьє розповіла, що їй дуже сподобався Харків, і вона хотіла б бувати тут якомога частіше. «Я живу в Каннах, де якраз нещодавно відкрився знаменитий Каннський кінофестиваль. Ваш фестиваль і Каннський збігаються в термінах, але я вирішила приїхати сюди, щоб побачитися з вами, а не залишатися в Каннах. Я б хотіла повернутися до Харкова якнайскоріше, бо не багато встигла тут побачити, на жаль. Мене чудово прийняли тут, і я щиро за це вдячна. Я відчуваю справжнє щастя, спілкуючись з людьми, я побачила тут багато хороших почуттів - ніжності, любові, я познайомилася з багатьма чудовими людьми», - сказала актриса.

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбувся майстер-клас з фантазійного макіяжу «Бузкова фантазія»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» в рамках всесвітньої акції «Ніч музеїв» відбувся майстер-клас з фантазійному макіяжу «Бузкова фантазія». Майстер візажу Юлія Штовбань продемонструвала присутнім різні техніки нанесення макіяжу, розповіла про етапи його нанесення і поділилася секретами майстерності. Вона зазначила, що для якісного макіяжу необхідно чітко дотримуватися всіх технік його нанесення, використовувати якісну косметику, а також дуже важливо, щоб модель відчувала себе комфортно.

Мішель Мерсьє зустрілася з харків'янами в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень»

Сьогодні у Харкові в рамках Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбулася творча зустріч зі знаменитою актрисою Мішель Мерсьє, яка знялася в більш ніж 30 французьких, італійських і американських фільмах, включаючи культовий серіал за романом Анн і Сержа Голон «Анжеліка». У ході зустрічі харків'янам показали 50-хвилинний біографічний фільм про творчий і життєвий шлях актриси, після чого Мішель Мерсьє відповіла на запитання харків'ян. Зокрема, її запитували про секрети нев'янучої привабливості, про співпрацю зі знаменитими акторами і режисерами з різних країн, про акторську майстерність, про нинішню діяльність, про любов і заповітні мрії.

У рамках фестивалю «Харьковская сирень» відбувся майстер-клас майстра 3D-ефектів Олів'є Кауфера

Сьогодні в рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в кінотеатрі ім. Довженка відбувся майстер-клас почесного гостя фестивалю, французького режисера, продюсера і майстра 3D-ефектів Олів'є Кауфера. Він представив увазі глядачів двогодинний фільм «Одна ніч в цирку» (Une nuit au cirque), над 3D-ефектами для якого працював. Фільм отримав нагороду за краще захоплення S3D на європейському фестивалі «3D Stereo Media 2010». «Цей фільм був знятий під час Міжнародного фестивалю циркового мистецтва в Массі у Франції. У ньому брали участь найкращі циркові артисти різних країн світу», – підкреслив Олів'є Кауфер.

Харків’янам присуджені державні премії в галузі науки і техніки 2012 року

Президент України Віктор Янукович підписав Указ про присудження Державних премій України в галузі науки і техніки 2012 року. Зокрема, - за роботу «Проблемно-орієнтовані обчислювальні засоби обробки інформації в реальному часі» премії присуджено докторові фізико-математичних наук, проректорові Харківського національного університету радіоелектроніки Миколі Сліпченку, докторові технічних наук, завідувачеві кафедри Харківського національного університету радіоелектроніки Олегу Руденку, кандидатові технічних наук, провідному науковому співробітникові Харківського національного університету радіоелектроніки Олегу Сотникову, старшому науковому співробітникові Харківського національного університету радіоелектроніки Сергію Єлакову.

Харків’ян відзначено державними нагородами

З нагоди Дня науки та Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва Президент України Віктор Янукович підписав два Укази про відзначення державними нагородами.

У парку ім. Горького можна сфотографуватися з Кубком України з футболу

Сьогодні у Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького було встановлено один з найпочесніших трофеїв в українському футболі - Кубок України. Трофей встановлено біля центрального входу в парк. До 22 травня у всіх уболівальників футболу є унікальна можливість побачити своїми очима Кубок і сфотографуватися з почесним трофеєм.

