Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у квітні 2013 року не було перевищень радіаційних параметрів

За даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Державного спеціалізованого підприємства «Харківський державний міжобласний спецкомбінат ДК УкрДО «Радон» за квітень 2013 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

Завтра відбудеться засідання «круглого столу» з реалізації енергетичного компонента в рамках проекту ЄС та Програми розвитку ООН

15 травня 2013 року об 11.00 в Малій залі Будинку Рад відбудеться засідання «круглого столу» з реалізації енергетичного компонента в рамках проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ» у Харківській області.

Розглядається можливість обладнати в'їзди і виїзди з Харкова підземними контейнерами для збору сміття

В ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що по той бік кордону з Російською Федерацією, у Бєлгороді, організована спеціальна система утилізації сміття, яке залишають відпочиваючі, – на кожному в'їзді в місто обладнані підземні контейнери для сміття.

На Харківщині у повному обсязі проводяться всі виплати пенсіонерам

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо розповів голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що Президент України Віктор Янукович дав доручення, щоб з травня цього року інваліди Великої Вітчизняної війни та учасники бойових дій отримували підвищені пенсії. На сьогоднішній момент Харківська область повністю готова до того, щоб виконати доручення глави держави.

Наше завдання – працювати на недопущення лісових пожеж. Михайло Добкін

В ході програми «Від влади до громади» в ефірі обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін подякував мешканцям Харківщини за розуміння, яке вони проявили в ході травневих свят до обмеження в'їзду до лісів області. За його словами, в спекотний час основне завдання не тільки влади, а й кожного мешканця області, – не допустити виникнення лісових пожеж. У той же час регіон готовий до будь-яких надзвичайних ситуацій, – підкреслив голова області.

На Харківщині шанують героїзм солдатів і офіцерів, які звільнили країну від рабства, а Європу від фашизму. Михайло Добкін

Як підкреслив в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської ОДА Михайло Добкін, у місті Харкові та області ставлення до ветеранів особливе. Тут шанують героїзм солдатів і офіцерів, які звільнили нашу країну від рабства, а Європу від фашизму. «Для нас 9 Травня - особливий день. Все, що відбувається, спрямоване, по-перше, на те, щоб віддати данину поваги тим ветеранам, які не дожили до сьогоднішнього дня, і тим, хто сьогодні чекає до себе відповідного ставлення. По-друге, на те, щоб молоде покоління виховувалося на традиціях переможців. Багато держав вигадують собі в минулому які-небудь події, щоб піднімати патріотичний дух своєї молоді та виховувати людей, які люблять Батьківщину. А у нас Велика Перемога - одна з найяскравіших сторінок в історії сучасного людства, перемога добра над злом», - сказав Михайло Добкін.

Хід весняно-польових робіт

За оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на день 13 травня всього в області ярих культур посіяно на площі 985,7 тис. га, або 96% від запланованої площі, в тому числі ярих зернових культур – 545 тис. га (94%).

17 травня учні ХГУ «НУА» гратимуть у військово-спортивну гру «Зірниця»

17 травня о 14:00 учні Спеціалізованої економіко-правової школи Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» зіграють в «Зірницю». У грі буде брати участь понад 150 учнів 5-10 класів СЕПШ ХГУ «НУА».

Харківський легкоатлет Богдан Бондаренко став переможцем етапу «Діамантової ліги»

В Катарі відбувся перший з 14 етапів розіграшу «Діамантової ліги» - одного з найпрестижніших у світі легкої атлетики змагань. У стрибках у висоту не було рівних учаснику Олімпійських ігор у Лондоні харків'янину Богдану Бондаренко, який показав результат у 2,33 метра, та посів перше місце, випередивши представників Катара та Росії. Крім цього, даний результат став для Богдана його особистим рекордом і рекордом Харківської області.

