Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Футболістки «Житлобуд-1» - шестикратні чемпіонки України

Футболістки «Житлобуд-1» - шестикратні чемпіонки України

У вищій лізі жіночого чемпіонату України з футболу визначилися чемпіон і віце-чемпіон нинішнього сезону. Ними стали харківські клуби. Вперше в історії українського футболу на перше місце у чемпіонаті претендували відразу два харківських клуба, і доля золотих медалей вирішилася в очному протистоянні між командами «Житлобуд-1» та «Житлобуд-2», яке відбулося в минулу суботу, 18 жовтня. Команди розійшлися бойовою нічиєю 1:1. На 5-ій хвилині матчу гол забила гравець команди «Житлобуд-1» Анна Мозольська, а на 35-й хвилині рахунок зрівняла Яна Калініна.

Даною нічиї футболісткам «Житлобуд-1» цілком вистачило, щоб з 38 очками в активі достроково стати чемпіонками країни.

На даний момент нинішній сезон фактично завершений. Залишилися лише перенесені матчі. У команди «Житлобуд-1» їх немає, а у «Житлобуд-2» один в запасі. Перемога в ньому дозволить команді «Житлобуд-2» зрівнятися з суперницями за кількістю набраних очок, але змістити їх з першого місця не вдасться, бо команда «Житлобуд-1» має колосальну перевагу в різниці забитих та пропущених м'ячів.

Варто зазначити, що для «Житлобуд-1» це вже четверте поспіль і шосте чемпіонство в історії, а команда «Житлобуд-2» вперше виграє срібні медалі чемпіонату України. Третє місце в нинішньому сезоні дісталося чернігівській «Легенді».