Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

НТУ «Харківський політехнічний інститут» відзначає своє 125-річчя

НТУ «Харківський політехнічний інститут» відзначає своє 125-річчя

22 жовтня НТУ «Харківський політехнічний інститут» відзначає своє 125-річчя. Урочисте засідання вченої ради з нагоди ювілею відкрив ректор вузу Леонід Товажнянський. У святкових заходах беруть участь голова ХОДА Михайло Добкін, заступник міністра освіти і науки України Євген Суліма, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, в.о. Харківського міського голови, секретар міської ради Геннадій Кернес.

Також свої привітання на адресу ХПІ надіслали Президент України Віктор Янукович і голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

«Дорогі друзі! Щиро вітаю професорів, викладачів та студентів зі славетним ювілеєм - 125-річчям Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут"!

Ваш навчальний заклад є одним із найстаріших технічних університетів України, гордістю української вищої школи. Його заснування сприяло бурхливому промисловому, науково-освітньому та культурному розвитку не тільки Харківщини, а й сусідніх із нею регіонів. Викладачі та випускники Університету стали фундаторами багатьох наукових напрямів, уславили його науковими відкриттями, визнаними у світі.

Завдяки зусиллям професорсько-викладацького складу навчального закладу поліпшується наукова база, запроваджуються нові спеціальності, здійснюються послідовні кроки на шляху до інтеграції в європейський і світовий освітній простір.

Бажаю вашому великому дружньому колективу успіхів у розвитку науки та підготовці фахівців світового рівня, а особисто кожному із вас - добра й щастя, здоров'я й благополуччя, значних здобутків та подальших успіхів на благо розвитку свого Університету і всієї України»,- написано в привітанні Віктора Януковича.

Теги