16 травня відбудеться семінар із правової просвіти підприємців

16 травня о 10:00 Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з відділом представництва Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва у Сумській, Чернігівській та Харківській областях, а також Центром комерційного права (м.Київ) проводить семінар із правової просвіти підприємців. У програмі семінару передбачено розгляд питань щодо зміни в системі оподаткування та звітності; планові та позапланові перевірки; договірне право, форми та методи вирішення комерційних спорів; як можна вплинути на ухвалення регуляторних рішень: аналіз регуляторного впливу. Лекції читають фахівці Центру комерційного права та незалежні консультанти.

Харківські бадмінтоністки вибороли призові місця на міжнародному турнірі в Словенії

9-12 травня в місті Медводе відбувся міжнародний турнір з бадмінтону «Словенія Інтернешнл 2013» категорії International Series. Про це повідомляє офіційний сайт Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА. Харків'янка Марія Жаркая і Наталія Войцех з Дніпропетровська, виступаючи в парі, вибороли срібло, а харківська пара Анастасія Дмитришин і Дар'я Самарчанц за підсумками турніру посіли третє місце.

До уваги журналістів! Завершується акредитація для висвітлення роботи V Міжнародного фестивалю короткометражного кіно "Харьковская сирень"

Акредитація журналістів і технічних працівників для висвітлення роботи V Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» здійснюється шляхом реєстрації на підставі офіційної заявки на адресу оргкомітету фестивалю. Заявки на акредитацію необхідно направляти на електронну адресу: siren.kharkov@gmail.com та за тел. +38 (057) 700-17-49, 700-03-31 до 17.00 15 травня 2013 року. Більш детальну інформацію про акредитацію дивіться на офіційному сайті кінофестивалю.

В Харківській області відкрито п'ятий промаркований веломаршрут

11 травня біля Будинку культури смт. Бабаї відбулося урочисте відкриття п'ятого промаркованого велосипедного маршруту № 7302 «База відпочинку Тимченки». Директор департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов в ході церемонії зазначив, що Харківська облдержадміністрація завжди охоче підтримує будь-які ініціативи і пропозиції, які сприятимуть розвитку туризму в регіоні та популяризації активного відпочинку серед жителів Харківщини. Протяжність маршруту Бабаї – Хорошево – Аксютівка – Островерхівка – Тимченки становить 23 км. Маршрут розрахований на аматорське катання і професійний велотуризм. Тривалість прямування – 2-3 години по грунтовій (близько 80%) і асфальтованій (близько 20%) дорогах. Фінішна зупинка – «База відпочинку Тимченки», яка знаходиться на березі річки Мжа, однієї з найчистіших річок Харківщини. У велозаїзді взяли участь понад 40 велолюбителів.

У галереї «Бузок» відкрилася виставка робіт майстра карбування і реставратора старовинних роялів Таріела Чекурішвілі

У церемонії відкриття взяли участь начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич і Митрополит Сергій Чекурішвілі (Тбілісі). «Ось уже кілька днів харків'яни та гості нашого міста мають можливість познайомитися з творчістю цієї незвичайної людини. Потрапляючи в орбіту його спілкування, неможливо відірватися, і хочеться крутитися по цій орбіті ще багато і багато часу. Вчора в нашій галереї була рекордна для неї кількість відвідувачів - близько 5 тисяч осіб. Це говорить про те, що твори Таріела унікальні. Вони надихають, вони просвітлюють. І так співпало, що тематично роботи, які тут знаходяться, присвячені великому святу Воскресіння Христового - Великодню», - зазначила Вікторія Маренич.

