Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський тракторний завод створить індустріальний парк площею 30 гектарів

Харківський тракторний завод створить індустріальний парк площею 30 гектарів

В Департаменті економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації відбулася нарада з представниками ВАТ «Харківський тракторний завод» (ХТЗ), в ході якої обговорювалися перспективи розвитку зазначеного підприємства. Сьогодні керівництвом ВАТ «ХТЗ» розглядається питання про створення індустріального парку на території заводу. Опрацьовується концепція і технічне обґрунтування, прораховується економічний ефект від створення такої зони.

За словами представників заводу, мінімальна площа індустріального парку має становити 25 га. ХТЗ має можливість відвести під парк близько 30 га в Харківському районі області.

У разі реалізації цього проекту, передбачається залучення до співпраці девелоперів, які створюватимуть нові корпуси під складську логістику, нові виробництва та інше. Привабливість зазначеного проекту полягає в пільговому оподаткуванні по оплаті за імпортне обладнання та комплектуючі.

Також представники ВАТ «ХТЗ» звернулися до керівництва Департаменту економіки і міжнародних відносин з проханням посприяти у налагодженні прямих контактів із керівництвом Хатлонської області Республіки Таджикистан. Цей регіон цікавий для співпраці в контексті створення спільного підприємства по збірці українських тракторів, оскільки на території згаданої області розташована спеціальна економічна зона «Дангара», керівництво якої також зацікавлене у створенні такого виробничого підприємства, враховуючи аграрну спрямованість Хатлонського регіону.