Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Зниження податкового навантаження на заробітну плату допоможе вивести її з тіні

Таку думку висловив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Він зазначив, що в цьому впевнені також і члени Асоціації платників податків України. «В Асоціації вважають, що зменшення нарахувань на фонд оплати праці призведе до детінізації реальних зарплат, оскільки стане на одну причину менше, щоб приховувати бізнес «в тіні», відраховуючи менше на ці цілі. Експерти вважають, що зниження податкового навантаження на зарплату також призведе до збільшення її розміру і допоможе створити більше робочих місць. Зарплата «у конвертах» - це велика проблема для економіки і боротися з нею потрібно комплексно, і в регіонах, як робили ми з «дошками ганьби», і на державному рівні, вносячи зміни до законодавства», - сказав Юрій Сапронов.

Хід весняно-польових робіт у Харківській області

За оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на день 20 травня всього ярих культур в області посіяно на площі 1021 тис. га, або 99% від запланованої, в тому числі ярих зернових культур посіяно 570,3 тис. га (98%).

Закупівельна ціна на молоко в Харківській області одна з найвищих в Україні

Як заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, у квітні 2013 року в Харківській області закупівельна ціна на молоко першого сорту сільгосппідприємств була однією з найвищих в Україні - 4,1 тис. грн. за т. «В Україні середня закупівельна ціна молока у сільгосппідприємств склала 3,629 тис. грн. за т, що на 11% більше минулого року. Середня закупівельна ціна молока, виробленого в господарствах населення, склала 2,554 тис. гривень за тонну, що на 18% більше торішнього показника», - поінформував він.

Протягом 2012 року в регіоні було впроваджено 276 інноваційних видів продукції

Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Він зазначив, що 115 з впроваджених видів продукції - це машини, обладнання та різні пристрої. Також протягом минулого року було запущено 943 нові технологічні процеси. «Найбільш активно займалися інноваціями та інвестували в них хімічні та нафтохімічні підприємства (31,6% від загальної кількості підприємств цього виду діяльності), підприємства з виробництва продуктів харчування, напоїв і тютюнових виробів (29,2%), підприємства машинобудування (25,6% )», - поінформував Юрій Сапронов.

До Верховної Ради внесено законопроект, що пропонує не забороняти селянам продаж на ринках м'яса і молочних продуктів з 2015 року

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, у квітні у Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про безпеку та якість харчових продуктів» щодо подвірного забою тварин і обігу молока та сиру домашнього виробництва». У законопроекті пропонується залишити селянам можливість продавати на ринку молоко і м'ясо власного виробництва.

21 травня відбудеться перше заняття курсу підвищення кваліфікації для суб’єктів господарювання на тему «Процедура реєстрації в якості суб’єкта господарювання»

Завтра, 21 травня, о 16:00 у залі засідань Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА (пл. Свободи, 5, 3 під'їзд, 5 поверх) відбудеться перше заняття курсу підвищення кваліфікації для суб’єктів господарювання на тему «Процедура реєстрації в якості суб’єкта господарювання». Курс проводиться за ініціативою Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва.

На Харківщині вшанували пам’ять жертв політичних репресій

18 травня у Харкові за участю начальника управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю обласної державної адміністрації Володимира Зінченка, голови Харківської обласної організації ветеранів України Анатолія Хіневича, голови Харківської обласної організації ВГО «Союз Чорнобиль України» Анатолія Вінника та представників інших громадських організацій, городян відбулось покладання квітів до пам’ятного знаку репресованим кобзарям до Дня пам’яті жертв політичних репресій.

Понад 6,5 тисяч велосипедистів взяли участь в акції «Всеукраїнський велодень» у Харкові

19 травня у Харкові вже ввосьме відбувся Всеукраїнський велодень. До акції приєдналося понад 6,5 тисяч велосипедистів з Харкова і області, а також міст Бєлгород і Курськ, - повідомляє офіційний сайт Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА. Головна мета Велодня - це пропаганда здорового та активного способу життя та створення цивілізованих умов для велосипедистів у містах України. Учасники акції виступають за безпеку і взаємоповагу на дорогах, створення велодоріжок та велопарковок у громадських місцях.

