Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Обговорюється можливість спільного фінансування оздоровчого табору «Золотий колос»

У ході робочої поїздки до Нововодолазький район заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін оглянув обласний дитячий оздоровчий табір «Золотий колос».  

І для Харкова, і для всієї Східної України особистість Кушнарьова залишається незамінною

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з учасниками круглого столу «Євген Кушнарьов: ідейно-політична спадщина і наш час», який проводився в Харкові за ініціативи Фонду підтримки демократичних ініціатив Євгена Кушнарьова і був присвячений 60-річчю з дня народження Євгена Петровича. Цей Фонд заснували нащадки Євгена Петровича – дочка Тетяна Кагановська та син Андрій Кушнарьов. На початку зустрічі Михайло Маркович відзначив, що саме діти Кушнарьова свого часу наполягли, аби всі питання увічнення пам’яті Євгена Петровича визначалися саме сім’єю, і зі свого боку обласна державна адміністрація та обласна рада повністю з цим погодилися: «Ми підтримали мудре рішення родини відсікти всі спроби заробляння на цьому імені якихось дивідендів».

У Харківській області посилюються заходи щодо профілактики африканської чуми свиней

У зв’язку з небезпекою занесення в Харківську область через кордон з Російською Федерацією небезпечного захворювання африканської чуми свиней в регіоні посилюються профілактичні заходи. Зокрема, згідно з Комплексним планом заходів щодо недопущення занесення африканської чуми свиней на територію Харківської області на 2011-2012 роки, в області створюється резерв необхідної техніки, паливно-мастильних матеріалів, дезінфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту. Крім того, посилюється робота надзвичайних протиепізоотичних комісій.

У Харкові відбулося засідання державної протиепізоотичної комісії при обласній державній адміністрації

27 січня у Харкові заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук провів засідання державної протиепізоотичної комісії при обласній державній адміністрації. У ході засідання було визначено заходи для попередження занесення в Харківську область африканської чуми свиней, кілька спалахів якої було зафіксовано з початку року в Російській Федерації.

Євген Савін ознайомився з роботою Нововодолазького районного Будинку культури

Під час робочої поїздки до Нововодолазького району заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін оглянув Нововодолазький районний Будинок культури.

Євген Савін провів особистий прийом в Новодолазькому районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін провів особистий прийом громадян у Нововодолазькому районі, в ході якого розглянув ряд питань як особистого, так і суспільно значущого характеру.

Національна ідея повинна враховувати інтереси всіх регіонів України. Володимир Нікітін

Ми повинні базуватися на тому спільному, що у нас є. А спільне у нас - це Україна.Процитував сьогодні Євгена Кушнарьова в ході засідання круглого столу кандидат історичних наук, професор кафедри державного управління та менеджменту Харківського регіонального інституту Національної академії державного управління при Президентові України Володимир Нікітін.  

До початку березня 2011 року буде розроблено концепцію розвитку Дергачівського району

Як повідомив у ході робочої поїздки до Дергачівського району 27 січня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, найближчим часом буде розпочато роботу з підготовки середньострокової концепції розвитку Дергачівського району.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров привітав учасників круглого столу, присвяченого 60-річчю з дня народження Євгена Кушнарьова

Прем’єр-міністр України Микола Азаров привітав учасників круглого столу, присвяченого 60-річчю з дня народження Євгена Кушнарьова. «З плином часу не применшуються роль і значення цієї видатної людини в історії молодої Української держави. Євген Петрович не пішов у небуття. З нами залишилися і продовжують об’єднувати і надихати соратників, товаришів по партії його безкомпромісність, бачення перспектив демократичного розвитку України, природна шляхетність, інтелект, уміння запалити ідеєю і повести за собою людей. Упевнений, в ході круглого столу, присвяченого пам’яті політика і громадянина, ви віддасте належну шану яскравій політичній діяльності Євгена Петровича і визначите, як використати його ідейну спадщину в ім’я країни, яку він любив усім серцем і бажав їй добра», – говориться у зверненні Миколи Азарова до учасників заходу.  

Юрій Сапронов провів апаратну нараду у Дергачівському районі

У ході робочої поїздки до Дергачівського райоу заступник голови ХОДА Юрій Сапронов провів апаратну нараду з керівництвом району. Разом з головою Дергачівської РДА Володимиром Кацубою він обговорив основні пріоритети розвитку району, а також окреслив шляхи вирішення найбільш гострих проблем Дергачівщини.

Обладнання, встановлене в бактеріологічній лабораторії Обласного протитуберкульозного диспансеру №1, дозволяє отримувати результати в 15 разів швидше. Ігор Шурма

«Завдяки наявності в бактеріологічній лабораторії Обласного протитуберкульозного диспансеру №1 сучасного автоматичного мікробіологічного аналізатора термін отримання результатів обстеження скоротився в 15 разів – з 60 днів до 4, і лише в окремих складних випадках його тривалість сягає 12 днів. Створення цієї лабораторія – це прорив в практичній медицині», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Євген Кушнарьов був надзвичайним патріотом Харкова. Костянтин Затулін

У ході засідання круглого столу, присвяченого 60-річчю з дня народження Євгена Кушнарьова директор Інституту країн СНД, депутат Державної Думи РФ Костянтин Затулін відзначив,що Євген Кушнарьов довго і копітко розробляв і твердо відстоював чітку систему ідей за основними напрямками розвитку України. 

