Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

НТУ «Харківський політехнічний інститут» відзначає своє 125-річчя

22 жовтня НТУ «Харківський політехнічний інститут» відзначає своє 125-річчя. Урочисте засідання вченої ради з нагоди ювілею відкрив ректор вузу Леонід Товажнянський. У святкових заходах беруть участь голова ХОДА Михайло Добкін, заступник міністра освіти і науки України Євген Суліма, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, в.о. Харківського міського голови, секретар міської ради Геннадій Кернес.

Ми вибрали правильний напрямок роботи над Стратегією соціально - економічного розвитку області. Сергій Чернов

Робота над Стратегією соціально - економічного розвитку Харківської області йде у правильному напрямку. Про це сьогодні в ході установчого наради Робочої групи з підготовки Проекту Стратегії соціально - економічного розвитку Харківської області до 2020 року сказав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Розпочато розробку проекту «Стратегії соціально-економічного розвитку Харківської області до 2020 року»

Відбулася установча нарада робочої групи з питання підготовки проекту «Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року», яку планується розглянути на сесії обласної ради у грудні 2010 року.  «Це той документ, який буде лежати в основі підготовки щорічних програм соціально-економічного розвитку Харківської області, той документ, який дозволяє нам максимально ефективно використовувати бюджетні кошти, той документ, який є «дорожньою картою» для Головного управління економіки, яке бере участь у розробці всіх важливих і стратегічних завдань в нашій області», - сказав відкриваючи засідання голова Харківської області Михайло Добкін.

12 ФАПів Зачепилівського району отримали сумки-укладки для надання невідкладної медичної допомоги

Сьогодні під час зустрічі з колективом Зачепилівської центральної районної лікарні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма передав для 12 фельдшерсько-акушерських пунктів Зачепилівського району сумки-укладки для надання невідкладної медичної допомоги хворим на суму 13 200 грн. Крім того, району передані 27 слухових апаратів для пацієнтів, що занесені до обласного реєстру.  

Ми пропонуємо умови паритетної участі Харківської та Бєлгородської областей при створенні технопарків. Михайло Добкін

Одним із напрямків співробітництва між Харківською і Бєлгородською областями може стати створення спільних технопарків або підприємств, які будуть отримувати податкові пільги. Все це можна буде реалізувати, використовуючи потенціал нашого регіону. Про це сьогодні в ході розширеного засідання робочої підгрупи «Розвиток науково-технічної та інноваційної сфери» Комітету з економічних реформ при Президентові України сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.  

Володимир Бабаєв привітав співробітників та студентів Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури з ювілеєм ВНЗ

22 жовтня в приміщенні Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури відбулися урочисті збори з нагоди 80-річчя від дня заснування університету. У святкуванні взяв участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, який привітав співробітників та студентів ВНЗ з ювілеєм закладу, а також разом з головою Харківської обласної ради Сергієм Черновим вручив державні нагороди, відзнаки обласної державної адміністрації, обласної та міської рад.

Сьогодні в Україні відсутні необхідні умови для комерціалізації інтелектуальної власності

Виступаючи на розширеному засіданні робочої підгрупи «Розвиток науково-технічної та інноваційної сфери» Комітету з економічних реформ при Президентові України, заступник Міністра освіти і науки України, заступник голови робочої підгрупи Євген Сулима зазначив, що комерціалізація конкурентоспроможних на сучасному ринку знань і технологій являє собою процес перетворення результатів науково-технічної діяльності на товар і їх подальшу ефективну реалізацію в промислових масштабах.  

Харків не повинен втратити статус провідного наукового і промислового центру. Михайло Добкін

Харків не повинен втратити статус провідного наукового і промислового центру. Про це заявив у ході розширеного засідання робочої підгрупи «Розвиток науково-технічної та інноваційної сфери» Комітету з економічних реформ з питань передачі і комерціалізації технологій та об'єктів інтелектуальної власності,створених за державні кошти голова ХОДА Михайло Добкін. «За європейськими мірками ми не ведучий ні науковий, ні промисловий центр, тому що в нашому регіоні одиниці підприємств здатні створювати продукт з високою доданою вартістю. Ми не повинні цього соромитися - ми повинні про це говорити», - зазначив керівник області.  

Вадим Ландсман привітав колектив і студентів Харківського національного економічного університету з ювілеєм вузу

22 жовтня Харківський національний економічний університет відзначає своє 80-річчя. В урочистих заходах з нагоди ювілею бере участь заступник голови ХОДА Вадим Ландсман, який привітав співробітників і студентів вузу зі святом, а також вручив нагороди Харківської обласної адміністрації та обласної ради.  

