Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту, станом на ранок 29 липня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 673,1 тис. га, що становить 95 %, намолочено 2474,9 тис. тонн зерна при середній врожайності 36,8 ц/га. Озимої пшениці обмолочено 461,6 тис. га або 99 % від плану, намолочено – 2007,6 тис. тонн, середня врожайність – 43,5 ц/га. Пшениці ярої обмолочено 4,9 тис. га або 82 % від плану, намолочено 10,8 тис. тонн, середня врожайність по області – 22 ц/га.

У 2012 році реконструйовано 8 об'єктів освіти Харківщини

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив заступник директора Департаменту капітального будівництва Харківської облдержадміністрації Василь Воробець. «Протягом 2012 року було виконано реконструкцію 8 об'єктів освіти. Зокрема, у навчально-виховному комплексі по вул. Шкільна, 1 в с. Катеринівка Сахновщинського району на суму 930,17 тис. грн. було відремонтовано покрівлю, в м. Вовчанську була виконана реконструкція будівлі дошкільного навчального закладу з розширенням, в м. Ізюмі були відремонтовані приміщення роздягалень загальноосвітньої школи I-III ст. № 10 під внутрішні туалети. Крім цього, в Новомерченській школі Валківського району були проведені роботи з реконструкції м'якої покрівлі, в Андріївській школі Куп'янського району було проведено капітальний ремонт м'якої покрівлі, в Олексіївській загальноосвітній школі Куп'янського району було капітально відремонтовано систему опалення, а в Новомажаровській загальноосвітній школі I-III ст. Зачепилівського району були замінені старі дерев'яні вікна на металопластикові», - сказав Василь Воробець.

На Харківщині будуються нові об’єкти спортивної інфраструктури

У Харківській області активно виконуються завдання Президента України Віктора Януковича щодо розвитку будівельної галузі та підготовки об'єктів фізкультури і спорту. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник директора Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації Василь Воробець.

При належному фінансуванні реконструкція Харківської філармонії може бути повністю завершена у наступному році

Про це сьогодні на прес-конференції розповів заступник директора Департаменту капітального будівництва обласної державної адміністрації Василь Воробець. Він підкреслив, що унікальна будівля Харківської обласної філармонії – це пам'ятник архітектури XIX століття. Крім того, Харківська філармонія є однією з провідних концертних організацій в Україні, на сцені цього закладу виступали Петро Чайковський, Сергій Рахманінов, Федір Шаляпін і багато інших видатних діячів мистецтва.

Харківські синхроністки вибороли три бронзові нагороди чемпіонату світу з водних видів спорту

Збірна України, переважно представлена спортсменками Харківської області, завоювала три бронзові нагороди на чемпіонаті світу з водних видів спорту, який відбувається в іспанській Барселоні. Ці медалі стали першими на чемпіонаті світу за всю історії синхронного плавання України. Підопічні тренера Світлани Садової, харків’янки Анна Волошина, Лоліта Ананасова, Катерина Рєзнік, Олександра Сабада, Катерина Садурская та Анастасія Савчук разом зі спортсменками з Донецька Анною Клименко та Оленою Гречихиною стали третіми в групових вправах, в технічній програмі серед груп та у вільній комбінації, поступившись лише іспанкам та світовим лідерам цього виду спорту росіянкам.

У 2012 році в Харківській області виконано реконструкцію 9 об'єктів охорони здоров'я

Сьогодні в ході прес-конференції заступник директора Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації Василь Воробець зазначив, що основна увага в області відводиться ремонту та реконструкції об'єктів соціального значення. У 2012 році виконано реконструкцію 9 об'єктів охорони здоров'я. Зокрема, виконано ремонт оперблока Харківської обласної клінічної травматологічної лікарні – 2561,90 тис. грн., реконструкцію оперблоків у Лозівській (1260,00 тис. грн.), Дергачівській (1199,90 тис. грн.), Балаклійській (1400,00 тис. грн.) і Богодухівській (1170,00 тис. грн.) центральних районних лікарнях, Ізюмській центральній міській лікарні – 1388,09 тис. грн.