Події дня

Сьогодні, 20 травня, о 16:00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться зустріч з членами Національної Спілки письменників України в рамках проведення Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій».

Більше 500 дітей соціально незахищених категорій вирушили на відпочинок на узбережжя Чорного моря

520 дітей з усіх районів області, міст обласного значення та районів міста Харкова 19 травня вирушили на відпочинок до дитячого закладу санаторного типу «Таврія» (м. Скадовськ Херсонської області). Як повідомила начальник відділу з питань соціальної підтримки окремих категорій громадян та роботи зі зверненнями Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Оксана Колодієва, це діти віком від 7 до 17 років соціально незахищених категорій (діти, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу та в прийомних родинах, діти-інваліди, діти диспансерного обліку), а також талановиті, обдаровані діти – переможці конкурсів, фестивалів, олімпіад районного, міського, обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Завдяки «Харьковской сирени» зустрічаються люди різних національностей і країн, які розмовляють мовою мистецтва

Рівень і географічну різноманітність конкурсних робіт V Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» в ході церемонії закриття оцінили також члени селекційної комісії фестивалю. «Колись Володимир Ленін сказав крилату фразу: «З усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Цей вислів знайомий всім. Але коли я оцінював фільми, я спирався на агітацію моральності і на пропаганду творення. Для мене це головні критерії і мене радує, що в цьому, як і в самому фестивалі «Харьковская сирень», я спостерігав динаміку розвитку», – підкреслив член журі, кінокритик Володимир Миславський.

Члени журі V кінофестивалю «Харьковская сирень» відзначили високий рівень представлених робіт

Виступаючи зі сцени Палацу студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» в ході церемонії закриття V Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень», члени журі відзначили високий рівень представлених на їх розгляд робіт і гідну організацію заходів. «Фільми, які були показані, досі вражають уяву», – зазначив заслужений артист РРФСР, радянський і російський актор Борис Токарєв. Російська актриса і кінорежисер, заслужена артистка Російської Федерації Людмила Гладунко також висловила думку, що «Харьковская сирень» перетворюється на справжній міжнародний кінофестиваль – за три відвідування Харкова вона констатує помітний зріст.

«Харьковская сирень» буде залишатися фестивалем короткометражного кіно

Про це розповіла начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич на брифінгу після урочистої церемонії закриття V Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень».

В рамках VІ Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде презентовано туристичний маршрут «Харків кінематографічний»

Про це розповіла начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич на брифінгу після урочистої церемонії закриття V Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень».

Харків має всі підстави називатися кінематографічною столицею України

Про це на брифінгу після урочистої церемонії закриття V Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» розповіла начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич. «Харків унікальне місто. Я не перестаю дивуватися, зрізаючи пласт за пластом події минулих років, які дуже цікаві мені, і я тільки можу уявити, як вони можуть бути цікаві тим, хто працює в кінематографі. Я не маю сумнівів, що Харкову бути кінематографічною столицею. Наше місто має всі історичні підстави для цього, всі документи та меморіальні дошки», - сказала вона.

Мілен Демонжо і Мішель Мерсьє побажали довгих років життя фестивалю «Харьковская сирень»

Французькі гості V Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» – Почесний президент фестивалю, актриса Мілен Демонжо і виконавиця ролі Анжеліки в серії фільмів за романами Анн і Сержа Голон Мішель Мерсьє поділилися з харків'янами враженнями від візиту до нашого міста. «Сьогодні закриття кінофестивалю. Певною мірою це сумна подія. Але мені дуже приємно, що щось, пов'язане з моєю матір'ю, пригадується в цьому місті і продовжує жити. Я маю на увазі фестиваль «Харьковская сирень». Я сподіваюся, що цей фестиваль буде жити ще дуже і дуже довго», – підкреслила Мілен Демонжо.

