Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У плані наукового потенціалу у Харкова немає конкурентів. Михайло Добкін

У плані наукового потенціалу у Харкова немає конкурентів. Михайло Добкін

22 жовтня, підбиваючи підсумки засідання робочої підгрупи «Розвиток науково-технічної та інноваційної сфери» Комітету з економічних реформ при Президентові України, голова ХОДА Михайло Добкін зробив пропозицію щодо запуску пілотного проекту з питань передачі і комерціалізації технологій та об'єктів інтелектуальної власності, створених за державні кошти.

«Ми готові в якості пілотного проекту надати будь-яку територію, підвести туди всі необхідні інженерні мережі за рахунок обласного та державного бюджетів, звільнити від будь-яких технічних навантажень створювані підприємства, ми готові надати житло молодим фахівцям.

Ми можемо запропонувати обласну і міську програми з надання квартир молодим фахівцям. Ми готові взяти участь у фінансуванні соціального пакету для тих молодих вчених, які здатні створювати затребуваний продукт. Я впевнений, що Харків тут поза конкуренцією, ніхто не може запропонувати те, що сьогодні є на території нашого регіону. Це і вузівська, і фундаментальна, і академічна наука», - підкреслив Михайло Добкін.