Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 9 травня, о 08:00 на Меморіалі Слави в Лісопарку відбудеться урочиста церемонія покладання квітів з нагоди Дня Перемоги; о 08:00 на території Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конєва» (смт Солоницівка, Дергачівський район) відбудеться урочиста церемонія покладання квітів з нагоди Дня Перемоги; о 10:00 на пл. Свободи розпочнеться військово-театралізована вистава, присвячена 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Трансляцію параду вестимуть загальнонаціональний канал «Інтер» і харківські телеканали «ОТБ», «7-й канал», «Фора» і «Фаворит»; о 12:00 у відділенні поштового зв'язку № 52 (пл. Привокзальна, 2) відбудеться церемонія погашення художнього маркованого конверта «9 травня. Пам'ять про війну»; о 19:00 на пл. Свободи розпочнеться святковий концерт з нагоди Дня Перемоги.

Зустрічі з ветеранами виховують у молоді дух патріотизму

В ході проекту «Чай з губернатором», в рамках якого голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з ветеранами та молоддю, ветеран ВВВ, учасник параду Перемоги 1945 року, Почесний громадянин міста Харкова Дмитро Крячко подякував голові області за можливість безпосереднього спілкування з молоддю. «Я дуже радий, що сьогодні губернатор організував нам зустріч з нашою молоддю. Це дуже вчасно, і спасибі вам за це від нас, від ветеранів війни, які пройшли важкий шлях. Нам завжди хотілося зустрічатися з молодим поколінням, нам цікаво, що б діти хотіли чути від нас, що хотіли б бачити на екранах телевізорів, щоб ми могли відповісти на їхні запитання», - сказав ветеран.

З Днем Великої Перемоги, дорогі земляки!

Шістдесят вісім років тому сталася подія, що визначила долі людства на багато років уперед. Нинішня Європа своїм процвітанням зобов'язана, в першу чергу, радянським воїнам, які принесли визволення від нацизму в його найстрашнішому прояві. Але особливо дорогий День Великої Перемоги для тих, хто випробував на собі всі жахи війни, хто наближав його, жертвуючи кров'ю і життям, хто передав новим поколінням відновлену країну і мирне життя. Сердечно вітаю із всенародним святом. Ми завжди будемо пам'ятати, кому зобов'язані життям і свободою. Голова Харківської обласної державної адміністрації                                                                                    Михайло Добкін

У Харкові розглянуть можливість встановлення пам'ятника Марку Бернесу

В ході традиційної зустрічі «Чай з губернатором» до голови Харківської ОДА Михайла Добкіна звернувся керівник відеоканалу «Перша столиця» Костянтин Кеворкян з пропозицією встановити у Харкові пам'ятник радянському актору та виконавцю пісень Марку Бернесу, завдяки якому склався золотий фонд вітчизняної пісенної класики.

Не можна урівнювати значення Перемоги для переможців і переможених. Михайло Добкін

Не можна применшувати значення Перемоги у Великій Вітчизняній війні для народів-переможців. Таку думку висловив в ході зустрічі з ветеранами та учнівською молоддю Харківщини в рамках проекту «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Існує думка, що слід відзначати не День Перемоги, а день скорботи за всіма полеглими, тому що гинули люди по обидві сторони фронту. Губернатор зазначив, що хоча деякі ставлять собі за мету розмити значення цієї Великої Перемоги, нівелювати його і стерти з пам'яті, але одні з полеглих гинули, захищаючи свою землю, а інші – намагаючись цю землю завоювати, без жалю до старих, дітей і жінок.

9 травня - це свято, яке зміцнює зв'язок поколінь

День Великої Перемоги - це свято, яке зближує між собою людей різних поколінь, об'єднує цілі народи, - сказав голова ХОДА Михайло Добкін у ході зустрічі з ветеранами та учнівською молоддю в рамках проекту «Чай з губернатором». «9 травня для нас не просто день, коли ми вшановуємо ветеранів. Це найголовніший день у році, коли стає найміцнішим зв'язок між поколіннями, між тими, хто воював, трудився в тилу, хто на своїх плечах приніс Велику Перемогу, і тими, хто сьогодні тільки починає життя, вчиться бути відповідальним, бути патріотом своєї країни, бути професійною людиною. З кожним роком у вас буде все менше можливостей зустрічатися з реальними учасниками цих подій, але якщо ви не збережете цей зв'язок, ви втратите почуття переможця і не зможете передавати його наступним поколінням. Втративши цей зв'язок, ми нівелюємо життєвий і ратний подвиг величезної кількості людей, які, не думаючи про себе, зробили сьогодні так, що через 70 років люди з колишнього СРСР в різних пострадянських державах відчувають себе народом-переможцем, народом, який подарував Європі щастя свободи від нацизму і фашизму», - з такими словами голова області звернувся до молоді.