Відрив наукових розробок вчених від реальних потреб ринку - одна з основних проблем нашої науки. Михайло Добкін

На даний момент частка української промисловості у світовому виробництві становить близько 0,2%, тоді як 20 років тому перевищувала 2%. Як зазначає голова ХОДА Михайло Добкін, це одна з причин, з яких втратила можливості динамічного розвитку українська наука.

В с. Залінійне відкрите відремонтоване приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь в урочистій церемонії відкриття нового приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Залінійне (Зачепилівський район).  Медична допомога мешканцям с. Залінійне надавалась фельдшерсько-акушерська пунктом, побудованим в середині минулого сторіччя. В 2003 році на виконання програми «Сімейна медицина» Залінійнівський фельдшерсько-акушерський пункт було реформовано в Залінійнівську амбулаторію загальної практики - сімейної медицини. Фінансове забезпечення амбулаторії здійснювалося сільською радою. Приміщення амбулаторії потребувало ремонту, який через брак коштів в сільській раді неможливо було виконати. За сприяння голови Зачепилівської районно адміністрації та спонсорської допомоги проведено капітальний ремонт приміщення Залінійнівської амбулаторію загальної практики - сімейної медицини. Загальна сума вкладених коштів із різних джерел фінансування складає 80 тис. грн. в тому числі: будівельно-монтажні роботи, облаштування території – 74 320,00 грн., меблі – 5680,00 грн.  

У плані наукового потенціалу у Харкова немає конкурентів. Михайло Добкін

22 жовтня, підбиваючи підсумки засідання робочої підгрупи «Розвиток науково-технічної та інноваційної сфери» Комітету з економічних реформ при Президентові України, голова ХОДА Михайло Добкін зробив пропозицію щодо запуску пілотного проекту з питань передачі і комерціалізації технологій та об'єктів інтелектуальної власності, створених за державні кошти.

Ми виховуємо фахівців і хочемо, щоб вони залишилися у нас в університеті. Анатолій Туренко

Сім'ї, які сьогодні отримали ключі та ордери на квартири, відбирали шляхом голосування на вченій раді і профкомі Харківського національного автомобільно-дорожнього університету. Про це сьогодні в ході урочистої церемонії з нагоди здачі в експлуатацію житлового будинку для викладачів та співробітників Харківського національного автомобільно-дорожнього університету сказав ректор ХНАДУ Анатолій Туренко.

Завершується будівництво сучасного книгосховища НТУ «ХПІ»

Голова ХОДА Михайло Добкін ознайомився з ходом будівництва нового книгосховища НТУ «ХПІ», розрахованого на 2 млн томів. Спорудження з'єднане надземним переходом з існуючим навчальним корпусом ВНЗ.

Найголовніше, що в Харкові від слів переходять до справи. Євген Сулима

Найголовніше, що в Харкові від слів переходять до справи, і виконують свої обіцянки. Про це сьогодні в ході урочистої церемонії з нагоди здачі в експлуатацію житлового будинку для викладачів та співробітників Харківського національного автомобільно-дорожнього університету сказав заступник міністра освіти і науки України Євген Сулима.

Харківська область по темпах приросту платежів до Державного бюджету України посідає 4 місце в Україні

Спеціалізована ДПІ по роботі з великими платниками податків у м. Харкові повідомляє, що за 9 місяців поточного року до Зведеного бюджету України по платежах, що контролюються ДПА України, надійшло майже 143 млрд. грн., що на 29% перевищує рівень надходжень відповідного періоду минулого року, в т.ч. до Державного бюджету України – 93, 74 млрд. грн., із них внесок платників податків Харківської області - 9 млрд. грн., що на 39,6% більше минулорічних показників. Вклад великих платників податків СДПІ ВПП в надходженнях платежів до Зведеного бюджету по області складає майже 7 млрд. грн. , або 60%, до Державного - 6,4 млрд. грн., або понад 70%, що на 40,4 % більше рівня показника 9 місяців минулого року. За підсумками 9 місяців п.р. Харківська область по темпах приросту платежів до Державного бюджету України посідає 4 місце серед 27 регіональних ДПА.  

У Харкові проходить засідання робочої групи Комітету з економічних реформ

У Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» розпочалося розширене засідання робочої підгрупи «Розвиток науково-технічної та інноваційної сфери» Комітету з економічних реформ при Президентові України з питань передачі і комерціалізації технологій і об'єктів інтелектуальної власності, створених за державні кошти.

