Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В с. Залінійне відкрите відремонтоване приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини

В с. Залінійне відкрите відремонтоване приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь в урочистій церемонії відкриття нового приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Залінійне (Зачепилівський район).  Медична допомога мешканцям с. Залінійне надавалась фельдшерсько-акушерська пунктом, побудованим в середині минулого сторіччя. В 2003 році на виконання програми «Сімейна медицина» Залінійнівський фельдшерсько-акушерський пункт було реформовано в Залінійнівську амбулаторію загальної практики - сімейної медицини. Фінансове забезпечення амбулаторії здійснювалося сільською радою. Приміщення амбулаторії потребувало ремонту, який через брак коштів в сільській раді неможливо було виконати. За сприяння голови Зачепилівської районно адміністрації та спонсорської допомоги проведено капітальний ремонт приміщення Залінійнівської амбулаторію загальної практики - сімейної медицини. Загальна сума вкладених коштів із різних джерел фінансування складає 80 тис. грн. в тому числі: будівельно-монтажні роботи, облаштування території – 74 320,00 грн., меблі – 5680,00 грн.  

У відремонтованій будівлі Залінійнівській амбулаторії в наявності 4 кімнати, в якій розміщений денний стаціонар на 3 ліжка, маніпуляційний кабінет, кабінет прийому пацієнтів сімейним лікарем та лікарями, що будуть відвідувати амбулаторію.

Завдяки обласній державній адміністрації для Залінійнівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини закуплено електрокардіограф з приладом для дистанційної передачі електрокардіограм по системі “ТЕЛЕКАРД”. Також амбулаторія отримала сумку-укладку для надання невідкладної медичної допомоги. Від обласної організації «Червоного хреста» амбулаторія отримала набір засобів індивідуального пересування.

Довідка. Залінійнівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини надає медичну допомогу 1100 мешканцям с. Залінійне, с. Малий Орчик, с. Великий Орчик, с. Заріччя, в тому числі 180 дітей.