Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Змінено „Телефони довіри” Державної фінансової інспекції в Харківській області

Прес-служба Державної фінансової інспекції у Харківській області повідомила про змінення телефонів довіри. Відтепер, повідомлення мешканців області, в тому числі анонімні, про неправомірні дії посадових осіб та порушення законодавства з фінансових питань на підприємствах, в установах та організаціях, для врахування їх при плануванні та проведенні ревізій (перевірок) будуть фіксуватися за номером 057-700-96-19.

На Харківщині вживаються заходи щодо недопущення виникнення вогнища африканської чуми свиней

Сьогодні в Дергачівському районі області відбулися обласні навчання з оперативного реагування на випадок виникнення вогнища африканської чуми свиней. У навчаннях взяли участь заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, в.о начальника Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області Олександр Тертишник, глави прикордонних районів та представники інших районів області. Навчання складалися з двох частин: теоретичної та практичної. У ході теоретичної частини була роз'яснена загальна ситуація з виникненням вогнищ африканської чуми свиней в Російській Федерації, зокрема, в Білгородській області. Також присутнім на навчаннях розповіли про заходи, які необхідно вжити для недопущення виникнення вогнища АЧС.

Віктор Янукович взяв участь у відкритті виставки «Велике і Величне» з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі

Президент України Віктор Янукович взяв участь у відкритті Всеукраїнської мистецької виставки «Велике і Величне», приуроченої до 1025-річчя хрещення Київської Русі. Як наголосив Президент під час церемонії, на виставці у «Мистецькому Арсеналі» тисяча унікальних творів із понад тридцяти музеїв демонструють найяскравіші сторінки українського мистецтва від давнини до сучасності. «Україна пишається своїм культурним надбанням, вагомим внеском у скарбницю світової культури», - сказав Віктор Янукович.

Михайло Добкін бере участь у заходах з відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі у Києві

Голова Харківської обласної держадміністрації Михайло Добкін візьме участь в Урочистій Академії, присвяченій 1025-річчю хрещення Київської Русі, яка відбудеться о 15:00 у місті Києві. Захід транслюватиметься у прямому ефірі Національною телекомпанією України. Святкові заходи, присвячені 1025-річчю хрещення Київської Русі, відбуваються згідно Указу Президента України Віктора Януковича.

Звернення Президента України з нагоди Дня хрещення Київської Русі

Дорогі співвітчизники! Сердечно вітаю вас із 1025-річчям хрещення Київської Русі. Україна, багата своєю історією та унікальними культурними надбаннями, є невід'ємною частиною християнської цивілізації, а наша столиця по праву вважається апостольським містом, яке зберегло основи загальноєвропейської культури, політики та вікопомну спадщину.

Вплив діяльності компанії «Шелл» на навколишнє середовище Харківської області оцінюється державною екологічною експертизою як прийнятний

Департаментом екології та природних ресурсів Харківської облдержадміністрації проведено державну екологічну експертизу матеріалів оцінки впливу на навколишнє середовище «Доповнення до робочого проекту "Будівництво пошукової свердловини Біляївська 400 Павлівсько-Світлівської ділянки надр в Первомайському районі Харківської області на виконання робіт з випробування і інтенсифікації припливу"». Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Замовник експертизи – ТОВ «Шелл Юкрейн Експлорейшн енд Продакшн І». Як зазначив перший заступник губернатора, за результатами проведеної державної екологічної експертизи матеріалів ОВНС вплив запланованої діяльності оцінюється як прийнятний та видано позитивний висновок.

У Харкові працівників торгівлі привітали з професійним святом

Сьогодні в Харкові відбувся урочистий прийом з нагоди Дня працівників торгівлі, який Україна відзначатиме 28 липня. Директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин привітав представників галузі з їх професійним святом, побажав їм успіхів у праці на благо регіону, а також вручив найвищі нагороди обласної адміністрації та обласної ради найкращим колективам і працівникам сфери торгівлі та ресторанного обслуговування. «Напевно про важливість вашої професії і сьогоднішнього свята ми говорити довго не будемо, тому що з торгівлі починалося все. З торгівлі починається економіка, з торгівлі починається взагалі держава і з давніх часів люди починали обмінюватися товарами для того, щоб встановлювати зв'язки. Тому ви знаходитесь на вістрі всіх подій які відбуваються, на найважливіших і перших рубежах. Ви першими відчуваєте вплив кризових явищ. Ви першими відчуваєте вибухи споживчого попиту, кредитування і такого іншого. Тому дуже важливо, щоб те, чим ви займаєтеся, було постійно дуже високої якості і дуже високого рівня. Тільки у нас близько 300 тисяч населення зайняті у сфері торгівлі, для нас це не порожній звук. Можна по праву називати Харків комерційним центром України», – зазначив він.  