Звернення Президента України Віктора Януковича з нагоди Дня Європи

«Дорогі співвітчизники! Сьогодні ми відзначаємо День Європи. Це свято єднає нас з усіма народами континенту та символізує європейський вибір України. Підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом стане основним підґрунтям для подальшого руху нашої держави у цьому напрямі. Зона вільної торгівлі між Україною та ЄС сприятиме модернізації національної економіки, відкриттю нових ринків для вітчизняних товарів і послуг, залученню іноземних інвестицій і, головне – створенню нових робочих місць та підвищенню добробуту наших співгромадян. Наше пріоритетне завдання – максимальна лібералізація візового режиму для українців. На цьому шляху вже досягнуто успіху, і я переконаний, що в недалекій перспективі громадяни України зможуть подорожувати до держав ЄС без віз», - йдеться у зверненні Президента України.

20 травня відбудеться інтернет-конференція «Реалізація Пенсійної реформи в частині нарахування пенсії суб’єктам підприємницької діяльності»

20 травня 2013 року з 11.00 до 12.00 Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням Пенсійного фонду України в Харківській області проводить інтернет-конференцію на тему: «Реалізація Пенсійної реформи в частині нарахування пенсії суб’єктам підприємницької діяльності». На запитання учасників конференції відповідатимуть начальник управління пенсійного забезпечення ГУ Пенсійного фонду України в Харківській області Інна Колесніченко та заступник начальника управління надходження доходів ГУ Пенсійного фонду України в Харківській області В’ячеслав Даценко.

У Харкові відкрито меморіальну дошку фотографу і кінематографісту Олександру Мішону (доповнено)

Сьогодні в рамках V Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбулося відкриття меморіальної дошки фотографу, кінематографісту, видавцю, родоначальнику азербайджанського кінематографа Олександру Мішону. Меморіальна дошка встановлена на будівлі за адресою пров. Слюсарний, 1, де знаходилася фотостудія Олександра Мішона. Виготовив її харківський скульптор Сейфаддін Гурбанов.

У кінотеатрі «Боммер» триває показ документальних фільмів конкурсної програми кінофестивалю «Харьковская сирень»

Сьогодні в рамках Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в кінотеатрі «Боммер» проводиться показ конкурсних робіт у номінації документального кіно. Сьогодні харків'янам буде представлено 7 робіт режисерів з кількох країн: "My House Without Me" (Польща), "Crossing The Line" (Нова Зеландія), "Lost In Christmass" (Польща), "Archimandrid" (Польща), "More Than Ice-Cream Wong Kwong "(КНР)," Людина нафти "(Азербайджан)," Нещаслива зірка "(Україна).

Події дня

Сьогоді, 18 травня, о 10:00 в кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський Шлях, 6) відбудеться кінопоказ конкурсних робіт фестивалю "Харьковская сирень" : 1. Magdalena Szymków "Мій дім без мене" (Польща) 2. Mojan Javadi "Перетин лінії" (Нова Зеландія) 3. Barbara Medajska "Lost In Christmass" (Польща) 4. Андрій Ус та Ольга Белогуб "Нещаслива зірка" (Україна) 5. Riley Leung "More Than Ice-Cream Wong Kwong" (Республіка Китай) 6. Сейран Бадалов "Людина нафти" (Азербайджан) 7. Jerzy Kalina "Archimandrit" (Польща); об 11:00 в рамках кінофестивалю "Харьковская сирень" буде відкрита меморіальна дошка фотографу, кінематографістові, видавцеві, родоначальнику азербайджанського кінематографа Олександру Мішону на будинку по пров. Слюсарний, 1; о 13:00 в кінотеатрі ім. Довженка (вул. 23-го Серпня, 61) в рамках кінофестивалю "Харьковская сирень" розпочнеться майстер-клас французького спеціаліста з 3D-графіки та кіноспецеффектів Олів'є Кауфера; о 17:00 у Палаці студентів Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" (вул. Пушкінська, 88) відбудеться творча зустріч з французькою кіноактрисою Мішель Мерсьє в рамках кінофестивалю "Харьковская сирень"; о 18:00 в галереї «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться майстер-клас з фейс-арту "Бузкова фантазія" в рамках всесвітньої акції "Ніч у музеї"; о 22:00 на Алеї почесних гостей кінофестивалю біля ХНАТОБ ім. Н.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) розпочнеться реконструкція публічного кіносеансу 1929 року - показ німого фільму «Привид опери» в рамках кінофестивалю "Харьковская сирень".

