Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область візьме участь у Міжнародному фестивалі «Слов'янська співдружність»

Команда Харківської області візьме участь у Х Міжнародному фестивалі «Слов'янська співдружність», який відбудеться в червні в Краснодарському краї. Традиційний організатор фестивалю - Комітет у справах молоді та туризму Курської області.

У Харкові відбувся міжнародний круглий стіл з питань молодіжного, волонтерського, студентського співробітництва між Харківською та Курською областями

Сьогодні в Харкові відбулося засідання міжнародного круглого столу з питань реалізації молодіжної політики між Харківською та Курською областями. У засіданні взяли участь начальник управління у справах сім’ї та молоді ХОДА Лариса Козлова, голова комітету у справах молоді та туризму Курської області Алла Чертова, представники громадських та молодіжних організацій Харківської області.

На Харківщині збільшилася кількість людей, які знайшли роботу, пройшли професійне перенавчання та взяли участь у громадських роботах. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, із 55,1 тис. громадян, які з початку року перебували на обліку в службі зайнятості, у I кварталі 2011 року працевлаштовано 11 тис. осіб, 6 тис. осіб пройшли професійне перенавчання, 4,9 тис. осіб взяли участь в оплачуваних громадських роботах. У порівнянні з аналогічним періодом 2010 року обсяги працевлаштування збільшилися на 19%, професійного перенавчання – на 17,5%, оплачуваних громадських робіт – на 6,4%.  

У Харкові розпочинає роботу школа юного журналіста. Вікторія Маренич

За ініціативи управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації у Харкові розпочинає роботу школа юного журналіста. Перше заняття відбудеться 10 квітня о 10:30 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, к.170). У ньому візьмуть участь 37 учнів 7-11 класів з 21 району Харківської області, які пройшли попередній конкурсний відбір в районах. Ці школярі співпрацюють з районними комунальними газетами і вже мають певний досвід роботи у газетній журналістиці. Про це повідомила начальник управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич.

Процес надання адміністративних послуг в Харківській області буде приведено до стандартів Європейського Союзу

Розпочато реалізацію спільного проекту між Центром адаптації Державної служби до стандартів Європейського Союзу та Харківською обласною державною адміністрацією. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома. За його словами, 30 березня 2011 року у ході зустрічі директора Центру адаптації Ірини Протченко та радника Харківської облдержадміністрації Георгія Черниша було ухвалено рішення про створення спільної робочої групи, метою якої стане підготовка до проведення моніторингу адміністративної спроможності районних державних адміністрацій Харківської області.

Василь Коломієць подякував Михайлу Добкіну за колекцію видань «Кобзаря»

Генеральний директор Шевченківського національного заповідника Василь Коломієць подякував голові ХОДА Михайлу Добкіну за колекцію видань «Кобзаря», подаровану музею 9 березня. «Вельмишановний Михайло Маркович! Висловлюємо Вам щиру подяку за дорогоцінний подарунок - 119 раритетних і рідкісних видань творів Тараса Шевченка. Це найбільший внесок в поповнення фондового зібрання книжкової шевченкіани музею за останні роки. Книги будуть враховані відповідно до інструкції про нові надходження із зазначенням у відповідній графі імені дарителя і займуть почесне місце в новій експозиції музею», - йдеться в листі.

Бажання піти від податків заводить країну в глухий кут. Юрій Сапронов

«Даний захід є дуже жорстким, але вкрай важливим і актуальним. Безсумнівно, він зустріне величезний опір з боку підприємців, але інакше порядок в економіці і країні не наведеш. Бажання піти від податків, не платити нічого до бюджету, до фондів соціального страхування по-людськи, може бути, і зрозуміле, але при наших масштабах воно заводить країну в глухий кут»,- прокоментував Юрій Сапронов ініціативу Міністерства соціальної політики про запровадження штрафу в розмірі 34 тисячі гривень для юридичних осіб за кожного нелегального працівника.

Інформація про індекс інфляції по Україні

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, індекс інфляції по Україні за березень 2011 р. становив 101,4%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Боротьба з «зарплатами в конверті» - один з ключових елементів комплексної роботи щодо детінізації економіки. Юрій Сапронов

«За озвученими віце-прем'єр-міністром Сергієм Тігіпко даними, близько 145 млрд. грн. фонду зарплати знаходиться в тіні. Таким чином, втрати державного бюджету від тіньових зарплат складають близько 50 млрд. грн. По Харківській області ця цифра доходить до 90 млн. грн. на рік.Тому боротьба з «зарплатами в конверті» - один з ключових елементів комплексної роботи щодо детінізації економіки», - повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

У I кварталі 2011 року Харківщина виконала план власних надходжень до Пенсійного фонду. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у I кварталі 2011 року Харківщина виконала план власних надходжень до Пенсійного фонду на 101%. Потреба в коштах на виплату пенсій у березні склала 999,9 млн.грн. і була профінансована на 100%.