Президент відзначив переможців ХХVІІ Всесвітньої літньої Універсіади в Казані

Указом Президента України № 392/2013 за досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України державними нагородами відзначено українських спортсменів. Зокрема серед харків’ян, що брали участь в Універсіаді у складі збірної, орденом «За заслуги» ІІ ступеня нагороджено чемпіона з боксу Олександра Гвоздика, орденом «За заслуги» ІІІ ступеня – чемпіонів з легкої атлетики Ігоря Бодрова, Руслана Перестюка і Наталію Погребняк, орденом княгині Ольги ІІІ ступеня – срібну призерку з боротьби самбо Інну Черняк.

У Харківській області посилено громадський контроль за дотриманням громадянських прав населення

Громадська рада при Харківській облдержадміністрації веде постійний контроль за діяльністю виконавчих органів влади на території Харківської області, у тому числі – за роботою правоохоронних органів. Про це голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін повідомив під час особистого прийому жителя Харківської області Дмитра Гісіна – одного з активістів, які протестували 5 липня на площі Свободи проти свавілля правоохоронців на Миколаївщині. Як підкреслив Михайло Добкін, при Харківській обласній державній адміністрації працює громадська рада, в якій створено 12 комітетів. Серед них – комітет з питань протидії та запобігання корупції, законності та захисту громадянських прав населення. Основні питання, які системно розглядає комітет – антикорупційна експертиза та громадський контроль за дотриманням громадянських прав.

Михайло Добкін побажав харківським спортсменам успіхів на ХХІІ Дефлімпійських іграх

25 спортсменів-харків’ян у складі дефлімпійської збірної команди України візьмуть участь у ХХІІ літніх Дефлімпійських іграх, які відбуватимуться з 25 липня по 4 серпня у м. Софія (Болгарія). З початком змагань харківських спортсменів привітав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Вам випала честь у складі збірної команди України представляти Харківську область на ХХІІ Дефлімпійських іграх. Яскрава хода до дефлімпійських висот супроводжувалася переконливим успіхом, вірою в перемогу, наполегливістю та спортивною майстерністю. Вітаю з відкриттям яскравого спортивного свята. Упевнений, що на аренах дефлімпійської Болгарії ви сповна розкриєте фізичний потенціал, продемонструєте непоборну волю до перемоги і неодмінно досягнете бажаних результатів. Зичу всім спортивної удачі, щастя і здоров’я», – йдеться у вітальній телеграмі.

Михайло Добкін бере участь у засіданні Міжвідомчої координаційної комісії з питань регіонального розвитку

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін у м. Києв бере участь у засіданні Міжвідомчої координаційної комісії з питань регіонального розвитку, яка утворена відповідно до постанови Кабінету Міністрів України. Під час засідання буде розглянуто проект Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року.

Події дня

Сьогодні, 26 липня, об 11:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня працівників торгівлі; о 15:00 у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський Шлях, 6) розпочнуться Дні православного кіно, які відбуваються в рамках проекту "Харьковская сирень. PS" на виконання Указу Президента України про святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 25 липня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 662,1 тис. га, що становить 94 %, намолочено 2436,3 тис. тонн зерна при середній врожайності 36,8 ц/га.

Мешканка Харкова передала близько тисячі книг дитячим інтернатам області

Триває акція «Зроби добру справу – подаруй книгу!», яка відбулася в жовтні 2012 року з ініціативи управління у справах преси та інформації ХОДА. Сьогодні мешканка Харкова передала Харківському міському центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді «Довіра» книги з особистої бібліотеки для вихованців інтернатів та дитячих будинків.