Якби не книга Мілен Демонжо «Харьковская сирень», наш фестиваль міг бути зовсім іншим. Михайло Добкін

Виступаючи під час церемонії урочистого відкриття V кінофестивалю «Харьковская сирень», голова Харківської облдержадміністрації, голова оргкомітету фестиваля Михайло Добкін привітав усіх присутніх у залі і нагадав, що своїм народженням фестиваль зобов'язаний літературному талантові французької кіноактриси Мілен Деможно, по матері – харків'янки. «Хто знає, як склалася б доля фестивалю і чи з'явився б він взагалі, якби не трагічна життєва історія Клавдії Трубникової, талановито описана її дочкою, французькою актрисою Мілен Демонжо, у книзі «Харьковская сирень». Це і послужило назвою кінофестивалю. Все могло скластися інакше, фестивалю могло б не бути або він був би абсолютно іншим», – зазначив губернатор.

Рівень фестивалю «Харьковская сирень» значно підвищився. Володимир Фокін

Виступаючи в ході церемонії відкриття V Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень», Народний артист Російської Федерації, голова журі фестивалю, Почесний громадянин Харкова Володимир Фокін відзначив високий рівень фестивалю. «Я завжди з великим хвилюванням їжджу на цей фестиваль. Завжди їду з надією, що дізнаюся нові імена, побачу нових талановитих людей. На моє колосальне задоволення рівень фестивалю значно підвищився. Ми стали справжнім міжнародним кінофестивалем. З чим я вас всіх і вітаю», - звернувся Володимир Фокін до присутніх у залі.

У кінофестивалю «Харьковская сирень» велике майбутнє. Геннадій Кернес

Харківський міський голова Геннадій Кернес у своєму виступі в ході відкриття V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» зазначив, що у фестиваля велике майбутнє. «Для мене дуже почесно і радісно зустрічати таких прекрасних гостей, всіх, хто небайдужий до кіно. Я ніколи не думав, що буду перебувати серед людей, які викликали бурю емоцій у всьому світі. Я думаю, що у харківського фестивалю велике майбутнє, і він буде розвиватися і далі», - зазначив, вітаючи гостей, Геннадій Кернес

Протягом 5 років кінофестиваль «Харьковская сирень» відкриває світові нові імена

«Травень для Харкова місяць особливий. Це місяць, коли ми можемо показати всій Україні яким красивим може бути наше місто, коли зацвітає бузок. Ось уже протягом 5 років кінофестиваль «Харьковская сирень» відкриває світові кіномистецтва нові імена і дає можливість розкритися багатьом молодим талантам. Через 5 років з того часу, як відбувся перший кінофестиваль, Харків може багатьом дати фору – про це можна судити за кількістю зірок, що пройшли бузковою доріжкою нашого кінофестивалю», – зазначив у своєму вступному слові в ході церемонії урочистого відкриття V кінофестивалю «Харьковская сирень» голова Харківської облдержадміністрації, голова оргкомітету фестивалю Михайло Добкін.

Презентовано гімн Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень»

В ході церемонії відкриття V Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» був презентований гімн фестивалю. Слова і музику до нього написали Людмила Петрик та Микола Стецюн. Виконали гімн симфонічний оркестр під керівництвом Юрія Янка та Академічний хор імені В'ячеслава Палкіна Харківської обласної філармонії.

Урочисто відкрито V Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень»

В Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» 17 травня відбулася урочиста церемонія відкриття V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». У ній взяли участь голова Харківської облдержадміністрації, голова оргкомітету фестивалю Михайло Добкін, Харківській міський голова Геннадій Кернес, Почесний президент кінофестивалю, французька кіноактриса Мілен Демонжо. Серед почесних гостей фестивалю – французька актриса, виконавиця ролі Анжеліки в однойменній серії кінокартин Мішель Мерсьє, російська та українська актриса театру і кіно Світлана Живанкова, президент українсько-французької асоціації «Весна» Уляна Чайковська і французький фахівець з 3D-графіки Олів'є Кауфер.