У 2012 році на капітальне будівництво об'єктів Харківської області освоєно 74,90 млн. грн.

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник директора Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації Василь Воробець. «За 2012 рік Департаментом капітального будівництва освоєно 74,90 млн. грн., в тому числі за джерелами фінансування: обласний бюджет - 2,59 млн. грн.; субвенція з державного бюджету на здійснення заходів на соціально-економічний розвиток окремих територій - 780 тис. грн.; державні капітальні вкладення - 9,91 млн. грн.; державний фонд регіонального розвитку - 55,64 млн. грн.; кошти НАК «Нафтогаз України» - 5,98 млн. грн.», - сказав Василь Воробець.

Харківський театр ляльок візьме участь у Першому міжнародному конкурсі театрального плакату

Харківський театр ляльок візьме участь у конкурсі театральних плакатів в рамках чергового міжнародного театрального фестивалю «Зустрічі в Одесі», що відбудеться 2–10 вересня 2013 року у Одесі. Харків’янами на конкурс будуть представлені плакати до двох спектаклів, які вже полюбилися не тільки харківському глядачеві – «Їжачок з туману» і «Чевенгур». Всі конкурсні плакати будуть розміщені на www.postercontest.org, де інтернет-користувачі, починаючи з 1 серпня, зможуть тричі на день голосувати за вподобані роботи. Найкращі роботи будуть направлені для експозиції в музей Західного та східного мистецтва м. Одеси.

Харківський плавець здобув дві бронзові нагороди на Дефлімпійських іграх у Софії

Третій день Дефлімпіади-2013, яка відбувається у Софії (Болгарія), приніс Харківській області перші медалі. Харківський плавець Андрій Заргалідзе завоював бронзові медалі у плаванні на дистанції 50 м брасом та, разом з іншими українцями, в естафеті 4х100 метрів. Загалом по закінченню четвертого змагального дня на рахунку українських дефлімпійців 10 нагород, серед яких 3 срібних та 7 бронзових медалей.

Михайло Добкін привітав тенісистку Еліну Світоліну із перемогою в міжнародному турнірі

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав харківську тенісистку Еліну Світоліну із перемогою на турнірі серії WTA Internatiоnаl. У вирішальному матчі харків'янка завдала поразки представниці Ізраїлю Шахар Пеєр – 6:4, 6:4. «Перемога на турнірі серії WTA Internatiоnаl у Баку – новий виток у Вашій спортивній кар’єрі, що наближає до престижного звання першої ракетки України і дає підстави вважати Вас однією з найбільш перспективних молодих тенісисток у світі. Водночас Ваша перемога – ще одне яскраве підтвердження спортивного потенціалу нашого регіону. Бажаю нових спортивних і життєвих успіхів, здоров’я, щастя і благополуччя», – йдеться у вітальній телеграмі.

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється виставка живопису «Харківський міський пейзаж» В'ячеслава Панова

8 серпня о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкриється виставка живопису В'ячеслава Панова «Харківський міський пейзаж». Творча діяльність автора нерозривно пов'язана з міським пейзажем. Напередодні святкування Дня міста харків'яни мають можливість побачити мальовничі куточки Першої столиці крізь призму сприйняття живописця, закоханого в Харків.

30 липня в Харкові відкриється виставка Романа Гуменюка «Вогні Прип'яті або тіні Чорнобиля»

30 липня 2013 року о 12:00 в Чорнобильській історичній майстерні за адресою: м. Харків, вул. Фрунзе 1, відбудеться відкриття робіт художника Романа Гуменюка «Вогні Прип'яті або тіні Чорнобиля». Твори молодого художника присвячені учасникам ліквідації катастрофи, жителям міста Прип'яті і всім тим, хто пройшов через ядерний жах Чорнобиля. У творчості автора 24 роботи, створені під враженням від поїздки до Чорнобиля.