На площі Свободи відбувся концерт, присвячений Дню Перемоги

Безліч харків'ян зібрав на площі Свободи концерт, присвячений святкуванню Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Для мешканців міста та області виступили ВІА «Добрі молодці», Сосо Павліашвілі, Світлана Лобода та Наталя Могилевська. Завершився концерт святковим феєрверком. «Наші діди і батьки – те покоління людей, яке ціною свого життя зробило все, щоб ми з вами були щасливі і жили під мирним небом. Для нас, нового покоління харків'ян, дуже почесно і відповідально приймати естафету у людей, які звершили цей великий подвиг. Солдати Великої Вітчизняної війни зробили все для того, щоб захистити нашу Батьківщину. Ця війна торкнулася кожної родини. Між нами немає меж, а є спільне для всіх горе – пам'ять про тих, хто не повернувся з тієї війни. Я бажаю всім ветеранам здоров'я, щастя, благополуччя, турботи і любові. Ми всі зобов'язані бути схожими на них, щоб вони пишалися нами. Це сміливі й мужні люди», – зазначив у своєму вітальному слові Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Двоє мешканців Харківщини відзначені державними нагородами з нагоди Дня Перемоги

Згідно з Указом Президента України Віктора Януковича № 251/2013 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Перемоги» за мужність і самовідданість, виявлені в боротьбі з фашистськими загарбниками у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, нагороджено двох мешканців Харківської області. Зокрема, орденом «За заслуги» III ступеня відзначено учасника партизансько-підпільного руху у Великій Вітчизняній війні Олексія Петухова, орденом Богдана Хмельницького II ступеня – учасника бойових дій у роки Великої Вітчизняної війни, члена комітету ветеранів війни Харківської обласної організації ветеранів України Василя Счисльонка.

Відбулася церемонія погашення художнього маркованого конверта «9 травня. Пам'ять про війну»

Церемонія відбулася у відділенні поштового зв'язку №52. У заході брали участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін, директор Харківської дирекції «Укрпошта» Едуард Баглаєнко, ветерани Великої Вітчизняної війни, співробітники пошти, харків'яни. Євген Савін привітав усіх присутніх з Днем Перемоги і відзначив, що оскільки цього року святкується 70-річчя з дня визволення Харківської області, необхідно зробити все можливе, щоб це велике свято зберігалося в пам'яті поколінь.

Завдання нового покоління - зробити все можливе, щоб ветерани відчували турботу про себе

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу Харківський міський голова Геннадій Кернес, кожна людина має приділяти максимальну увагу і турботу ветеранам, які ціною своєї крові відвоювали мирне життя для майбутніх поколінь. «Завдання нового покоління - зробити все можливе, щоб ветерани відчували турботу, про яку мріяли, відвойовуючи кілометр за кілометром, місто за містом. Дуже важливо, щоб ми пам'ятали про ту Велику Перемогу, яка принесла нам мирне небо, щоб ми бачили радісними наших ветеранів, тих, хто сьогодні заслуговує великої подяки», - сказав він.

9 травня - святий день для кожної родини. Михайло Добкін

День Перемоги - це святковий день для всіх українців, тому що Велика Вітчизняна війна зачепила всі сім'ї. Як зазначив сьогодні в ході брифінгу голова ХОДА Михайло Добкін, перемога в цій війні - це великий подвиг наших дідів і прадідів, і пам'ять про нього повинна жити ще в багатьох поколіннях. «9 травня для країни, яка виграла дуже складну війну, є святим днем, святом кожної родини, тому що війна не залишила осторонь жодну сім'ю. І покоління, яке принесло цю перемогу, гідне шанування і поваги, а найголовніше - гідне того, щоб про їх подвиг пам'ятали наступні покоління. Ми діти, онуки і правнуки переможців, і ми цим пишаємося. Той, хто хоче в цей день сумувати, - нехай сумує, а ми цей день вважаємо днем святковим і робимо все, щоб ветерани відчували, що вони недаремно проливали кров на полях битв і віддавали свої життя», - сказав голова області.