У Обласний художній галереї відбудеться виставка харківського фотохудожника Володимира Оглобліна «Гори золоті»

Обласна художня галерея з 23 жовтня до 23 листопада 2010 року знайомить глядачів з виставкою  харківського фотохудожника Володимира Оглобліна «Гори золоті». Автор вперше в Харкові демонструє свої праці з фотоекспедіціі, що пройшла у вересні 2009 р. в Росії у долині річок Катунь і Чуя, овіяного поезією Гірського Алтаю. Виставка проходить під патронатом Генерального консульства Російської Федерації у м. Харків.  В експозиції представлені пейзаж, портрет, жанрова фотографія, а окремою серією - наскельні малюнки (6-2 тис. до н. е.), фотозйомка яких була проведена в долині річки Чуя.

По вулиці Ейдемана зданий в експлуатацію житловий будинок для викладачів і співробітників Харківського національного автомобільно-дорожнього університету

Сьогодні, 22 жовтня в Харкові по вулиці Ейдемана був зданий в експлуатацію житловий будинок для викладачів і співробітників Харківського національного автомобільно-дорожнього університету. "Мені дуже приємно, що ВНЗ міста Харків знаходиться в руслі тієї соціальної політики, яку веде міська та обласна влада на благо жителів Харківського регіону", - звернувся до присутніх заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман. В урочистій церемонії здачі будинку в експлуатацію взяв участь  заступник міністра освіти і науки України Євген Суліма, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Ландсман, секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес, ректор ХНАДУ Анатолій Туренко.

Найбільші неплатники внесків до Пенсійного фонду в Харківській області. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма надав інформацію про підприємства Харківської області, які є найбільшими неплатниками внесків до Пенсійного фонду. Сума боргу станом на 01.10.2010 зазначених підприємств складає 71,8% загальної суми по області. Загальна сума заборгованості становить - 252 млн. 778,4 тис.грн.

Події дня

Сьогодні, 22 жовтня, о 10:00 в Національному технічному університеті "ХПІ" (вул. Фрунзе, 21, ректорський корпус, ауд.12) розпочнеться розширене виїзне відкрите засідання робочої групи з напрямку "Розвиток науково-технічної та інноваційної сфери" Комітету економічних реформ при Президентові України. О 12:00 в Куп’янському районі відбудеться відкриття центрів вільного доступу до Інтернету для користувачів чотирьох бібліотек Куп’янського району: центральної районної бібліотеки, Кіндрашівської, Петропавлівської та Новоосинівської сільських бібліотек ( у рамках програми «Бібліоміст»). О 12:00 в Харківському національному університеті ім. В. Н. Каразіна (пл. Свободи, 4) розпочнеться науково-практичний семінар “Актуальні проблеми формування та реалізації регіонального туристичного продукту”. О 14:00 в ХДТУБА (вул. Сумська, 40, 3 поверх, актова зала) відбудуться урочисті збори та концертна програма, присвячені 80-річчю ХДТУБА. О 14:00 в Харківському національному економічному університеті (м. Харків, пр. Леніна, 9-а, ст. метро «Наукова») розпочнуться святкові заходи, присвячені 80-річному ювілею вищого навчального закладу. О 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1.Про підсумки комплексних перевірок щодо стану роботи апаратів райдержадміністрацій (планове питання) 2.Про хід виконання доручення голови ОДА за підсумками селекторної наради від 8 жовтня 2010 року з питання «Про профілактичні заходи щодо попередження отруєнь грибами, ягодами, декоративними та дикоростучими рослинами» 3.Про хід виконання доручення голови ОДА за підсумками селекторної наради від 15 жовтня 2010 року з питання „Про підготовку закладів культури області до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років” (у порядку контролю) О 17:00 в Палаці студентів НТУ "ХПІ" (вул. Пушкінська, 79) розпочнеться урочисте відкриття засідання Вченої ради НТУ "ХПІ" з нагоди 125-річчя від дня заснування університету. О 18:00 в Палаці спорту „Локомотив” ім. Г. Кірпи урочисто

Харків перше місто, яке показує приклад соціального співпраці влади і бізнесу. Геннадій Кернес

«Харків - унікальне місто, що динамічно розвивається. Харків - перша столиця України, і це перше місто, яке показує приклад соціальної співпраці влади і бізнесу. Дякую тим людям, які хочуть, щоб наша нація була здоровою, а лікарі могли працювати на сучасній апаратурі. Упевнений, це не останній проект соціального партнерства, і в майбутньому ми будемо з радістю реалізовувати такі починання», - зазначив в.о. Харківського міського голови, секретар міської ради Геннадій Кернес після церемонії підписання тристороннього договору соціального партнерства між міською радою, облдержадміністрацією та компанією «Гемо Медика Харків».

