Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Відбулася церемонія погашення художнього маркованого конверта «9 травня. Пам'ять про війну»

Церемонія відбулася у відділенні поштового зв'язку №52. У заході брали участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін, директор Харківської дирекції «Укрпошта» Едуард Баглаєнко, ветерани Великої Вітчизняної війни, співробітники пошти, харків'яни. Євген Савін привітав усіх присутніх з Днем Перемоги і відзначив, що оскільки цього року святкується 70-річчя з дня визволення Харківської області, необхідно зробити все можливе, щоб це велике свято зберігалося в пам'яті поколінь.

Завдання нового покоління - зробити все можливе, щоб ветерани відчували турботу про себе

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу Харківський міський голова Геннадій Кернес, кожна людина має приділяти максимальну увагу і турботу ветеранам, які ціною своєї крові відвоювали мирне життя для майбутніх поколінь. «Завдання нового покоління - зробити все можливе, щоб ветерани відчували турботу, про яку мріяли, відвойовуючи кілометр за кілометром, місто за містом. Дуже важливо, щоб ми пам'ятали про ту Велику Перемогу, яка принесла нам мирне небо, щоб ми бачили радісними наших ветеранів, тих, хто сьогодні заслуговує великої подяки», - сказав він.

9 травня - святий день для кожної родини. Михайло Добкін

День Перемоги - це святковий день для всіх українців, тому що Велика Вітчизняна війна зачепила всі сім'ї. Як зазначив сьогодні в ході брифінгу голова ХОДА Михайло Добкін, перемога в цій війні - це великий подвиг наших дідів і прадідів, і пам'ять про нього повинна жити ще в багатьох поколіннях. «9 травня для країни, яка виграла дуже складну війну, є святим днем, святом кожної родини, тому що війна не залишила осторонь жодну сім'ю. І покоління, яке принесло цю перемогу, гідне шанування і поваги, а найголовніше - гідне того, щоб про їх подвиг пам'ятали наступні покоління. Ми діти, онуки і правнуки переможців, і ми цим пишаємося. Той, хто хоче в цей день сумувати, - нехай сумує, а ми цей день вважаємо днем святковим і робимо все, щоб ветерани відчували, що вони недаремно проливали кров на полях битв і віддавали свої життя», - сказав голова області.

Відбулася військово-театралізована вистава, присвячена 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років

Сьогодні на пл. Свободи відбулася військово-театралізована вистава, присвячена 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. З трибун за виступами творчих колективів та ходою військ спостерігали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської облради Сергій Чернов, Герої Радянського Союзу Федір Пуртов і Михайло Карпеєв, ветерани ВВВ. Військово-театралізована вистава складається з ряду епізодів. Перший епізод, «Привал», був створений на основі поеми Олександра Твардовського «Василь Тьоркін». У ньому взяли участь близько 160 осіб. Другий - «Поле пам'яті», в якому виступили більше 100 студенток академії культури в червоних і білих костюмах. Третій епізод - «Вальс Перемоги», під час якого виступили більше 120 виконавців бальних танців спільно з іншими учасниками вистави. Пам'ять полеглих вшанували хвилиною мовчання.

12 вихованців Куряжської виховної колонії отримали можливість подивитися парад з площі Свободи

Сьогодні вперше кілька вихованців Куряжської виховної колонії отримали можливість бути присутніми на параді на площі Свободи. Як повідомив начальник Управління пенітенціарної служби України в Харківській області Євген Бараш, таку можливість як заохочення за зразкову поведінку і відповідальне ставлення до навчання і праці отримали 12 вихованців закладу.