Відбулася військово-театралізована вистава, присвячена 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років

Сьогодні на пл. Свободи відбулася військово-театралізована вистава, присвячена 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. З трибун за виступами творчих колективів та ходою військ спостерігали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської облради Сергій Чернов, Герої Радянського Союзу Федір Пуртов і Михайло Карпеєв, ветерани ВВВ. Військово-театралізована вистава складається з ряду епізодів. Перший епізод, «Привал», був створений на основі поеми Олександра Твардовського «Василь Тьоркін». У ньому взяли участь близько 160 осіб. Другий - «Поле пам'яті», в якому виступили більше 100 студенток академії культури в червоних і білих костюмах. Третій епізод - «Вальс Перемоги», під час якого виступили більше 120 виконавців бальних танців спільно з іншими учасниками вистави. Пам'ять полеглих вшанували хвилиною мовчання.

12 вихованців Куряжської виховної колонії отримали можливість подивитися парад з площі Свободи

Сьогодні вперше кілька вихованців Куряжської виховної колонії отримали можливість бути присутніми на параді на площі Свободи. Як повідомив начальник Управління пенітенціарної служби України в Харківській області Євген Бараш, таку можливість як заохочення за зразкову поведінку і відповідальне ставлення до навчання і праці отримали 12 вихованців закладу.

Вітання Президента України з нагоди Дня Перемоги

Дорогі ветерани! Шановні співвітчизники! Від усього серця вітаю вас із Днем Перемоги! Сьогодні ми вшановуємо тих, хто, жертвуючи собою, врятував нашу землю від фашистського поневолення, подарував нам мир і свободу. У своїх серцях ми завжди будемо нести світлу пам’ять про мільйони загиблих наших співвітчизників. Упевнений, український народ ніколи не забуде самопожертву та військову доблесть своїх визволителів і пишатиметься їх безсмертним подвигом. Цього року ми будемо святкувати сімдесяту річницю визволення столиці нашої держави міста-героя Києва, а наступного - всієї України. Ми вдячні вам, дорогі ветерани, за те, що ви виявили відвагу та ціною власного життя визволили нашу рідну землю. Честь вам і слава! Бажаю кожному міцного здоров’я, мирного неба та добробуту. Із Днем Перемоги, дорогі співвітчизники!

Чим більше часу минає від Дня Перемоги, тим більш значуща вона для майбутніх поколінь. Сергій Чернов

Після церемонії урочистого покладання квітів до Меморіалу Слави в Лісопарку голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітав мешканців області та харків'ян зі святом. «Усіх нас без винятку переповнює почуття гордості та подяки нашим батькам і нашим дідам за той ратний подвиг, за можливість сьогодні жити і радіти життю. Чим більше часу минає від тієї великої Перемоги, тим більш значуща ця історична подія для майбутніх поколінь. Сьогодні ветеранам хочеться побажати сил і здоров'я», – заявив він.

Наше завдання – навічно зберегти пам'ять про роки війни та людей, які здобували Перемогу. Геннадій Кернес

Таку думку висловив сьогодні Харківський міський голова Геннадій Кернес після церемонії урочистого покладання квітів до Меморіалу Слави в Лісопарку. «День Перемоги – це дуже важливе свято в житті кожної людини, тому що Перемога дісталася ціною мільйонів життів тих людей, які в ім'я нашої свободи і мирного неба над головою віддавали самих себе. Я впевнений, що у всіх сім'ях, усіх поколіннях шанують це свято з повагою. Наше основне завдання – навічно зберегти пам'ять про ті роки, тих бойових людей, які здобували цю Перемогу. І спасибі всім за неї», – підкреслив він.

День Перемоги дорогий серцю кожного мешканця нашого міста та області. Михайло Добкін

З року в рік на Харківщині по-особливому відзначають День Перемоги, і все більше людей приходить вшанувати пам'ять полеглих. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін після церемонії урочистого покладання квітів до Меморіалу Слави в Лісопарку. «З року в рік людей, які приходять 9 травня віддати данину пам'яті загиблим у страшні 40-і роки минулого сторіччя воїнам Радянської армії і мирним жителям, стає все більше і більше. Я спостерігав, як за два дні до Дня Перемоги люди з дітьми приїжджали на Меморіал Слави, і пам'ятник був весь у квітах. Це говорить, що цей день дорогий серцю кожного мешканця нашого міста та регіону. Це дає нам право відчувати себе нащадками переможців, тих людей, які в страшній війні здобули Перемогу не тільки для нашої країни, але і звільнили від фашизму Європу і весь світ. Як діти, онуки і правнуки переможців, ми будемо зустрічати це свято з глибокою повагою до наших ветеранів – і живих, і тих, кого вже немає серед нас», – зазначив він.