Бактеріологічна лабораторія Обласного протитуберкульозного диспансеру №1 відповідає всім стандартам ВОЗ. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма ознайомився з роботою бактеріологічної лабораторії з діагностики туберкульозу в Обласному протитуберкульозному диспансері №1. За словами заступника голови ХОДА, протягом 2 останніх років ця лабораторія отримала зовсім інше життя. У приміщенні проведено капітальний ремонт на суму 1,5 млн. грн., встановлено медичне обладнання, придбане за кошти державного та обласного бюджету на суму 1,6 млн.грн. «Відтепер бактеріологічна лабораторія Обласного протитуберкульозного диспансеру №1 відповідає всім методологічним та технічним стандартам Всесвітньої організації охорони здоров’я, та входить до п’ятірки кращих лабораторій в Україні», - підкреслив Ігор Шурма.

Ми будемо захищати інтереси іноземних інвесторів. Юрій Сапронов

У ході робочої поїздки до Дергачівського району 27 січня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов обговорив з керівництвом району економічні і, зокрема, промислові перспективи розвитку Дергачівщини. Як зазначив заступник голови області, необхідно активізувати роботу із залучення інвестицій, а також захищати інтереси інвесторів, які вже працюють у Дергачівському районі.

У Харкові відбувся круглий стіл, присвячений 60-річчю з дня народження Євгена Кушнарьова

Сьогодні в Харкові відбувся круглий стіл на тему «Євген Кушнарьов: ідейно-політична спадщина і наш час», присвячений 60-річчю з дня його народження. У круглому столі взяли участь українські та російські політики і політологи. Зокрема, директор Інституту країн СНД, депутат Державної Думи РФ Костянтин Затулін, політолог, директор Інституту політичних досліджень депутат Державної Думи РФ Сергій Макаров, політолог і радник Президента України Дмитро Видрін. Також в обговоренні брали участь політолог Костянтин Бондаренко, політолог Володимир Фесенко, політолог Вадим Карасьов, а також харківські політологи.  

Юрій Сапронов провів особистий прийом у Дергачівському районі

27 січня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов провів особистий прийом громадян у Дергачівському районі Харківської області. У ході прийому було розглянуто кілька звернень громадян з різних питань, які стосувалися як особистих проблем людей, так і суспільних питань, що хвилюють всю громаду Дергачівщини.

В Харківській області неможливо сфальсифікувати пандемію грипу. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у випадку складної епідеміологічної ситуації всі 4 ПЛР-лабораторії області будуть забезпечені необхідними тест-системами та працюватимуть в одному напрямі. Це надасть можливість обстежувати до 120 пацієнтів на добу за найновітнішим методом полімеразно-ланцюгової реакції. «Відтепер в Харківській області неможливо сфальсифікувати пандемію грипу», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Харківська область – єдиний регіон в Україні, в якому працює одразу 4 ПЛР-лабораторії. Ігор Шурма

«Минулого року ми домовилися, що в Обласній дитячій інфекційній лікарні та Обласній інфекційній лікарні будуть встановлені ПЛР-лабораторії. Ми свого слова дотрималися. Аналогічні лабораторії розміщені в обласній санітарно-епідеміологічній станції та в Обласному центрі профілактики і боротьби з ВІЛ/СНІДом. Сьогодні Харківська область – єдиний регіон в Україні, в якому працює одразу 4 ПЛР-лабораторії», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

При Харківській облдержадміністрації створено Громадську Раду

У Центрі культури Київського району відбулися установчі збори з формування Громадської Ради при облдержадміністрації. Для уповноважених представників інститутів громадянського суспільства було виготовлено 177 мандатів, зареєструвались 171. Під час засідання Ради були розглянуті питання щодо підсумків роботи ініціативної групи, визначення кількісного складу Громадської Ради та обрання її персонального складу. Більшістю голосів було ухвалено рішення включити до складу Громадської Ради 171 представника інститутів громадянського суспільства.

Ігор Шурма відкрив ПЛР-лабораторію в обласній клінічній інфекційній лікарні

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь в урочистій церемонії відкриття лабораторії полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР) в Обласній клінічній інфекційній лікарні. Придбання ПЛР-лабораторії стало можливим за сприяння обласної державної адміністрації. Для цього у 2010 році з обласного бюджету було виділено 300 тис.грн. на проведення ремонтних робіт у виділеному для лабораторії окремому приміщенні; 996 тис. грн. виділено на придбання комплекту ПЛР-лабораторії; 100 тис.грн. - на закупівлю відповідних діагностичних тест-систем.