День Перемоги має об'єднувати всіх жителів нашої держави незалежно від того, де вони народилися і де живуть. Михайло Добкін

Про це в ході традиційної зустрічі «Чай з губернатором» з ветеранами та учнівською молоддю сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Ми з вами знаходимося напередодні одного з найважливіших свят для нашої країни, свята, яке має об'єднувати всіх жителів нашої держави незалежно від того, де вони народилися і де вони живуть. Тому що немає успіху в жодного суспільства, якщо немає пам'ятного минулого і поваги до цього минулого у нинішнього і у майбутнього поколінь. Те, що було на нашій землі в дуже складні сорокові роки минулого століття, описане в багатьох книгах, знято багато фільмів, прекрасні пісні нагадують нам про ратний і трудовий подвиг народу, який перший час фактично наодинці протистояв величезній машині під керівництвом Адольфа Гітлера та його союзників. Те, з якою мужністю захищали рідну землю люди в ті часи, гідно поваги і наслідування, а найголовніше, гідне пам'яті. Я застав ті часи, коли розповіді про битви на полях Великої Вітчизняної війни та про подвиг народу в тилу передавалися в основному від тих людей, які в цьому брали участь. З часом менше залишається учасників Великої Вітчизняної війни, людей, які працювали в тилу. Про подвиг нашого народу в жодному разі не можна забувати, тому що це робить нас сильнішими в ідеологічному плані», - підкреслив Михайло Добкін.

Євген Савін привітав з Днем Перемоги Героя Радянського Союзу Михайла Карпеєва

Сьогодні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін відвідав Героя Радянського Союзу Михайла Карпеєва. Заступник голови області передав ветерану привітання з Днем Перемоги від Президента України Віктора Януковича, а також від голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна і вручив Герою цінні подарунки від керівника області. «Кожного року напередодні 9 травня ми наче на машині часу повертаємося в минуле для того, щоб згадати справжніх Героїв воєнного лихоліття. Тих мужніх юнаків та дівчат, які ціною власного життя здобули свободу для майбутніх поколінь. Прийміть наші найтепліші привітання зі святом Перемоги. Ми пам’ятаємо…» - зазначив Євген Савін.

18 травня Харків візьме участь у всесвітній акції «Ніч музеїв»

«Традиційно 18 травня ми готуємося до проведення всесвітньої акції «Ніч музеїв». До неї готуються наші музейні установи, зокрема, історичний та художній музеї, музей ім. Г.С. Сковороди», – повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.

8-9 червня в Первомайському районі відбудеться етносвято «Олексіївська фортеця»

Цього року етносвято «Олексіївська фортеця», яке вже набуло популярності у харків'ян і жителів інших областей України, відбудеться 8-9 червня. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. У ході свята гості зможуть побачити експозиції сільських рад району та майстрів народної творчості, стати учасниками театралізованих вистав, ближче познайомитися з народними традиціями і повір'ями. У рамках фестивалю відбудеться реконструкція історичних лицарських боїв та концерти художньої самодіяльності району та області.

Юрій Сапронов привітав з Днем Перемоги Героя Радянського Союзу Федора Пуртова

Сьогодні, у переддень 9 травня, за доброю традицією заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов в черговий раз відвідав Героя Радянського Союзу, харків’янина Федора Петровича Пуртова. Юрій Сапронов вручив Федору Пуртову вітальну телеграму від Президента України Віктора Януковича, подарунок від губернатора Михайла Добкіна, а також передав продуктовий набір. Під час дружньої бесіди віце-губернатор з ветераном підняли символічні «фронтові» 100 грамів за Перемогу.

