Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прикордонники Східного регіонального управління затримали контрабандних товарів на 42 млн. грн.

Прикордонники Східного регіонального управління затримали контрабандних товарів на 42 млн. грн.

З початку 2014 року прикордонниками Східного регіонального управління Держприкордонслужби виявлено, вилучено та передано по компетенції 91 одиниця зброї, 63 тис. боєприпасів, 30 кг наркотичних та психотропних речовин. Загальна сума затриманих товарів становить 42 млн. грн (з них 35 млн. по Харківській дільниці). Особливий збиток державі завдають добре організовані схеми, вибудувані транснаціональними організованими злочинними угрупованнями для контрабанди товарів підакцизної (насамперед сигарети і спирт), а також промислової та сільськогосподарської груп. Найчастіше саме ці товари (32% від загальної кількості) прикордонники Східного регіонального управління затримують на своїй ділянці кордону з Росією.

Порівняно з минулим роком на 30% зросла кількість виявлених співробітниками Держприкордонслужби кримінальних правопорушень. Тільки за останні три тижні стався ряд серйозних затримань контрабанди, в т.ч. були виявлені нові схеми переправлення м'ясопродуктів на ділянці, контрольованій Сумським прикордонним загоном.

Одночасно активними темпами проводяться роботи з інженерного облаштування кордону, в першу чергу на ділянках відповідальності Харківського, Сумського прикордонних загонів, а також підконтрольних ділянок Донецького і Луганського.

Для виконання завдань, поставлених Президентом України щодо припинення контрабандної діяльності в Південному регіоні, керівництвом Східного регіонального управління Держприкордонслужби узгоджено питання координації дій з іншими правоохоронними органами на регіональному та місцевих рівнях, активізовано роботу з протидії корупції серед персоналу, почалося цільове «оздоровлення» військових колективів.