Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю готується до виступів під час Днів культури України в Ізраїлі

Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю готується до виступів під час Днів культури України в Ізраїлі

Сьогодні у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. Лисенка відбулася репетиція Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю. Як розповів художній керівник ансамблю Борис Колногузенко, частина колективу (60 артистів) готується до поїздки та виступу на Днях культури України в Ізраїлі, які відбудуться 16-22 листопада. «Сталося так, що під час Х етнофестивалю «Печенізьке поле» наш виступ побачив Міністр культури та туризму України Михайло Кулиняк. Він вирішив, що такий відповідальний міжурядовий захід, як Дні культури України в Ізраїлі, буде, в першу чергу, включати в свою програму виступ нашого ансамблю», – підкреслив Борис Колногузенко.

Він також повідомив, що колектив ансамблю готує гала-концерт, прем’єра якого відбудеться 5 грудня у великій залі ХНАТОБ.

Довідка. На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації в 2011 році в Харкові створений Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю. Новостворений колектив активно розпочав свою концертну діяльність. 7 травня на урочистих заходах, присвячених 90-річчю Митрополита Харківського і Богодухівського Никодима, відбулася презентація ансамблю, а 9 травня харків’яни та гості нашого міста мали нагоду познайомитися з ним у святковому концерті, присвяченому 66-й річниці Великої Перемоги.

Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю був учасником урочистих заходів, присвячених 20-річчю Незалежності України, що відбулися 24 серпня у Харківській області, а також етнофестивалю «Печенізьке поле» 10 вересня.