Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочався ІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Розпочався ІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

До Дня української писемності та мови в Харківській академії неперервної освіти відбулося відкриття ІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Його учасників очікують цікаві змагання в майстерності написання творів різних жанрів і стилів за пропонованою тематикою.

Урочистості відкрили начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал та заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Юрій Завалевський.

«На Харківщині як ніде зберігається і вшановується українська мова. Це видно навіть на прикладі мережі загальноосвітніх навчальних закладів області. Із 898 закладів, існуючих на сьогоднішній день, фактично 85 % є україномовними. А традиції, започатковані нами на протязі 20 останніх років незалежної нашої держави, можуть бути прикладом для інших регіонів країни»,- підкреслив Роман Шаповал.

Завдяки участі в конкурсі одарована молодь може не тільки ще раз звернутися до поетичного джерела великого Кобзаря, а й глибше розкрити свої сучасні ідеї та погляди.