Історія повинна бути правдивою! Ігор Малицький

Показ фільму «Tatоo» московського режисера В'ячеслава Серкез відбувся сьогодні в Харківській облдержадміністрації.Поділитися спогадами і розповісти правдиві історії Другої світової війни журналістам прийшов голова Харківської обласної ради борців антифашистського опору Ігор Малицький. «Історія повинна бути правдивою! Такі фільми допоможуть нам зберегти правду! Хочу висловити величезну подяку голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну за те, що він узяв під свою опіку створення цього фільму.Слава Серкез довго шукав розуміння, поки не звернувся до адміністрації Харківської області, де його прийняли і допомогли втілити в життя цю ідею », - підкреслив Ігор Малицький.

У Харкові планується організувати прем'єру фільму лауреата II Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» В'ячеслава Серкеза «Tatoo»

У харків'ян є шанс першими побачити фільм «Tatoo» на великому екрані. Як повідомив в ході прес-конференції 21 жовтня режисер фільму В'ячеслав Серкез, прем'єру планується організувати саме у Харкові.

Харків стає тим містом, де можна отримати золотий стандарт лікувально-діагностичної допомоги в онкології. Ігор Шурма

«Харків стає тим містом, де можна отримати золотий стандарт лікувально-діагностичної допомоги в онкологічній службі. Такий стандарт визнаний в усьому світі. Тепер харків’яни не матимуть потреби їхати у пошуках надання кваліфікованої медичної допомоги в інші країни світу, вони тепер зможуть отримати її тут, а про соціально незахищені верстви населення потурбується міська та обласна влада. Харків чи не єдине місто на пострадянському просторі, де можна пройти обстеження на унікальному обладнанні в радіологічному центрі, визначити стратегію лікування і пройти його в Інституті медичної радіології Академії медичних наук України, де 27 жовтня буде відкритий радіологічно-терапевтичний комплекс на базі лінійного прискорювача», - зазначив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Проект «Харьковская сирень. PS» - це дуже хороша ідея, оскільки справжній фестиваль ніколи не закінчується. Костянтин Кеворкян

Проект «Харьковская сирень.PS» сприятиме популяризації Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень», зробить його більш масовим, - упевнений керівник відеоканалу «Перша столиця»,  член журі кінофестивалю «Харьковская сирень» Костянтин Кеворкян.

Пам'ять про героїв та жертви війни буде жити вічно

Сьогодні в прес-центрі Харківської обласної державної адміністрації, в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» відбувся показ фільму «Tatoo» лауреата II Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» В'ячеслава Серкеза. Після перегляду фільму на питання журналістів відповіли режисер кінокартини, голова Харківської обласної ради борців антифашистського опору Ігор Федорович Малицький, кінокритик і член журі кінофестивалю «Харьковская сирень» Володимир Миславський, керівник відеоканалу «Перша столиця» і член журі кінофестивалю «Харковская сирень» Костянтин Кеворкян.

В Харкові працює регіональна консультативна телефонна «гаряча лінія» із запобігання та протидії домашньому насильству

В рамках Національної кампанії «Стоп насильству!» з метою надання юридичної інформаційно-консультативної допомоги різним верстам населення та інформування з питань запобігання та протидії домашньому насильству, виявлення випадків домашнього насильства в Харківській області працює регіональна консультативна телефонна «гаряча лінія» із запобігання та протидії домашньому насильству (057)-705-12-66. Час роботи з 10.00 – 15.00 з понеділка по п’ятницю.

У 892 загальноосвітніх закладах Харківської області було проведено Уроки ґендерної рівності

З 29 вересня 2010 р. у 892 загальноосвітніх закладах Харківської області Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту у партнерстві із Головним управлінням освіти облдержадміністрації було проведено Уроки ґендерної рівності, якими охоплено понад 180 тис. дітей. Начальник Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Дмитро Перепелиця зазначив: «Проведення Уроку ґендерної рівності стало доброю традицією і проводиться у Харківській області четвертий рік поспіль. Цей захід сприяє підвищенню ґендерної чутливості вчителів та вихованню підростаючого покоління на засадах ґендерної рівності».

Пересувна книжкова виставка-ярмарок розпочала роботу в Дергачах

На Привокзальній площі міста Дергачі розпочала роботу пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та завідувач сектору внутрішньої політики Дергачівської райдержадміністрації Лариса Калашник.

Архів документів