Події дня

Сьогодні, 7 квітня, о 12:00 у конференц-залі Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації (Держпром, пл.Свободи, 5, 7 під’їзд, 9 поверх, к.10) розпочнеться засідання міжнародного круглого столу з питань реалізації молодіжної політики.  

Обласний онкологічний диспансер отримає 185 нових ліжок. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, однією з проблем в медичній сфері є стан ліжкового фонду. «Пацієнти потерпають від старих, зношених ліжок. Особливо це стосується важких хворих, які перебувають в Обласному онкологічному диспансері. Тому ухвалено рішення забезпечити цю установу новими ліжками. Зокрема, вже придбано 150 простих ліжок та 35 функціональних ліжок. Загальна вартість – 620 тис.грн.», - зазначив Ігор Шурма.  

У Харківській області виділено 10 мільйонів гривень на розвиток сільського господарства

«Ми виділили 10 мільйонів гривень з обласного бюджету на розвиток сільського господарства, з низ 5,2 мільйона гривень - на закупівлю нової сільгосптехніки наших виробників, і 4 мільйони на підтримку тваринництва. Ці програми працюють і будуть допомагати сільгоспвиробникам. Я думаю, це тільки перший крок, адже всі ми сьогодні розуміємо, що сільське господарство потрібно підтримувати, воно є пріоритетною галуззю, оскільки затребуване в Європі і в усьому світі», - підкреслив сьогодні під час прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

На Харківщині необхідно відроджувати овочівництво

«Питанням відродження овочівництва треба займатись на державному рівні, рівні великих сільськогосподарських підприємств. З кожним роком населення вирощує овочі все менше, бо молодь не хоче займатись огородництвом. Цю галузь треба відроджувати», - заявив у ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

До кінця квітня майданчик для оптового сільськогосподарського ринку буде обрано. Віталій Алексейчук

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, закінчується робота з вибору майданчика під оптовий сільськогосподарський ринок. «Цей ринок у нас буде на площі не менше 100 гектарів, там будуть всі види продовольства. Що стосується фінансування, то наразі планується 50 на 50 з боку інвестора і з боку держави. Є багато пропозицій від потенційних інвесторів, Юрій Аанатольевіч Сапронов цим займається. Також іде пошук майданчика, ми вже відпрацювали 3-4 майданчики і зараз моніторимо, який з них більше підходить, оскільки там мають бути автомобільні дороги, залізничне сполучення, вода, електрика і так далі. Я думаю, до кінця квітня майданчик буде обрано», - повідомив він.

Харківська область забезпечена насінням гречки на 104%. Віталій Алексейчук

«Ми плануємо засіяти гречкою в 2011 році 24 тисячі гектарів, - зазначив сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. - Якщо в минулому році ми отримали врожай 8,6 тисячі тонн, то в цьому році плануємо отримати 24 тисячі тонн гречки. Я думаю, що це питання на сьогодні вже знято. Харківській області не потрібна китайська гречка, бо в нас достатньо своєї. Нам буде достатньо її до наступного врожаю». 

Рентабельність цукрових буряків становить 75%. Віталій Алексейчук

У Харківській області ведеться активна робота по відродженню цукрової галузі. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, сучасні технології дозволяють вирощувати цукровий буряк з невисокими витратами, тоді як рентабельність його досить велика. «Цього року ми плануємо посіяти 45 тисяч гектарів цукрового буряка, запускаємо Савинський цукровий завод, один з найбільш потужних, і ми розраховуємо за рахунок цієї зони збільшити площі. Техніка в сільгосппідприємствах, які входять в зону цього заводу, ще залишилася, люди є, а що стосується складності вирощування цієї культури, то зараз вже є нові технології, які дозволяють скоротити витрати. Сьогодні рентабельність цієї культури - від 75%, стартова ціна - 450 гривень за тонну, тоді як у минулому році вона складала 350 гривень», - зазначив Віталій Алексейчук.

У Харківській області розпочався пожежонебезпечний період

Начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко сьогодні в ході прес-конференції повідомив, що в Харківській області вже розпочався пожежонебезпечний період. «На жаль, дощів немає, це дуже велика біда і для аграріїв, і для лісівників тому, що всі висихає і дуже легко загоряється», - зазначив він.  

В області вівсянка є в достатній кількості. Віталій Алексейчук

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в Харківській області немає дефіциту вівсяної крупи. «Я не бачив, щоб були проблеми з вівсянкою, але ціни ростуть. Хочу сказати, що люди самі провокують зростання цін, створюючи ажіотаж, підвищений попит. У Харківській області вівсянка є в достатній кількості, крім того, я просив сільгосппідприємства збільшити в кожному районі посіви вівса і проса, щоб у наступному році у нас були вівсянка і пшоно»,- повідомив він. «У нас є список на двох аркушах всіх підприємств в області, в яких є овес у достатній кількості. Це без урахування торговельних підприємств, які переробили вівсяну крупу в субпродукти і виставляють на продаж», - відзначив у свою чергу Олександр Лагутін, начальник управління розвитку переробної та харчової промисловості, зовнішньоекономічних зв'язків та розвитку аграрного ринку ГУ агропромислового розвитку ХОДА.

