Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області проведено велику роботу з приведення полезахисних лісових смуг та інших захисних насаджень до належного санітарного стану

В області проведено велику роботу з приведення полезахисних лісових смуг та інших захисних насаджень до належного санітарного стану

Про це під час прямого ефіру програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» заявив начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Роман Грива. «У цьому році була проведена значна робота з приведення полезахисних лісових смуг та інших захисних насаджень до належного санітарного стану. Зараз вона продовжується. Уздовж автомобільних доріг на площі понад 500 га було приведено у належний стан біля трьох тисяч кілометрів узбіччя і лісозахисних смуг. Вивезено 8,5 тис. куб.м сміття, гілля та чагарнику», - сказав Роман Грива.

Роботи були проведені по 7 напрямках: Харків - Довжанський, Харків-Київ, Харків-Москва, Мерефа - Павлоград, Харків - Перещепіно, Чугуїв – Валуйки, Чугуїв – Луганськ.

За словами Романа Гриви, у цьому році вперше до цих робіт була залучена громадськість. Центрами зайнятості області було укладено 45 договорів з філіями державного підприємства «Харківський облавтодор». Участь у роботах оплачувалась за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. На основі цих договорів в оплачуваних громадських роботах взяло участь 700 безробітних осіб. Вони прибирали сміття, вирубували чагарникову поросль та ліквідовували стихійні звалища вздовж доріг Харківської області. Завдяки цьому було ліквідовано 9 стихійних звалищ, прибрано сміття на площі 260 га та на площі 165 га вирублено поросль.

Теги