Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

З вересня Школа юного журналіста почне працювати за напрямками

Як розповіла начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, до початку літніх канікул в Школі юного журналіста відбудеться ще одне заняття, в ході якого діти ознайомляться з особливостями роботи радіожурналіста. Для цього планується провести екскурсію на Харківське обласне державне радіо, яке цього року 16 листопада відсвяткує своє 87-річчя. У цей день в 1924 році вперше в Україні пролунало "Алло, алло - говорить Харкiв!"  

Краща стаття про роботу Школи юного журналіста буде опублікована в газеті «Время»

А саме таке домашнє завдання - написати статтю про роботу Школи юного журналіста - отримали 3 травня учні Школи від шеф-редактора газети «Время» Олени Стронової. Створення ж інших видів інформаційних та аналітичних жанрів газетної журналістики молодь опановувала прямо під час заняття. На практиці учні відчули різницю між інформаційним повідомленням і заміткою, позмагалися у швидкості передачі інформації.

Юнкори Харківської області зібралися вдруге

3 травня у прес-центрі ХОДА відбулося друге заняття Школи юного журналіста, присвячене особливостям й стилям газетних жанрів. У секрети майстерності початківців-«акул пера» занурила шеф-редактор газети «Время» Олена Стронова.

Події дня

Сьогодні, 4 травня, о 17:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться нарада про хід проведення ІІ етапу Всеукраїнської акції "За чисте довкілля".  

Події дня

У вівторок, 3 травня, об 11:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться друге заняття Школи юного журналіста: "Газетні жанри. Особливості. Стилі"  

В рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» у Печенізькому районі побілено дерева вздовж автостради

У Печенізькому районі активно проводяться роботи з благоустрою, що проходять в рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля». Зокрема, кожна п’ятниця тижня визначена санітарним днем. 29 квітня управлінці, держслужбовці, працівники підприємств, установ та служб районного центру на чолі з головою райдержадміністрації Олександром Гусаровим підбілили дерева вздовж автостради починаючи з села Кицівка від знаку «Печенізький район» до в’їзду в саме селище Печеніги.

В Харкові відбулись урочистості з нагоди 110-ї річниці з Дня народження Нобелівського лауреата з економіки Семена Кузнеця

Сьогодні на базі Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка відбулись урочисті заходи з нагоди 110-ї річниці з Дня народження Нобелівського лауреата з економіки Семена (Саймона) Кузнеця, життя та творчість якого були пов’язані з Харковом.

Пішов з життя Володимир Крайнєв

Харківська обласна державна адміністрація глибоко сумує з нагоди передчасної смерті видатного педагога, всесвітньо відомого музиканта Володимира Всеволодовича Крайнєва. «За своє життя Володимир Всеволодович відкрив не один талант і допоміг становленню багатьох молодих музикантів. Конкурс юних піаністів Володимира Крайнєва в Харкові став не тільки відправною точкою у творчій кар'єрі багатьох молодих обдарувань, але й візитною карткою нашого міста. Харків втратив великого друга і дуже світлу людину, але його ім'я назавжди залишиться в історії міста», - йдеться в телеграмі, підписаній головою ХОДА Михайлом Добкіним.

Євген Савін привітав переможців фестивалю дитячої творчості «Великодня радість»

Сьогодні на території Свято-Олександро-Невського храму відбувся фестиваль дитячої творчості «Великодня радість».У конкурсах на пасхальну тематику взяли участь вихованці різних шкіл Харкова і області, а також Недільної школи при храмі Олександра Невського. Призи за кращі роботи вручив переможцям заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

Харківську філармонію можуть оштрафувати за несвоєчасну оплату нового органу

Як повідомив сьогодні на прес-конференції директор і головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко, виробник органу для філармонії німецька фірма «Олександр Шуке» може застосувати до неї штрафні санкції через те, що вона не оплачує покупку нового музичного інструмент і не забирає його.  

У ХОДА відбулося підсумкове засідання штабу з підготовки та відзначення 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні

29 квітня відбулося підсумкове робоче засідання штабу з підготовки та відзначення 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна. У засіданні взяли участь начальники управлінь та відділів Харківської облдержадміністрації та представники Харківської міської ради, які задіяні у підготовці до святкування 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні,а також голови і заступники голів районних державних адміністрацій.

Аграрії Харківщини заклали хороший фундамент під врожай 2011 року. Віталій Алексейчук

«Комплекс весняно-польових робіт в Харківській області проводиться задовільно. Я повинен подякувати аграріям Харківської області за кропітку роботу щодо своєчасного посіву сільськогосподарських культур. Ми заклали непоганий фундамент під урожай 2011 року», - зазначив сьогодні в ході обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

Шість районів області повністю забезпечили посів прогнозованих площ цукрових буряків

Станом на 28 квітня 2011 року забезпечили посів прогнозованих площ цукрових буряків наступні райони: Дергачівський – 110%; Сахновщинський – 106 %; Куп’янський, Печенізький, Харківський та Чугуївський – на 100%; Красноградський і Зачепилівський відповідно на 91 – 92%. Про це сьогодні в ході Обласної селекторної наради повідомив заступник начальника Головного управління агротехнічного розвитку ХОДА Василь Ярошенко.