На Меморіалі Слави вшанували пам'ять загиблих під час Великої Вітчизняної війни

Сьогодні, у 68-му річницю Великої Перемоги, на Меморіалі Слави в Лісопарку відбулася урочиста хода та покладання квітів. Вклонитися пам'яті полеглих воїнів прийшли голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова облради Сергій Чернов, перший заступник губернатора Валентин Дулуб, заступники голови ХОДА Євген Савін, Олег Анпілогов, Андрій Моченков та Юрій Сапронов, Герої Радянського Союзу Михайло Карпеєв і Федір Пуртов.

В ефірі - «Чай з губернатором»

Сьогодні о 17:40 на ХОД ТРК та о 18:05 на «7 каналі» вийде в ефір відеоверсія зустрічі голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з ветеранами та учнівською молоддю в рамках проекту «Чай з губернатором». Повтор програми можна буде подивитися завтра, 10 травня, о 10:00 на ХОД ТРК та в суботу, 11 травня, о 15:50 на «7 каналі».

Події дня

Сьогодні, 9 травня, о 08:00 на Меморіалі Слави в Лісопарку відбудеться урочиста церемонія покладання квітів з нагоди Дня Перемоги; о 08:00 на території Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конєва» (смт Солоницівка, Дергачівський район) відбудеться урочиста церемонія покладання квітів з нагоди Дня Перемоги; о 10:00 на пл. Свободи розпочнеться військово-театралізована вистава, присвячена 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Трансляцію параду вестимуть загальнонаціональний канал «Інтер» і харківські телеканали «ОТБ», «7-й канал», «Фора» і «Фаворит»; о 12:00 у відділенні поштового зв'язку № 52 (пл. Привокзальна, 2) відбудеться церемонія погашення художнього маркованого конверта «9 травня. Пам'ять про війну»; о 19:00 на пл. Свободи розпочнеться святковий концерт з нагоди Дня Перемоги.

Зустрічі з ветеранами виховують у молоді дух патріотизму

В ході проекту «Чай з губернатором», в рамках якого голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з ветеранами та молоддю, ветеран ВВВ, учасник параду Перемоги 1945 року, Почесний громадянин міста Харкова Дмитро Крячко подякував голові області за можливість безпосереднього спілкування з молоддю. «Я дуже радий, що сьогодні губернатор організував нам зустріч з нашою молоддю. Це дуже вчасно, і спасибі вам за це від нас, від ветеранів війни, які пройшли важкий шлях. Нам завжди хотілося зустрічатися з молодим поколінням, нам цікаво, що б діти хотіли чути від нас, що хотіли б бачити на екранах телевізорів, щоб ми могли відповісти на їхні запитання», - сказав ветеран.

З Днем Великої Перемоги, дорогі земляки!

Шістдесят вісім років тому сталася подія, що визначила долі людства на багато років уперед. Нинішня Європа своїм процвітанням зобов'язана, в першу чергу, радянським воїнам, які принесли визволення від нацизму в його найстрашнішому прояві. Але особливо дорогий День Великої Перемоги для тих, хто випробував на собі всі жахи війни, хто наближав його, жертвуючи кров'ю і життям, хто передав новим поколінням відновлену країну і мирне життя. Сердечно вітаю із всенародним святом. Ми завжди будемо пам'ятати, кому зобов'язані життям і свободою. Голова Харківської обласної державної адміністрації                                                                                    Михайло Добкін

Архів документів