Харківська тенісистка виграла турнір WTA

Харків'янка Еліна Світоліна перемогла на турнірі WTA в Баку. У вирішальному матчі тенісистка завдала поразки представниці Ізраїлю Шахар Пеєр – 6:4, 6:4. Матч тривав 1 годину 38 хвилин. 28 липня Еліна Світоліна повернулася до Харкова. В аеропорту спортсменку зустрічали друзі та рідні. «Фінальний матч вийшов дійсно складним, адже моя суперниця грала дуже добре, вона прекрасно подавала і, щоб досягти перемоги, потрібно було грати досить агресивно. Мені було непросто, і я хочу сказати, що дуже раділа підтримці вболівальників з України», – розповіла журналістам Еліна Світоліна.

Події дня

Сьогодні, 29 липня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція заступника директора Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації Василя Воробця.

Проведення Днів православного кіно говорить про високий рівень кінофестивалю «Харьковская сирень»

Таку думку висловив сьогодні в ході відкриття у кінотеатрі «Боммер» Днів православного кіно член журі Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень», кінознавець Володимир Миславський. «В Україні та Росії існує досить багато кінофестивалів, велика частина з них займається піар-акціями та іншими нефестивальними заходами. Тільки справжній фестиваль, який хоче заявити про себе, як про серйозний фестиваль, може проводити подібні покази. З цієї точки зору фестиваль «Харьковская сирень» повністю підтверджує свій високий рівень», – підкреслив він.

У рамках проекту «Харьковская сирень. P.S.» у кінотеатрі «Боммер» стартували Дні православного кіно

Сьогодні в кінотеатрі «Боммер» у рамках проекту «Харьковская сирень. PS» розпочалися Дні православного кіно, які проходять на виконання Указу Президента України про відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі. У церемонії відкриття взяли участь протоієрей Харківської єпархії, клірик Свято-Благовіщенського храму отець Федір (Воскобойников), а також член журі Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень», кінознавець Володимир Миславський. Протягом трьох днів харків'яни зможуть побачити 9 різножанрових і різнопланових короткометражних фільмів. Серед них 3 анімаційних фільми, 1 – ігровий та 5 – документальних. Режисери всіх фільмів – учасники різних кінофестивалів, а 3 учасника представляли свої роботи в конкурсному показі Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень». Також весь день 28 липня з 10:00 і до 16:00 відбудеться ретроспективний показ 6 фільмів, присвячених життю і служінню митрополита Харківського і Богодухівського Никодима – нашого видатного земляка та Почесного громадянина Харкова.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на ранок 26 липня із запланованої площі збирання по області 706,7 тис. га обмолочено 663,5 тис. га, що становить 94 %, намолочено 2440,5 тис. тонн зерна при середній врожайності 36,8 ц/га.

У галереї «Бузок» відкриється виставка ікон іконописної майстерні Харківської єпархії

30 липня о 17:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відкриється виставка ікон іконописної майстерні Харківської єпархії. Виставка проходитиме в рамках виконання Указу Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі. На виставці будуть представлені ікони із творчого доробку майстрів іконописної школи при Харківській духовній семінарії. Особливістю цієї виставки є те, що представлені на ній ікони виконані із збереженням всіх стародавніх традицій і канонів. На сьогодні в багатьох інститутах і семінаріях відкриті відділення та факультети іконопису, що дозволяє художникам професійно писати ікони, яким у православ'ї надається величезне духовне значення. 