Велотуризм - пріоритетний напрямок розвитку туристичної галузі в Харківській області

Як наголосив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, у Харківській області активно розвивається велотуризм. За його словами, це пріоритетний і найбільш перспективний напрямок зеленого туризму в регіоні. «В області зелений туризм є одним з пріоритетних напрямів. Це підтверджує величезна кількість велотуристів, які з настанням літнього сезону починають свою активну діяльність, і з цією категорією туристів ми пов'язуємо свої плани щодо активізації зеленого туризму в Харківській області», - сказав він.

У рамках Року дитячої творчості на Харківщині відбудеться низка фестивалів та конкурсів

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «11 травня в Валківському краєзнавчому музеї відбудеться урочисте нагородження переможців першого обласного конкурсу дитячої творчості «Пасхальна писанка», який проводиться в рамкаж оголошеного Президентом Року дитячої творчості. Активну участь у ньому беруть в першу чергу учні шкіл естетичного виховання», – зазначив він.

У Харківській області дотримується диференційований підхід до організації роботи закладів культури

Як наголосив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, у Харківській області робота кожного закладу культури розглядається і організовується окремо. За його словами, це дозволяє налагодити максимально ефективну діяльність кожної установи, оскільки в різних населених пунктах різна потреба в їх роботі.

Харківщина готується до великого свята – Дня Перемоги

Як повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, стало традицією, що кожен район Харківської області на досить високому організаційному та творчому рівні підходить до цієї знаменної дати. 7 травня відбувся святковий концерт для ветеранів Харкова та області, а в ході урочистого прийому були відзначені почесними нагородами облдержадміністрації та облради представники ветеранських організацій.

Звернення Президента України у зв'язку з відзначенням Днів пам'яті і примирення

Шановні співвітчизники! Сьогодні ми вшановуємо пам'ять усіх загиблих під час Другої світової війни. Україні, яка стала одним із вирішальних театрів бойових дій у 1941-1944 роках, випала особливо тяжка доля. Наш народ заплатив за свою свободу мільйонами життів. Із тієї трагедії ми вийшли з глибоким усвідомленням того, що глобальні проблеми людства потрібно розв'язувати лише мирним шляхом. Підтримуючи рішення Організації Об'єднаних Націй щодо забезпечення стабільності у світі, наша держава й надалі братиме активну участь у запобіганні міжнародним військовим конфліктам. Святий обов'язок кожного із нас - берегти пам'ять про полеглих та дбати про нинішнє й прийдешні покоління.

12 вихованців Курязької виховної колонії відвідають парад до Дня Перемоги на площі Свободи

9 травня 12 вихованцям Курязької виховної колонії імені А.С. Макаренка дозволено відвідати військову театралізовану виставу, присвячену 68-й річниці Великої Перемоги, яка розпочнеться на площі Свободи о 10:00. Про це повідомляє прес-служба управління ДПтС України в Харківській області.

Ветеранам ВВВ надається максимальна допомога

Як відзначив в ході прес-конференції начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю облдержадміністрації Володимир Зінченко, у Обласному госпіталі ветеранів війни абсолютно всі ветерани та інваліди ВВВ можуть отримати комплексну медичну допомогу.

До Верховної Ради подано законопроекти про статус міста військової слави і присвоєння його Харкову

На прес-конференції голова Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич розповів про те, що для розгляду у Верховну Раду вже подано два законопроекти. Перший - про статус міста військової слави. Другий - про присвоєння Харкову цього статусу.

У Харківській області ведеться робота з військово-патріотичного виховання молоді

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції голова обласного міжнародного комітету ветеранів Великої Вітчизняної війни Петро Конюшенко, військово-патріотичне виховання молоді становить важливу частину роботи з увічнення пам'яті про Велику Вітчизняну війну. «Комітет уклав меморандум з низкою ВНЗ, з Департаментом освіти про спільну роботу з патріотичного виховання шкільної та студентської молоді. Відповідно до цього меморандуму проводяться планові заходи. Зокрема, 23 квітня ми провели конференцію «Курська битва і її значення для визволення Харкова, Харківської області і всієї України». Продовженням конференції у нас стане практична частина - 15 травня студенти та учасники цієї конференції їдуть в Бєлгород, де почалася операція зі звільнення Харкова», - розповів він.

Інформація про індекс інфляції по Україні у квітні 2013 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні у квітні 2013 р. становив 100,0%. Інформація доступна на автовідповідачі 050-3000-575.  

