Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Глава держави підписав Указ про створення Ради з питань судової реформи

Глава держави підписав Указ про створення Ради з питань судової реформи

Президент України Петро Порошенко підписав Указ, яким затвердив Положення про Раду з питань судової реформи та її персональний склад. Проведення судової реформи Глава держави визначив одним із першочергових завдань. Він наголошує на важливості створення судової системи, яка відповідатиме європейським стандартам та користуватиметься беззаперечною довірою громадян. Проведення цієї реформи також є одним із зобов’язань України в рамках Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Згідно з документом, Рада визначається як консультативно-дорадчий орган при Президентові України, який у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента, Кабінету Міністрів, іншими актами законодавства та затвердженим Положенням.

Серед її основних завдань — підготовка та подання Главі держави пропозицій щодо стратегії реформування судоустрою та судочинства, інших суміжних правових інститутів, розроблення планів дій щодо впровадження цієї стратегії, а також сприяння налагодженню ефективного механізму взаємодії державних органів, інститутів громадянського суспільства та міжнародних організацій з питань підготовки і реалізації стратегії реформування цієї сфери.