VI міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» буде не менш яскравим і цікавим ніж п'ятий. Вікторія Маренич

За словами начальника управління у справах преси та інформації ХОДА, співголови оргкомітету фестивалю Вікторії Маренич, прощатися з такою яскравою подією як міжнародний фестиваль «Харьковская сирень» завжди дуже сумно, але вже зараз починають зароджуватися ідеї проведення наступного фестивалю. За її словами, він буде таким же яскравим і насиченим цікавими подіями.

Я бачу розквіт культури в Харкові. Володимир Фокін

На урочистому закритті V Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» член Правління Союзу кінематографістів РФ, голова журі Володимир Фокін відзначив блискучу підготовку фестивалю. «Я вдячний всім, хто робить цей фестиваль. Я спостерігаю розквіт культури в Харкові, адже все, що ми бачили на цьому фестивалі, на відкритті та закритті  - це нетривіальне видовище, це справжнє шоу. Тут блискуча підготовка різних колективів, і дорослих, і зовсім юних артистів, які однозначно спрямовує професійна і потужна режисерська рука. Фестиваль «Харьковская сирень» зростає, я вже неодноразово про це говорив, і я бажаю йому довгих років життя», - сказав артист, звертаючись до присутніх на урочистому заході.

Вручено нагороди переможцям V Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень»

В Палаці студентів Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" відбулася урочиста церемонія закриття V Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень». На заході були присутні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич, Почесний президент фестивалю, французька актриса Мілен Демонжо, французька актриса Мішель Мерсьє, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, член Правління Союзу кінематографістів РФ, голова журі Володимир Фокін. «Гран-прі» фестивалю отримав фільм «Пуритани» («The Puritans») американського режисера Шона Робінсона (Sean Robinson). Переможець у номінації «Кращий ігровий фільм» – Патрік Юрек (Patryk Jurek) з Польщі з фільмом «Порожнеча» («Vocuus»), номінації «Кращий неігровий фільм» – Райлі Льюнг (Riley Leung) з КНР з фільмом «Більше, ніж морозиво Wong Kwong» («More Than Ice-cream Wong Kwong »).

Під час кінофестивалю «Харьковская сирень» був представлений фільм «Дублює Олександр Бєлявський» про радянського майстра озвучування і дубляжу

Під час V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в рамках секції «Легенди радянського кінодубляжу виходять з тіні» дніпропетровський кінооглядач Борис Швець представив свій авторський фільм «Дублює Олександр Бєлявський». Актор театру і кіно Олександр Бєлявський відомий глядачеві в першу чергу по ролі Євгена Фокса в п'ятисерійному телефільмі Станіслава Говорухіна «Місце зустрічі змінити не можна». Набагато менше відомі його роботи з озвучування і дубляжу фільмів, хоча їх налічується не менше 50. Він дублював Жана-Поля Бельмондо в фільмах «Хто є хто», «Ас із асів», Луї де Фюнеса в «Замороженому», П'єра Рішара в «Уколі парасолькою», комісара Каттані в серіалі «Спрут», озвучував ряд радянських акторів, зокрема – Бориса Хмельницького в «Стрілах Робін Гуда».

У рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» відбулася творча зустріч з актрисою театру і кіно Світланою Живанковою

V Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» подарував харків'янам можливість зустрітися з актрисою радянського театру і кіно Світланою Живанковою, що знімалася в культових картинах 50-60-х років. Вона виконала головні ролі у фільмах «Роки молоді» і «Чорноморочка», знімалася в картині «Вертикаль» разом з Володимиром Висоцьким. Всього за участю актриси було знято понад десяток фільмів. Творча зустріч відбулася в кінотеатрі «Боммер». До уваги глядачів було представлено фільм «Роки молоді», знятий в 1959 році кіностудією ім. Довженка. «Я дуже рада, що можу зануритися разом з вами в дні моєї молодості, в дні, коли були мої літа молоді», – зазначила перед переглядом актриса.

У рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» відбувся показ мод від Fashion Academy

Сьогодні в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» у рамках Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбувся показ мод від Fashion Academy. Глядачам були представлені роботи художника по костюмах Юрія Севастьянова і модельєра Костянтина Пономарьова. Як зазначила Почесний президент кінофестивалю «Харьковская сирень» Мілен Демонжо, яка була присутня на показі, вона приємно здивована якістю робіт. «Для мене величезна честь знаходитися тут сьогодні, я отримала величезне задоволення від перегляду. Я не очікувала, що нас запросять на показ такого рівня - тканини, крій, моделі, - все прекрасно. Я в захваті, не вистачає слів. Браво колекції!» - сказала вона.

Ми завжди будемо вболівати за «Харьковскую сирень». Людмила Гладунко

Сьогодні у Харкові в рамках Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбувся майстер-клас члена журі кінофестивалю, заслуженого артиста РРФСР Бориса Токарєва і члена журі кінофестивалю, заслуженої артистки Російської Федерації Людмили Гладунко. У ході майстер-класу артисти розповіли всім присутнім про те, наскільки важливо знайти свій шлях у мистецтві, а також поділилися деякими професійними секретами. Людмила Гладунко також підкреслила, що кожен рік кінофестиваль «Харьковская сирень» радує її все більшою кількістю цікавих і високопрофесійних фільмів.

Презентовано книгу Мілен Демонжо «Моє кіно» (доповнено)

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» в рамках V Міжнародного кінофестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбулася презентація книги Почесного президента кінофестивалю Мілен Демонжо «Моє кіно». Книга присвячена спогадам про тих людей, з якими Мілен Демонжо працювала, про її роботу над кінофільмами.

Завершився показ робіт конкурсної програми кінофестивалю «Харьковская сирень»

Сьогодні в рамках Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в кінотеатрі «Боммер» відбувся показ конкурсних робіт у номінації анімаційних фільмів. Харків'янам були представлені 8 робіт режисерів з кількох країн: Tessa Moult-Milewska "Konstruktor" (Польща); Antoaneta Chetrafilova "Because Of Mum" (Болгарія); Eloi Henriod et Jeremy Rochigneux "Le Petit Blond avec un mouton blanc" (Франція); Василь Корецький "Потоп" (Росія); Piotr Ludwik "On/Off" (Польща); Jacek Lechtański "Walizka" (Польща); Ander Mendia "Beerbug" (Іспанія); Ганна Шепілова "Дощ іде" (Росія).

Події дня

Сьогодні, 19 травня, о 09:30 в кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський Шлях, 6) відбудеться кінопоказ конкурсних робіт V Міжнародного кінофестваля "Харьковская сирень": 1. Tessa Moult-Milewska "Konstruktor" (Польща) 2. Antoaneta Chetrafilova "Because Of Mum" (Болгарія) 3. Eloi Henriod et Jeremy Rochigneux "Le Petit Blond avec un mouton blanc" (Франція) 4. Василь Корецький "Потоп" (Росія) 5. Piotr Ludwik "On / Off" (Польща) 6. Jacek Lechtański "Walizka" (Польща) 7. Ander Mendia "Beerbug" (Іспанія) 8. Ганна Шепілова "Дощ іде" (Росія); Об 11:00 у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський Шлях, 6) в рамках V Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень" розпочнеться майстер-клас члена журі кінофестивалю, заслуженого артиста РРФСР Бориса Токарєва і члена журі кінофестивалю, заслуженої артистки Російської Федерації Людмили Гладунко; О 12:00 в галереї «Бузок» (вул. Сумська, 25) у рамках V Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень" відбудеться презентація книги Почесного президента кінофестивалю «Харьковская сирень» Мілен Демонжо «Моє кіно»; О 13:00 в галереї «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться показ мод у рамках секції «Мода в кіно» V Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень"; О 14:00 у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський Шлях, 6) в рамках V Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень" відбудеться творча зустріч з радянською актрисою театру і кіно Світланою Живанковою; О 16:00 у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський Шлях, 6) в рамках V Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень" секція «Легенди радянського кінодубляжу виходять з тіні». Олександр Білявський. О 20:00 у Палаці студентів Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" (вул.Пушкінська, 88) відбудеться урочисте закриття V Фестивалю короткометражного кіно "Харьковская сирень".