Харківська обласна організація ветеранів України висунула пропозицію про проведення патріотичних акцій

Про це на прес-конференції розповів голова Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич. Він підкреслив, що в Києві від імені ветеранської організації висунув ініціативну пропозицію про організацію всеукраїнських акцій, які на даний час проводять в Харківській області. Перша акція - це твір школярів на тему: «Спасибі дідові за перемогу».

На Харківщині проводиться масштабна робота з вшанування пам'яті про Велику Перемогу

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської обласної Організації ветеранів України Анатолій Хіневич, з минулого року в Харківській області почалася масштабна робота з вшанування пам'яті про Велику Перемогу.

У Харківській області виконується план заходів з відзначення 70-річчя Великої Перемоги

На Харківщині складений великий план заходів з відзначення 70-річчя Великої Перемоги з 2013 по 2015 рік. Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю облдержадміністрації Володимир Зінченко, вже з початку року цей план активно реалізується в усіх районах області. «Відповідно до Указу Президента України щодо святкування 70-річчя Великої Перемоги в Харківській області розроблено план заходів на 2013 - 2015 рр., який затверджений головою обласної адміністрації Михайлом Добкіним. План дуже великий і вже виконується в цьому році. Зокрема, на початку лютого в Борівському районі стартувала Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України!». Перший етап естафети закінчився в березні в Ізюмі, другий етап розпочнеться в серпні в Богодухові, і закінчиться естафета 19 вересня у Зачепилівському районі, коли виповниться 70 років з дня визволення Харківської області», - розповів він.

Хід весняно-польових робіт

За оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку ХОДА на ранок 7 травня, в області завершується посів кукурудзи. Із запланованої площі в 362,842 тис. га посіяно 296,6 тис. га (82%). Кукурудзи на зерно посіяно 270,123 тис. га (83% від запланованої площі). Посів кукурудзи вже закінчили Барвінківський, Богодухівський, Зачепилівський, Печенізький та Чугуївський райони.

Президент призначив стипендії харківським спортсменам із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерам

Президент України Віктор Янукович підписав Указ про призначення стипендій для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів. На Харківщині таку стипендію призначено 10 спортсменам.

Віктор Янукович привітав Героїв СРСР Михайла Карпеєва та Федора Пуртова із 68-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні

Президент України Віктор Янукович привітав Героїв Радянського Союзу Михайла Карпеєва та Федора Пуртова із 68-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. «Низько вклоняюся та дякую Вам за даровану свободу та мирне небо для нинішнього та прийдешніх поколінь. Завдяки Вашим мужності і самовідданості, силі духу і вірі у торжество добра над злом світ було врятовано від фашистського поневолення. Український народ завжди буде пишатися Вами. Прийміть мої найщиріші побажання міцного здоров’я та щасливого довголіття», – йдеться у вітальній телеграмі голови держави.

9 травня на Харківщині буде введено в обіг художній конверт «9 травня. Родинна пам'ять про війну»

9 травня 2013 року в усіх регіональних дирекціях УДППЗ «Укрпошта» відбудуться урочисті церемонії погашення художнього маркованого конверта «9 травня. Родинна пам'ять про війну». У церемоніях планують взяти участь ветерани, представники влади та керівництво "Укрпошти".

Оголошено конкурс на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола

Державний комітет телебачення і радіомовлення оголошує черговий прийом з 1 червня по 10 серпня 2013 року творів на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики. На здобуття Премії приймаються твори, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

Євген Савін привітав ветеранів Великої Вітчизняної війни з Днем Перемоги

Сьогодні в театрі опери та балету ім. Н.В. Лисенка відбувся урочистий концерт, присвячений 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Ветеранів війни привітали заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, заступник голови облради Людмила Давидова та заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан. «Дозвольте мені від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна висловити вам щиру повагу, побажати вам здоров'я, щастя та гарного настрою. Цей рік дуже і дуже важливий для нас – ми відзначаємо 70-річчя визволення Харківської області та міста Харкова. На жаль, при цьому полягли мільйони солдатів. Вічна пам'ять бійцям, які віддали своє життя за нашу з вами Батьківщину, і спасибі тим, хто залишився в живих. Спасибі, що несете пам'ять про ту велику і страшну війну, і передаєте її нашим дітям. Зустрічі зі школярами та студентами залишають надію, що вони будуть пам'ятати, що таке борг, що таке Батьківщина і що таке боротьба за неї», – зазначив у своєму привітанні Євген Савін.

Архів документів