Важливим чинником розвитку громадянського суспільства є стан державно-церковних відносин

Про це Президент України Віктор Янукович сказал у своєму виступу в Києві на Урочистій академії з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі. Він зазначив, що важливим чинником розвитку громадянського суспільства є стан державно-церковних відносин. «В Україні діє близько 37 тисяч релігійних організацій 55 віросповідних напрямків. Безумовно, таке релігійне різнобарв'я обумовлює проведення виваженої державної політики в духовній сфері з метою консолідації всіх релігійних груп, утвердження суспільно-політичної стабільності, забезпечення конституційних прав», – сказав Віктор Янукович.

Для держави всі церкви і релігійні організації рівні. Віктор Янукович

Для держави всі церкви і релігійні організації є рівні. Влада поважає вибір громадян України і гарантує кожному конституційне право на свободу віросповідань. Про це сказав сьогодні на Урочистій академії з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі Президент України Віктор Янукович. Він додав, що сьогодні органам влади слід посилити співпрацю з релігійними організаціями щодо впровадження ефективної політики охорони культурної спадщини і дбати про кожну культову споруду. Також церква і держава в Україні мають більш активно виступати партнерами у справі соціального служіння – посилити увагу до підтримки інституту сім’ї, виховання молоді, опіки сиріт та людей у місцях позбавлення волі.

Михайло Добкін взяв участь у засіданні Міжвідомчої координаційної комісії з питань регіонального розвитку

Сьогодні відбулося засідання Міжвідомчої координаційної комісії з питань регіонального розвитку Мінекономрозвитку, у якому взяли участь Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Зокрема, на засіданні було розглянуто проект Державної стратегії регіонального розвитку до 2020 року – базовий документ, що разом з іншими стратегічними документами створює для країни дієве підґрунтя для подальшого впровадження політичних, управлінських та соціально-економічних реформ.

У випадку виникнення вогнища африканської чуми свиней населенню області буде виплачена матеріальна компенсація

У разі виникнення вогнища африканської чуми свиней жителі Харківської області отримають компенсації за вилучену і знищену в особистих підсобних господарствах худобу. Про це сьогодні під час обласних навчань з оперативного реагування на випадок виникнення вогнища африканської чуми свиней повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «У разі приходу африканської чуми в Харківську область з приватних фондів населенню моментально буде виплачена грошова компенсація у розмірі 18-19 грн. за кілограм живої ваги. Для людей, які в приватних подвір'ях тримають худобу, це дуже важливо, і ми повинні все це розуміти», – сказав Юрій Сапронов.

Змінено „Телефони довіри” Державної фінансової інспекції в Харківській області

Прес-служба Державної фінансової інспекції у Харківській області повідомила про змінення телефонів довіри. Відтепер, повідомлення мешканців області, в тому числі анонімні, про неправомірні дії посадових осіб та порушення законодавства з фінансових питань на підприємствах, в установах та організаціях, для врахування їх при плануванні та проведенні ревізій (перевірок) будуть фіксуватися за номером 057-700-96-19.

На Харківщині вживаються заходи щодо недопущення виникнення вогнища африканської чуми свиней

Сьогодні в Дергачівському районі області відбулися обласні навчання з оперативного реагування на випадок виникнення вогнища африканської чуми свиней. У навчаннях взяли участь заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, в.о начальника Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області Олександр Тертишник, глави прикордонних районів та представники інших районів області. Навчання складалися з двох частин: теоретичної та практичної. У ході теоретичної частини була роз'яснена загальна ситуація з виникненням вогнищ африканської чуми свиней в Російській Федерації, зокрема, в Білгородській області. Також присутнім на навчаннях розповіли про заходи, які необхідно вжити для недопущення виникнення вогнища АЧС.

Віктор Янукович взяв участь у відкритті виставки «Велике і Величне» з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі

Президент України Віктор Янукович взяв участь у відкритті Всеукраїнської мистецької виставки «Велике і Величне», приуроченої до 1025-річчя хрещення Київської Русі. Як наголосив Президент під час церемонії, на виставці у «Мистецькому Арсеналі» тисяча унікальних творів із понад тридцяти музеїв демонструють найяскравіші сторінки українського мистецтва від давнини до сучасності. «Україна пишається своїм культурним надбанням, вагомим внеском у скарбницю світової культури», - сказав Віктор Янукович.