«Харьковская сирень» представила любителям кінематографа німий фільм «Привид опери»

Увечері 18 травня в саду ім. Шевченка, на Алеї почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень», відбулася масштабна реконструкція сеансу німого кіно часів першої половини XX століття. До уваги глядачів була представлена ​​картина «Привид опери» 1929 року – одна з перших екранізацій однойменного роману Гастона Леру. «Ви побачите фільм, який називається «Привид опери». Ця картина була знята в 1925 році режисером Джуліаном Рупертом. Вся принадність цього фільму в кількох моментах: з одного боку, це перша екранізація знаменитого роману Гастона Леру, а з іншого – у ньому знімався чудовий і неперевершений актор Лон Чейні. Його звали «Людина з тисячею обличь», тому що він користувався надзвичайно складним гримом, і публіка навіть не знала його в обличчя. Цей фільм знято в технології чорно-білого кіно, але деякі сцени розфарбовані – там, де потрібна була напруга, вони виконані в червоному кольорі, ліричні моменти – в жовтуватих відтінках», – зазначив у своєму вступному слові харківський кінокритик, член журі фестивалю «Харьковская сирень» Володимир Миславський.

Мішель Мерсьє готова взяти участь у зйомках фільму в Харкові

В ході творчої зустрічі з харків'янами в рамках Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» знаменита актриса Мішель Мерсьє зізналася, що хотіла б попрацювати в Харкові над зйомками фільму. «Я б із задоволенням приїхала сюди, щоб знятися тут у фільмі. Тут я побачила Уляну Чайковську з її чудовим голосом, Мілен Демонжо. Тут живуть чудові люди, тому зйомками можна зайнятися буквально завтра», - сказала вона.

Я б хотіла повернутися до Харкова якомога швидше. Мішель Мерсьє

Сьогодні в ході творчої зустрічі з харків'янами в рамках Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» знаменита актриса Мішель Мерсьє розповіла, що їй дуже сподобався Харків, і вона хотіла б бувати тут якомога частіше. «Я живу в Каннах, де якраз нещодавно відкрився знаменитий Каннський кінофестиваль. Ваш фестиваль і Каннський збігаються в термінах, але я вирішила приїхати сюди, щоб побачитися з вами, а не залишатися в Каннах. Я б хотіла повернутися до Харкова якнайскоріше, бо не багато встигла тут побачити, на жаль. Мене чудово прийняли тут, і я щиро за це вдячна. Я відчуваю справжнє щастя, спілкуючись з людьми, я побачила тут багато хороших почуттів - ніжності, любові, я познайомилася з багатьма чудовими людьми», - сказала актриса.

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбувся майстер-клас з фантазійного макіяжу «Бузкова фантазія»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» в рамках всесвітньої акції «Ніч музеїв» відбувся майстер-клас з фантазійному макіяжу «Бузкова фантазія». Майстер візажу Юлія Штовбань продемонструвала присутнім різні техніки нанесення макіяжу, розповіла про етапи його нанесення і поділилася секретами майстерності. Вона зазначила, що для якісного макіяжу необхідно чітко дотримуватися всіх технік його нанесення, використовувати якісну косметику, а також дуже важливо, щоб модель відчувала себе комфортно.

Архів документів