Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В районах Харківської області ведеться розробка заходів щодо розвитку галузей тваринництва на 2011 - 2012 роки

В районах Харківської області ведеться розробка заходів щодо розвитку галузей тваринництва на 2011 - 2012 роки

У всіх районах Харківської області ведеться розробка заходів щодо розвитку галузей тваринництва на 2011 - 2012 роки, в тому числі шляхом реалізації пріоритетних інвестиційних проектів. Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області заявила начальник управління галузі тваринництва Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик.

«Всі райони області своєчасно розпочали роботи по заготівлі грубих кормів. За оперативною звітністю районів сіна в цілому по області станом на 9 червня поточного року заготовлено 102,5 тис. тонн проти 36,2 тис. тонн на цю дату у 2010 році. Сінажу заготовлено 55,4 тис. тонн, що у 2,5 рази більше, ніж торік на цей період», - зазначила Олена Кулик.

За її словами, протягом травня чисельність корів у господарствах Коломацького району порівняно з попереднім місяцем не змінилася і складає 26 корів, а молодняку великої рогатої худоби збільшилася на 19 голів.

Вона підкреслила, що протягом травня у сільськогосподарські підприємствах Балаклійського району чисельність свиней збільшилась на 6 голів. «В районі на 13% зросли середньодобові прирости свиней на вирощуванні і відгодівлі. їх рівень складає 403 грами, що вище середньо обласного показника на 35%», - підкреслила вона.

Також Олена Кулик повідомила, що продовжується робота по контролю за дотриманням суб'єктами господарювання вимог ідентифікації і реєстрації сільськогосподарських тварин та їх переміщенням. «За п'ять місяців поточного року в сільськогосподарських підприємствах області проідентифіковано та внесено до Державного реєстру тварин 12,0 тис. голів великої рогатої худоби, а це 5 показник по Україні», - додала вона.

Теги