Більшість господарств області провели посів ранніх зернових організовано і в оптимальні строки

В цілому по області більшість господарств провели посів ранніх зернових організовано, в оптимальні строки, витримавши всі агротехнічні вимоги. Про це сьогодні в ході Обласної селекторної наради повідомив заступник начальника Головного управління агротехнічного розвитку ХОДА Василь Ярошенко. За його словами, високий рівень організації весняно-польових робіт в господарствах Богодухівського, Великобурлуцького, Дергачівського, Зачепилівського, Золочівського, Красноградського та Чугуївського районів.

Харківська обласна філармонія оновила групу мідних духових інструментів

Сьогодні в концертному залі Харківської обласної філармонії голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, Харківський міський голова Геннадій Кернес в урочистій обстановці вручили симфонічному оркестру Харківської обласної філармонії сертифікат на придбання нових мідних духових інструментів. «Сьогодні ми бачимо справжню турботу про культуру і мистецтво з боку обласної та міської влади, коли слова не розходяться з ділом», - підкреслив директор, головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко. «Ми пишаємося нашими музикантами, які досягли всесвітнього визнання, граючи на дуже старих інструментах. Тепер, я впевнений, що виконуючи твори на нових інструментах, вони досягнуть ще більшого успіху», - зазначив у ході урочистої церемонії голова ХОДА Михайло Добкін.

В Дергачівському районі відбулися заходи, присвячені 25-м роковинам аварії на ЧАЕС

З нагоди 25-х роковин аварії на ЧАЕС у с. Руська Лозова та смт Слатине Дергачівського району було відкрито пам’ятники ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Також у Дергачівському ліцеї № 2 було висаджено алею Слави та відкрито кімнату-музей «Чорнобильська Слава». У районному будинку культури відбувся районний захід «Чорнобильські дзвони», де було вручено подяки та почесні нагороди ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

В управлінні містобудування та архітектури ХОДА відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець»

Протягом березня-квітня 2011 року в управлінні містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» у номінації «Кращий спеціаліст», за участю 3 фахівців управління.

Будьте обережні з вогнем під час відпочинку в лісах та лісопаркових зонах

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА звертається до мешканців та гостей нашої області з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки та санітарних норм під час відпочинку в лісах та лісопаркових зонах. Лісові пожежі є найбільшим лихом для лісу. За лічені хвилини вони можуть знищити або пошкодити лісові насадження, що вирощувалися десятиріччями. При цьому збитків зазнають не тільки лісові масиви, рослинність, гинуть також дикі тварини, птахи.

«Що? Де? Коли? Зіркові війни». Фінальні ігри. Політики

Можливість проявити свою кмітливість в інтелектуальному казино знову отримує команда політиків - Нестор Шуфрич (капітан команди), Михайло Добкін, Ірина Бережна, Максим Луцький, Олена Бондаренко і Олег Надоша. Не пропустіть третю гру фінальної серії "Що? Де? Коли? Зіркові війни"! Субота, 30 квітня 22:20, телеканал Інтер.  

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 29 квітня, о 14:00 в Храм імені святого Олександра Невського (вул. Академіка Павлова, 46) відбудеться фестиваль дитячої творчості «Пасхальна радість»; о 14:00 в концертній залі Харківської обласної філармонії (вул. Римарська, 21) розпочнеться прес-конференція директора, художнього керівника і головного диригента Харківської обласної філармонії Юрія Янка, присвячена презентації нових духових музичних інструментів, придбаних для симфонічного оркестру філармонії головою ХОДА Михайлом Добкіним, заступником голови ХОДА Юрієм Сапроновим та Харківським міським головою Геннадієм Кернесом; о 15:00 в концертній залі Харківської обласної філармонії (вул. Римарська, 21) відбудеться концерт симфонічного оркестру філармонії, в ході якого можна буде почути звучання нових духових музичних інструментів, придбаних для філармонії головою ХОДА Михайлом Добкіним, заступником голови ХОДА Юрієм Сапроновим та Харківським міським головою Геннадієм Кернесом; о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками селекторної наради від 22 квітня 2011 року з питання «Про стан виконання Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» від 06.07.10 № 2433-VI (2433-17)» 2. Про хід проведення комплексу весняно-польових робіт у поточному році 3. Інформація щодо перспектив і наслідків введення в дію Закону України «Про ринок земель»  

Ми зацікавлені у презентації Харківського регіону за кордоном. Євген Савін

«Ми презентуємо не тільки харківську оперу, але і весь Харківський регіон. Наше завдання представити Харків на світовій арені», - заявила сьогодні в ході зустрічі із заступником голови Харківської облдержадміністрації Євгеном Савіним англійський оперний продюсер, організатор турне Харківського національного академічного театру опери та балету ім.Лисенка у Великобританії та Ірландії Еллен Кент. За її словами, Харків, зокрема, може бути відображений у програмах та буклетах гастролей.