Вітання Президента України з нагоди Дня Перемоги

Дорогі ветерани! Шановні співвітчизники! Від усього серця вітаю вас із Днем Перемоги! Сьогодні ми вшановуємо тих, хто, жертвуючи собою, врятував нашу землю від фашистського поневолення, подарував нам мир і свободу. У своїх серцях ми завжди будемо нести світлу пам’ять про мільйони загиблих наших співвітчизників. Упевнений, український народ ніколи не забуде самопожертву та військову доблесть своїх визволителів і пишатиметься їх безсмертним подвигом. Цього року ми будемо святкувати сімдесяту річницю визволення столиці нашої держави міста-героя Києва, а наступного - всієї України. Ми вдячні вам, дорогі ветерани, за те, що ви виявили відвагу та ціною власного життя визволили нашу рідну землю. Честь вам і слава! Бажаю кожному міцного здоров’я, мирного неба та добробуту. Із Днем Перемоги, дорогі співвітчизники!

Чим більше часу минає від Дня Перемоги, тим більш значуща вона для майбутніх поколінь. Сергій Чернов

Після церемонії урочистого покладання квітів до Меморіалу Слави в Лісопарку голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітав мешканців області та харків'ян зі святом. «Усіх нас без винятку переповнює почуття гордості та подяки нашим батькам і нашим дідам за той ратний подвиг, за можливість сьогодні жити і радіти життю. Чим більше часу минає від тієї великої Перемоги, тим більш значуща ця історична подія для майбутніх поколінь. Сьогодні ветеранам хочеться побажати сил і здоров'я», – заявив він.

Наше завдання – навічно зберегти пам'ять про роки війни та людей, які здобували Перемогу. Геннадій Кернес

Таку думку висловив сьогодні Харківський міський голова Геннадій Кернес після церемонії урочистого покладання квітів до Меморіалу Слави в Лісопарку. «День Перемоги – це дуже важливе свято в житті кожної людини, тому що Перемога дісталася ціною мільйонів життів тих людей, які в ім'я нашої свободи і мирного неба над головою віддавали самих себе. Я впевнений, що у всіх сім'ях, усіх поколіннях шанують це свято з повагою. Наше основне завдання – навічно зберегти пам'ять про ті роки, тих бойових людей, які здобували цю Перемогу. І спасибі всім за неї», – підкреслив він.

День Перемоги дорогий серцю кожного мешканця нашого міста та області. Михайло Добкін

З року в рік на Харківщині по-особливому відзначають День Перемоги, і все більше людей приходить вшанувати пам'ять полеглих. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін після церемонії урочистого покладання квітів до Меморіалу Слави в Лісопарку. «З року в рік людей, які приходять 9 травня віддати данину пам'яті загиблим у страшні 40-і роки минулого сторіччя воїнам Радянської армії і мирним жителям, стає все більше і більше. Я спостерігав, як за два дні до Дня Перемоги люди з дітьми приїжджали на Меморіал Слави, і пам'ятник був весь у квітах. Це говорить, що цей день дорогий серцю кожного мешканця нашого міста та регіону. Це дає нам право відчувати себе нащадками переможців, тих людей, які в страшній війні здобули Перемогу не тільки для нашої країни, але і звільнили від фашизму Європу і весь світ. Як діти, онуки і правнуки переможців, ми будемо зустрічати це свято з глибокою повагою до наших ветеранів – і живих, і тих, кого вже немає серед нас», – зазначив він.

На Меморіалі Слави вшанували пам'ять загиблих під час Великої Вітчизняної війни

Сьогодні, у 68-му річницю Великої Перемоги, на Меморіалі Слави в Лісопарку відбулася урочиста хода та покладання квітів. Вклонитися пам'яті полеглих воїнів прийшли голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова облради Сергій Чернов, перший заступник губернатора Валентин Дулуб, заступники голови ХОДА Євген Савін, Олег Анпілогов, Андрій Моченков та Юрій Сапронов, Герої Радянського Союзу Михайло Карпеєв і Федір Пуртов.

В ефірі - «Чай з губернатором»

Сьогодні о 17:40 на ХОД ТРК та о 18:05 на «7 каналі» вийде в ефір відеоверсія зустрічі голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з ветеранами та учнівською молоддю в рамках проекту «Чай з губернатором». Повтор програми можна буде подивитися завтра, 10 травня, о 10:00 на ХОД ТРК та в суботу, 11 травня, о 15:50 на «7 каналі».