Віталій Алексейчук відвідав з робочою поїздкою Великобурлуцький район

Відбулася робоча поїздка до Великобурлуцького району заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Віталія Алексейчука. У приміщенні райдержадміністрації він провів прийом громадян, які зверталися не тільки з особистими проблемами, але й з тими, що хвилюють широке коло місцевої громади.

В області налагоджена оперативна робота з призначення субсидій. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в Харківській області за період з 1 серпня по 31 грудня 2010 року за призначенням субсидій на оплату житлово-комунальних послуг за спрощеною процедурою в управління праці та соціального захисту населення звернулися 137 тис. 629 сімей. Субсидії призначені 114 тис. 665 родинам, 21 тис. 566 родинам відмовлено в призначенні субсидії. З початку 2011 року субсидії призначені близько 2,5 тис. сімей.

В Харкові буде створено місцеву міліцію

26 січня під головуванням заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації Василя Хоми відбулася робоча нарада з питання створення і функціонування місцевої міліції. У нараді взяли участь представники керівництва ГУ МВС в Харківській області, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, провідні науковці вищих навчальних закладів Харкова.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 442,5 км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 103 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 62 одиниць техніки і 88 дорожніх робітників. 

У 2011 році в 4 районах області з’являться нові операційні блоки та реанімобілі. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав з робочою поїздкою Мереф’янський, Вовчанський, Чугуївський та Валківський міжрайонні медичні центри. Під час поїздки заступник голови ХОДА перевірив стан приймальних відділень та операційних блоків лікарень.

Події дня

Сьогодні, 27 січня, об 11:00 в конференц-залі готелю "Аврора" (вул.Артема 10/12) відбудеться круглий стіл "Євген Кушнарьов: ідейно-політична спадщина і наш час", присвячений 60-річчю з дня народження Євгена Кушнарьова. О 14.00 у Харківському обласному центрі народної творчості (вул. Пушкінська, 62) відбудеться відкриття персональної виставки чорно-білого фото Валентина Таранця «Дарунок Харкову». О 16:00 в обласній художній галереї (Держпром, 4 під'їзд, 1 поверх) відкриється виставка харківського художника Олександра Іванова «Краси багато не буває» .

Ігор Шурма перевірив стан надання медико-соціальних послуг у Краснооскільскому психоневрологічному інтернаті

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 25 січня зустрівся з колективом Ізюмської центральної районної лікарні. Під час зустрічі заступник голови ХОДА передав для медичних закладів району 25 фельдшерських сумок-укладок з набором медикаментів, 23 слухових апарати, трьохканальний кардіограф, а також медикаменти та товари медичного призначення на суму 200 тис.грн.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян в Ізюмському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 25 січня провів особистий прийом громадян у м.Ізюм. Під час прийому було вирішене питання про забезпечення медикаментами на 70 тис.грн. за рахунок коштів державного бюджету пацієнта, який переніс операцію з трансплантації печінки. Розглянуте питання щодо зміни наказу обласного управленні охорони здоров’я про організацію роботи психіатричної міжлікарської спеціалізованої експертної комісії: відтепер мешканцям Ізюмського району не потрібно буде їхати у Харків для оформлення документів, оскільки будуть організовані виїзні засідання комісії в районі. Також досягнута домовленість про забезпечення лікарських амбулаторій системою «Телекард»; взяті на контроль питання медикаментозного забезпечення, соціального захисту та ін.

Студентство вітає Михайла Добкіна

Рада Харківського профспілки студентів привітав голови ХОДА Михайла Добкіна з днем народження. «Шановний Михайле Марковичу! Від імені студентства Харкова вітаємо Вас з Днем народження! Талановитий губернатор - спеціальність, якої не вчать ні в одному вузі Першої столиці! У вмінні мудро керувати і бути відкритим для нових знань, в умінні бути ініціатором позитивних змін - сміливо заявляємо: Ви гідний приклад для всіх студентів! Бажаємо міцного здоров'я, гарного настрою та здійснення всіх Ваших бажань тільки на відмінно!», - йдеться у привітанні.  

Громадські діячі України вітають Михайла Добкіна

На ім’я голови ХОДА Михайла Добкіна продовжують надходити вітальні телеграми від громадських діячів та підприємців України. «Шановний Михайле Марковичу! Колектив Харківської обласної філармонії і я особисто вітаємо Вас з днем народження. У цей святковий для Вас день від усієї душі бажаємо великого щастя, міцного здоров’я на довгі роки, добра і радості, достатку і благополуччя, оптимізму і віри, натхнення і наснаги, постійного вдоволення результатами своєї плідної праці. Нехай доля буде прихильною до вас, в сім’ї панує любов, затишок, а тривоги і негаразди обминають Ваш дім», - з такими словами звернувся до Михайла Добкіна директор Харківської обласної філармонії Юрій Янко.

Архів документів