Для завершення будівництва нового корпусу Липецької лікарні потрібно 12,3 млн.грн. Вирішення питання - за Мінрегіонбудом. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма оглянув будівництво нового корпусу Липецької лікарні (Харківській район) на 30 ліжок за поліклінічним відділенням на 170 відвідувань в зміну. За словами заступника голови ХОДА, будівельні роботи виконані вже на 95%. На завершення робіт потрібно 12,3 млн.грн, з них 8,8 млн.грн. на медичне обладнання та меблі, на решту робіт – 3,5 млн.грн. Зокрема, залишилось виконати наступне: утеплення фасаду; завершення робіт по вентиляції, оздоблювальних робіт, сантехнічних робіт з монтажем обладнання; благоустрій території; будівництво огорожі; монтаж медичного обладнання.  

Харківська область до Великодня буде забезпечена всіма необхідними продуктами. Віталій Алексейчук

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, до Великодня в області буде заготовлено достатню кількість всіх необхідних продуктів. «Головою ХОДА поставлене завдання до Великодня додатково заготовити за цінами нижче ринкових борошно, цукор і 10 мільйонів яєць. Харківська область буде забезпечена всіма необхідними продуктами», - підкреслив він.

90% посівів озимих знаходиться в доброму стані

Сьогодні на прес-конференції, присвяченій весняно-польовим роботам, заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук повідомив, що 90% посівів озимих знаходиться в доброму стані, пересівати буде необхідно біля 10%.

Сільгосппідприємства області уклали форвардні контракти більш ніж на 29 тисяч тонн продукції

У Харківській області триває робота з укладання форвардних контрактів між сільгоспвиробниками та Аграрним фондом. На даний момент підприємства області вже отримали за умовами укладених договорів понад 12 мільйонів гривень, уклавши контрактів на 29,6 тисяч тонн продукції.

У 2011 році в Харківській області для потреб сільського господарства планується оформити кредитів на 600 мільйонів гривень

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, сільгосппідприємства Харківської області забезпечені фінансуванням у достатній мірі, щоб провести вчасно весь комплекс весняно-польових робіт.   «Сьогодні при необхідності 1 мільярд 677 мільйонів гривень у нас є 1 мільярд 478 тисяч гривень. Це і державна підтримка, і банківські кредити, форвардні договори, свої кошти підприємств. Ми забезпечені фінансуванням на 85,6%», - повідомив він.

В Харківській області є все необхідне для того, щоб провести весняно-польові роботи своєчасно та на високому рівні. Віталій Алексейчук

Сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук повідомив, що в області розпочато весняно-польові роботи. На поточний момент ранні зернові культури посіяні на 45,7 тис. га, що становить 17% від прогнозованих площ посіву. За словами Алексейчука, в минулому році на цю дату було посіяно 17,7 тис. га або 6%.  

Недобудований спальний корпус на території Липецького психоневрологічного інтернату становить загрозу для життя пацієнтів. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма представив нового директора трудовому колективу Комунальної установи «Липецький психоневрологічний інтернат» (Харківський район). Розпорядженням голови ХОДА на цю посаду призначена Тамара Семененко.  

Активізація вітчизняних інноваційних проектів стане поштовхом для іноземних інвесторів. Юрій Сапронов

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, облдержадміністрація буде і далі підтримувати Харківські ініціативи у сфері створення сучасних технопарків та ІТ-парку.

Харківщину відвідає делегація Курської області

Делегація Курської області відвідає Харківщину у рамках реалізації Угоди між Харківською облдержадміністрацією та Адміністрацією Курської області про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво на 2011-2012 роки. Делегація візьме участь у засіданні міжнародного «круглого столу» з питань реалізації молодіжної політики, котрий відбудеться 7 квітня з 12.00 до 14.00 (пл. Свободи,5, Держпром, п.7, пов.9, кім.10, конференц-зала).

У легалізації заробітних плат України використовує досвід сусідніх країн. Юрій Сапронов

Україна використовує цінний досвід сусідніх країн у легалізації заробітних плат. Про це розповів віце-губернатор Харківщини Юрій Сапронов.

На Зміївщині відбувся відкритий чемпіонат Харківської області зі спортивних бальних танців

На Зміївщині відбувся відкритий чемпіонат Харківської області зі спортивних бальних танців. В заході взяли участь 24 спортивних клуби Харківщини та гості з 5 областей України - всього біля 700 учасників віком від 3,5 до 62 років. Ініціатором спортивного свята є Зміївський районний центр спортивного бального танцю "Віват".

Архів документів