Події дня

Сьогодні, 9 травня, о 08:00 на Меморіалі Слави в Лісопарку відбудеться урочиста церемонія покладання квітів з нагоди Дня Перемоги; о 08:00 на території Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конєва» (смт Солоницівка, Дергачівський район) відбудеться урочиста церемонія покладання квітів з нагоди Дня Перемоги; о 10:00 на пл. Свободи розпочнеться військово-театралізована вистава, присвячена 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Трансляцію параду вестимуть загальнонаціональний канал «Інтер» і харківські телеканали «ОТБ», «7-й канал», «Фора» і «Фаворит»; о 12:00 у відділенні поштового зв'язку № 52 (пл. Привокзальна, 2) відбудеться церемонія погашення художнього маркованого конверта «9 травня. Пам'ять про війну»; о 19:00 на пл. Свободи розпочнеться святковий концерт з нагоди Дня Перемоги.

Зустрічі з ветеранами виховують у молоді дух патріотизму

В ході проекту «Чай з губернатором», в рамках якого голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з ветеранами та молоддю, ветеран ВВВ, учасник параду Перемоги 1945 року, Почесний громадянин міста Харкова Дмитро Крячко подякував голові області за можливість безпосереднього спілкування з молоддю. «Я дуже радий, що сьогодні губернатор організував нам зустріч з нашою молоддю. Це дуже вчасно, і спасибі вам за це від нас, від ветеранів війни, які пройшли важкий шлях. Нам завжди хотілося зустрічатися з молодим поколінням, нам цікаво, що б діти хотіли чути від нас, що хотіли б бачити на екранах телевізорів, щоб ми могли відповісти на їхні запитання», - сказав ветеран.

З Днем Великої Перемоги, дорогі земляки!

Шістдесят вісім років тому сталася подія, що визначила долі людства на багато років уперед. Нинішня Європа своїм процвітанням зобов'язана, в першу чергу, радянським воїнам, які принесли визволення від нацизму в його найстрашнішому прояві. Але особливо дорогий День Великої Перемоги для тих, хто випробував на собі всі жахи війни, хто наближав його, жертвуючи кров'ю і життям, хто передав новим поколінням відновлену країну і мирне життя. Сердечно вітаю із всенародним святом. Ми завжди будемо пам'ятати, кому зобов'язані життям і свободою. Голова Харківської обласної державної адміністрації                                                                                    Михайло Добкін

У Харкові розглянуть можливість встановлення пам'ятника Марку Бернесу

В ході традиційної зустрічі «Чай з губернатором» до голови Харківської ОДА Михайла Добкіна звернувся керівник відеоканалу «Перша столиця» Костянтин Кеворкян з пропозицією встановити у Харкові пам'ятник радянському актору та виконавцю пісень Марку Бернесу, завдяки якому склався золотий фонд вітчизняної пісенної класики.

Не можна урівнювати значення Перемоги для переможців і переможених. Михайло Добкін

Не можна применшувати значення Перемоги у Великій Вітчизняній війні для народів-переможців. Таку думку висловив в ході зустрічі з ветеранами та учнівською молоддю Харківщини в рамках проекту «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Існує думка, що слід відзначати не День Перемоги, а день скорботи за всіма полеглими, тому що гинули люди по обидві сторони фронту. Губернатор зазначив, що хоча деякі ставлять собі за мету розмити значення цієї Великої Перемоги, нівелювати його і стерти з пам'яті, але одні з полеглих гинули, захищаючи свою землю, а інші – намагаючись цю землю завоювати, без жалю до старих, дітей і жінок.