Михайло Добкін бере участь у заходах з відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі у Києві

Голова Харківської обласної держадміністрації Михайло Добкін візьме участь в Урочистій Академії, присвяченій 1025-річчю хрещення Київської Русі, яка відбудеться о 15:00 у місті Києві. Захід транслюватиметься у прямому ефірі Національною телекомпанією України. Святкові заходи, присвячені 1025-річчю хрещення Київської Русі, відбуваються згідно Указу Президента України Віктора Януковича.

Звернення Президента України з нагоди Дня хрещення Київської Русі

Дорогі співвітчизники! Сердечно вітаю вас із 1025-річчям хрещення Київської Русі. Україна, багата своєю історією та унікальними культурними надбаннями, є невід'ємною частиною християнської цивілізації, а наша столиця по праву вважається апостольським містом, яке зберегло основи загальноєвропейської культури, політики та вікопомну спадщину.

Вплив діяльності компанії «Шелл» на навколишнє середовище Харківської області оцінюється державною екологічною експертизою як прийнятний

Департаментом екології та природних ресурсів Харківської облдержадміністрації проведено державну екологічну експертизу матеріалів оцінки впливу на навколишнє середовище «Доповнення до робочого проекту "Будівництво пошукової свердловини Біляївська 400 Павлівсько-Світлівської ділянки надр в Первомайському районі Харківської області на виконання робіт з випробування і інтенсифікації припливу"». Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Замовник експертизи – ТОВ «Шелл Юкрейн Експлорейшн енд Продакшн І». Як зазначив перший заступник губернатора, за результатами проведеної державної екологічної експертизи матеріалів ОВНС вплив запланованої діяльності оцінюється як прийнятний та видано позитивний висновок.

У Харкові працівників торгівлі привітали з професійним святом

Сьогодні в Харкові відбувся урочистий прийом з нагоди Дня працівників торгівлі, який Україна відзначатиме 28 липня. Директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин привітав представників галузі з їх професійним святом, побажав їм успіхів у праці на благо регіону, а також вручив найвищі нагороди обласної адміністрації та обласної ради найкращим колективам і працівникам сфери торгівлі та ресторанного обслуговування. «Напевно про важливість вашої професії і сьогоднішнього свята ми говорити довго не будемо, тому що з торгівлі починалося все. З торгівлі починається економіка, з торгівлі починається взагалі держава і з давніх часів люди починали обмінюватися товарами для того, щоб встановлювати зв'язки. Тому ви знаходитесь на вістрі всіх подій які відбуваються, на найважливіших і перших рубежах. Ви першими відчуваєте вплив кризових явищ. Ви першими відчуваєте вибухи споживчого попиту, кредитування і такого іншого. Тому дуже важливо, щоб те, чим ви займаєтеся, було постійно дуже високої якості і дуже високого рівня. Тільки у нас близько 300 тисяч населення зайняті у сфері торгівлі, для нас це не порожній звук. Можна по праву називати Харків комерційним центром України», – зазначив він.  

Президент відзначив переможців ХХVІІ Всесвітньої літньої Універсіади в Казані

Указом Президента України № 392/2013 за досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України державними нагородами відзначено українських спортсменів. Зокрема серед харків’ян, що брали участь в Універсіаді у складі збірної, орденом «За заслуги» ІІ ступеня нагороджено чемпіона з боксу Олександра Гвоздика, орденом «За заслуги» ІІІ ступеня – чемпіонів з легкої атлетики Ігоря Бодрова, Руслана Перестюка і Наталію Погребняк, орденом княгині Ольги ІІІ ступеня – срібну призерку з боротьби самбо Інну Черняк.

Архів документів