Харківський театр опери і балету виступить з гастролями у Великобританії та Ірландії

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін зустрівся з оперним і балетним продюсером з Великобританії Еллен Кент і обговорив можливі перспективи співпраці з обласною державною адміністрацією, в тому числі - майбутні турне Харківського національного академічного театру опери та балету ім.Лисенка у Великобританії та Ірландії в 2011-2012 рр.

Органи санепідслужби проводять перевірку санітарного стану дитячих оздоровчих таборів

Як повідомила сьогодні на прес-конференції головний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова, зараз проводиться перевірка санітарного стану дитячих оздоровчих таборів. «Перед новим оздоровчим сезоном традиційно проводиться перевірка таборів. Кожен дитячий оздоровчий заклад має план завдань з поліпшення санітарного стану. Його виконання відстежується органами СЕС. Наші зусилля спрямовані на те, щоб не допустити ускладнення епідемічної ситуації та забезпечити безпечне оздоровлення дітей», - зазначила Тетяна Колпакова.

Харківська область займає одне з перших місць в Україні щодо зниження захворюваності на туберкульоз

«За перший квартал 2011 року в Харківській області знизилась захворюваність на сальмонельоз та дизентерію. Рівні захворюваності залишаються високими, але ситуація значно покращилась, - повідомила 28 квітня в ході прес-конференції про санітарно-епідеміологічний стан в області головний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.- Це певний курс для нас в посиленні контролю, а також заходи щодо підготовки до оздоровчого сезону».

29 квітня в Харкові відбудеться фестиваль дитячої творчості «Пасхальна радість»

29 квітня о 14.00 на території храму імені святого Олександра Невського відбудеться фестиваль дитячої творчості «Пасхальна радість». В заході візьмуть участь учні шкіл міста Харкова та  Харківської області, а також воскресної школи при храмі Олександра Невського.

Цього року для шкіл області планується придбати 10 автобусів

У 2010 році за програмою «Шкільний автобус» Харківська область отримала 5 одиниць транспорту. Цього року для шкіл області планується придбати 10 автобусів. Про це сьогодні під час відео-конференції «Реформи освіти» повідомив начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал.

Кабінети фізики, хімії, біології необхідно оснащувати сучасним обладнанням. Вадим Ландсман

«Після розпаду Радянського Союзу в багатьох школах прийшли в непридатність спеціалізовані кабінети фізики, хімії, біології та ін. Для вирішення цієї проблеми Харківська область пропонує реалізувати на своїй території пілотний проект зі створення сучасних навчальних кабінетів, оснащених сучасними інформаційно-комунікаційними засобами навчання», - зазначив сьогодні під час відео-конференції «Реформи освіти» заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман.

В Харківській області не був перевищений епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ. Тетяна Колпакова

Як зазначила 28 квітня в ході прес-конференції про санітарно-епідеміологічний стан в області головний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова, в цей епідеміологічний сезон ситуація по захворюваності населення на грип та ГРВІ значно покращилась. «Значно покращилась діагностика захворюваності, тому що працювали на діагностику та моніторинг дві ПЛР лабораторії, завдяки яким своєчасно ставився діагноз хворим та ними приймалися відповідні медичні препарати», - підкреслила вона.  

У 2011 році в Харківській області планується відкрити 25 дитячих садків. Вадим Ландсман

Як зазначив сьогодні під час відео-конференції «Реформи освіти» міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, за роки незалежності в Україні було втрачено більше 8 тис. дитячих садків. З червня 2010 року Міністерство разом з місцевими органами влади розпочали активну роботу з повернення і відновлення роботи дошкільних навчальних закладів. За 10 місяців в Україну було відкрито 420 дошкільних навчальних закладів.

В Україні планується запровадити нові стандарти навчання в середній школі. Дмитро Табачник

Як повідомив сьогодні під час відео-конференції «Реформи освіти» міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, в Україні планується ввести нові стандарти навчання в середній школі. Зокрема, вже затверджено новий стандарт для початкової школи. «У ньому є як мінімум кілька революційних речей. Вивчення іноземної мови з першого класу, азів інформатики з 2 класу. Абсолютно інший рівень викладання основ природознавства - максимальне зближення маленької людини із зоровим світом. Крім того, вивчення іноземної мови буде спрямовано насамперед на розвиток розмовної мови», - підкреслив Дмитро Табачник.

Архів документів