9 травня - це свято, яке зміцнює зв'язок поколінь

День Великої Перемоги - це свято, яке зближує між собою людей різних поколінь, об'єднує цілі народи, - сказав голова ХОДА Михайло Добкін у ході зустрічі з ветеранами та учнівською молоддю в рамках проекту «Чай з губернатором». «9 травня для нас не просто день, коли ми вшановуємо ветеранів. Це найголовніший день у році, коли стає найміцнішим зв'язок між поколіннями, між тими, хто воював, трудився в тилу, хто на своїх плечах приніс Велику Перемогу, і тими, хто сьогодні тільки починає життя, вчиться бути відповідальним, бути патріотом своєї країни, бути професійною людиною. З кожним роком у вас буде все менше можливостей зустрічатися з реальними учасниками цих подій, але якщо ви не збережете цей зв'язок, ви втратите почуття переможця і не зможете передавати його наступним поколінням. Втративши цей зв'язок, ми нівелюємо життєвий і ратний подвиг величезної кількості людей, які, не думаючи про себе, зробили сьогодні так, що через 70 років люди з колишнього СРСР в різних пострадянських державах відчувають себе народом-переможцем, народом, який подарував Європі щастя свободи від нацизму і фашизму», - з такими словами голова області звернувся до молоді.

День Перемоги має об'єднувати всіх жителів нашої держави незалежно від того, де вони народилися і де живуть. Михайло Добкін

Про це в ході традиційної зустрічі «Чай з губернатором» з ветеранами та учнівською молоддю сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Ми з вами знаходимося напередодні одного з найважливіших свят для нашої країни, свята, яке має об'єднувати всіх жителів нашої держави незалежно від того, де вони народилися і де вони живуть. Тому що немає успіху в жодного суспільства, якщо немає пам'ятного минулого і поваги до цього минулого у нинішнього і у майбутнього поколінь. Те, що було на нашій землі в дуже складні сорокові роки минулого століття, описане в багатьох книгах, знято багато фільмів, прекрасні пісні нагадують нам про ратний і трудовий подвиг народу, який перший час фактично наодинці протистояв величезній машині під керівництвом Адольфа Гітлера та його союзників. Те, з якою мужністю захищали рідну землю люди в ті часи, гідно поваги і наслідування, а найголовніше, гідне пам'яті. Я застав ті часи, коли розповіді про битви на полях Великої Вітчизняної війни та про подвиг народу в тилу передавалися в основному від тих людей, які в цьому брали участь. З часом менше залишається учасників Великої Вітчизняної війни, людей, які працювали в тилу. Про подвиг нашого народу в жодному разі не можна забувати, тому що це робить нас сильнішими в ідеологічному плані», - підкреслив Михайло Добкін.

Євген Савін привітав з Днем Перемоги Героя Радянського Союзу Михайла Карпеєва

Сьогодні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін відвідав Героя Радянського Союзу Михайла Карпеєва. Заступник голови області передав ветерану привітання з Днем Перемоги від Президента України Віктора Януковича, а також від голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна і вручив Герою цінні подарунки від керівника області. «Кожного року напередодні 9 травня ми наче на машині часу повертаємося в минуле для того, щоб згадати справжніх Героїв воєнного лихоліття. Тих мужніх юнаків та дівчат, які ціною власного життя здобули свободу для майбутніх поколінь. Прийміть наші найтепліші привітання зі святом Перемоги. Ми пам’ятаємо…» - зазначив Євген Савін.

18 травня Харків візьме участь у всесвітній акції «Ніч музеїв»

«Традиційно 18 травня ми готуємося до проведення всесвітньої акції «Ніч музеїв». До неї готуються наші музейні установи, зокрема, історичний та художній музеї, музей ім. Г.С. Сковороди», – повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.

8-9 червня в Первомайському районі відбудеться етносвято «Олексіївська фортеця»

Цього року етносвято «Олексіївська фортеця», яке вже набуло популярності у харків'ян і жителів інших областей України, відбудеться 8-9 червня. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. У ході свята гості зможуть побачити експозиції сільських рад району та майстрів народної творчості, стати учасниками театралізованих вистав, ближче познайомитися з народними традиціями і повір'ями. У рамках фестивалю відбудеться реконструкція історичних лицарських боїв та концерти художньої самодіяльності району та області.

