Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До розробки нової Стратегії розвитку Харківської області до 2020 року залучені провідні науковці регіону

До розробки нової Стратегії розвитку Харківської області до 2020 року залучені провідні науковці регіону

В Харківській області повним ходом йде розробка нової Стратегії сталого розвитку регіону до 2020 року. Зараз до складу експертної ради увійшли представники наукових кіл Харківської області, провідні фахівці в галузі стратегічного планування. «Базою для розробки реалістичної Стратегії є проведення якісної, всебічної регіональної діагностики. Ми маємо чітко визначити наявні у нас ресурси, прорахувати нові загрози і можливості з урахуванням тих глибоких змін, які відбуваються на Європейському континенті та в усьому світі у зв’язку з подіями на південному і східному кордоні нашої держави. Адже вже зараз можна зафіксувати серйозний перерозподіл міжнародних товарних, інвестиційних, міграційних та інших потоків», - зазначив перший заступник голови ХОДА, голова Робочої групи Ігор Райнін. 

За його словами, лише ґрунтовно прорахувавши різні сценарії розвитку області, можна визначити, на які місце і роль може претендувати Харківщина в економічній системі України, а також в системі регіонів Східної Європи в цілому. «А від цього залежить і підбір конкретних проектів розвитку. Переконаний, що персональний состав експертної ради, який підбирався самими науковцями, дозволить на високому професійному рівні виконати ці завдання», - підкреслив Ігор Райнін.

Перший заступник голови ХОДА повідомив, що в подальшому експертна рада виступить основою постійно діючої групи, яка буде створена для моніторингу виконання Плану реалізації Стратегії.