Навантаження на одного державного реєстратора на Харківщині складає 400 дій у місяць

Під час сьогоднішньої відеоконференції на тему «Модернізація послуг Державної реєстраційної служби України у сфері реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців, нерухомого майна» начальник Реєстраційної служби Головного управління юстиції у Харківській області В’ячеслав Ус повідомив про те, що сьогодні у Харківській області навантаження на одного реєстратора складає до 400 дій у місяць – це один з найбільших показників завантаженості по Україні.

Президент підписав закон щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно ЗМІ

Президент України Віктор Янукович підписав Закон №409-VII «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації». Законом внесено низку змін до законів «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про інформаційні агентства», «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» та «Про телебачення і радіомовлення».

«Укрпошта» стане агентом Державної реєстраційної служби по прийому заяв від громадян

Вчора між Державною реєстраційною службою України і ДП «Укрпошта» був підписаний Меморандум, згідно якого «Укрпошта» буде агентом Державної реєстраційної служби по прийому заяв від громадян. Про це повідомила сьогодні під час відеоконференції на тему «Модернізація послуг Державної реєстраційної служби України у сфері реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців, нерухомого майна» перший заступник Голови Державної реєстраційної служби України Інна Завальна.

Під час «Весілля в Малинівці – плюс» буде зареєстровано 9 шлюбів

Про це повідомив в ході прес-конференції голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко. «На цьому фестивалі вперше за всю історію «Весілля в Малинівці» будуть по-справжньому укладені шлюби. На фестивальному полі будуть присутні співробітники відділу реєстрації шлюбів і вже є 9 заяв на розпис. Прямо під час фестивалю будуть проведені церемонії та вручені свідоцтва про шлюб», – заявив він.

Для гостей «Весілля в Малинівці – плюс» буде організовано підвезення автобусами

3 серпня з 9:00 до 23:00 з інтервалом 20 хвилин від станції метро Пролетарська будуть відправлятися автобуси, відзначені плакатом «Весілля в Малинівці – плюс». Як повідомив в ході прес-конференції голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко, від метро всі бажаючі зможуть доїхати до місця проведення фестивалю автобусом, а потім – так само повернутися назад. «Мені приємно в черговий раз анонсувати наш фестиваль «Весілля в Малинівці – плюс», який вже став традиційним. Він проходить щорічно, і щороку ми намагаємося вигадати щось нове і цікаве, щоб глядачам і гостям нашого фестивалю було приємно проводити там час», – додав він.

У Малинівці встановлять пам'ятник Попандопуло

Під час традиційного святкування фестивалю «Весілля в Малинівці» у селищі Малинівка встановлять пам'ятник герою однойменного фільму Попандопуло. Про це повідомив в ході прес-конференції голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко. «Пам'ятник буде виконаний в повний людський зріст з натуральної бронзи. Над його створенням працює відомий харківський скульптор Сейфаддін Гурбанов. Пам'ятник буде встановлений біля Малинівського будинку культури і стане частиною історії селища», – повідомив Володимир Лобойченко.

На фестивалі «Весілля в Малинівці – плюс» переможців конкурсів будуть преміювати «малинівками»

Про це сьогодні на прес-конференції розповів голова Чугуївської районної державної адміністрації Володимир Лобойченко. Він зазначив, що під час фестивалю «Весілля в Малинівці – плюс» проводитимуться конкурси «Богатир Чугуївщини», перетягування канату та багато інших. Всі переможці в якості призу отримають «малинівки» – гроші, які можна витратити на території проведення фестивалю на купівлю сувенірів. «Всі переможці конкурсів будуть отримувати наші «малинівки» – гроші, які на фестивалі ходять вже другий рік. У нас є сувенірна крамниця, де можна буде придбати за ці гроші сувеніри», – сказав Володимир Лобойченко.

3 серпня 2013 відбудеться фестиваль обрядового і сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці - плюс»

3 серпня 2013 року в 10:00 в селищі Малинівка Чугуївського району області відкриється фестиваль обрядового і сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці – плюс». Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко. «Гостей фестивалю чекає насичена програма: весільні обряди різних народів, парад весільних оркестрів, різноманітні конкурси, атракціони для дітей і дорослих, продаж виробів народних умільців, виступи народних колективів та зірок української естради. Зокрема, під час фестивалю всіх гостей розважатимуть п'ять фестивальних майданчиків: «Весільні ворота», «Дитяче містечко», «Місто майстрів», «Весільна мозаїка», «Вівтар на покуті», а також працюватимуть весільні павільйони», – сказав він.