Юрій Сапронов привітав з Днем Перемоги Героя Радянського Союзу Федора Пуртова

Сьогодні, у переддень 9 травня, за доброю традицією заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов в черговий раз відвідав Героя Радянського Союзу, харків’янина Федора Петровича Пуртова. Юрій Сапронов вручив Федору Пуртову вітальну телеграму від Президента України Віктора Януковича, подарунок від губернатора Михайла Добкіна, а також передав продуктовий набір. Під час дружньої бесіди віце-губернатор з ветераном підняли символічні «фронтові» 100 грамів за Перемогу.

Велотуризм - пріоритетний напрямок розвитку туристичної галузі в Харківській області

Як наголосив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, у Харківській області активно розвивається велотуризм. За його словами, це пріоритетний і найбільш перспективний напрямок зеленого туризму в регіоні. «В області зелений туризм є одним з пріоритетних напрямів. Це підтверджує величезна кількість велотуристів, які з настанням літнього сезону починають свою активну діяльність, і з цією категорією туристів ми пов'язуємо свої плани щодо активізації зеленого туризму в Харківській області», - сказав він.

У рамках Року дитячої творчості на Харківщині відбудеться низка фестивалів та конкурсів

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «11 травня в Валківському краєзнавчому музеї відбудеться урочисте нагородження переможців першого обласного конкурсу дитячої творчості «Пасхальна писанка», який проводиться в рамкаж оголошеного Президентом Року дитячої творчості. Активну участь у ньому беруть в першу чергу учні шкіл естетичного виховання», – зазначив він.

У Харківській області дотримується диференційований підхід до організації роботи закладів культури

Як наголосив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, у Харківській області робота кожного закладу культури розглядається і організовується окремо. За його словами, це дозволяє налагодити максимально ефективну діяльність кожної установи, оскільки в різних населених пунктах різна потреба в їх роботі.

Харківщина готується до великого свята – Дня Перемоги

Як повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, стало традицією, що кожен район Харківської області на досить високому організаційному та творчому рівні підходить до цієї знаменної дати. 7 травня відбувся святковий концерт для ветеранів Харкова та області, а в ході урочистого прийому були відзначені почесними нагородами облдержадміністрації та облради представники ветеранських організацій.

Звернення Президента України у зв'язку з відзначенням Днів пам'яті і примирення

Шановні співвітчизники! Сьогодні ми вшановуємо пам'ять усіх загиблих під час Другої світової війни. Україні, яка стала одним із вирішальних театрів бойових дій у 1941-1944 роках, випала особливо тяжка доля. Наш народ заплатив за свою свободу мільйонами життів. Із тієї трагедії ми вийшли з глибоким усвідомленням того, що глобальні проблеми людства потрібно розв'язувати лише мирним шляхом. Підтримуючи рішення Організації Об'єднаних Націй щодо забезпечення стабільності у світі, наша держава й надалі братиме активну участь у запобіганні міжнародним військовим конфліктам. Святий обов'язок кожного із нас - берегти пам'ять про полеглих та дбати про нинішнє й прийдешні покоління.

12 вихованців Курязької виховної колонії відвідають парад до Дня Перемоги на площі Свободи

9 травня 12 вихованцям Курязької виховної колонії імені А.С. Макаренка дозволено відвідати військову театралізовану виставу, присвячену 68-й річниці Великої Перемоги, яка розпочнеться на площі Свободи о 10:00. Про це повідомляє прес-служба управління ДПтС України в Харківській області.

Ветеранам ВВВ надається максимальна допомога

Як відзначив в ході прес-конференції начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю облдержадміністрації Володимир Зінченко, у Обласному госпіталі ветеранів війни абсолютно всі ветерани та інваліди ВВВ можуть отримати комплексну медичну допомогу.

До Верховної Ради подано законопроекти про статус міста військової слави і присвоєння його Харкову

На прес-конференції голова Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич розповів про те, що для розгляду у Верховну Раду вже подано два законопроекти. Перший - про статус міста військової слави. Другий - про присвоєння Харкову цього статусу.

Архів документів