Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджена Регіональна програма модернізації комунальної теплоенергетики Харківської області на 2011-2015 роки

Затверджена Регіональна програма модернізації комунальної теплоенергетики Харківської області на 2011-2015 роки

Сьогодні на пленарному засіданні VI сесії обласної ради VI скликання депутати затвердили Регіональну програму модернізації комунальної теплоенергетики Харківської області на 2011-2015 роки. Основним завданням Програми є модернізація існуючого теплогенеруючого обладнання, заміна застарілих і реконструкція малоефективних котлів, впровадження енергозберігаючих заходів та новітніх технологій, введення в енергобаланс місцевих та альтернативних видів палива, напрацювання на пілотних об’єктах нових технологічних схем і технологічних рішень з подальшим впровадженням досліду інших підприємствах Харківської області. За рахунок цих заходів планується забезпечити економію та заміщення паливо-енергетичних ресурсів, і в першу чергу – природного газу не менше 30% відносно базової витрати. Рішення цього завдання повинно привести до зниження собівартості теплової енергії і підвищення рентабельності котельних.

Представляючи Програму, заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб зазначив, що в регіоні розроблено ряд проектів, спрямованих економію енергоресурсів, для виконання котрих необхідно 55 млн. грн.

Програма була розроблена відповідно до Стратегії сталого економічного розвитку регіона Головним управлінням ЖКГ облдержадміністрації спільно з підприємствами теплоенергетики області при участі голів райдержадміністрації та мерів міст обласного підпорядкування, районних комунальних установ та харківських вчених.

Теги