Харківські учні стали призерами Міжнародних учнівських олімпіад

Протягом липня 2013 року відбулись Міжнародні олімпіади з хімії, біології і інформатики у яких Україну представляли чотири випускники загальноосвітніх навчальних закладів м. Харкова. Про це повідомив Департамент науки і освіти ХОДА. З 6 до 14 липня 2013 року команда школярів  України брала участь у XXV Міжнародній учнівській олімпіаді з інформатики, яка проходила  у м. Брісбен (Австралійський Союз). Цього року на олімпіаді Харків представляв учень 9 класу Харківського фізико-математичного ліцею № 27 Харківської міської ради Харківської області Ілля Шевченко, який виборов бронзову медаль.

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у громадській приймальні ХОДА. Мешканці Харкова та Харківської області звернулися до нього з приводу будівництва та реконструкції храмів, сприяння у сфері культури і мистецтва, а також з питань соціального характеру. Голова ХОДА дав відповідні доручення та хід їх виконання взяв під особистий контроль.

Всім пенсіонерам Харківської області виплачено пенсії

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 9:00 25 липня 2013 року Пенсійний фонд України профінансував виплату пенсій та грошової допомоги 800,2 тисячам пенсіонерів Харківської області в сумі 1188,8 млн. грн. Таким чином, виплату пенсій на Харківщині через поштові відділення та установи банків профінансовано на 100%.

Події дня

Сьогодні, 25 липня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр.Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Модернізація послуг Державної реєстраційної служби України у сфері реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців, нерухомого майна»; О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнеться прес-конференція голови Чугуївської райдержадміністрації Володимира Лобойченко на тему: "Проведення фестивалю «Весілля у Малинівці - плюс»"; о 16:00 в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» (Держпром, 4 під’їзд, 1 поверх) відбудеться майстер-клас з виготовлення різноманітних виробів з трави та тканини: кубишки-травниці, нерозлучники, ляльки-мотанки тощо.

На Харківщині відбудеться міжнародний турнір з футболу, присвячений 70-річчю визволення міста Харкова

Про це на розширеному засіданні Виконкому Харківської обласної федерації футболу розповів голова Харківської обласної федерації футболу, голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що міжнародний турнір відбудеться серед юних футболістів 2003 року народження з 19 по 24 серпня.

Відбулося розширене засідання Виконкому Харківської обласної федерації футболу

У засіданні брали участь голова ХОДА, голова Харківської обласної федерації футболу Михайло Добкін, перший заступник голови федерації Володимир Бабаєв, заступник голови ХОДА, заступник голови обласної федерації футболу Олег Анпілогов, виконавчий директор ХОФФ Олександр Тюрін. Також на засідання були запрошені голови районних федерацій футболу, президенти футбольних клубів учасників обласних змагань. За останні кілька років розширене засідання виконкому ХОФФ проводилося вперше.

У "Слобожанському сувенірі" навчать виготовляти стародавніх слов'янських ляльок з цілющих трав

25 липня о 16.00 в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» (Держпром, 4 під’їзд, 1 поверх) відбудеться майстер-клас з виготовлення різноманітних виробів з трави та тканини: кубишки-травниці, нерозлучники, ляльки-мотанки тощо. Особливостям роботи з природними матеріалами всіх бажаючих навчить народна майстриня Галина Бодякіна.

Учень Харківського університетського ліцею отримав бронзову медаль на Міжнародних учнівських змаганнях з біології

Про це повідомляє офіційний сайт Кабінету Міністрів України. Григорій Золотарьов, учень 11 класу комунального закладу «Харківський університетський ліцей Харківської міської ради Харківської області», у складі команди українських школярів взяв участь у Міжнародній учнівській олімпіаді з біології, що проходила з 14 по 21 липня 2013 року у м. Берн (Швейцарія). В міжнародній олімпіаді з біології 2013 року взяли участь 240 учнів із 60 країн світу. Змагання складались з двох турів: теоретичного та експериментального. Школярам необхідно було продемонструвати свої знання з різних тем біології, навички вирішення задач та провести біологічні експерименти. Всі українці гідно представили нашу державу, виборовши бронзові медалі.

Архів документів