На Харківщині працевлаштовано майже 95% випускників 2012 року, які навчались за державним замовленням

Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив директор Департаменту науки та освіти ХОДА Роман Шаповал. «Із загальної кількості випускників, що навчалися за освітньо-кваліфікаційними рівнями «спеціаліст» і «магістр», працевлаштовано майже 95% випускників. Отримали направлення для роботи в сільській місцевості із загальної кількості працевлаштованих випускників, що навчалися за освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст» - 19%, «магістр» - 10%. Більше 70% випускників, що працевлаштовані в сільській місцевості, отримали направлення на роботу в Харківську область», - повідомив він.

Відбулася демонстрація фільму «Ніч тривалістю в 641 день» у рамках V кінофестивалю «Харьковская сирень»

У кінотеатрі «Боммер» в ході секції «68-річчю Великої Перемоги присвячується» в рамках V Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбулася демонстрація фільму «Ніч тривалістю в 641 день». На демонстрації були присутні член журі Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень", кінокритик Володимир Миславський, автор сценарію фільму Валерій Чернай.

Харківська область готується до відкриття купального сезону

Купальний сезон відкривається 1 червня, і до цього дня всі пляжі, які будуть експлуатуватися в цьому сезоні, повинні бути готові. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб сьогодні в ході засідання Комісії з техногенно-екологічної безпеки. «Умовою для безпечного відпочинку населення на воді є наявність офіційних відповідно обладнаних місць купання. У час, що залишився, максимально мобілізувати сили та ресурси з відкриття пляжів загального користування. Протягом всього літнього купального періоду, наше завдання проводити всі можливі запобіжні заходи і не допустити загибелі людей, і особливо дітей на водних об'єктах області», – підкреслив він.

Володимир Фокін провів майстер-клас у рамках Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень»

Сьогодні Народний артист Російської Федерації, голова журі фестивалю, Почесний громадянин Харкова Володимир Фокін провів у Харкові майстер-клас в рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». Свій майстер-клас Володимир Фокін присвятив кінематографічній освіті. Він продемонстрував учасникам майстер-класу роботи своїх студентів зі Всеросійського державного інституту кінематографії - мініатюри «Свіча», «Інтер'єр», «Плани», а також кілька однокадрових фільмів. Також він розповів про методику та технології підготовки кінорежисера, про принципи екранізації кіно, відповів на запитання про свій професійний і творчий шлях.

З початку квітня заборгованість із заробітної плати на Харківщині зменшилась на 10,8 млн. грн.

Заборгованість із зарплати в Харківській області з початку квітня зменшилася на 10,8 млн. грн., або на 11%. Також в області спостерігається зменшення кількості підприємств-боржників на 11 підприємств (8%). Загалом в Україні за вказаний період борг із заробітної плати скоротився на 35 млн. грн.. – повідомив сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

До 1 липня в Харківській області планується ліквідувати борги із зарплати на комунальних підприємствах

Як наголосив сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради голова ХОДА Михайло Добкін, найближчим часом на Харківщині будуть ліквідовані борги із зарплати перед співробітниками комунальних підприємств. Основні боржники в області - це державні підприємства, - підкреслив він. «Якщо будуть виплачувати борги підприємства державної форми власності, то у нас жодних проблем не буде. Що стосується комунальних підприємств, борг у нас близько 2,3 млн. гривень, з них тільки 1 мільйон припадає на економічно активні підприємства. Я думаю, на 1 липня боргів по комунальних підприємствах у нас не буде», - заявив Михайло Добкін.

