Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В навчальних закладах Харківщини відзначили річницю визволення України від фашистських загарбників

В навчальних закладах Харківщини відзначили річницю визволення України від фашистських загарбників

У зв’язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників, в навчальних закладах Харківщини проведено тематичні заходи, що висвітлюють безсмертний подвиг народу у роки Великої Вітчизняної війни. Зокрема, у школах відбулися уроки мужності, бесіди, лекції, семінари з історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років за темами: «Наш край у роки Великої Вітчизняної війни», «Україна пам’ятає подвиг солдата», «Дорогами війни»; засідання круглих столів за участі ветеранів Великої Вітчизняної війни за темами: «Юність, опалена війною», «Солдатський трикутник – жива історія війни», «І за життя йшли на смерть», «Часи не обирають»; виставки учнівських творчих робіт за темами: «Ордени і медалі в нашій родині», «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе», «Так воювали наші прадіди». Також були організовані навчально-тематичні екскурсії по місцях бойової слави області.

З метою вивчення героїчних сторінок історії українського народу в період Великої Вітчизняної війни у навчальних закладах Дергачівського, Валківського, Великобурлуцького, Зміївського, Сахновщинського, Красноградського, Нововодолазького, Чугуївського районів відбулися конференції для старшокласників за темами: «Друга світова війна і Україна», «Визволення Харківщини від фашистських загарбників в історії України», «Подвиг земляків у Великій Вітчизняній війні», «Доля моєї родини в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років».

18 жовтня Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації спільно з обласною Радою організації ветеранів України проведено урочистий збір учасників обласного етапу Всеукраїнської історико-краєзнавчої акції учнівської та студентської молоді «А ми тую славу збережемо» (262 учасники). Учні навчальних закладів Балаклійського та Чугуївського районів, які представили на обласний етап акції кращі роботи, 29-31 жовтня беруть участь у Всеукраїнській туристсько-краєзнавчій конференції учнівської молоді (м. Ужгород).