5 діячів кіно залишили відбитки долонь для Алеї почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень»

Сьогодні на Алеї почесних гостей кінофестивалю «Харьковская сирень» відбулася церемонія зняття відбитків долонь, які продовжать ряд стел в саду ім. Шевченка. Відбитки залишили почесні гості V Міжнародного кінофестивалю: французька кінозірка Мішель Мерсьє, найбільш відома завдяки ролі Анжеліки в серії історико-пригодницьких фільмів; радянська акторка з українським корінням Світлана Живанкова, за участю якої було знято понад десяток фільмів, у тому числі «Вертикаль», «Чорноморочка» і «Роки молоді»; представник французького кінематографу, фахівець з 3D-графіки Олів'є Кауфер; російський актор, письменник, сценарист і публіцист, заслужений діяч мистецтв Росії родом з Харкова Аркадій Інін та український актор, заслужений артист України Олексій Колесник, який зіграв різнопланові ролі більш ніж в 30 кінострічках («Овід», «Батальйони просять вогню», «Холодне літо п'ятдесят третього»).

Харківська художниця отримала урядову премію ім. Лесі Українки за оформлення книги для дітей та юнацтва

У рамках ІХ Київської міжнародної книжкової виставки відбулося нагородження лауреатів урядової премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2012 рік. У номінації «Оформлення книги для дітей та юнацтва» нагороду отримала художниця Марина Пузиренко. Її відзначили відповідним дипломом за краще оформлення книги — “Чудова мандрівка Нільса з дикими гусьми” Сельми Лагерльоф (харківське видавництво “Фактор”). Книга містить складні, багатофігурні та багатосюжетні композиції.

Презентовано книжки кінокритика Володимира Миславського, присвячені харківським родоначальникам кінематографа Дмитру Харитонову та Олександру Мішону (доповнено)

У рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» були презентовані дві роботи харківського кінокритика Володимира Миславського, присвячені родоначальникам кінематографа. Це книги «Кінопідприємець Дмитро Харитонов. Життя і фільм» і «Олександр Мішон. Видавець. Фотограф. Кінематографіст». У заході також взяли участь співавтори книги «Олександр Мішон. Видавець. Фотограф. Кінематографіст» Аркадій Хильковський, Тамара Бумбатова, Шахін Омаров, радник посольства Азербайджану в Україні Назім Алієв, секретар Спілки кінематоргафістів Азербайджану Юсиф Гулієв,представники Харківського обласного національно-культурного товариства азербайджансько-української дружби «Достлуг» та Міністерства культури Азербайджану. Крім цього, на презентації книги була присутня правнучка Олександра Мішона - Олена Мішон, яка живе у Воронежі. Юсиф Гулієв передав лист подяки на ім'я голови ХОДА, голови оргкомітету Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень" Михайла Добкіна.

У Харкові відкрито меморіальні дошки фотографу Альфреду Федецькому і засновнику Одеської кіностудії Дмитру Харитонову (доповнено)

Сьогодні в рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбулося відкриття меморіальних дошок фотографу Альфреду Федецькому і засновнику Одеської кіностудії Дмитру Харитонову. В урочистій церемонії взяли участь начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету фестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, член журі кінофестивалю «Харьковская сирень» Володимир Миславський, консул Генерального консульства республіки Польща в Харкові Халіна Гранат.

Зміни до нормативно-правової бази покращать умови перебування людей в інтернатних закладах

Згідно з наказом №129 Міністерства соціальної політики України внесені зміни до переліку товарів, робіт та послуг, на закупівлю яких спрямовуються кошти, що підлягають перерахуванню Пенсійним фондом України та органами праці та соціального захисту населення установам, де люди перебувають на повному державному утриманні. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, цим наказом чітко визначено, що можна закуповувати за гроші тих людей, які перебувають на утриманні в інтернатних закладах, геріатричних пансіонатах, і усунені недоліки, які були в попередньому переліку.

Харків’янин став переможцем чемпіонату Європи з шахів

16 травня у м. Легниці (Польща) завершився чемпіонат Європи з шахів серед чоловіків. Після 11-го заключного туру десять учасників набрали по 8 очок і місця розподілялися за додатковими показниками. Переможцем чемпіонату став харківський гросмейстер, вихованець шахового клубу «Юридична академія» Олександр Моїсеєнко. На 2-му і 3-му місцях росіяни Євген Алексєєв і Євген Романов.

Архів документів